Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Jun. 2007 21:53

No sej bo še jutri vet povedal kako in kaj in boš pomirjena ane. :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Jun. 2007 22:42

mislm fak pa a se bo ta človk že nehu delat tok pamtnga in se stalno vtikvat v zadeve o katerih očitno nima nič pojma... :roll:

tiavanna seveea je možno da maček stakne normalen prehlad...moj je vsako zimo prehlajen ker bebec leži na betonu :? pa učke prehlajene, smrka, kdaj ma tud kej vročince po nosu sklepajoč...pa če je ful hudo ga peljemo k veterinarju, če ni pa se pač pozdravi sam doma pod dekico :) seveda je tud možno da je kej narobe, ampak dostkrat se pojavla prehlad pr mačkah...kot da se mačke ne orjo prehladit..dOOOOh :roll: in dokler je je vse ok...če bi blo kej resnega, najprej neha jest in začne velik pit ponavadi.če je vse ok, je po mojem mnenju pač enostaven prehlad...si ga vozila kej v avtu in si mela odprte šipe al pa klimo?

migrena...ne met slabe vesti ker nisi vzela mačka..nekateri pač en razumejo da ne mormo vseh zapušenih živali prpelat kar domov in čakat na oddajo, sploh če je mačk velik ga je zloo težko oddat..sicer pa lahko da vseeno je od kakšnega..en folk pač tega ne razume...jst bi rada vidla njo kako vse živali po cesti pobira..če bi jih jst začela bi loh cel zoo odprla, sam bi rabla več placa kot v ljubljanskem.sploh pa mam jst zlo dobro navado da se zapuščenih živali e dotikam in jih ne vlačim domov, zaradi svojega zdravja in zdravja mojih mačk..sm že mela enkrat mačjo bolezen in ne hvala še za enkrat.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Jun. 2007 23:11

Aja vaš maček je celo zimo prehlajen oz vsako..ja men bi blo res bed na tvojmu mestu, da bi mela vsako zimo mačka prehlajenga..pa po tvoje je to neki normalnga..ja res čudn ej da moj še nkol ni bil prehlajen..očitno preslabo zanga skrbim, da ni meu te časti sprobat kako je bit prehlajen ane de. :roll: Po moje ko boš mela ti svojga otroka bo skos smrkav..se mi že smil. Pa če je hudo potem mačka celo peljete h vetu..a dej ga no lomt..a to pod hudo je mišlen tkrt ko že komi diha al kako? :roll:

Aja pa ja verjamem, da sem več mačk rešila v svojem življenju kot ti..lahko bi ti bla celo za vzgled. :wink: Pa valda nehimo se sekerat za ene kurčeve mačke k tm lazjo po ulcah pa še same ne vejo kaj bi ane de!? Najboljš da jo kar ignoriraš pa greš naprej a..kar ne vidš ne boli. Itak tebe boli k**** po domač rečeno za mačje brezdomce..mi tukej rešujemo mačke, pred brezdomnostjo ti pa še folk nagovarjaš, da sej je ql nej jih kr tm pustijo k so jih vidl ane..ma svašta no, dej ne oglaši se že enkat več, a ne vidš da greš že ceumu forumu na živce.
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 09. Jun. 2007 8:46

^^Dej mi prosim sam povej kje živiš in kje delaš, da maš tako možnost? Pa to te čist tko vprašam, ker me res zanima in noben napad al pa kreg.

Ker jest jih v stanovanju res nebi mogla met... potepuški maček pač rabi posebno nego in ne morem ga kar pustit, da po stanovanju leta pa na kavču leži... sej ne rečem, če bi meli več prostora mi ga nebi blo težko vzet. Druga stvar je pa, da mam tako službo, da nimam časa ukvarjat se s tem brezveze se mi pa zdi enga mačka kao rešit pa ga doma zapret. Drugo je moj mačkonar k je itak skoz z mano kadar sem doma al pa z ostalimi domačimi. Za zapuščenega mačka pa ti rabiš vsaj na začetku velik časa, da ga v red spraviš, pelješ k veterinarju, mu najdeš dom itd.

