Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 24. Apr. 2008 10:55

ja, vem. in zaradi tega ga njegov oče ni želel imeti. v bistvu itak nekaj časa ne bodo imeli psa, ker jim je izguba prejšnjega pustila pečat... imeli so nemškega ovčarja, dosegel je lepo starost in tako so se začele pojavljati težave. ko so res videli, da mu več nobeno zdravilo/cepljenje ne pomaga, so ga dali uspavati. :cry:

za bernskega planšarja pa itak vemo, da ni šans, da je privezan ali pa v boksu, zato oni o tem niti ne razmišljajo.

zlatega prinašalca pa midva nekoč tudi ne bi imela privezanega, niti v boksu zaprtega. zaenkrat planirava, da bova imela ograjeno parcelo in da tako ne bi smelo biti nekih težav, da bi skočil čez ograjo. to so sveda najine predstave zaenkrat, kako pa bo, pa bova videla, ko bo vse realizirano. :)
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 02. Maj. 2008 15:44

kaj pomaga prehlajenemu mladicku?ali je to zelo nevarno?
jerry444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jerry444 » 15. Maj. 2008 10:15

Nisem vedel,ali naj odprem svojo temo ali bi kar tukaj napisal,pa sem se odločil,da kar tukaj nekaj predlagam in sicer,če ima kdor koli od vas kake težave pri "vzgoji" psa in šolanju,ali pa vam kužek preprosto(zaradi preveč energije)nagaja,me lahko tukaj povpraša za nasvet,jaz namreč že kar nekaj let aktivno sodelujem v šolanju psov in imam kar nekaj izkušenj,tako da če koga kaj muči v zvezi s psi,naj mi pošlje ZS ali pa naj vpraša kar v tej temi,če bom imel rešitev za vašo težava,vam z veseljem odgovorim.

Lahko kar že dam prvi nasvet deklici,ki je spraševala,če je zelo nevaren prehlad za kužka(mladička):ni preveč nevarno,razen če slučajno pes ne kašlja,potem ti predlagam,da ga odpelješ k veterinarju,da ti bo dal kake antibiotike,če pa je samo malo bolj len in poležava pa ni tako nevarno,predvsem če si ga morda zadnje dni preveč fizično utrujala,potrebno je vedeti,da mlajši kužki ne zmorejo nekih velikih fizičnih naporov(vsaj tam do starosti pol leta).V glavnem,če se ne bo izboljšalo ga pelji k veterinarju,za začetek pa ga pusti naj počne kar želi(tudi če bo samo poležaval)in kolikor želi,če pa po parih dneh ne bo izboljšanja pa vsekakor k veterinarju.

lp
Uporabniški avatar
miska13
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 1. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a miska13 » 15. Maj. 2008 12:55

jaz bi rabla nasvet: kako naj ga navadim jesti briketke (same), ker se je moj gospodič razvadil in ne je drugega kot piščančja stegna, konjsko meso ter govedino iz juhe, pomešano s peščico briketkov.
Beatus non est qui habet quae cupit, sed qui non cupit quae non habet !!!
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 15. Maj. 2008 13:22

Hmm, probaj zamnjševat količino mesa in večat število briketov. ;) Kaj pa še mu brikete malo poliješ s kakšno juhico ali malo olivnega olja? Tako je moja kolegica navadla kužija na brikete, čist malo olivnega olja čez in je jedu kot nor. :)
jerry444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jerry444 » 15. Maj. 2008 13:23

Ok,imam nekaj idej,prva je zelo radikalna,in sicer da ga nekaj dni(odvisno kolk je trmast :D )pustiš samo z briketi v posodi,prej kot slej bo pojedel,ko bo lačen.
2.Probaj mu zamenjat vrsto briketov,lahko ostaneš pri istemu proizvajalcu,zamenjaj samo okus(npr. če maš zdaj brikete piščanca mu kupi govedino ali kake druge,odvisno katere imaš na voljo)
3.Ko mu daš porcijo briketov jih polij z vodo,da ne bodo tako suhi,pri nekaterih psih to zaleže.
4.to je možnost,ki si jo že sama omenila,da mu daš pol pol,polovico ljube hrane in polovico briketov

Sicer pa pazi,da ko mu daješ meso,da mu ne daješ surovega,vedno ga prej skuhaj(da si gospodič ob preveliki količini zaužitega surovega mesa zaželel za kosilo sosedove mačke,ali kako drugo živalco!)

Pomembno je pa še nekaj,če ga ne hraniš z briketi in da če mu kuhaš,da ima vedno na meniju poleg mesa tudi zelenjavo(korenje,koleraba,cvetača,brokoli,kaj kar ni kislo kot npr. paradižnik,kumarice,..)in pa še nekaj za prilogo,morda kak riž,testenine,polento,vse razen krompirja.

še nekaj sem naknadno opazil,rekla si,da obožuje piščančja stegna,jaz pa ti povem,da mu stegen piščančjih nikar ne dajej(niti perutničk,kvečjemu kak piščančji hrbet),ker je kost v njih zelo nevarna,ko jo pregrizne na pol,je ponavadi kost tam kjer jo je pregriznil zelo ostra(našpičena)in se lahko z njo nevarno poškoduje ali pa se mu kam zatakne,sicer pa lahko sama proaš kako izgleda piščančja kost če jo prelomiš na pol in boš videla,da ni ravno najbolj "varna"

lp
jerry444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jerry444 » 15. Maj. 2008 13:41

Ima kdo težave s tem,da pes/psička nanj renči,medtem ko je,ali ko "obdeluje" kost?Skratka če ima kdo tako težavo,mu lahko kar takoj povem,da se to ne bi smelo dogajati,vsaj ne pes napram svojem gospodarju.
Uporabniški avatar
miska13
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a miska13 » 15. Maj. 2008 14:51

no, sem pozabla omenit, da sem vse to že probala, pa sta potem starša, ker se jima je revček smilil vse skupaj zafrknila.

pa kakšne kosti, kaj ti je. naš smotko dobi vse narezano na koščke, vse spucano. edino kar je večjega je briket. pa še to veš kakšni so za višavce. mini briketki. meso in zelenjava pa vse na mini koščke. to je tolk razvajena žival, da je za znoret.

meso je pa itak kuhano, to mi pa niti na pamet ne pade, da bi mu dala surovo meso.

je pa ful mahnjen na sir in skuto.

a testenine lahko normalno je? ne bo nič narobe? ker riž ma ful rad (s piščancem, se razume), testenine sem mu pa zadnjič dala, pa je bil ful navdušen, sam nisem vedla če lahko al ne (res da so bile s kajmakom, ampak upam da ni nič narobe :lol: )
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 15. Maj. 2008 14:54

miska13 napisal/-a:no, sem pozabla omenit, da sem vse to že probala, pa sta potem starša, ker se jima je revček smilil vse skupaj zafrknila.

pa kakšne kosti, kaj ti je. naš smotko dobi vse narezano na koščke, vse spucano. edino kar je večjega je briket. pa še to veš kakšni so za višavce. mini briketki. meso in zelenjava pa vse na mini koščke. to je tolk razvajena žival, da je za znoret.

meso je pa itak kuhano, to mi pa niti na pamet ne pade, da bi mu dala surovo meso.

je pa ful mahnjen na sir in skuto.

a testenine lahko normalno je? ne bo nič narobe? ker riž ma ful rad (s piščancem, se razume), testenine sem mu pa zadnjič dala, pa je bil ful navdušen, sam nisem vedla če lahko al ne (res da so bile s kajmakom, ampak upam da ni nič narobe :lol: )

Madonca ej...še jaz ne jem tako dobrih stvari vsak dan kot jih on ej :loldev: testenine s kajmakom, meska in zelenjavco v koščkih da se revež ne bo matral...gode se njemu pri tebi vidim :gruebel:
Zakaj ga pa želiš odvaditi vseh teh dobrot? Ali mu ne privoščiš več vsega tega...ali se mu pozna na zdravju? Ali zato ker pač ljudje rečejo da je razvajen? :nixweiss:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
miska13
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a miska13 » 15. Maj. 2008 14:59

zato ker je preveč razvajen in bi rada, da se navadi mal na brikete. če lahko večina psov preživi z briketi, mislim, da bi lahko tudi on.
jerry444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jerry444 » 15. Maj. 2008 16:19

Čim manj začinjene hrane,še najbolje ne slano,brez olja,ali česa podobnega,sej če nima po kajmaku driske je kar trpežen,testenine mu pomoje lahko daješ,krompirja pa naj se psom naj ne bi dajalo,čeprav če po pravici povem ne vem zakaj ne.
Uporabniški avatar
miska13
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a miska13 » 15. Maj. 2008 16:26

ne, sej začinjene hrane ne je. tud k pečemo meso na žaru, ma on posebi (brez začimb)

nima nobene driske, hvala bogu :D
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 15. Maj. 2008 17:55

Khm, tisto s surovim mesom ne drži. To je eden izmed bolj razširjenih klišejev, ampak ni res. Celo priporočljivo je, da daš psu/mački občasno malo surovega mesa. Jaz tut moji želvi včasih dam kak košček, pa mi v enajstih letih še ni odgriznila prsta. ;)

miska13, testenine/riž kot dodatek pasjemu obroku ne bodo nič škodile, se pa seveda ne sme pretiravat z njimi. :)
jerry444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jerry444 » 15. Maj. 2008 20:43

eno je 5 dag mesa,drugo pa vsak dan pol kile,samo to,kar mal poglej zgodovino pasjih bojev in psov v nacistični nemčiji pa še po raznih komunističnih državah in s čim so te krvoločne pse hranili-s surovim mesom tiste živali za katero so želeli,da jo psi pokoljejo,ali pa človeka s človeškim mesom,mah pustmo to,mamo več drugih bolj zabavnih tem.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 15. Maj. 2008 21:51

Ja no, seveda nisem imela v mislih vsak dan eno kilo surovega mesa, pač pa zgolj občasno v manjših količinah. ;)

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov