Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kalsang
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kalsang » 26. Sep. 2008 12:06

Pozdravljeni!

Sem Ljubica Klančar, lastnica psarne Kalsang (www.kalsang.net).

razmazena_maca, naj ti najprej čestitam za tako odlično poznavanje pasme, predvsem pa za bujno domišljijo. Tvoje trditve so namreč zelo zanimivo branje.

Najprej, razstave.

Svojo psico Kalsang Rinchen-Pamo sem razstavljala samo v Sloveniji. To je tudi edini pes, ki sem ga zrastavljala in z njim zaključila šampionat. V času, ko sem jo razstavljala, si z Jolyans psi nismo bili nikoli v direktni konkurenci, z drugimi besedami, nikoli nismo bili v istem razredu, zato trditev, da Jolyans psi redno zmagujejo in pri tem premagajo Kalsang pse ne drži. To lahko preveri vsak s primerjavo razstavnih rezultatov na moji strani in na strani Jolyans. Na obeh spletnih straneh so dostopni tudi podatki o doseženih šampionatih (razmazena_maca: nemški šampionat?).

Rodovniki: tisti, ki jih znajo brat in ki jim imena, kot so Big Choice, Santosha, Bombers, Anibes in Greenmoss kaj pomenijo, bodo znali ceniti poreklo Kalsang Rinchen-Pamo in Kalsang Rinchen-Lhamo, pa tudi Agnesana Empress, ki je njuna mama in psica v moji lasti. Ostali, ki teh imen ne poznate, pa se, če želite lahko o njih izobrazite v literaturi o pasmi in nenazadnje na internetu.

razmazena_maca, obtožba, da sem pri pisanju besedil za svojo spletno stran ukradla besedilo z mojpes.neta, je huda in je nikakor ne morem ignorirati. Ko sem ta besedila pisala, mi ni bilo treba nikjer krasti idej, pa tudi ne vsebin. V dobrih dveh letih in pol odkar je moja spletna stran na internetu sem bila v rednih stikih z avtorico omenjenega besedila z mojpes.neta tako na razstavah, kot na pasemskih forumih. Avtorica vsebino moje spletne strani dobro pozna in v vsem tem času mi ni niti z besedo omenila, da sem karkoli ukradla. Zanimivo, da je ta obtožba prišla od nekoga xy, ki ga sploh ne poznam. Zato zahtevam, da s citati svojo obtožbo dokažeš, v nasprotnem primeru si mi dolžna javno opravičilo. Če ga ne bo, se lahko mirno pogovarjava naprej prek odvetnikov.

Joylan's Tabasco Twister je nedvomno lep pes, prav tako še kateri iz Joylan's vzreje. S tem nimam nobenih težav. Čudi me, da se nekaterim zdi potrebno kvaliteto teh psov dokazovati na račun edinih dveh psov iz moje vzreje. Sta ti psici res tako "pomembni"? Mislim, da Jolyans kvalitete svojih psov ni treba dokazovati na tako pritlehen način in tisti, ki to počnete, ji delate medvedjo uslugo.

razmazena_maca: še manjši popravek - pes katerega sliko si ukradla in ga predstavila kot mojega ni v moji lasti, niti ni iz moje vzreje. Priporočam ti, da si najprej razčistiš osnovne pojme, kdo je čigav pes, preden se spraviš pljuvat po ljudeh.

Kot sem že rekla, zahtevam javno opravičilo za vse tvoje neresnične navedbe. V nasprotnem primeru se lahko naprej pogovarjava samo prek odvetnikov. Tvoje identitete ne bo težko najti.

lp

Ljubica Klančar
kalsang
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kalsang » 26. Sep. 2008 15:08

Pozabila sem dodati, da sem na dopustu in ne nameravam viseti na internetu, saj je najbljižji internet caffe 15 km stran. Očitno je, da odgovora ne bom kmalu dočakala. Nič hudega. Raje bom uživala še naprej v družbi svojih "škart" psic in ne nameravam zapravljat časa za pregledovanje tega foruma.

Zato, razmazena_maca, si kar vzemi čas in dobro premisli, kaj boš napisala v odgovor.

lp

Ljubica
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 26. Sep. 2008 16:13

dolžna nisem napisati nič, saj mi nihče ne more odvzeti pravice do mojega mnenja, pa da je še tako zelo laično. tudi pri depilaciji si drznem na cosmoforum napisati, kateri salon mi odgovarja in kateri nudi nekoliko slabše storitve. menda isto velja za vsa področja te spletne strani :wink:
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 26. Sep. 2008 19:02

ce pa sploh ne poznas teh ljudi in njihovih psov, kako lahko trdis da so slabi???
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 26. Sep. 2008 20:36

To ni nobeno mnenje ampak prepričevanje vseh na forumu, da so kao te psi slabi...pa ne samo z enim postom. :roll:
kalsang
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a kalsang » 06. Okt. 2008 20:12

Izražanje mnenj in širjenje laži sta dva različna pojma. Prvo je popolnoma legitimno, drugo pa je nesprejemljivo in tudi kaznivo.

To, da svoje obtožbe in klevete o meni primerjaš z mnenjem o depilacijskih storitvah v kozmetičnih salonih veliko pove o tebi.

Še enkrat: dokaži svoje trditve ali se mi opraviči! To je stvar osnovnega bontona, ki je po vsem sodeč zadnje čase zelo redka čednost.
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 09. Okt. 2008 14:59

Slika

Evo ga mojega kužka. Nima rodovnika, je pa še vedno najlepši in najpridejši kužek na svet :love:
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 09. Okt. 2008 16:34

iiii kašna kepica... kera pasma pa je? mešano? :D
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 09. Okt. 2008 17:33

Maltežan, čeprav bi jh dosti reklo da brez rodovnika je mešanec :D
Uporabniški avatar
sarci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2007
Kraj: Lj - Bežigrad

Neprebrana objavaNapisal/-a sarci* » 09. Okt. 2008 22:49

Sej tut je, tko kot tut kuza na zgornji sliki ;) Dojemte ze.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 25. Okt. 2008 9:15

mam full problem: moja psička ina, mešanka, stara 3 leta, je full predebela. obrok dobi 1x na dan proti večeru, problem je v tem, ker jo fotr in tud ostali družinski člani skozi cel dan filajo s hrano, cel dan.
ina dobi piškote, čokolado, kos kruha, orehe, kose salame, brikete, pasje piškote, flancate, potico ipd. :steinigung:
fotru sm že miljonkrat rekla naj neha s tem, ker je debela in mora shujšat, in da pes normalo preživi, če je 1x na dan. fotr se mi smeji v glavo in prav, d je lačna, včasih pa celo zanika, da ji je kej dal, čeprav npr. vidim v pesjaku kos kruha.
prav tako naj bi mel pes 1 dan v tednu post, kar pomeni da dobi samo vodo in nič hrane, to pri ini ne pride v poštev, ker fotr pizdi že če se 20min zamudi z njeno večerjo. :willnicht:
za večerjo ponavadi dobi kakšno kuhano zadevo (npr. makarone, riž, župca iz kuhanih kosti, konzervo, brikete, ipd.). večkrat obroka tudi ne poje (ker pomoje ni lačna), fotr pizdi kva ji dajamo take stvari, ki jih ne mara oz. ne je.
prebolem ker je tok okrogla je v tem, da se ji ne da več hodit (oz. verjetno tud ne more), na sprehodu 2x na dan jo dobesedno vlečem za sabo, nič več se ne igra... če ji vržem kakšno igračko se rajš uleže na tla kot da bi jo šla iskat.
tudi mi je težko, ko vidim da je travo, da bi izbruhala tisto kar je jedla skozi dan, verjetno jo tišči... in pol se matra pa davi, da spravi to iz sebe.
zanč me je še sosed spraševal če skoz je, k je taka bajsa...

jez ne vem več kva naj nardim, kako naj fotru dopovem, da mi bo ubil živalco, k mi pomen vse na svetu. :grosseaugen:

kva naj naredim? :help:

(naj dodam še, da smo imeli tudi mačka, ki je bil ravno tako debel, ravno tako je bil "skoz lačen" in je mogu skoz jest... sicer je bil zdrav, umrl je zarad starosti)
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 25. Okt. 2008 12:55

O, groza! :eek: Potica, piškoti, čokolada (btw, čokoloda je za psa zelo STRUPENA)... tvoja psička se mi res smili. Kako prepričat očeta, da ji ne daje več hrane? hm... težko, če je res full prepričan v svoj prav. Pobrskaj malo po strokovni literaturi, po pasjih forumih glede hranjenja psa in mu stvari pokaži, samo dvomim, da bo kaj pomagalo. Najboljša rešitev bi bila, da očetu popolnoma preprečiš stik s psico. Vem, da se grdo sliši, ampak pomisli na njeno zdravje in njeno življenje, ki ob takem načinu prehrane verjetno ne bo ravno dolgo. Pa oglasi se pri veterinarju, da ti predpiše dieto. Upam, da ti bo uspelo!
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 25. Okt. 2008 13:14

sem že iskala članke po spletu, pa literaturo in mu vse pokazala, ga ne gane. preprečit stik z njo pa ne morem, živimo skupaj, delam dop. al pop...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 03. Nov. 2008 21:44

no, morem to delit z vami!

jutri dobim (99%) psaaaa :D in sicr bo mesancek med zlatim prinasalcem in labradorcem, svetlo bele zlate barve..psicek. mela ga bova skupi s fantom, u stanovanju kjer zivima. je pa moj prvi pes.

danes sva mu kupla ovratnico, povodec, dve posodi za hrano in vodo, brikete in konzerve za mladicke, igracke, priboljske...wiiii..sam se kuza manjka :P (pa da se zmenima kk mu bo ime)

v bliznji prihodnosti morma nabavit se: krtacke za cesanje, neki za grist za zdrav zadah, pasji sampon, odejice od doma, pa mal vec igrack...

potem pa se zacne ucenje...wiii :P
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 20. Nov. 2008 13:00

Evo, dober mesec dni mamo doma psičko iz zavetišča. Ima 3 leta in je mešanka s huskyjem.
Se nas je navadla, je nežna, igriva. Prijazna je do vse psov in ljudi. Ne laja.

Ma ko jo prime, gre po svoje. Ime nek svoj "klic divjine" in mi lahko na sprehodu, če je nimam na povodcu, kar zbeži za 10 minut. Takrat nobeno klicanje ne pomaga.

Ima kdo kakšno idejo kako zadevo omilit? Do tečaja v pasji šoli je za čakat še celo zimo.... :?
Imaš, da me vikaš!

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov