Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
pepelčica napisal/-a:Mene pa zanima, kdaj se psi začnejo navezovat na svoje lastnike? Baje, da se najbolj navežejo na enega človeka pa me zanima, kdaj se to vidi?
kako to mislis?!
js mam zdej 4 mesce starga psa, pa se mi zdi da je ze ful navezan na mene...odkar ga mam sva bla locena najvec 5 ur skupi itak, da se naveze, tako kot sm se js na njega...
se ko grem na stranisce me caka pred vrati kopalnice in je ful veseu ko pridem vn...haha
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst to opazm tko, da se ji skor strga od veselja, kadar pridem, mami prav, da nje ni nikol tok vesela Pa zmer mor bit nek v moji bližini, ponavad sedi tko, da se me dotika (recmo naslonjena na moje noge), pa mi leze v naročje, hoče se crklat pr men, skoz hod za mano itd. Pa tud uboga najbol mene, mam drgač kr avtoriteto nad njo.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Koga ima ''raje'', je pri psih težko rečt. Sisi recimo mojega bolj uboga kot mene (se pravi, da ima njega za vodjo krdela), temu sledi tudi večje spoštovanje in posledično več veselja, ko pride domov. Pri meni najprej dvakrat premisli, preden izvrši ukaz, se pa raje crklja z mano kot z njim. Pes se pa itak vsak naveže na svojega človeka (tudi psi, ki jih lastniki tepejo, ali psi, ki živijo v nemogočih razmerah, so še vedno vdani svojemu gospodarju - kar je toliko hujše ).
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
pepelčica - Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Sessa napisal/-a:kakšno vprašanje pa je to? saj pes ni igrača, na kateri stisneš gumb...pes se začne navezovati, če se sploh, ob pravilnem lastnikovem ravnanju.
Ma ja jz sm misnla da imajo stikalo da reguliraš kdaj naj bo navezan nate
Nevem kaj je tako čudnega pri tem vprašanju..me pač zanima kdaj se začnejo psi izrazito navezovat na svoje lastnike. Uhh res sem vprašala neki takooo čudnega.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
-
frigga - Kofetarica
pepelčica, saj ni nobenega ''izrazitega navezovanja'', pač pes si izbere samo enega človeka za vodjo krdela, tistega tudi najbolj uboga in na tistega se verjetno najbolj naveže - v smislu ustrežljivosti, kazanju veselja ob prihodu domov ipd. Samo to ne moreš rečt, da se npr. zgodi pri starosti 6 mesecev ali kaj takega. To pride s časom.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Pr ns doma pa psička najbl "spoštuje" brata, tko da mu ne renči, ko vzame kost al pa kej. To je pa zato, ker jo je brat enkrat pretepu, k ga je ugriznla. Kreten zabit, sej mene je tut pretepu, k sm bla mlajša, debil Mojo mami gleda kot vir hrane in sprehodov, mene je pa vedno najbl vesela in morm bit z njo v težkih situacijah, najrajš se crklja z mano pa jst jo učim trikov. No najbolj je sicer vesela babice, katero vidi 1x na leto Mislm da nima nekega določenega vodjo krdela.
No moja miška je bla pa dans operirana.. Maternico so ji odstranl, ker je mela gnojno vnetje. 1 teden ni jedla, zdej je na infuziji, pa zbuja se. Jo gremo zvečer iskat, komi čakam
No moja miška je bla pa dans operirana.. Maternico so ji odstranl, ker je mela gnojno vnetje. 1 teden ni jedla, zdej je na infuziji, pa zbuja se. Jo gremo zvečer iskat, komi čakam
- sončk
- Cosmofrik
Spet Sessa, the dog mother Jaka javnost, cosmo forum. Bedarije? In kaj bi ti zdej rada, nej napišem, da je moj brat najnežnejši človek in da ji daje iz rok jest in se ZLAŽEM? Ja sorči, ne bom, ja, pretepu jo je, ko ga je ugriznla in čist neočitno sm napisala zravn še, da je debil. Dej pejt raj dojit svoje "punčke".
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
sončk napisal/-a: Dej pejt raj dojit svoje "punčke".
drugač pa tud jst ne vidm v sončkinem postu kej slabga z njene strani.Edino kar bi jst nardila ob tem ko bi vidla kaj brat dela psu, je da bi brata usekala z nečim!pa naj si še on zapomne za use večne čase, tko kot si je pes mogu
se pa strinjam da to ni spoštovanje, ampak bojazen.
- sončk
- Cosmofrik
*purple* napisal/-a:drugač pa tud jst ne vidm v sončkinem postu kej slabga z njene strani.Edino kar bi jst nardila ob tem ko bi vidla kaj brat dela psu, je da bi brata usekala z nečim!pa naj si še on zapomne za use večne čase, tko kot si je pes mogu
Sej bi, pa človk hod v fitnes vsak dan in je fakin hjuđ, mene bi z enim udarcem poslal v bolnico.
Pretepanje psa je definitivno nepravilen pristop k vzgoji, poleg tega pa še kazniv. Nikakor ne sprejemam tega.
Ja sej jst tut tega ne sprejemam. In brat itak nima nič z vzgojo psa.
OK eno vprašanje. Psička je zdej pršla domov, pa so pr veterinarju rekl, da ji dam infuzijo še za 3 ure. So me naučil kako, ampak problem je, da renči in se ne upam. Nagobčnika pa nimam doma, pr veterinarju so ji ga dal, ker je težila mal. A je ful narobe, če ne dobi te infuzije? Drugač je dons že 2 dobila.Zdej smo jo pustil vsaj kšno uro odspat, mogoče bo pol pustila.
-
frigga - Kofetarica
Če so ti pri vetu rekli, da mora dobit infuzijo, so to najbrž rekli z enim razlogom, zato ji jo pač moraš dat.
Me preseneča, da se bojiš lastnega psa. Če je za pričakovat, da se bo pes v takih situacijah počutil ogroženo in neprijetno, potem moraš na to mislit vnaprej in nabaviti nagobčnik. Zdej lahko narediš tako, da ji okoli gobca zavežeš povodec (pa naj nekdo še drži tam pri vozlu, za vsak slučaj, če popusti), ali pa greš suvereno do nje z infuzijo, in če bo začela renčat, zavpiješ nanjo MIR (ali kaj podobnega) s ful odločnim glasom (tako, da ji ne bo nič jasno).
Me preseneča, da se bojiš lastnega psa. Če je za pričakovat, da se bo pes v takih situacijah počutil ogroženo in neprijetno, potem moraš na to mislit vnaprej in nabaviti nagobčnik. Zdej lahko narediš tako, da ji okoli gobca zavežeš povodec (pa naj nekdo še drži tam pri vozlu, za vsak slučaj, če popusti), ali pa greš suvereno do nje z infuzijo, in če bo začela renčat, zavpiješ nanjo MIR (ali kaj podobnega) s ful odločnim glasom (tako, da ji ne bo nič jasno).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov