Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 10. 2007
Kraj: In the back of your mind:P

Neprebrana objavaNapisal/-a Devilish » 20. Apr. 2009 12:55

*purple* napisal/-a:
Devilish napisal/-a:Js tud mam eno leto starga yorshierskega terierja, pa se sploh noče cartlat :? odkar ga mam se cartla sam ko je zaspan..Drgač pa kr stran gre pa ti igračo prnese:) a mislite da se bo to spremenilo al bo z leti še hujš?:)

ok...pes ni igrača!
Nevem zakaj bi se MOGU cartat, sploh takrat ko ti hočeš?
Ne vzemi zdej tega kot napad, kot bodo verjetno usi drugi, ampak psa ne morš navast/prepričat/prisilit, da se bo cartal, če se noče.
To je isto, kot če tebi nebi bilo do stiskanja, pa bi te dragi prisilil, ti težil, da se stiskaj.
pač je takega karakterja.Mogoče se bo spremenil sčasoma, mogoče ne.
Zdej nevem, če maš mačko, ampak maćke so ponavad dobr primer cartanja, samo ko njim paše.Jst sm navajena, da če noče noče in jo pustim, da sama pride.sej nimaš kej druzga, razen če jo držim in jo božam in jo silim...to pa ne gre a ne.

A sm rekla da ga silim? Pa sj vi niste resne no :) nikol ga ne proti njegovi volji v karkoli silim, vzamem ga v naročje pa običajno kr skoči dol, pa mu seveda pustim! Js pa vedno bolj opažam da folk še sam napadat zna in to čist v vsaki temi;) kakega prijaznega nasveta že dolgo nism slišala, samo neko bevskanje :)
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 20. Apr. 2009 13:04

Mi mamo sicer mešanko med zlatim prinašalcem in zlato prinašalko (morm tko napisat, da ne bo še miljon napadov name :P), ampak se tud ni hotla crkljat, ko je bla mejhna...zdej je stara 4 leta pa pol in se skoz bl rada crklja...mogoče bo tud z vešim terierjem tko :).
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Apr. 2009 13:07

lej draga Devilish, še enkrat preberi moj post, ampak tokrat pazljivo!
odgovor je pa že podan...
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Devilish » 20. Apr. 2009 13:18

*purple* napisal/-a:lej draga Devilish, še enkrat preberi moj post, ampak tokrat pazljivo!
odgovor je pa že podan...

Ja res si mi ogromno povedla: da ga silim v cartlanje, pa da je pač takega karakterja..Uau :wink: aja, pa da so mačke tud take, tega tud nism vedla :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Apr. 2009 13:21

majke mi a si res nepismena al kaj?
KJE piše, citirej mi stavek, da ms napisala da ga silš??!!!

napisala sem da ga ne morš prisilt da se bo cartal!

jaooo folk, jaoooo :roll:
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Devilish » 20. Apr. 2009 13:26

*purple* napisal/-a:
Devilish napisal/-a:Js tud mam eno leto starga yorshierskega terierja, pa se sploh noče cartlat :? odkar ga mam se cartla sam ko je zaspan..Drgač pa kr stran gre pa ti igračo prnese:) a mislite da se bo to spremenilo al bo z leti še hujš?:)

Nevem zakaj bi se MOGU cartat, sploh takrat ko ti hočeš?
..ampak psa ne morš navast/prepričat/prisilit, da se bo cartal, če se noče.
To je isto, kot če tebi nebi bilo do stiskanja, pa bi te dragi prisilil, ti težil, da se stiskaj.
pač je takega karakterja.Mogoče se bo spremenil sčasoma, mogoče ne.
Zdej nevem, če maš mačko, ampak maćke so ponavad dobr primer cartanja, samo ko njim paše.Jst sm navajena, da če noče noče in jo pustim, da sama pride.sej nimaš kej druzga, razen če jo držim in jo božam in jo silim...to pa ne gre a ne.

No tu vn pa res nč nemormo razbrat ane :wink: zdj šele vidim zakaj te noben ne mara hah :wink:
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Devilish » 20. Apr. 2009 13:29

_malena_ napisal/-a:Poskušaj ga navadit na to, da je crkljanje nekaj dobrega. Recimo, ko ga crklaš, mu zraven dajaj priboljške ali kaj podobnega.
Moj kuža se tud ni hotel crkljat, zdaj pri 8ih mesecih pa že včasih sam pride do mene, da se malo pocrkljama...