Me pa zanima zakaj hudiča zavetišča kej več ne nardijo na tem področju? Bi jim z veseljem pomagala.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 09. Jun. 2007 10:30

No, smo bli na pregledu in je res navadna virozica. Smo dobili antibiotik in čez vikend bi že moglo bit ok.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Jun. 2007 10:46

bubabiba napisal/-a:Aja vaš maček je celo zimo prehlajen oz vsako..ja men bi blo res bed na tvojmu mestu, da bi mela vsako zimo mačka prehlajenga..pa po tvoje je to neki normalnga..ja res čudn ej da moj še nkol ni bil prehlajen..očitno preslabo zanga skrbim, da ni meu te časti sprobat kako je bit prehlajen ane de. :roll: Po moje ko boš mela ti svojga otroka bo skos smrkav..se mi že smil. Pa če je hudo potem mačka celo peljete h vetu..a dej ga no lomt..a to pod hudo je mišlen tkrt ko že komi diha al kako? :roll:

Aja pa ja verjamem, da sem več mačk rešila v svojem življenju kot ti..lahko bi ti bla celo za vzgled. :wink: Pa valda nehimo se sekerat za ene kurčeve mačke k tm lazjo po ulcah pa še same ne vejo kaj bi ane de!? Najboljš da jo kar ignoriraš pa greš naprej a..kar ne vidš ne boli. Itak tebe boli k**** po domač rečeno za mačje brezdomce..mi tukej rešujemo mačke, pred brezdomnostjo ti pa še folk nagovarjaš, da sej je ql nej jih kr tm pustijo k so jih vidl ane..ma svašta no, dej ne oglaši se že enkat več, a ne vidš da greš že ceumu forumu na živce.

zakaj uporabljaš tipko ignor če me pa sploh ne ignoriraš? :D
pa kva se spet neki utikuješ in si delaš neke domišljijske zgodbice?mislm ženska, dej sprav se enkrat h pameti pa že razum, da to pač ne gre tko kot ti misliš..moj maček je zunanji, seveda je tud pozim uzuni ker HOČE BIT uzuni..kva a ga bom v bajto zaperala če mu sede it ven :stupid: valda da se prehladi...vsak maček se lahko čist normalno prehladi, zarad bilo česa..in to spoh ni nč čudnga..in zdej boš rekla da slabo skrbimo za svoje živali ker so se prehladile?pol tud ti skrbiš slabo zase in tvoja familija zate ko se prehladiš :lach:

bubabiba, mene res boli k***c kok si jih ti rešila, ker jih očitno rešuješ samo zato da se lahko hvalš okol in delaš pomembno...jst sama dobr vem kok sm jih jst, za nobeno mi ni žal, ampak vsako ktero sem je šla takoj v azil in je nism mela doma...razloge sm že povedala...ne bom tvegala in vlekla domov mačkov da še moji kej dobijo če slučajno majo kšno bolezen...zrd mene teb lohk odpadejo lase zarad mačje bolezni, men pa pač ne bodo..in razum že enkrat da pač vsi ljudje nimamo možnosti prnest vseh mačkov domov...
povej mi kje si prebrala da sm rekla da se mačko kr tm pusti..jst sem dala repliko na tvoj post kjer si napisala migreni da zakva hudila ga pa ni domov vzela in ga skušala oddat...in če ne razumeš da nekateri pač ne morejo, pol res neki ni uredu stabo.tok mak ko srečam ki naj bi bile zapuščene bi bolj težko oddala...tudi ti vem da ne pobereš lih vsake.
za mačje brezdomce so pristojne posebne ustanove..ne pa da jih bomo mi laiki rešval in postajali druga milena močilnik..ok, sej modelka je hotla sam dobr, nč nimam proti, ampak to enostavno ni način, niti rešitev..
in ja maldiča velik lažje oddaš kot starejšo mačko :wink: mi smo šli tud v azil po mladiča....

tiavanna, zdej pa mucka sam prepihu izogibi :)
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 09. Jun. 2007 11:14

Nikjer ne piše, da je vsaka mačka,ki jo srečamo zunaj potepuška.
Pa vendar je najmanj kar lahko narediš, da pelješ to žival k veterinarju, da o pregleda/testira će ima mačji aids, levkozo, da se jo razglisti, pogleda če ima garje in sterilizira.
Tako naredim jaz, pa to ne pomeni, da sedaj pobiram vsako žival na cesti, ampak hodim pogledat na enake kraje in če se muca večkrat tam zadržuje, da je na videz zanemarjena, ja potem sklepam, da je potepuška in jo peljem k veterinarju.
Smo pa v Mariboru peljali sterilizirat/kastrirat večje število muc, ki živijo pri blokih v centru mesta, a smo jih potem vrnili nazaj, saj so divje...
Nastavljamo jih hrano, po potrebi peljem k veterinarju...
In pri veterinarju nam zmeraj računajo samo material, nikoli dela, ko povemo, da gre za zavržene, nelastniške živali.

In je velika razlika med nekom, ki skrbi za svoje živali in med nekom, ki poskrbi za ŽIVAL ne glede na to čigava je, pa čeprav ima doma že svojih dovolj!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Jun. 2007 11:24

strinjam se z zgornjim odstavkom...inzaradtega ker tudi ne veš če je mačka potepuška jst ne vzemam kar mačke vse tko povprek..(sem že mela primer ko sem od dragega soseda mačko v azil peljala in me je napizdu pol, ampak mi ni žal ker je bla vsa presuha)..vzela sem le take, katere so ble vidno shirane in vidno zapuščene (bodisi mladiče odvržene v kakšni škatli, mladiče najdene sedi gozda, poškodovane mačke itd..).tud h veterinarju sva z mami že dost mačk peljale če so se nama zdele bolane..veterinar oskrbel če se je dalo, ena je šla žal pod inekcijo ker je imela od rojstva zamašeno prebavno pot in ji je v želodec prišlo le minimalno hrane, kar pomeni da nebi preživela (majhen mladiček je bil)...če je bilo z makom vse ok na prvi pogled, je šla v azil..sploh make najdene zvečer...
tud jst hranim mačke če pride kakšen naokoli..mi ni panike mu dat vode in hrane..vedno nahranim, pa e je potepuški al pa sosedov...mačk domov v hišo pač ne morem in nočem nest...tle mislm da ni nč težkega za razumet.

zadni stavek pri meni ne drži..skrbim za svoje kot za tuje živali, kot sem že povedala..je pa edino v tem razlika da mačk ne vozim domov in v hišo..in mislim, da če daš mački za jest in če ga pelješ v azil, al pa h veterinarju nisi nič slabše naredil kot pa če bi jo vzel domov...

eni mamo pač tko, drugi drugače, ampak eni še nikakor nočejo razumet da to pač ne gre tko kot si oni predstavljajo...
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 09. Jun. 2007 11:31

Ne, saj se strinjam, da vsak naredi po svojih močeh in tudi jaz muce, dokler ni testirana ne vozim domov.
Jo pa takrat, ko je res vse ok, pa ji iščem lastnika, pa še to takrat, ko katera od drugih prostovoljk ne more, ker naša psica ne prenaša ravno najbolje drugih živali, ki se smukajo okoli njene hrane :roll:

Tako, da jaz vzamem muco res samo v skrajnem primeru domov, če ni katere druge opcije.
Me veseli, da se enkrat strinjava!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Jun. 2007 11:40

seveda, brezglavo dejanje je za moje pojme, da nepoznanega in potepuškega mačka na vrat na nos privlečeš domov.ogrozi lahko tvoje mačke, tebe in celo prebivalstvo v hiši...kot sm že povedala sem mela že majo bolezen, ravno na tak nain sem jo dobila, in ni nič hujšega kot pol leta vsak dan čakati in upati da ti en bodo odpadli lasje..pa še druge neprijetnosti so zraven.jst se pač na vrat na nos ne bom postavljala..poskrbim za žival trezno in pametno.pristojne organizacije sigurno niso tam za brezveze, ampak za take primere.in se mi zdi vredno jih uporabljat oziroma kontaktirat, ker majo tam velik več pojma kot vsak laik.

me pa ful veseli da sem dostkrat srečala ljudi, kateri so opazili še živečo povoženo mačko na cesti in so jo neumudoma pripeljali h veterinarju..to je zame ful velik plus...

sej sva se že strinjali v veliko stvareh..v vseh se pač ne moreva glede na to da imava čist drug način življenja..se pa v večini povsod strinjam s tabo.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 10. Jun. 2007 11:46

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 10. Jun. 2007 11:59

Muceeeek iiii :D Ej Tiavanna mislm da maš genau isti transporterček kokr js :wink:
Joj kok je luškan! Blagor teb k boš mela tri mahne kepce doma za crklat joooj :)

Btw, ste brale v Nedelu, da bodo v Kaliforniji menda uvedli zakoj da se mora vse mačke in pse sterilizirat.. Dobra poteza sicer, sam upam, da tole ne vključuje tudi tistih, ki vzrejajo živali, ker pol je zakon mal neumen.
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 11. Jun. 2007 13:16

Ali mi katera lahko pove kako določim spol mladim muckam. Imam 3 mucke ampak ne znam določiti spola :)

Hvala :razz:
Pukipajki
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 5. 2007
Kraj: Vrhnika/Hrastnik

Neprebrana objavaNapisal/-a Pukipajki » 11. Jun. 2007 13:29

V soboto sva šla s fantom pogledat tista dva mucka, katera sva mislila, da bova posvojila. Na koncu sva se odločila, da jih ne bova, ker še nisva pripravljena na mucka. Sva mislila, da bo šlo, samo nekako ni bilo tistega filinga (sej veste, kak je filing, ko veš, da je to to). Očitno so za naju samo psi :D .
Lp,

Nina

Živi življenje tako, da ti ne bo žal, da si živel(a). Zaupaj, a glej komu.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 11. Jun. 2007 13:36

Hm, ja...to moraš kar dobro pogledat. Naš mačkonček je bil zaradi nepazljivosti dva mesca oklican za mucko. :lach: Pač pogledaš pod rep, mucke imajo dve luknjici eno zraven druge, mačkončki pa samo eno. :D

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov