Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 24. Feb. 2009 20:44

Ja, ampak sterilizacijo je mela zarad piometre (gnojno vnetje maternice) in maternica je bla baje 3x večja kot ponavadi. Zato je najbrž večja rana. Bom opazovala ja. Upam, da je res zaradi injekcije =) Hvala ti še enkrat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Feb. 2009 11:26

sicer malo pozno, ampak vseeno:kaj se lahko zgodi živalim brez nadzora:
mojpes.net:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/t ... cseen.html
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 26. Feb. 2009 11:39

Ta link mamo že v temi o povoženih živalcah, ga je frigga dala :wink: Drgač pa žalostno :(
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Feb. 2009 11:42

se opravičujem, nisem nekaj spremljala tiste teme.in ja, se strinjam, je žalostno da zaradi nevestnih lastnikov trpijo živalice.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Feb. 2009 21:31

žalostno je to, da je na link tko mal odziva...Sploh mnenja zagovornic svobodnih živali me tukej zanimajo,če majo res srce, da njihova žival tkole konča.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Feb. 2009 21:36

za ostale ne vem, vem pa za sebe:niti male šanse ni, da izpustim psa iz povodca itd, ker ne vem kako bi prenesla pogled na moja mala kosmata razcartanca, mrtva na cesti.še huje bi mi bilo, če bi vedela, da sem sama kriva :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Feb. 2009 21:45

zate vem, emanuela da ne spadaš med tiste. :gut:
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 26. Feb. 2009 22:04

Jaz sem že povedala, da mojga dva psa imam spuščena na ograjenem dvorišču, mačka pa je vzunaj in not, ne gre daleč, smo na podeželju, kjer ni prometa. ;)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
nadya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a nadya » 26. Feb. 2009 22:30

jst sm mela par dni nazaj eno neprijetno sitacijo..s psičko sm hodila ob cesti in sem jo imela na povodcu, ko je kar na enkrat skočila na cesto (na drugi strani je bil kuža za ograjo).. Povodec ni bil zategnjen.. vendar sem jo na hitro nazaj potegnila..
drugače se na odpoklic odzove in vse, če ji rečeš počakaj bo čakala dokler ji ne boš dovolil, da gre naprej..zelo pridna in vse.. Ampak v tistem trenutku je tako reagirala..
Tako da kužke ob cesti imejte na povodcu..nikoli se ne ve..
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 26. Feb. 2009 22:40

a_pikica_a napisal/-a:Jaz sem že povedala, da mojga dva psa imam spuščena na ograjenem dvorišču, mačka pa je vzunaj in not, ne gre daleč, smo na podeželju, kjer ni prometa. ;)

Mi smo tud na podeželju in smo vse pse imeli spuščene pa noben ni umrl na tak način. Muce pa so itak notranje + zunanje. *purple* tud ti maš eno žival zunaj in to (če se prav spomnim si iz Ljubljane!) se lahko zgodi tudi njej. Mislim nevem no kako se ob takih slikah ne zamisliš malo :nixweiss: :gruebel:
Mater nimaš srca...

Drugače pa ja grozno je kaj takega in žal mi je za take živali, ki imajo take lastnike, ki svojih živali nimajo pod kontrolo-sploh v mestu, kjer je ogromno prometa! Da se pa tu neka oseba, ki tudi ima 'svobodno' žival dela pametno in se zgraža kak smo lahko tako neodgovorni, pa nekako ne morem razumet...pa nisem blont (hec) :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Feb. 2009 22:53

jst sm glede svojga mačka že povedala kakšno stanje je.nekako ni šlo drugače.mačko, katero pa sem dobila kasneje,sem pa obdržala notr in je ne spuščam ven sploh.kakor tudi nebi nobenega nadaljnega mačka in psa brez povodca,pa če bi živela u največjem selu sred gora.nekateri se pa zavestno odločajo za to da je maček zunaj in se jim to zdi super fino fajn.ja superfinofajn, dokler ne pobiraš mačke po cesti po kosih!
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 26. Feb. 2009 23:41

^ja saj te razumem, ampak hočem ti povedati, da v tem primeru ne smeš ti nam nekaj očitat,češ kakšni smo-neodgovorni itd., ker načeloma delaš ti enako,pa je vseeno kakšne razloge imaš za to! Lahko zagovarjaš kako je neodgovorno, da imaš spuščenega psa, za mačke pa ti tega ne moreš rečt! Jaz se tudi ne bom spravila zagovarjat tega kako pes ne sodi na verigo oz. cel dan v pesjak, če ga bom sama imela na verigi. Ker pa tega nikoli nismo mi s psom delali pa pač lahko komentiram oz. se 'prepiram'. Še vedno pa trdim, da je vseeno malo drugače če si s podeželja ali z mesta.

No zdaj pa nazaj na temo...
Jaaaa mi končno spet razmišljamo o psičku. Jupiiiii :jump:
Problem je edino, ker bi midve s sestro radi posvojile kakšnega iz zavetišča, mami in ati pa bi rada imela rodovniškega,kar pa jih v zavetišču skoraj ni. Nevem meni je načeloma vseeno ali je z rodovnikom ali ne. Če je pes že na svetu in je pač mešanček, si ni on sam kriv, da pač nima rodovnika in si vseeno zasluži prijeten dom. Zato bi jaz rada kakšnega posvojila, ker jih je čist preveč v zavetiščih :? .
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Feb. 2009 0:41

jst še vedno vidm tle razlikao Maya...ena izmed uporabnic je bla prou ponosna, da je njen maček zunej, svoboden, nekatsriran,itn...No, men pač to ni v ponos, niti mi ni v ponos da je tale moj maček zunej in bi ga prec samo notr mela, če se mi nebi zaletavu v šipo od okna ker hoče ven. :? naslednjega pa nobenega nobenega nobenega več!
psa pa nism mela na povodcu sam zarad ceste, ampak tudi zarad obzira do drugih ljudi,pa zato da sm ga mela pod nadzorom.

drgač pa ja, jst mam lih en tak podoben problem.Oči in mami, če bi že vzeli psa,želita rorodvniškega nemškega ovčarja,oziroma kšnega ponesrečenega zastonjkarja.pa mladiča..teh pa tud v zavetiščih ni.skos spremljam, pa nč.
Dopadla sta se nam ful una šarplaninčka,katera so nekje na meji odvzeli policisti, pa sm izgubila sled za njima.Se mi zdi, da sta bla v horjulu potem pa kr tema :?
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 27. Feb. 2009 12:42

maya lahko najprej enega iz zavetišča, čez par let pa še enega rodovniškega pa bo. :wink:

purple, zakaj ne bi vzeli že odraslega psa? V zavetiščih je took NO mixov, da se že kr tema dela.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Feb. 2009 12:47

glede mačk pa:nekako nismo socialna, da bi gledali ali je taka ali taka mačka in kakšen je lastnik.če je mačka zunaj,je zunaj in nimaš kaj pametovati, pa če so ne vem kakšne okoliščine in pika.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]