Aja, pa TO je prijazen in koristen nasvet, ne pa tak da ga naj ne silim v carltanje..Ene ženske pa res nimate kaj za počet :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Apr. 2009 13:29

s tistim zadnjim stavkom si se zeloooo zmotila :)
sicer pa mi je useeno....piše kar piše, če pa želiš obračat besede jih pa kar obračaj, ni problema :)
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 20. Apr. 2009 13:32

Devilish, če je tak problem, da se pes noče crkljat, pokliči vzreditelja in ga popvprašaj. Sem prepričana, da bo on najbolj vedel, kako in kaj, glede na to, da pozna karakter mame in očeta, pa še kakšnega prednika nazaj. :wink:
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Devilish » 20. Apr. 2009 13:32

Aham, no pa že sem se zmotla pa sem vse tvoje poste in poste drugih narobe prebrala, mogoče sm pa njihove besede tud obrnila ane :wink: Nevem zakaj morš sploh odpisovat pa pizdit pa vsiljevat svoje zgrešeno mnenje, namest da bi dala kak pametn nasvet. Konec debate, lep dan naprej :wink:
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Devilish » 20. Apr. 2009 13:35

frigga napisal/-a:Devilish, če je tak problem, da se pes noče crkljat, pokliči vzreditelja in ga popvprašaj. Sem prepričana, da bo on najbolj vedel, kako in kaj, glede na to, da pozna karakter mame in očeta, pa še kakšnega prednika nazaj. :wink:

Sej sm bla pri vzreditelju doma in sta starša mojga psa ful scartlana..Pa je reku da se bo rajši cartlu ko bo starejši :) aja pa lepo od tebe da ne popizdiš takoj ko ti nekdo neki reče ampak da znaš normalno odreagirat :) lp
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Apr. 2009 13:35

pa kaj mislš da je pet folka, ki se v usaki temi name spraula, usi?
Oh ja.... :D
matr si smešna ej :lol: mogoče priporočam obisk prvega razreda, h učnim uram branja :wink:

lep pozdrav :hallo:
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 20. Apr. 2009 17:00

Moj lupček se je pa v čet. poškodoval.
Star je 11 let. Ko je hodil po stopnicah navzdol, je klecnik in nogo mu je kr na zunanjo stran vlekl. Smo ga pelal k veterinarju je poleg revme, in artritisa za katere smo že prej vedl,povedala, da ma še obrabo hrbtenice. Nato mu je dala protibolečinsko inekcijo, zdj pa Renital tablete jemle. V petek sm ga skoz mogla nost, zdj lahko pa normalno hodi. In zanima me; a je možno, da normalno hodi samo zaradi tablet; to pomeni zato, ker ne čuti bolečin?? :cry:
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 20. Apr. 2009 17:10

^ Za starčke odsvetujejo hojo po stopnicah, ker samo pospeši in potencira te starostne bolezni, če ima pa revmo, artritis in še obrabo hrbtenice, potem pa mislim, da je res čas, da se njegova hoja po stopnicah zaključi.

Upam, da nimaš kakšnega velikana, ki bi ga bilo težko nosit po stopnicah oziroma, da imaš vsaj koga, ki bi ti pri tem pomagal.

Želim vama, da čim lepše preživita preostanek njegovega upokojenskega življenja.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 20. Apr. 2009 17:20

Dead_kid napisal/-a:Moj lupček se je pa v čet. poškodoval.
Star je 11 let. Ko je hodil po stopnicah navzdol, je klecnik in nogo mu je kr na zunanjo stran vlekl. Smo ga pelal k veterinarju je poleg revme, in artritisa za katere smo že prej vedl,povedala, da ma še obrabo hrbtenice. Nato mu je dala protibolečinsko inekcijo, zdj pa Renital tablete jemle. V petek sm ga skoz mogla nost, zdj lahko pa normalno hodi. In zanima me; a je možno, da normalno hodi samo zaradi tablet; to pomeni zato, ker ne čuti bolečin?? :cry:

Je možno da samo zradi tablet hodi normalno ja... Sicer ne vem če Ranital delujejo tudi protibolečinsko, ampak je pa verjetno da mu malo blažijo bolečine.
Zdaj pač z njim previdno, počasi, pa tako kot je rekla frigga, brez hoje po stopnicah.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov