Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Pukipajki
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2007
- Kraj: Vrhnika/Hrastnik
Mene pa zanima, kaj vse potrebujem za oskrbo mucka? Mi je jasno, da kvalitetno hrano, posodice, igračke, košaro, boks, praskalnik, veterinarja. Še kaj? Namreč s fantom razmišljava, da bi posvojila dva mucka. A ima katera psa in mucka v stanovanju? Kako se razumeta? Kaj potrebujem od zdravil za mucko (notranji in zunanji zajedalci)? Kolikokrat in za kaj se pelje mucka cepiti? Pišuka, doma imava dva psa in imam večino "pasjih" stvari naštudirano, o muckih pa nimam pojma in me je kar malo strah...
Anyway, hvala za odgovore.
Lp,
Nina
Živi življenje tako, da ti ne bo žal, da si živel(a). Zaupaj, a glej komu.
Nina
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Pukipajki predlagam ti, da si prebereš kak dober živalski forum, kjer boš dobila prav vse odgovore na ta vprašanja
Sicer pa - rabiš vse tisto kar si naštela, glede veterinarja oz cepljenje jih je na začetku nekaj, potem 1xletno ti bojo tam vse povedali. Daješ jim take kapsule kot najbrž daješ tudi psom (Frontline, Stronghold, Advantix itd) na približno mesec oz odvisno od samega proizvoda.
Mi imamo mačko in psa - mladiča in se kar dobro zastopita. Malo se podita okoli, sploh psica bi se skoz z njo igrala Mačka je pa že "stara gajba" (stara je šele 2 leti samo tko pravm) in se ji kej dost ne da igrat s tem podivjancem.
Prej smo imeli drugo psico, ki je bila glavna pri hiši. Nato se je k nam pritepla naša Isabell in takrat je bla psica res fullll ljubosumna. Je kar nekaj časa trajal, sploh potem, ko se je mačka nekaj poškodovala in je morala biti skoz v stanovanju. Takrat je psica ful težila, ampak kasneje sta se poštekali in sta skupaj spali
Sicer pa - rabiš vse tisto kar si naštela, glede veterinarja oz cepljenje jih je na začetku nekaj, potem 1xletno ti bojo tam vse povedali. Daješ jim take kapsule kot najbrž daješ tudi psom (Frontline, Stronghold, Advantix itd) na približno mesec oz odvisno od samega proizvoda.
Mi imamo mačko in psa - mladiča in se kar dobro zastopita. Malo se podita okoli, sploh psica bi se skoz z njo igrala Mačka je pa že "stara gajba" (stara je šele 2 leti samo tko pravm) in se ji kej dost ne da igrat s tem podivjancem.
Prej smo imeli drugo psico, ki je bila glavna pri hiši. Nato se je k nam pritepla naša Isabell in takrat je bla psica res fullll ljubosumna. Je kar nekaj časa trajal, sploh potem, ko se je mačka nekaj poškodovala in je morala biti skoz v stanovanju. Takrat je psica ful težila, ampak kasneje sta se poštekali in sta skupaj spali
-
Ja to je pa mal problem potem ja. Predlagam ti, da jih pač za tisti čas zaupaš nekomu drugemu, jih daš pač tja na počitnice oz nekak tko organiziraš, da vsak dan pride k tebi nekdo. Jim da za jest, svežo vodo, se malo poigra itd.
- Pukipajki
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2007
- Kraj: Vrhnika/Hrastnik
Kompliciram za brez veze. Sej vem, da bo moja mama poskrbela za njih (sicer bo mislila, da , ker bova poleg dveh psov imela še mucka), sam na koncu bo pa čist OK. Rada bi pa imela čimveč pošlihtano, ker sprejet odgovornost za živo bitje za nadaljne 15 let ni kr tko.
Si morm pogledat ponudbo igračk, skodelic, ovratnic še za mucke
Si morm pogledat ponudbo igračk, skodelic, ovratnic še za mucke
Lp,
Nina
Nina
-
Mucek je res super žival, vsaj meni. Jst mam mojo ful rada, taka bunkica je mala
Glede ponudbe vsega krasnega za mačke boš pa itak čist adijos hehe ker je tok fajnih stvari. Če lahko predlagam ene igračke - Petstages, ki jih imajo v Mr Petu
Glede ponudbe vsega krasnega za mačke boš pa itak čist adijos hehe ker je tok fajnih stvari. Če lahko predlagam ene igračke - Petstages, ki jih imajo v Mr Petu
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Pukipajki napisal/-a:Mene pa zanima, kaj vse potrebujem za oskrbo mucka? Mi je jasno, da kvalitetno hrano, posodice, igračke, košaro, boks, praskalnik, veterinarja. Še kaj? Namreč s fantom razmišljava, da bi posvojila dva mucka. A ima katera psa in mucka v stanovanju? Kako se razumeta? Kaj potrebujem od zdravil za mucko (notranji in zunanji zajedalci)? Kolikokrat in za kaj se pelje mucka cepiti? Pišuka, doma imava dva psa in imam večino "pasjih" stvari naštudirano, o muckih pa nimam pojma in me je kar malo strah...
Za notranje zajedalce imaš Pratel tabletke. Zunanji Frontline, Stronghold. Muca cepišproti mačji levkemiji, mačji kugi in mačjem nahodu (kuga in nahod sta skupaj v enem cepivu). Na začetku ga dvakrat cepiš v razmaku 14 dni mensezdi, potem pa enkrat letno, če je muc notranji dvakrat letno. Saj ti vse povejo pri vetu. Glede psov jih boš pa počasi spoznavala, ker boš imela 2 muca in 2 psa se pravi, da bosta mucka in psa oba kot eno mini krdelo in boš morala biti previdna pri spoznavanju. Saj veš, postopoma.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Na začetku jih cepiš v razmaku enega meseca (za kugo), mi smo to ravno dali skozi. Za levkozo je veterinar rekel, da ni treba, ker sta itak notranje muce, ampak ju bomo najbrž vseeno cepli. Drugače pa imam tudi jaz dva psa in in dve mački skupaj. No, sam tastar pes je ves čas pri nonotu in samo leži, tko da z mačkami sploh nima stika. Tamlajši pes je pa večino časa na vrtu, ampak tudi ko je noter ni nobenih problemov. No, prve par dni je blo malo pihanja, ker je bil kuža malo preveč navdušen in bi se kar igral, zdej mu pa mačke ne dajo miru (ja, mahajoč rep je ful žurka), tako da včasih že kar malo beži pred njimi. Ampak ni blo pa še nobene hude krvi, tudi s prejšnjo muco ne.
-
the big red machine - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: gozd
Tle pri nas so se mačke zadnji cajt non-stop gonile (ponoči se jih je slišalo vsak večer zadnja 2 meseca),ne vem od kje so se sploh vzele,prej so ble tle okoli samo 3 mačke,zdej pa jih je zmerej več.Samo sosed jih je utopil 4,ker jih je njihova skotila enih 6...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov