Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Maj. 2007 11:05

se razvijejo drugi uti, ampak maček je še zmeri gluh...če mu predi nevarnost ki bi jo drugače slišal, mu drugi čuti pač ne pomagajo...
od moje mami sodelavka je imela tri gluhe mačke doma in so take počele da si se lahko samo za glavo prjel (usedla se na sred ceste, spala na sred ceste itd.) in na tak način je potem tud avto eno povozu.od takrat naprej ih ima vse noter v hiši.
nevem kako ti razmišljaš ampak gluh maček je tako kot gluh človek, ima svoje posebne potrebe..če mu en misliš zagotovit lepega življenja ga rajši pusti tam kjer je in ga bodo že drugi vzeli.gluh maček definitivno ni za živet zraven ceste.
ni pa čist nč rečen da bo tak maček skos čiču pred hišo in nikamor šel..če bi hotela mačka umirit ga sigurno ne bo umirila gluhost..najprej kastracija, ampak še vseeno ni rečeno da bo doma..maček je maček, svoje glav in če mu bo sedel kam it bo tudi šel..nese zanašat na takezadeve da bi bil skos doma, ker ni res..vse je odvisno od njegovga karakterja...
sicer pa tud če tvoji doma niso ravno ljubitelji mačk, tud ne verjamem da bo imel res dober dom..maček ni samo da ga prineseš in mu daš mal za jest..je treba financirat cepljenja, kastracijo, če zboli veterinarja in tako dalje...če imaš svoje prihodke je kul, če pa nisi sposobna vsega sama krit in če nebo nihče drug, potem ti res odsvetujem ta korak.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 21. Maj. 2007 13:55

js sm alergicna na macke..
pa se trenutno jih sovrazm ker so mele sinicke gnezdo u enem deblu pr nas na vrtu in so jih sosedovi macki preganjal pa hotl ujet une pticke mejhne...packi...fraco si bom nabavla :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 21. Maj. 2007 14:24

ja, se strinjam, da je maček popolnoma samosvoja živalca, prav zato sem taka ljubiteljica, ker se v tisti svoji prisrčnosti še vedno ne bodo pustile podredit.

*purple* napisal/-a:sicer pa tud če tvoji doma niso ravno ljubitelji mačk, tud ne verjamem da bo imel res dober dom..maček ni samo da ga prineseš in mu daš mal za jest..je treba financirat cepljenja, kastracijo, če zboli veterinarja in tako dalje...če imaš svoje prihodke je kul, če pa nisi sposobna vsega sama krit in če nebo nihče drug, potem ti res odsvetujem ta korak.

imam kar nekaj izkušenj z mucami, jih je že nekaj našlo svoj dom pri nas in preživele so kar dolgo življensko dobo. financiranje sterilizacije, ceplenj, zdravljenje raznih poškodb, redni obiski pri veterinarju... vse te stroške krijejo starši. tudi za hrano in druge mačje priboljške in vitamine poskrbijo. s tistim, ko sem napisala, da so "antimačkasti" sem hotela samo povedat, da ne marajo, da se mačka zadržuje v stanovanju. pripravljeni so odstopit stopnišče in posebno sobico v kleti, ampak stanovanja pa na žalost ne.
imam pa približno tako situacijo kot pri Ronnie :D samo da, bog ne daj, da bi se mačka znašla v spalnici. je simpatično takrat, ko se fotr p* pa ga noben noče poslušat, takrat običajno svojega poslušalca najde v mački :D
no, torej z mačkami imam zelo veliko izkušenj, samo z gluhimi pa res ne...

no, pravkar sem glede tiste muce izvedela, da ni nujno gluha. kdaj se na zvoke odzove, kdaj ne, tako da niso čisto prepričani. mogoče je res taka neustrašna, pogumna, še posebej svojeglava mladička, da jim je vzbudila dvome glede sluha :? . sama je še nisem videla, jo pa bodo dali ubit, če je ne bom vzela, ker imajo že tako nasplošno veliko mačk.
Pikic@
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikic@ » 21. Maj. 2007 14:26

iluzija napisal/-a:ja, ampak saj se mu razvijejo drugi čuti? vid, bolje zaznava tresljaje... itak pa se tak maček drži bolj doma, je bolj navezan na človeka, right?
in ker imam bolj antimačkaste starše, muca ne sme biti v hiši... :?

Gluhe mucke nikakor niso za ven...Moji starši tudi niso marali mačk, pol pa sem pripeljala našo bivšo (R.I.P. :cry: ) mucko in so se čist zaljubli vanje. Če pa misliš, da prav ni nobene možnosti, da bi bil mucek notri, ga raje ne posvoji, ker bo skor 100% zelo kmalu naletel na kakšne težave... :(
Uporabniški avatar
Ronnie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ronnie » 21. Maj. 2007 15:25

iluzija napisal/-a:no, pravkar sem glede tiste muce izvedela, da ni nujno gluha. kdaj se na zvoke odzove, kdaj ne, tako da niso čisto prepričani. mogoče je res taka neustrašna, pogumna, še posebej svojeglava mladička, da jim je vzbudila dvome glede sluha :? . sama je še nisem videla, jo pa bodo dali ubit, če je ne bom vzela, ker imajo že tako nasplošno veliko mačk.

Pa so jo pelal že k veterinarju al pa kej da bi ugotovili zakaj se ne odzove? Ker mogoče čist dobro sliši pa pač ni pozorna oz. se ne boji. Naš maček se ne boji avtomobilov (na srečo jih ni tam okoli veliko) in kar veselo na sredi ceste leži. :) Kok je pa stara ta mucka?
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 21. Maj. 2007 16:04

Ronnie napisal/-a:Pa so jo pelal že k veterinarju al pa kej da bi ugotovili zakaj se ne odzove? Ker mogoče čist dobro sliši pa pač ni pozorna oz. se ne boji. Naš maček se ne boji avtomobilov (na srečo jih ni tam okoli veliko) in kar veselo na sredi ceste leži. :) Kok je pa stara ta mucka?

mucka je stara šele kak mesec... dobim jo čez en mesec :) , ampak jo bom šla prej še gledat in bom sama presodila koliko se odziva pa se bom potem odločila. k veterinarju je niso peljali. ne vem zakaj, jih ne poznam, v bistvu jo bom dobila prek ene kolegice in niti ona jih ne pozna.
ker sem po enoletnem prepričevanju končno naštimala fotra, si jo še posebej želim (prvič mi ga je uspelo prepričat še preden je muca pri hiši - prej sem jih pripeljala domov brez njegove vednosti in nekaj dni je norel, potem pa so se mu mucki prikupili :D )
Uporabniški avatar
Ronnie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ronnie » 21. Maj. 2007 17:54

Čestitam za mucko. Zdej moraš že počasi ime začenjat iskat :lach: Ko jo dobiš (če jo dobiš seveda) pa pošlji slike, da vidmo cukrčka. :wink: :D
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ma|ick4 » 21. Maj. 2007 19:31

Za tistega "gluhega" mucka ni nujno,da je gluh.Mogoče samo slabše čuje in se boš mogla dret,ko ga boš klicala.Tak je bil en sosedov mucek,ki me je slišal,če sem se zadrla.

Drugač pa,mi tudi mamo male mucke in me zanima,če bi kdo posvojil kerega.Take lušne štruce so,pa so komaj 11 dni stari.Slik nimam še nobenih.Če bi bil kdo tako prijazen in mu nudil topel dom,ga z veseljem oddam :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Maj. 2007 21:29

Če se hočeš prepričat, če je muca res gluha jo pelješ na BAER test, samo bo treba čez mejo.
In če je muca gluha jo NIKAKOR nimaš zunaj! Pa ljudje božji kaj vam je, jaz nevem tko je tko kt da bi svojga otroka na avtocesto vrgla pol pa čakala, če mu bo ratal čez pridt!
rekla si da je mucka stara 1 mesec..torej za oddajo ne bo še 2 meseca. Po zakonu se mačko ne sme oddat pred 12im tednom.
Torej imaš še 2 meseca časa, da mu najdeš ustreznega skrbnika. Verjamem, da se bo našel kakšen, splih če je uc še mladiček mu itak ne bo problem najdet novega lastnika. Če sem jaz lahko pred kratkim pomagala oddat gluhega odrslega muca in smo ga oddali v enem tednu v super dom, boš lahko tudi ti mladička, če se boš podtrudila. Pogoj mora biti, da bo maček not.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Maj. 2007 21:31

31. člen
(mladiči)

Mladičev ni dovoljeno odvzeti od samice pred dopolnjenim dvanajstim tednom starosti.

vir: Uradni list RS 75/2005 z dne 9. 8. 2005
3340. Pravilnik o zaščiti hišnih živali, stran 8002
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 21. Maj. 2007 23:18

^^pa je to prav izrecno samo za muce napisano? (samo zato sprašujem, ker prvič slišim za zakon)

ko in če ga bom vzela, ga bom itak šele čez dober mesec, rojena pa je v začetku aprila. tako da bo ravno ene 12 tednov...

sicer se pa težko spuščam v iskanje lastnika, ker za sedajšne lastnike niti vem ne kje so doma.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Maj. 2007 23:33

iluzija napisal/-a:ja, se strinjam, da je maček popolnoma samosvoja živalca, prav zato sem taka ljubiteljica, ker se v tisti svoji prisrčnosti še vedno ne bodo pustile podredit.

*purple* napisal/-a:sicer pa tud če tvoji doma niso ravno ljubitelji mačk, tud ne verjamem da bo imel res dober dom..maček ni samo da ga prineseš in mu daš mal za jest..je treba financirat cepljenja, kastracijo, če zboli veterinarja in tako dalje...če imaš svoje prihodke je kul, če pa nisi sposobna vsega sama krit in če nebo nihče drug, potem ti res odsvetujem ta korak.

imam kar nekaj izkušenj z mucami, jih je že nekaj našlo svoj dom pri nas in preživele so kar dolgo življensko dobo. financiranje sterilizacije, ceplenj, zdravljenje raznih poškodb, redni obiski pri veterinarju... vse te stroške krijejo starši. tudi za hrano in druge mačje priboljške in vitamine poskrbijo. s tistim, ko sem napisala, da so "antimačkasti" sem hotela samo povedat, da ne marajo, da se mačka zadržuje v stanovanju. pripravljeni so odstopit stopnišče in posebno sobico v kleti, ampak stanovanja pa na žalost ne.
imam pa približno tako situacijo kot pri Ronnie :D samo da, bog ne daj, da bi se mačka znašla v spalnici. je simpatično takrat, ko se fotr p* pa ga noben noče poslušat, takrat običajno svojega poslušalca najde v mački :D
no, torej z mačkami imam zelo veliko izkušenj, samo z gluhimi pa res ne...

no, pravkar sem glede tiste muce izvedela, da ni nujno gluha. kdaj se na zvoke odzove, kdaj ne, tako da niso čisto prepričani. mogoče je res taka neustrašna, pogumna, še posebej svojeglava mladička, da jim je vzbudila dvome glede sluha :? . sama je še nisem videla, jo pa bodo dali ubit, če je ne bom vzela, ker imajo že tako nasplošno veliko mačk.

ja me veseli da je tako potem :)
ampak lej, če mačke ne moreš imeti v stanovanju in če se izkaže za gluho, jo rajši pojdi iskat in pelji v zavetišče, pa naj ji tam najdejo en dober dom...mislm nevem, men gredo tale izsiljevanja če ne vzameš make jo bomo ubili, že pošteno na k***c...take ljudi je treba pšrtegnt nekam čez glavo :roll: sori, sam kar je res je res....mislm kje je kšn da bi rešval take zadeve, ta naša država blesava :roll:
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 22. Maj. 2007 10:19

*purple* napisal/-a:ampak lej, če mačke ne moreš imeti v stanovanju in če se izkaže za gluho, jo rajši pojdi iskat in pelji v zavetišče, pa naj ji tam najdejo en dober dom...

ja, sem imela tudi to že v mislih. še videla je nisem pa sem se že čisto navezala nanjo in se mi smili, če jo res čaka taka usoda kot pravijo.

*purple* napisal/-a:mislm nevem, men gredo tale izsiljevanja če ne vzameš make jo bomo ubili, že pošteno na k***c...take ljudi je treba pšrtegnt nekam čez glavo :roll: sori, sam kar je res je res....mislm kje je kšn da bi rešval take zadeve, ta naša država blesava :roll:

ej se čisto strinjam. zakaj potem ne poskrbijo za sterilizacijo in pustijo, da imajo mladičke, če vedo, da jih bodo potem ubili? sem imela mačko, ki je imela mladičke pa smo vse oddali po treh mesecih, potem pa smo muco dali lepo sterilizirat. ne vem zakaj drugi ne tvegajo teh nekaj jurjev... lažji način jim je očitno zaključit jim življenje. morilci :roll:
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 22. Maj. 2007 19:38

joj, punce, ful sem vesela :schaf:

pravkar sem izvedela, da ima ena muca še eno leglo (pri tistih lastnikih) in da bom lahko vzela enega zdravega mucka iz tistega legla, tega gluhega mucka pa bodo oni obdržali :) - itak sem se pa že prej odločila, de revčka - za v njegovo dobro - ne bom vzela (tudi ve ste majčkeno pripomogle k temu :D )
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Maj. 2007 20:10

fajn, da boš vzela drugega mladička, čeprav novica niti ni tako vspodbudna..še več novih nezaželjenih mladičev.. :( Poleg tega, glede na to kakšni lastniki so bodo imeli tudi tega gluhega mačka zunaj..Ma joj že tko sem slabe volje pol pa takele berem sem pa še bolj..o lubi bogec kdaj bomo mi svet spremenil..

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov