Ljubljenčki - psi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Yazmeen napisal/-a:Lej, sam to bom rekla, ti mogoče pobiraš živali po cestah in jim pomagaš (kar je lepo), kšn drug pa kej druzga nardi, npr. hod v zavetišča pomagat, donira denar, se odpove mesnim izdelkom iz spoštovanja do živali, itd, itd, itd...to še ne pomen, da so njegova dejanja kej manj vredna od tvojih. Kšn bi pa mogoče zate reku, kako se hvalš, da pomagaš živalim in jih spoštuješ, obenem pa kej druzga delaš, kar pa ni v prid živalim! Pa te nč ne obsojam al pa kej, sam ne se tok poveličevat. Kolk mamo punc tle gor, ki sodelujejo z zavetišči in pomagajo, pa ne pišejo celih hvalnic tle, pa se kurčijo na ostale.
ja hvalim se, ker povem naglas!veš zakaj povem na glas, da se komu kej sprdne v glavi!!!
zdele si pa dokazala yazmeen, da oprosti nimaš treh čistih v glavi.
Stvari ki sem jih izpostaula je treba spodbujat, da se folk zgane, da si nekdo začne upat kej tazga narest in da se svet enostavno spremeni!
Kaj naj bom tiho in v tišini pobiram živali, mimo katerih se pelje tisoč glav egoističnega folka in tisoč glav folka zapelje čez povoženga mačka??Kako naj bom ob tem tiho bemu boga, če mi lahko poveš?
Ti bodi tiho jst pa ne bom!lahko na šeleshamer napišem isto na plakat in jih limam po celi sloveniji, ker kar se dogaja ni normalno in čas je da se take stvari izboljša!
Itak, ko bo nekdo povedal, da pomaga živalim bo označen za narcisa al kako?Ma dejjj, res yazmeen če nimaš kej bolj pametnega za povedat, rajš ne piši, res rajš ne piši!
ja jem meso, na to si namigovala!Ampak kljub temu ne bom zapeljala mimo povožene/poškodovane živali kot da ni nič!Nekdo pa je meso, pa še mimo pelje!
in nehi s tem, usaj dokler tud sama ješ meso!
In kot sm rekla, na prste ene roke lahko preštejem kolk je takih ljudi ki pomagajo živalim!In sigurno so se tukaj že izpostaule!ampak itak, kšni kozmokuri k ji je težko zavrtet telefon da je povožen mačk na cest je brezveze dopovedat karkoli!
in še tole..Preden neki obsojate tja v tri dni, se začnite rajš zgledovat!Po vašem hvala, ampak taka hvala ki bi rešila marsikatero žival!!!!
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Mau lepš se obnaši, če jst tebe ne žalm (in ne pišem, kaj jst mislm, kaj maš ti u glavi!), tud ti mene ne boš!
Sm napisala, da je lepo, kar delaš, ampak ti to tko poveš, da zaničuješ vse ostale, na način "usi gobezdajo kao joj boge živalice, joj jokcamo in stokcamo, a nardi pa nobe nč od nč!"...kako, pa ti veš, kdo kej nardi?! Ne pišejo vsi sem, kaj vse nardijo za živali! Uni, k največ nardijo, so ponavad tih. In sploh nism namigvala na to, da ješ meso, si se pač sama najdla v tem. Ah, brezveze
Sm napisala, da je lepo, kar delaš, ampak ti to tko poveš, da zaničuješ vse ostale, na način "usi gobezdajo kao joj boge živalice, joj jokcamo in stokcamo, a nardi pa nobe nč od nč!"...kako, pa ti veš, kdo kej nardi?! Ne pišejo vsi sem, kaj vse nardijo za živali! Uni, k največ nardijo, so ponavad tih. In sploh nism namigvala na to, da ješ meso, si se pač sama najdla v tem. Ah, brezveze
-
*purple* - Cosmopsiho
Yazmeen napisal/-a:Mau lepš se obnaši, če jst tebe ne žalm (in ne pišem, kaj jst mislm, kaj maš ti u glavi!), tud ti mene ne boš!
a dej no, mislm da po tolkem času na forumu že vem kaj se skriva v tvojih postih!
in ja valda da zaničujem use ostale, ki nč ne nardijo!In vedno jih bom!In kukr vidš nism napisala nobenga točno določenga in na nobenga direkt ni letel.Letelo je na tiste ki nč ne nardijo in ne klobasaj da da jih je tukej nevemkolk in da so oni tiho ker nevem zakaj in blablabla...
odpri si enkrat en forum moj.pes recimo, al pa poglej na kšn pejđ od zavetišča..madona kolk je tm šele hvaljenja!!!
in ve se kdo kej nardi, hitro se ve.....Sama pri sebi vem kolk kdo kej nardi, vem kaj se je pisalo v temi o povoženih živalih recimo....In dejansko nekateri samo jokajo nardijo pa nič!!!!
in ne un k veliko dela z mučenimi/povoženimi/ubogimi živali še največ pove na glas!beri okol, pa boš vidla!
-
Yazmeen - Cosmofrik
Berem, ne skrb! Mene zmot pač tvoj 'ton' pisanja, to je to. Sej veš, kaj pravjo, dobro blago se samo hvali , ni ti treba tle pisat cele ode, kaj ti vse nardiš, ostali so pa za pobruhat, ker noben nč ne nardi. Ker ti ne veš, kdo kej nardi, mogoče ne za lih živali, kšn drug pa mogoče donira denar za otroke v Afriki, pa bi se lahko kurčil, da si ti za pobruhat, ker ga ne! A štekaš, kaj ti hočem povedat? Pač, ti si tok dobra, da ustavš na cesti in pomagaš živali, lepo, kšn pa kej druzga mogoče nardi. Drgač sva pa spet OT, tko da jst zaklučujem s to debato.
-
*purple* - Cosmopsiho
moj ton pisanja je tak, kakršno je stanje zunaj!In dokler bo tako ne bo čisto nič drugačen!
In še vedno ne razumem od kje ti podatek, da je to hvala.Ko društvo proti mučenju živali objavi statistiko ali pa članek, koliko živali je rešilo, si ti pod to predstavljaš hvalo??Ne, jst si pod to predstavljam živo grozo, glede na to, da grozote naraščajo!In nevem s čim bi se pohvalila?z vrano, katere niti ujeli nismo?Z prejšnjo vrano katera je mogoče šla pod evtanazijo, ker pač nevem, ni preživela?Ne draga, mal razmisli in prokontaj o čem dejansko je govora in kaj hočem s tem povedat!
In ja, še enkrat bom ponovila, tist ki nič ne nardi je pač za pobruhat.In ne verjamem, da človek, ki ni sposoben pomagat živali in ga v tem primeru tud mal slabe vesti ne zagrabi, da je sposben pomagat človeku!
In draga, vsako sms akcijo, ki jo imajo in usakič ko razpošljejo Unicef voščilnice, gre tudi iz mojega žepa neravno drobiž za otroke v afriki ali kjerkoli drugje, oziroma za ljudi po naravnih katastrofah (recimo za cunami).Tko, da žal...
In kratkomalo me niti ne zanima kej preveč kje kdo daruje.lahko bi rekli tudi aha, prometna nesreča, sej ne rabm pomagat, sej darujem otrokom v afriki....Pa temu ni tako, kajne, ker je v prometni nesreči vpleten človek.Žival je pa za marsikoga nekaj drugega.
In povej mi, kako bi se reklo ljudem, ki povozijo zanalašč že povoženo mačko?Da niso za pobruhat?Če ga zagledam in če mam možnost ga osebno pokozlam!
Skratka, ne itrepetiraj nekaj po svoje in namesto da meni godrnjaš o neki blesavi hvali, rajš poskrbi za kšno žival al pa usaj cifro zavrt, te verjetno ne bo dost stalo.
In še vedno ne razumem od kje ti podatek, da je to hvala.Ko društvo proti mučenju živali objavi statistiko ali pa članek, koliko živali je rešilo, si ti pod to predstavljaš hvalo??Ne, jst si pod to predstavljam živo grozo, glede na to, da grozote naraščajo!In nevem s čim bi se pohvalila?z vrano, katere niti ujeli nismo?Z prejšnjo vrano katera je mogoče šla pod evtanazijo, ker pač nevem, ni preživela?Ne draga, mal razmisli in prokontaj o čem dejansko je govora in kaj hočem s tem povedat!
In ja, še enkrat bom ponovila, tist ki nič ne nardi je pač za pobruhat.In ne verjamem, da človek, ki ni sposoben pomagat živali in ga v tem primeru tud mal slabe vesti ne zagrabi, da je sposben pomagat človeku!
In draga, vsako sms akcijo, ki jo imajo in usakič ko razpošljejo Unicef voščilnice, gre tudi iz mojega žepa neravno drobiž za otroke v afriki ali kjerkoli drugje, oziroma za ljudi po naravnih katastrofah (recimo za cunami).Tko, da žal...
In kratkomalo me niti ne zanima kej preveč kje kdo daruje.lahko bi rekli tudi aha, prometna nesreča, sej ne rabm pomagat, sej darujem otrokom v afriki....Pa temu ni tako, kajne, ker je v prometni nesreči vpleten človek.Žival je pa za marsikoga nekaj drugega.
In povej mi, kako bi se reklo ljudem, ki povozijo zanalašč že povoženo mačko?Da niso za pobruhat?Če ga zagledam in če mam možnost ga osebno pokozlam!
Skratka, ne itrepetiraj nekaj po svoje in namesto da meni godrnjaš o neki blesavi hvali, rajš poskrbi za kšno žival al pa usaj cifro zavrt, te verjetno ne bo dost stalo.
-
Yazmeen - Cosmofrik
*purple* napisal/-a:moj ton pisanja je tak, kakršno je stanje zunaj!In dokler bo tako ne bo čisto nič drugačen!
No o tem ti jst govorim...tle pišeš, kaj ti vse nardiš, men pa na konc zabiješ, kva nej jst rajš nardim, bla, bla...Pa kva ti veš, koji k*rac, kva jst vse nardim?! Mogoče pa ne pišem tlele pol kilometra dolgega posta, kva sm že vse nardila, tko k ti!!! Ma dej mi mir no
Pa tko al tko sva čist zašle s teme, tko da še NACI!
-
sarci* - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2007
- Kraj: Lj - Bežigrad
Najboljse da v ponedeljek poklices na Kinolosko zvezo in vprasas..
tukaj na temu linku je en vzreditelj.. klik .. drugace bo pa 17. in 18. januarja razstava na gospodarskem razstaviscu, pa se lahko oglasis tam in kontaktiras kakega vzreditelja..
tukaj na temu linku je en vzreditelj.. klik .. drugace bo pa 17. in 18. januarja razstava na gospodarskem razstaviscu, pa se lahko oglasis tam in kontaktiras kakega vzreditelja..
-
leeloo13 - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 9. 2008
- Kraj: Dolenjska
Ne vem, upam, da tole ne bo preveč OT.
Imela sem psa Pikija, ki je doživel starost 18 let.Z mano je bil v obdobju otroštva, najstništva in v času odraslosti.Bil je neverjeten pes.Miroljuben, razumel se je z ostalimi vaškimi psi in mucki, skupaj z našimi mucki je jedel in tudi skupaj so se stiskali in crkljali.
Vedno me je pospremil na avtobus, ko sem šla v šolo in vedno je točno vedel kateri dan ob kateri uri pridem domov.Neverjeten pes je bil in resnično zvest.Ljudje so ga imeli radi, ker je bil res nežen in miroljuben.Se je pa enkrat zgodilo, da smo bili na morju in kliče dedi, da nam je nekdo poškodoval Pikija.Naslednji dan smo se vrnili domov.Dedi je za psa poskrbel in ga odpeljal k veterinarju.Baje naj ga bi nekdo z lopato čez trebuščka skoraj presekal na pol.Veterinar ga je uspel rešiti in ga je operiral in vse.Nisem mogla verjeti, da mu je lahko nekdo naredil nekaj tako grozljivega.Srce me je bolelo in še sedaj me, ko na to pomislim.Kuža s eje potem pozdravil, ampak se mu je poznala velika brazgotina čez cel trebuh.Toda dokazal je, da je žilav.Umrl mi je štiri leta nazaj.Enostavno je šel nekam v gozd.Kakšen mesec smo ga iskali okrog, pa ga nismo našli.Potem pa je nekdo obvestil dedija, da leži nekje v gozdu.In oči in mami sta ga šla iskat in je ležal ob enem velikem drevesu, sicer je od njega bolj malo ostalo, sta ga pa prepoznala po ovratnici.Potem sta ga pokopala, oba jokala in oči je v drevo vrezal njegovo ime.Še vedno imam njegovo ovratnico spravljeno.Še umreti je šel daleč, da ne bi imeli dela z njim.Čeprav mi je včasih res hudo, ko pomislim, da mi je vedno stal ob strani, jaz pa mu v trenutkih smrti nisem mogla lajšati trpljenja
rada ga bom imela za vedno
Imela sem psa Pikija, ki je doživel starost 18 let.Z mano je bil v obdobju otroštva, najstništva in v času odraslosti.Bil je neverjeten pes.Miroljuben, razumel se je z ostalimi vaškimi psi in mucki, skupaj z našimi mucki je jedel in tudi skupaj so se stiskali in crkljali.
Vedno me je pospremil na avtobus, ko sem šla v šolo in vedno je točno vedel kateri dan ob kateri uri pridem domov.Neverjeten pes je bil in resnično zvest.Ljudje so ga imeli radi, ker je bil res nežen in miroljuben.Se je pa enkrat zgodilo, da smo bili na morju in kliče dedi, da nam je nekdo poškodoval Pikija.Naslednji dan smo se vrnili domov.Dedi je za psa poskrbel in ga odpeljal k veterinarju.Baje naj ga bi nekdo z lopato čez trebuščka skoraj presekal na pol.Veterinar ga je uspel rešiti in ga je operiral in vse.Nisem mogla verjeti, da mu je lahko nekdo naredil nekaj tako grozljivega.Srce me je bolelo in še sedaj me, ko na to pomislim.Kuža s eje potem pozdravil, ampak se mu je poznala velika brazgotina čez cel trebuh.Toda dokazal je, da je žilav.Umrl mi je štiri leta nazaj.Enostavno je šel nekam v gozd.Kakšen mesec smo ga iskali okrog, pa ga nismo našli.Potem pa je nekdo obvestil dedija, da leži nekje v gozdu.In oči in mami sta ga šla iskat in je ležal ob enem velikem drevesu, sicer je od njega bolj malo ostalo, sta ga pa prepoznala po ovratnici.Potem sta ga pokopala, oba jokala in oči je v drevo vrezal njegovo ime.Še vedno imam njegovo ovratnico spravljeno.Še umreti je šel daleč, da ne bi imeli dela z njim.Čeprav mi je včasih res hudo, ko pomislim, da mi je vedno stal ob strani, jaz pa mu v trenutkih smrti nisem mogla lajšati trpljenja
rada ga bom imela za vedno
Malo se nasmej, pa bo vse okej
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Ful lepo. Ampak doživel je 18 let, kar je ful! Bodi vesela za to. Umrl je od starosti, kar je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi živemu bitju. Moja pikica je stara 8 let, pa se že zdej bojim, kako bo, ko bo mogla it... Ker sem jo dobila isto leto, ko mi je umrl očka, pa je nekako nadomestila tisto praznino v srcu. Upam, da bo živela še vsaj 10 let
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov