Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 22. Sep. 2008 18:48

Najbrž misli študentskega. Kolikor jaz vem, imaš lahko, samo se morajo cimri strinjati s tem.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 22. Sep. 2008 22:36

Js sem pa že skoraj obupana. Namreč moja psička je imela bolhe, zato smo seveda ukrepali. Šli smo do veterinarja in nekaj časa je bilo dobro, kasneje pa spet vse kot prej. Nenehno se praska. :( Problem je, da jo imamo na prostem in nimamo ograjeno, zato se zadržuje pri sosedovem psu, ki je res zanemarjen in je verjetno prava vreča bolh. Ne vem, kaj naj ukrenem, kajti nimamo pesjaka, v hiši pa ne sme biti... Sosedov pes pa je tudi na prostem in sta dosti skupaj in po novem tudi on k nam zahaja. Zdi se mi, da ni veliko v moji moči, doma pa nočejo sploh pomagati. Moja ljubica pa nima mira. :(
Worship me or walk away.
Mateya120
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Mateya120 » 23. Sep. 2008 8:21

Kako imaš lahko psa na prostem če nimaš zanj pesjaka??
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 23. Sep. 2008 8:53

To tudi meni ni jasno. Psu je potrebno zagotoviti zavetje pred mrazom in dežjem.. :) pa naj bo to pasja uta ali pesjak..
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 23. Sep. 2008 9:27

Ima pasjo uto in je pod streho, ko je dež. :) Samo ni zagrajena.
Worship me or walk away.
Mateya120
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Mateya120 » 23. Sep. 2008 9:41

ne vem, še vedno se mi zdi neodgovorno od tebe, da nimaš psa zagrajenega. sj ni tok težko zagradit. Tko da si kr sama kriva da ma pes bolhe, ker mu sama pustiš da obiskuje sosedovega. Sicer pa obstajajo ampule, katere mu daješ 1x na mesec. tako da bi morala imeti mir pred bolhami. te ampule so npr advantix, stronghold,...
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 23. Sep. 2008 9:55

Ne vem, kako naj ji sama naredim pesjak. Doma mi nočejo pomagati. Npr. moj oče pravi, da je pridna, da je vedno samo doma, zato ne bo pesjaka delal. V bistvu njega skoraj nikoli ni doma, tako da ne more vedeti. Pa še vedno mora imeti glavno besedo. Drugače pa živimo na vasi in tu ni veliko prometa, zato se mu ne zdi potreben pesjak.

Saj sem rekla, da je bila pri veterinarju... nekaj časa je bilo bolje, potem pa spet.
Worship me or walk away.
Mateya120
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Mateya120 » 23. Sep. 2008 11:04

A mu vsak mesec daješ ampule advantixa al pa kej podobnega? če ga pelješ samo k veterinarju in potem nič sama ne okrepaš dalje, da bi ga zaščitila ti veterinar nič ne more pomagati. pes je živo bitje, zato je treba odgovorno ravnati z njim in z njim so tudi stroški
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 23. Sep. 2008 11:41

Em... Pred kakšnim mesecem pa pol je dobila ampulo. Veterinar je rekel, da deluje do 2 meseca, ona je pa bolhe dobila nazaj že po kakšnih dveh tednih, če ne prej. :?

Mene jezi to, da mi je oče 2 leti obljubljal, da bo naredil pesjak, v zadnjih mesecih pa si je premislil in noče.

Sicer pa mislim, da sem odgovorna in vem, da so stroški s psmi in meni osebno ni nič težko zanjo storiti. Veliko časa preživim z njo in vedno pazim nanjo v času gonitve.
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 23. Sep. 2008 15:27

Miss September
če sama ampula ne pomaga, morš bolhe uničit povsod tam kjer so, torej oprat vse dekce, če jih ima,itd... pa loh tud kupiš šampon, če se pusti kopati in je večkrat našamponiraš... :wink:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 23. Sep. 2008 15:51

Miss September napisal/-a:Sicer pa mislim, da sem odgovorna in vem, da so stroški s psmi in meni osebno ni nič težko zanjo storiti. Veliko časa preživim z njo in vedno pazim nanjo v času gonitve.

Jst ti pa svetujem, da daš psičko sterilizirat, če se že prosto sprehaja po vasi.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 23. Sep. 2008 16:01

frigga, saj pravim, da pazim nanjo. Samo enkrat je bila breja in to načrtovano z istopasemskim psom. In ne sprehaja se po vasi, samo k sosedom gre. Ne mislim jo sterilizirat, ker bi rada, da ima še kdaj mladičke.

lakeesha, sem imela že nek sprej in tudi šampon proti bolham... Kako pa jih lahko uničim v njeni utici?
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 23. Sep. 2008 16:05

^^ ne vem, ampak zihr obstaja nek prašek, spej s čimer bi se lahko spravila nad hiško...
upraši v kakšni trgovini za male živali... :wink:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 23. Sep. 2008 17:35

Meni je rekel veterinar, da tisto naj ne bi bilo tako učinkovito. :gruebel: Ne vem pa, če to reče zaradi tega, ker bi raje videl, da pri njih kupim ali resno misli. Sicer pa sem v trgovini za male živali že dobila sprej za to... Sam če psički ni pomagalo, verjetno niti hiški ne bo. :nixweiss:
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 23. Sep. 2008 17:42

Za stanovanje (verjetno tud za uto) je fajn Desektin. Mi smo ga sicer uporabili že 100 let nazaj, tko da ne vem, če to še obstaja. Kupi se v lekarni, mislim, da je kar drag, ampak se splača. Pa dobro je treba prebrat navodila, ker je strupen za živali in ljudi.

Sicer pa...če se res nenormalno praska - a si pomislila mogoče na to, da niso krive bolhe, ampak da ima morda kakšno alergijo?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov