Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- suspicious_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2008
res je da je vzgoja zelo pomembna, ampak še ne vem kako šolan in socializiran pes lahko kdaj koga ugrizne. nikjer ne piše da ta pes ni imel pravilne vzgoje itd... po moje pa se tudi lastnica nebi z njim sprehajala kar prosto in še dovolila tujcu da ga boža če bi od njega kaj takega pričakovala.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Yazmeen, dobro si povedala
*purple* vse kar sem ti hotela povedat je to, da tvoje golo naštevanje še zdaleč ni vse. In če si kolkortolko poučena boš ja vedela, da ne moreš naštet iz glave nekaj stvari, ker je pes žival in vedno ostane kak procent nepridvidljivosti. Kot je rekla Yazmeen, ni vse univerzalno. Ni treba da vsak moj komentar jemlješ kot napad.
*purple* vse kar sem ti hotela povedat je to, da tvoje golo naštevanje še zdaleč ni vse. In če si kolkortolko poučena boš ja vedela, da ne moreš naštet iz glave nekaj stvari, ker je pes žival in vedno ostane kak procent nepridvidljivosti. Kot je rekla Yazmeen, ni vse univerzalno. Ni treba da vsak moj komentar jemlješ kot napad.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
suspicious_ napisal/-a:po moje pa se tudi lastnica nebi z njim sprehajala kar prosto in še dovolila tujcu da ga boža če bi od njega kaj takega pričakovala.
najprej se morm ob tole obrgent.
Po svetu hodi malo morje nevarnih psou, brez nagobčnikou, nekateri celo spuščeni brez povodca.Tko, da tlele dejstvo da ga nebi pelala če bi biu nevaren odpade.Tudi dejstvo da ga nabi pustila pobožat.sosedou pes, ki je že prej grizel in je bil znan kot bolj agresivne pes, se je še vedno prosto gibal po ulci,pa so lastniki vedeli, kakšen je pes, ampak so očitno ravnali po principu "ah sej ne bo".
drgač pa ne verjamem v to, da bo vzgojen pes od malega po pravilnem principu, grizerl.Enostavno ne.
potem je to napačna vzgoja, če pes ugrizne.kakor je napačna vzgoja pri ljudeh, če jim ne vcepimo čimprej v glavo določenih stvari,bo po toči prepozno zvoniti.
Kukr sm rekla, sama vzgoja psa zahteva mal več kot naučit ga sedi/lezi/poleg...In še vedno obstaja možnost, da se pri vzgajanju zmotimo,naredimo določene gibe in situacije, katere si pes zapomni, ker so ga motili in potem čez čas lahko use to udari na plano.ikakor pa ne bo pes kar tako iznenada nekoga napadel, če bo vedel da to ni prav.
recimo če povem kolegičin primer.Dobili so majhnega kužka,novofudlanca in je kot majhen skos grizel.Grizel ljudi, predmete, kar mu je prišlo pod noge.In so ga slabo odvajali.vse kar je kolegica nardila je da je zjala ko jeshar nanga.Razumel približno je, ampak ni nehal grist.Potem je bil malce starejši (pod enim letom) in ker je še kar useskupaj grizel, ga je enkrat užgala po glavi,pa ne preveč.nakar pes pač nekako neha grist in ko ga po kakšnih dveh letih spet nazja ker ji je copat uzel in ga začel grist,dvigne roko nanj in je skoču in jo uklal, ker mu tista stvar, ki se je ona skorejda ni več spomnila (sem bla takrat zraven ko ga je užgala) ni bila prav in je mislu da ga bo spet užgala.On je pa sprožil samoobrambo, da bo prej njo, kot ona njega.In ugotovitev kasneje je bla še ta, da bi uklal usazga ki bi pred njim stegoval roke in naredu določene gibe.
skratka najmanjša stvar je lahko, ki se je sploh ne spomnimo pa je psa tako zmotila, da si jo je zapomnu.zatotorej se naj bi dobro pretuhtalo kako postopt pri pasji vzgoji in ne dovolit da ga božajo in mrcvarijo ljudje, ki jih ne pozna.
In tukaj je človek, ki ima psa in ki psa uči in tako kot si ga naučil, tak bo!
In zato se tudi krivi ljudi, sori.
- suspicious_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2008
moj post ni letel na to da se lahko psi prosto sprehajajo, amapk na to da si ti rekla da je treba psa navadit tako da mu ugriz nebo prišel nikdar na kraj pameti, to lahko tudi ti misliš za svojega psa da nikoli ne bo niti zarenčal, ampak veliko nepredvidljivih situacij se lahko zgodi, ko ti ne moreš vedet kako bo pes odreagiral ali pa bo odreagiral drugače kot si ti mislila-še pri ljudeh je nemogoče vedno vedet kaj šele pri živalih
-
*purple* - Cosmopsiho
jst pač še nism naletela/slišala za ornk streniranega psa, da bi na koga zarenčal kaj šele napadel in ugriznil.
aha in enkrat mi je en znanec dejal, ki trenira policijske pse, da lahko psa naučiš da nikol več ne bo dvignu glave naravnost gor (učenje brez agresije seveda) ali da v dveh minutah ubije človeka.
Tko, da more bit že nekaj na tem.
aha in enkrat mi je en znanec dejal, ki trenira policijske pse, da lahko psa naučiš da nikol več ne bo dvignu glave naravnost gor (učenje brez agresije seveda) ali da v dveh minutah ubije človeka.
-
*purple* napisal/-a:jst pač še nism naletela/slišala za ornk streniranega psa, da bi na koga zarenčal kaj šele napadel in ugriznil.
Naj ti potem še ta znanec pove, da psi ali živali niso ljudje in niso nikoli stoprocentni. Vedno obstaja kak procent možnosti, še pri tako zdresiranem psu, da ugrizne. Res, da ga lahko vse mogoče streniraš, ampak vedno obstaja možnost, da bo ugriznil. Na primer ti lahko da nisi vedno prisoten, ali pa trenutek tvoje nepozornosti in se zgodi... Lahko pes tebe vedno uboga, lahko pa uleti otrok in ti ne gledaš in ga ugrizne (ker otroka ne uboga).
Na žalost je tako. Preden kakorkoli spet začneš da ni res, moj nono je bil dreser psov v policiji in mislim, da bo tvoj znanec menil isto, kot moj nono.
-
ups
- *srčica*
- Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2005
- Kraj: okolica ljubljane
*purple* napisal/-a:jst pač še nism naletela/slišala za ornk streniranega psa, da bi na koga zarenčal kaj šele napadel in ugriznil.
ni ga tok zdresiranga psa, da bi lahko 100%trdil da ne bo nobenga ugriznu. velik pomeni vzgoja, ni pa vse. to je podobno k pr ljudeh. lahko izhajajo iz čist urejene družine, pa se jim naprimer utrga, lahko koga ubijejo, lahko....marsikej. tko da definitivno vzgoja ni vse. lahko je bil tist pes čist krotek, pa ga je ujel nepripravlenga, ps se ga je ustrašu in čist nagonsko ugriznu. koda bi človeka kdo iz nenada požgečkal, človek bi se ustrašu in refleksno naprimer brcnu...mal čudn primer, ampak you get the picture.
-
*purple* - Cosmopsiho
a_pikica_a napisal/-a:*purple* napisal/-a:jst pač še nism naletela/slišala za ornk streniranega psa, da bi na koga zarenčal kaj šele napadel in ugriznil.
Naj ti potem še ta znanec pove, da psi ali živali niso ljudje in niso nikoli stoprocentni. Vedno obstaja kak procent možnosti, še pri tako zdresiranem psu, da ugrizne. Res, da ga lahko vse mogoče streniraš, ampak vedno obstaja možnost, da bo ugriznil. Na primer ti lahko da nisi vedno prisoten, ali pa trenutek tvoje nepozornosti in se zgodi... Lahko pes tebe vedno uboga, lahko pa uleti otrok in ti ne gledaš in ga ugrizne (ker otroka ne uboga).
Na žalost je tako. Preden kakorkoli spet začneš da ni res, moj nono je bil dreser psov v policiji in mislim, da bo tvoj znanec menil isto, kot moj nono.
se teb ne zdi, da je teh procentou mal preveč?vsakodnevno psi napadajo, vsakodnevno ugrizi, občasno celo smrtne žrtve.pa tega niso krivi ljudje?
ja obstaja kak procent možnosti, seveda,lahko obstaja tud zdravstvenega izvora.Ampak splošno gledano je to predusem človeška nepazljivost in tupoglavost.če se kdo najde notr, pač brez zamere, ampak useeno.Vzgoja psa,tko da bo kot je treba zahteva veliko več kot si nasplošno gledano,ljudje mislijo.
in kukr sm rekla, ne piznam streniranega psa, d abi mu kej tazga prišlo na pamet.
-
Ah, zakaj spet obračaš besede? Seveda je teh napadov vedno več, kar je žalostno. Tu nisem ničesar rekla proti. Govorimo o tem, da noben zdresiran pes ni 100%, tudi če ti nobenega ne poznaš. Pa saj nisi velepoznavalka psov, s tem se profesionalno ne ukvarjaš kolkor vem, in v eni Ljubljani še ni cel vzorec psov na Svetu. Tako da ja, obstajajo tudi taki.
Problem se pomojem da kar precej uspešno ublažiti. Take pse se jih ima vedno na povodcu, pa nagobčnik, odvisno od pasme in pod nadzorom, sploh, ko so v bližini ostali ljudje. Pa sem mnenja, da se drugih psov, ki jih ne poznaš ne tika. Razni buci buci in izzivanja odpadejo. Pes lahko človeško dejanje, kot je tek in nagovarjanje sprejmejo kot napad. Pa seveda stalno ukvarjanje z njimi, sploh pa razna provociranja odpadejo.
Pa še to. Vzgoja spet ni vse. Govoriš o tupoglavosti ljudi in podobno. Se strinjam, mnogo jih je, ki svoje pse ne obvladajo dovolj, sploh v družbi. Ampak kdo je kriv, če se psa izziva? Mnogo primerov je, ko so psi napadli, ker so bili izzivani, teh pa tudi ne smemo izpustiti.
O tem ti govorim, tisti post o vzgoji si preveč nasplošno napisala. Saj sama vidiš.
Problem se pomojem da kar precej uspešno ublažiti. Take pse se jih ima vedno na povodcu, pa nagobčnik, odvisno od pasme in pod nadzorom, sploh, ko so v bližini ostali ljudje. Pa sem mnenja, da se drugih psov, ki jih ne poznaš ne tika. Razni buci buci in izzivanja odpadejo. Pes lahko človeško dejanje, kot je tek in nagovarjanje sprejmejo kot napad. Pa seveda stalno ukvarjanje z njimi, sploh pa razna provociranja odpadejo.
Pa še to. Vzgoja spet ni vse. Govoriš o tupoglavosti ljudi in podobno. Se strinjam, mnogo jih je, ki svoje pse ne obvladajo dovolj, sploh v družbi. Ampak kdo je kriv, če se psa izziva? Mnogo primerov je, ko so psi napadli, ker so bili izzivani, teh pa tudi ne smemo izpustiti.
Vzgoja psa,tko da bo kot je treba zahteva veliko več kot si nasplošno gledano,ljudje mislijo.
O tem ti govorim, tisti post o vzgoji si preveč nasplošno napisala. Saj sama vidiš.
-
*purple* - Cosmopsiho
a_pikica_a napisal/-a:Ah, zakaj spet obračaš besede? Seveda je teh napadov vedno več, kar je žalostno. Tu nisem ničesar rekla proti. Govorimo o tem, da noben zdresiran pes ni 100%, tudi če ti nobenega ne poznaš. Pa saj nisi velepoznavalka psov, s tem se profesionalno ne ukvarjaš kolkor vem, in v eni Ljubljani še ni cel vzorec psov na Svetu. Tako da ja, obstajajo tudi taki.
sploh nisem govorila o Ljubljani.berem svetovni splet, gledam svetovne filme in oddaje.v Ljubljani je tega še najmanj.Po vsem svetu pa ogromno ogromno.
sam en SPCA če si pogledamo, kolk agresiunih psou pripeljejo v zavetišče.Sigurno tole ne bo spadalo pod tvoja dejstva.Če pač dodamo še neprimerna ravnanja z živalmi tukej zraven.Pa tud če ne dodamo, se jst nebi zgovarjala, da pes ni zihr.Če ga peleš med ljudi more bit zihr tko, al pa z nagobčnikom!Tle ni nobenga izgovora več zakaj je nek pes nekoga napadel.
sicer pa večina psou že pred ugrizom koga pokaže znake agresije.ni nujno,da te ugrizne al pa napade, dost je že da enkrat zobe pokaže pa je zadeva jasna.Sam valda, nek mimoidoči ne more vedet kaj je s tistim psom in kakšen je njegou odziu,zatotorej zavarovati psa in nedopustiti božanja drugih.Med drugim pa naj še usak s svojo pametjo mal razmisli, da psa ne pozna in da ne ve kakšen je pes ne nič in se tistga brezveznega božanja vzdrži.No, sej v tem se strinjava.
in nevem pikica, zakaj se izgovarjaš na profesionalce in velepoznavalce.ne rabiš bit, da določene stvari veš.
celo žiulenje me obkrožajo psi, gradiva od njih, psja šola,itn....nekej pa že vem.
to z vzgojo, kar si nazadnje citirala je blo mišljeno direkt na vzgojo.v smislu da vzgoja kot so poleg/lezi/sedi ni usa vzgoja in da je treba veliko več truda in usega vložit, da pes sfunkcionira tako kot je treba.
-
Nisva se razumele vredu. Mislila sem, da tudi če poznaš pse v Ljubljani, in noben zdresiran pes ni še pokazal znake agresije, še ne pomeni da drugod v svetu jih ni.
Jah sej, pes če ni ziher, pa tudi če je, more bit uštiman tako, da drugih ne bo motil in drugim ne pustit božanja in podobno.
In ja, na žalost so si včasih ljudje kr sami krivi. Kolikokrat se pojavijo zgodbe v časopisu, kao psi napadli. Zraven pa ne povedo, da je recimo lastnik rekel mimoidočemu naj psa ne tika, tisti pa je vseeno psa objel. Ja konckoncev več kot opozorilo kaj lahko narediš z ljudmi, ki so vsiljivi in silijo v psa kjub opozorilom?
Jah sej, pes če ni ziher, pa tudi če je, more bit uštiman tako, da drugih ne bo motil in drugim ne pustit božanja in podobno.
In ja, na žalost so si včasih ljudje kr sami krivi. Kolikokrat se pojavijo zgodbe v časopisu, kao psi napadli. Zraven pa ne povedo, da je recimo lastnik rekel mimoidočemu naj psa ne tika, tisti pa je vseeno psa objel. Ja konckoncev več kot opozorilo kaj lahko narediš z ljudmi, ki so vsiljivi in silijo v psa kjub opozorilom?
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Se strinajm, za nobenga psa ne moraš 100 % trdit, pa naj je še tolk zdresiran. Enostavno ne da se. Kokr pravijo..pes ima kosmata ušesa. največkrat oz pomoje vedno je človek povod za napad, ker ponavadi naredi napačen gib, za katerega še sam ne ve, da je bil in pes ugrizne pa četudi je natreniran. Samo, da noben ne ve, da je človek tisti ,k ije kaj naredil narobe in dajo psa uspavat namesto, da bi si prebrali eno knjigo in si razložili njegovo obnašanje (btw priporočam Govorite po pasje? ).
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Zadnji post je ubesediu moje misli na to temo.
Tole knjigico sm pa jst mamici za rojstn dan kupla, je baje prou zabauna (jst je še nism uspela u roke uzet) .
Tole knjigico sm pa jst mamici za rojstn dan kupla, je baje prou zabauna (jst je še nism uspela u roke uzet) .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
*purple* , pes je žival in ne razmišla tko k človk in tko k ti prčakuješ, da bo. Seveda, da ga morš pravilno vzgajat, ampak enostavno ne morš bit pa zdj sveto prepričan, da pes ne bo nikol nobenga ugriznu! Ne morš vedet, kaj se dogaja v pasji glavi, kaj ga v enem momentu zmot, da šavsne po nekom. Ponavad to človk sam izzove (kot je rekla bubabiba), pa se tega še zaveda ne. Ne vem, mogoče se počut ogroženga, se ustraš, bran npr. domačga otroka...kaj veš, kako si to pes razlaga! Kokr je ena omenla primer, da so doma imel psa, tamala se je zmeri igrala z njim, se valjala po njem in je bil čist zadovoln, ko mu je pa dala kapo na glavo, jo je pa ugriznu v vrat! Pač ga je to do te mere zmotil, da je ugriznu. Vsak pes ma pač en prag tolerance. Pa sm vidla en posnetek, ko je v enem intervjuju policijski pes (se prav v nulo zdresiran) kr naenkrat skoču novinarju v obraz.
Uglavnem, hočem rečt, da lahko psa ne vem kolk vzgajaš, pa dresiraš, da je k anglček, pa bo lahko v določenem momentu ugriznu, pol pa nej drgač trdi ne vem ker tvoj znanc, al pa sam Svet Peter!
Uglavnem, hočem rečt, da lahko psa ne vem kolk vzgajaš, pa dresiraš, da je k anglček, pa bo lahko v določenem momentu ugriznu, pol pa nej drgač trdi ne vem ker tvoj znanc, al pa sam Svet Peter!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov