Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 12. Apr. 2007 17:25

Omg, preberite si tole :eek: :eek:

Ne morem verjet da obstaja tako bolan in krut folk!
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 16. Apr. 2007 21:27

Slika
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 18. Apr. 2007 22:52

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Zdej sm mu postavla transporterčk vn k vratom pod balkonom in celo notr spi, ko je bil pa not transporter je pa rajš na stolu spal kot tm. Ja ne morm reč da nism zadovoljna :)

A ve kej pucate mačkom nosove?
Namreč js sm ga zadnjič mački (sam oprala z vatko pa toplo vodo da je šlo tist zasušeno stran), in ma čist nos. Mačku morm pa vsaj enkrat na teden. Se mi zdi da je to od tega, ker nima učke in možn da se kšna tekočina al pa sluz mu v jamici nabira in mu teče čez nosek ven. Ker dvomim da je prehlajen ker nič ne kreha npr. pa obnaša se popolnoma normalno.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Apr. 2007 8:39

ne jst ne pucam nč noska ker mu n ne teče....razen okol očk vsake tolk časa...
se mi pa zdi da je res to kar tvojmu teče od učka..mi smo mel tud v šoli eno mako brez uča in je isto mela skos vlažno jamico....
bogi muc nooo :(
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 19. Apr. 2007 8:44

urszika prov luškan je tvoj mačkonarček. Revčk je brez učka, samo sej se bo navadil, najbrž se je že. Tok me spominja na mojo Isabell :D
Noska ma moja istiga tazga roznga, to mi je tko cute. Jst tud nič ne pucam, je skoz čist.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 19. Apr. 2007 9:59

Sej sm že misnla veterinarja klicat kaj se mu to nabira sam je skor zagotov od učka in tko ni nč za narest ane, loh mu sam nosa pucam :)
Drugač se je pa že čist navadu ja, ma ta mačk je tak đek da večjega ni :lach: Čist normalno se potepa okol hiše k mamo veeelke travnike tle okol in miške čaka. Pol pa z mačko vsak teden po ene dve miški al pa voluharja prneseta pred vhod :?
Tko da naš Carlos nima nč problemov, edino kar je zgleda od daleč k da se mu v jamico vid, ker se je koža mal v jamico vdrla in ma črno dlako - pa je zrasla nazaj in zdej zgleda k en krog. Pa sej js itak ne opazm več da nima učke :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 19. Apr. 2007 20:28

A zdej se razumeta z mačko?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 19. Apr. 2007 20:34

Ma kokr je, če ji nagaja ga hitro na svoje mesto postavi, drugač se pa tud igrata velikokrat zdej skupi in se podita - ona je ful otročja ratala zdej k je sterilizirana in men je to čist všeč :D Pa bolj se pusti crkljat, čeprov večjega scrklivca kot je Carlos ni.
Danes sm Piki dala reflektivno ovratnico, za vsak slučaj, ker je ona bolj navajena okol sosedov se potepat kot muc.

In ne morem verjet da se na naši vasi mački še vedno gonijo :eek: Vsak dan vidm en parček sredi dneva direkt ob robu ceste :? Ju bo en zbil enkrat. :?
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 19. Apr. 2007 21:25

Potem bosta lahko oba zdej ostala?

Kakšno ovratnico si to kupila? :gruebel:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 20. Apr. 2007 14:38

Pomojem ma v mislih ovratnico prot bolham in klopom, ampak je poleg tega še reflektivna, da se v temi sveti. Jst sm naši muci tud tako kupla, mislm, da je od Gimpet-a (še zdj nism sigurna, če se tko reče). Pa ful je kvalitetna, naša Ajša jo ma gor od spomladi pa do konc jeseni in nima nikol nč klopov.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 20. Apr. 2007 14:44

Aha..mogoče bi blo fajn Urszika, da bi čipirala mačko, če se bolj potepa. Če bi jo kdo našel, če bi se izgubila, bi jo tako samo odnesel h veterinarju kjer bi pogledali čip in našli tvoje podatke in ti mačko vrnili.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 20. Apr. 2007 17:59

Yazmeen napisal/-a:Pomojem ma v mislih ovratnico prot bolham in klopom, ampak je poleg tega še reflektivna, da se v temi sveti. Jst sm naši muci tud tako kupla, mislm, da je od Gimpet-a (še zdj nism sigurna, če se tko reče). Pa ful je kvalitetna, naša Ajša jo ma gor od spomladi pa do konc jeseni in nima nikol nč klopov.

Samo reflektivna je. Sm ful presenečena k se je navadla takoj ker je stara kar dost pa še nikol ni mela ovratnice.
Sm pa prej spet klopa našla tko da grem kmal po tiste kapsule k veterinarju :?
bubabiba, ja bosta ostala. Sej si sploh ne predstavlam da bi ju oddala, ker sm tok navezana nanju. Pa mačka se sam do taprvih sosedov potepa, in jo vsi poznajo. Smo doma na mejhni vasi. Tko da ne rabi ravn čipa. :wink: Najdlje gre po travniku kakih 200m.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 20. Apr. 2007 18:06

Nevem načeloma naj bi se priporočalo za vse zunanje mačke, ker se dogaja, da je nekomu mačka všeč in jo odpelje s sabo, pa se jo potem naveliča in jo na drugem koncu Slovenije se znebi in se tako najde. Al pa gre mačka kam dlje ravno tisti dan in jo ni..itd. Mi smo tut hotli dat čip za našga mačkonarja samo je potem itak notranji postau tko, da ni blo potrebe. Drugače je pa čip samo okoli 2 tisoč sit, če te to skrbi. :wink:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 20. Apr. 2007 18:14

Sam to morš bit pa res bolan da kr eno mačko vzameš tkole pa jo odpeleš :?
Heh pa ne skrbi me keš (čeprov ga res nimam velik trenutno :D ampak če bi se odloločla bi že napraskala za moje mačkone) sam itak nikol nism pomisnla o čipiranju mačk ubistvu. Ravno zarad mejhnosti našga kraja pa dejstva, da sta naša mačka največ 200m od doma, pa še to miške čakata.
Drugač sm pa prej mt rekla da bova polet k bom pač delala pa bl pr dnarju pelale obadva naenkrat cept pa na pregled če mata kej zajedalcev in tega. Je že začela stokat lol :D (no sej mrbit bom že mela izpit pa ju bom sama pelala). Se bom takrat pozanimala za čip če se bom spomnla. Res je da nikol ne veš kaj se lahko zgodi ane, sam tud težko take stvari predvidet če o njih niti ne razmišljaš.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 20. Apr. 2007 18:26

No mal veterinarje takrat povprašaj o tem. Fajn, da boš peljala cepit mačke. :wink:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov