Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
bubabiba napisal/-a:maya lahko najprej enega iz zavetišča, čez par let pa še enega rodovniškega pa bo.
purple, zakaj ne bi vzeli že odraslega psa? V zavetiščih je took NO mixov, da se že kr tema dela.
ker želimo mladiča....vsak ma svoje želje, ane
emanuela, a nisi lih ti tukej linka nalimala in napisala:
da zaradi nevestnih lastnikov trpijo živalice.
?
Kaj s ezdej name buniš?
povedala bom kar mislim, pa če je komu prav ali pa ne.namreč ti verjetno ne pobiraš takih živali s cest, jst pa če jo vidm in sori, tle ni pa res nobenga opravičila.najbolj žalostno je to, da nekomu auto zbije žival pa še tok ni pr pameti da bi jo stran s ceste pobral!
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Želite mladiča NO in po možnosti zastonj? Mislim, da ne bo šlo. AL boste kupili rodovniškega ali vzeli odraslega psa iz zavetišča, samo upam, da ne bo na konec spet kakšen "NO" brez rodovnika za katerega boste dali male pare, lih tolk da bo tisti, ki ga je prodajal zaslužil.
Drugač pa purple v Horjulu je mladič NO mix: http://www.mojpes.net/forum/index.php/t ... 405.0.html
Drugač pa purple v Horjulu je mladič NO mix: http://www.mojpes.net/forum/index.php/t ... 405.0.html
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
se opravičujem glede mačk, sem narobe pripopala.sem malo slepa očitno:)
iz cest pa sem pobrala že kar nekaj živalic, tako da ne govori če me ne poznaš.vsak post izrabiš samo za to, da mi vidimo kako si dobra in oh in sploh hvale vredna...glede zastonjkarjev pa:ponavadi si ravno ti glasna kako in kaj,drži se zdaj tega v praksi...
iz cest pa sem pobrala že kar nekaj živalic, tako da ne govori če me ne poznaš.vsak post izrabiš samo za to, da mi vidimo kako si dobra in oh in sploh hvale vredna...glede zastonjkarjev pa:ponavadi si ravno ti glasna kako in kaj,drži se zdaj tega v praksi...
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
bubabiba napisal/-a:maya lahko najprej enega iz zavetišča, čez par let pa še enega rodovniškega pa bo.
purple, zakaj ne bi vzeli že odraslega psa? V zavetiščih je took NO mixov, da se že kr tema dela.
Ne saj mislim, da se bo starša dalo prepričat za psa iz zavetišča. Pomisleke imata zaradi tega, ker so tam večinoma že nekaj let stari psi in se bojita, da se ne bi tako 'vklopil' v našo družino in okolje kot pa nek mladiček,ki je že od malega pri nas. Pa zaradi bolezni,ampak ok to pač moraš vzet v zakup, če vzameš psa iz zavetišča in po možnosti brez rodovnika, da se ne ve kakšne bolezni so bile prej itd. Glede pasme pa je trenutno najbolj aktualen dalmatinec ali pa labradorec-pri starših.
Bomo videli...
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Maya19 napisal/-a:bubabiba napisal/-a:maya lahko najprej enega iz zavetišča, čez par let pa še enega rodovniškega pa bo.
Ne saj mislim, da se bo starša dalo prepričat za psa iz zavetišča. Pomisleke imata zaradi tega, ker so tam večinoma že nekaj let stari psi in se bojita, da se ne bi tako 'vklopil' v našo družino in okolje kot pa nek mladiček,ki je že od malega pri nas. Pa zaradi bolezni,ampak ok to pač moraš vzet v zakup, če vzameš psa iz zavetišča in po možnosti brez rodovnika, da se ne ve kakšne bolezni so bile prej itd. Glede pasme pa je trenutno najbolj aktualen dalmatinec ali pa labradorec-pri starših.
Bomo videli...
Reci jima naj ju nikar ne skrbi glede tega, ker zaveiški psi ne glede na to koliko so pretrpeli so pripravljeni dajati druge priložnosti ljudem. Samo potrebuješ malo več časa za njih, greste v malo šolo pa bo.
Če boste pa kupovali pasemskega (dalmatinca ali labija) pa povej, ti lahko svetujem kakšne dobre vzreditelje, če hočeš.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
emanuela napisal/-a:v zavetišču ga ne dobiš zastonj, mislim da je neka osnovna cena za plačati, in za pse in za mačke.vzeti no name nemškega ovčarja pa je igra na srečo...
glede mojga pogleda na te stvari, sem povedala že svoje in se tud prbližn ne mislm glede tega več kregat!
Igra na srečo je tud če uzamem psa iz zavetišča, right?
pač sprejmem igro na srečo, če bo kej narobe mu bom že nudila maksimalno zdravstveno oskrbo.Nikjer pa ni nobenga zagotovila, da bo al da ne bo bolan,kakšrnkoli, z rodovnikom al brez!
ja vem, da ga ne dobiš v zavetišči zastonj, mam zavetiško mačko in vem, da smo zan jo tud odšteli par tolarjeu, ampak useeno, je to zavetišče,za katerga razumem in vem zakaj zračuna, šteperjem pa ne bom dajala denarja, da se bodo na račun psou,namakali na kanarskih.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
^ Psi iz zavetišča so pravi srčki, vsaj naš je bil. Enih deset let nazaj smo vzeli istrskega goniča iz zavetišča, bilo jih je celo krdelo ki so jih zaplenili enemu lovcu zaradi maltratiranja. Če ga nebi vzeli, bi šel pod inekcijo. In smo vzeli tega, ker ko nas je videl, je tatiju v naročje skočil. Zob ni imel vseh in so nam povedali, da je kao mladič, ker mu zobje odpadajo. Čez kak mesec smo zvedeli, da smo vzeli v hišo približno 7 ali 8 let starega psa, zaradi slabe prehrane mu je veliko zob manjkalo. Sam kaj češ, psiček se nam je prirastel k srcu. Prve dni se je prenajedal in bruhal, ker ni dojel, da bo hrano dobival vsak dan. Ubogljiv je bil ful, samo malo plašen. Ko smo dobili našo kokerko, ki jo imamo še sedaj, jo je takoj vzljubil. Preminil pa je leto pa pol nazaj. Meni gre zdej kr na jok, ker je bil res angelček.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
niso ločili odraslega psa od mladička?joj očitno že vsak lahko odpre zavetišče...drugače pa je res boljše vzeti psa iz zavetišča kot kupovati nerodovniške pse, ker se mora ta kaos pri nas počasi nehati.
aja, pa da ne pozabim omeniti:danes sem moja psa končno oba-tai je malo zamujal naučila kako se delati mrtev.jaz rečem bang bang, ona dva se pa uležeta in sta pri miru.bom dala slikce jutri ali pa pojutrišnjem
aja, pa da ne pozabim omeniti:danes sem moja psa končno oba-tai je malo zamujal naučila kako se delati mrtev.jaz rečem bang bang, ona dva se pa uležeta in sta pri miru.bom dala slikce jutri ali pa pojutrišnjem
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov