Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 23. Sep. 2008 18:50

Desektin se še vedno uporablja za to, za psa pa ampule.

Zakaj pa bi tako rada, da ima psička še mladiče? Imaš mogoče psico za vzrejo? Za izboljšanje pasme? Zato ker so tebi mladički luštkani? Če je zadnje ja, potem je boljše, da jo daš sterilizirat.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 24. Sep. 2008 0:14

frigga, nima alergije, temveč bolhe. Bom pa vprašala za to sredstvo.

bubabiba, zakaj bi bilo bolje, da jo v tem primeru dam sterilizirat?
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 24. Sep. 2008 13:00

Ker je vzreja resna stvar in je potrebno ogromno znanja, da poiščeš pravega plemenjaka za vašo psico inpotem ti vzame ogromno časa in denarja za mladiče. Zato pa ne vzreja vsak, ki ima psico. To je stvar, ki se jo lotiš z vsem srcem in za nekaj let...tudi vse psice niso primerne za vzrejo, ker morajo kar najbolje ustrezati pasemskemu standardu, da dobiš mladiče, ki bodo v korist pasme ne pa v škodo, kar se danes prepogosto žal dogaja. In navsezdanje, ker so mladički luštakni ni dovolj dober razlog, da ima tvoja psica mlade...obstaja kup drugih zaradi katerih se ima mladiče. Če so ti fajn mladički, potem se pridruži kakšnemu društvu proti mučenju živali, pa ti bojo dali v rejo mladičke z ali brez mame in jih imaš dokler niso dovolj stari za oddajo, potem jih pa oddaš.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 24. Sep. 2008 14:12

Ne ukvarjam se z vzrejo. Meni pa se ne zdi čisto nič drugačen razlog, da bi želela mladiče. Oboje je želja človeka in nima žival nanjo vpliva. Ni mi težko skrbeti za mladiče niti mi ni škoda denarja, ker imam lep spomin na skrb. Js jemljem te stvari bolj subjektivno kot drugi in se mi ne zdi nič narobe, da bi to še naprej počela.
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 24. Sep. 2008 19:08

In zakaj MORAŠ imeti mladiče? A ne moraš imeti psice samo doma in se ukvarjat z njo kot hišnim ljubljenčkm? Navsezadnje, dvomim, da je psici to kotenje mladičev tako strašno všeč, da bi to rada še počela...in ker ni psica za vzrejo ne vidim nobenega smisla v tem...saj sem rekla, če so ti tako strašno všeč mladiči pojdi v društvo, ti priskrbijo začasno skrb za mladiče in imaš zaradi mene lahko vsake 2 meseca nove...
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 24. Sep. 2008 20:47

Nisem rekla, da jih moram imeti. Samo mislim, da jih bom morda še kdaj želela imeti. Saj se ukvarjam z njo kot s hišnim ljubljenčkom. Sicer pa kdo si ti, da bi mi govorila, kam naj grem in kaj naj počnem? :roll: Kako bi pa potem moja psička reagirala, če bi imela neke druge mladičke? Verjetno bi bila precej ljubosumna, se ti ne zdi?
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 24. Sep. 2008 21:46

Nisem ti govoirla kaj počni, ampak da še enkrat razmisli zakaj naj bi bilo tvoje početje po tvojem tako zelo pametno...vsak naj dela po svoje, jaz ti pa samo povem da vzreja ni nek lari fari, da spariš psico s sosedovim cufijem in potem ima mladičke in smo vsi veseli. Ampak ok, škoda besed, ker itak vidim, da nima smisla.
Zakaj bi bila ljubosumna? Kakor jo navadiš...
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 24. Sep. 2008 22:05

bubabiba-nekaterim se nic ne dopove na forumu, tak da...se pa strinjam s tem kar pravis.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 24. Sep. 2008 23:24

Ne bi jo sparila s sosedovim. Nisi prebrala, da sem jo dala prvič spariti z istopasemskim psom? Ne moreš reči, da bi bilo moje početje pametno/neumno, žal. Zato ne izgubljaj besed.

Ljubosumna je že, če pride kak otrok na obisk, pa se z njim ukvarjamo. :P Tudi prejšnji pes je bil ljubosumen, ko smo dobili sedanjo psičko in smo se z njo dosti ukvarjali...

Sessa, misliš, da če se strinjaš z bubabibo, da to pomeni, da imaš striktno prav?
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 25. Sep. 2008 0:47

Ajoj.. naša kužika je pa dobila sladkorno pred parimi meseci, zdej povrh vsega je bla pa zdej pri veterinarju, na odvzemu krvi in so ugotovil, da ima sivo mreno in je praktično slepa :(
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 25. Sep. 2008 6:47

Prav bolano se mi že zdi vse tole parjenje vsevprek! :evil: :x Potem je pa toliko nezaželjenih kužkov po zavetiščih, ki čakajo na dobro dušo. Nehajte filat zavetišča!
Mateya120
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Mateya120 » 25. Sep. 2008 7:16

Miss September, ali ima tvoja psička rodovnik in vzrejno dovoljenje? ali pariš s psom kateri ima rodovnik in vzrejno dovoljenje?
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 25. Sep. 2008 9:27

^^ Ne, nimam rodovnika in nič, ker ne potrebujem. In tudi tisti pes ga ni imel.

Temptress, a to je slučajno letelo tudi name? Ne filam niti v nobenem primeru ne mislim filat zavetišč.
Worship me or walk away.
Mateya120
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Mateya120 » 25. Sep. 2008 9:48

Miss September, zelo neodgovorno je tole tvoje parjenje, in kaj pol mladičke prodajaš kot čistokrvne brez rodovnika? Če imaš rada svojo psičko, jo jaz na tvojem mestu ne bi izpostavlala možnim zapletom. Ker po strokovni definiciji so psi kateri so skoteni brez vzrejnih dovoljenj in rodovnikov staršev, mešanci.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 25. Sep. 2008 10:51

A pes pozna razliko, če ima rodovnik ali ne? Nič bolj drugačen ni od tistega s papirji. Misliš, da je bolj izpostavljen boleznim ali kaj? Bolj je pomembno to, kako skrbiš za psa kot pa če ima rodovnik ali ne. Čeprav sem pisala, da težko preprečujem bolhe, še ne pomeni, da mi ni mar zanjo ali karkoli.
Worship me or walk away.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov