Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Angel girl napisal/-a:Tiavanna kak srček je tvoja Minnie Prosim slikaj tisti obris Disneyevih mišk da vidmo
Sej u bistvu je sam ena miška. Tko čist nad repkom, na konc hrbta. Se trudim poslikat že tri dni, pa ne da miru! Prilimam slikico takoj ko mi uspe, obljubim.
Ma pa približno tako obliko, kot tle na tej kapci
-
MiLLy - Debatorica
- Na forumu od: 17. 7. 2005
Sam neki bi dodala. Mislim, da so na splošno mačke rade zunaj, da se podijo naokol, okol grmovja, plezajo po drevesih, lovijo kake živalce itd, zato dvomim, da je najnajnajboljša odločitev, da se maček prestavlja od kavča pa do hladilnika non-stop.
Pa sej jih ni MilkyWay sama pod avto metala
Pa mogoče tud vsi nimajo pogojev, da bi mel mačko skos v hiši... Ker ful puščajo dlako pa skačejo vsepovsod, tud recimo moji starši ne bi nikol tega pustil... Pa nimamo mačke, žal, ker jih mam drugače ful rada.
Pa mogoče tud vsi nimajo pogojev, da bi mel mačko skos v hiši... Ker ful puščajo dlako pa skačejo vsepovsod, tud recimo moji starši ne bi nikol tega pustil... Pa nimamo mačke, žal, ker jih mam drugače ful rada.
...
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
No vi nimate pogojev in nimate mačke. A je tko težko? Al pa nimaš pogojev v hiši, zunej je zelo prometna cesta in še kar rineš z glavo skozi zid in maš nevem kolk mačkov doma, čeprav ti eno za drugo povozi avto? Jaz ne vidim v tem nobenega smisla. Glede na prebrano so njim mačke bolj kot potrošni material kakor pa kej druzga. Sej, če bi ti otroka avto povozu, ker bi recimo zunej letal brez nadzora bi pri drugemo bila tut bolj pozorna na to da ne bi šel več na cesto ne? Pri mački pa očitno ni potrebe, itak lahko za vogalom dobiš drugo ane.
Aja Milky way potem je po tvoje greva-> greua in volk-> uolk pa leva-> leua itd. ... bogi potem tisti ,ki se pogovarjajo s tabo se morjo prov potrudt da razumejo al pa itak živite pod vplivom kakšne amerike in se obnašate po njihovo, ker je to bolj kul.Opa.
Aja Milky way potem je po tvoje greva-> greua in volk-> uolk pa leva-> leua itd. ... bogi potem tisti ,ki se pogovarjajo s tabo se morjo prov potrudt da razumejo al pa itak živite pod vplivom kakšne amerike in se obnašate po njihovo, ker je to bolj kul.Opa.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
MiLLy napisal/-a:Sam neki bi dodala. Mislim, da so na splošno mačke rade zunaj, da se podijo naokol, okol grmovja, plezajo po drevesih, lovijo kake živalce itd, zato dvomim, da je najnajnajboljša odločitev, da se maček prestavlja od kavča pa do hladilnika non-stop.
no usaj ena k me podpira...
ajej bubabiba tebi je pa res težko dopovedat...potrošni material!!! dej no nehi dajat neumne komentarje...prosim...in tega ne moreš primerjat z otrokom k ga povozi awto...lih tolko...
bubabiba: Tiavanna ti je prow rekla...W daješ po potrebi in ne za usako reč...npr. pr besedi USAK ne bom dala WSAk ker ne paše in če že misliš debatirat o tem, kko se na forumu govori, potem odpri novo temo, ne pa tega pist pod Ljubljenčki...
in zdej mislim d je konc kreganja...ma kej maš PMS al kej podobnega?in zdej ne žalim, sam prašm...
- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
Jaz se pa čisto strinjam z bubabibo.
In če bi ljudje-lastniki živali bili vsaj pol toliko odgovorni,kot bi morali biti ne bi bilo vsako leto v zavetiščih na tisoče zavrženih živali,največ muc.
In ne bi bilo
žalostnih zgodb v stilu,:"zavrženi mama in mladički,komaj rojeni,.."
Na stotine potepuških muc je na cestah,da ne rečem koliko jih je lastniških,ker imajo očitno ljudje logiko mačka mora biti svoboda??!!
Imeli smo ogromno muc doma,pa smo bili v 9 nadstropju,nobena muca ni padla dil z balkona/okna.Zakaj?
Ker se dobijo zaščizne mreže,da muca,če imaš odprto okno,pa da te ni blizu,ne more pasti!
In tako bi moglo biti tudi pri tistih,ki živite v hiši ob cesti.
Enostavno imet žival doma,pika.
In naslednjič,ko se bo komu spet zdelo,da muce ni treba dat sterilizirat/kastrirat...naj gre v bližnje zavetišče.In naj si ogleda,kaj naredita človeška NEODGOVORNOST in BREZBRIŽNOST!!!
In ne mi trdit,da imate žival radi,obenem pa ne naredite vsega,da bi jo zaščitili pred nevarnostmi!
In če bi ljudje-lastniki živali bili vsaj pol toliko odgovorni,kot bi morali biti ne bi bilo vsako leto v zavetiščih na tisoče zavrženih živali,največ muc.
In ne bi bilo
žalostnih zgodb v stilu,:"zavrženi mama in mladički,komaj rojeni,.."
Na stotine potepuških muc je na cestah,da ne rečem koliko jih je lastniških,ker imajo očitno ljudje logiko mačka mora biti svoboda??!!
Imeli smo ogromno muc doma,pa smo bili v 9 nadstropju,nobena muca ni padla dil z balkona/okna.Zakaj?
Ker se dobijo zaščizne mreže,da muca,če imaš odprto okno,pa da te ni blizu,ne more pasti!
In tako bi moglo biti tudi pri tistih,ki živite v hiši ob cesti.
Enostavno imet žival doma,pika.
In naslednjič,ko se bo komu spet zdelo,da muce ni treba dat sterilizirat/kastrirat...naj gre v bližnje zavetišče.In naj si ogleda,kaj naredita človeška NEODGOVORNOST in BREZBRIŽNOST!!!
In ne mi trdit,da imate žival radi,obenem pa ne naredite vsega,da bi jo zaščitili pred nevarnostmi!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
Nihče se ne krega.Tema je o ljubljenčkih!
In vsak odgovoren lastnik,bo presodil ali ima pogoje imeti žival doma!
Govorim pa iz osebnih izkušenj,kot ljubiteljica živali,kot prostovoljka(9 let) društva za zaščito živali.In daj,upoštevaj nasvet tistih,ki se s to problematiko DNEVNO srečujemo-ker nam ni vseeno!
In vsak odgovoren lastnik,bo presodil ali ima pogoje imeti žival doma!
Govorim pa iz osebnih izkušenj,kot ljubiteljica živali,kot prostovoljka(9 let) društva za zaščito živali.In daj,upoštevaj nasvet tistih,ki se s to problematiko DNEVNO srečujemo-ker nam ni vseeno!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
bubabiba napisal/-a:No vi nimate pogojev in nimate mačke. A je tko težko? Al pa nimaš pogojev v hiši, zunej je zelo prometna cesta in še kar rineš z glavo skozi zid in maš nevem kolk mačkov doma, čeprav ti eno za drugo povozi avto? Jaz ne vidim v tem nobenega smisla. Glede na prebrano so njim mačke bolj kot potrošni material kakor pa kej druzga. Sej, če bi ti otroka avto povozu, ker bi recimo zunej letal brez nadzora bi pri drugemo bila tut bolj pozorna na to da ne bi šel več na cesto ne? Pri mački pa očitno ni potrebe, itak lahko za vogalom dobiš drugo ane.
mi smo tud zraven prometne ceste pa mamo vseen mačke zunej...mislm tole je pa že tu mač vse skupej..pa kdo za vraga si ti da boš tle nam pridigala kaj je prav in kaj ne in kako bomo mi živeli in ravnali z našimi živalimi? mislm pa halo no...počas mi je že dost tega da skos utrujaš za vsako stvar...razumem da se utruja za neki kar je upravičeno utrujat, ne pa za vsak dosadan drek...naše živali so pač naše živali in ti si tazadnja ki imaš tlele kakšno besedo zraven...mislm hvaljen bog da gre lahko maček ven, ne pa da je cele dneve v bajti in sam spi...mam tud eno tako doma, sicer je naša napaka da je v hiši ker smo jo pozimi dobil in pač ni šlo male muce navajat na zunej sredi zime..in se je navadla da je notr, in ko gre ven ji ni pa nič jasno...en je pa uzuni pa uživa milijon na uro...pa smo zraven ceste...čega avto povozi, se bomo pač jokal..kaj naj nardim, naj ga zarad tega zaprem med 4 stene al bi ga v obratnem primeru pustila dat še kot mladiča pod inekcijo?mislm dej nehi se že vtikat v nas in v naše življenje z našimi živalmi..men je bolj kruta ta ko govoriš kakšne živali ma vse folk v enosobnih stanovanjih v bloku...to je zame mučenje, ne pa da pustiš živali prosto pot čez dan...naši mački so ponoč skos notr, pa če ga do dveh zjutri kličem ga bom spravla notr...
skratka islm da že mal pretiravaš s to tvojo obsesijo ker to ni nobeno zdravo prepričanje ampak samo soljenje možganov ljudem naokoli....
pač se ljudje z napak učimo...in če bo šlo kaj narobe se bo folk že zavedal da naslednjič ne bo tko delal....
poleg tega, pa tole z mačkami je vse skup en bulšit...če si odgovoren gospodar in če gledaš kam daš mladiča sigurno ne bo pristal na cesti in niti v zavetišču ne...naši vsi psi in mačke so šli v dobre roke in jih videvam/sem jih(nekateri so pač že pokojni) in nikoli nebi dala mačka neznancu al pa nekomu v katerga nebi bla prepričana da bo dober lastnik mladiču...tko da nismo vsi isti..in ko sem mal razmišljala, sem ugotovila da prekleto dvomim da bi dal tist od katerga je tiavanna uzela mladiča, mešanca parit načrtno..mogoe bi res mogla malo manj brat forume in vse ostalo in sklepat po svojih doživetjih..nevem, skos sklepaš samo po drugih nikol po tem kar si zares vidla...jst se nebi upala neki sklepat v kar nebi bla stoposto prepričana in kar nebi vidla..ti pa še kar nonstop rineš z glavo skoz zid in soliš pamet nam vseem...
satan28...jst te čist razumem, ampak tole s cesto in zaščito pred vsemi nevarnostmi je tko kot da bi se ti zaščitvala pred vsem, na koncu bi pa se spotaknila ob svojo lastno nogo, padla in si zlomila tilnik..kdo je pa reku da more mako nujno avto povozt če živi zraven ceste?soseda ma mačko že osemnajstlet, pa je še zmer živa...pa še dost jih je...tle pač ne moreš ni..če bi hotu vso varnost uvest bi bla mačka zaprta med 4 stenami v prazni sobi...lahko ji tudi omara ob manjšem potresnem sunku pade na glavo..bom potemtakem slab gospodar ker nism dobro zaščitila mačke?to so vse neke višje sile na katere sicer imaš lahko vpliv, ampak žival nima kej dost od tega..s kastracijo , cepljenji, rednimi veterinarskimi pregledi, zaščitnimi mrežami, frontlinom in podobnimi zadevami se čist strinjam, ampak kar je višje sile je pa pač tko, da bo kukr ji je pač usojeno...vsak se lahko ful pazi, pa na koncu dobi čiz nekje na tretjem mestu po glavi....
jst sm mela dva mačka prej katera sta pač nenadno prišla pod avto in jih je povozil, ampak mi ni žal da sem jih pustila ven...ker sta imela v času življenja res najboljše življenje..uživala sta tok da konec...res sta malo prerano umrla, ampak mislim da bi večina mačk zamenjala njuno življenjae za njihovo zaprto med 4 stene...
in bubabiba...narečje je pač narečje...če ti rečem kakšno po bovšk ti nou nč jasn, vrstniki me pa čist normalno razumejo..res je da pač tko piše ampak jebat ga....normalno se da prebrat tud če ne poznaš....
edit: prepozno vidla da je benana...
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
*purple* napisal/-a:če ti rečem kakšno po bovšk ti nou nč jasn, vrstniki me pa čist normalno razumejo.
Haha, kabi.
Glede starosti pa...res je, mucka je še ful (pre)majhna, ima šele ene 6, 7 tednov. Je ostala brez mamice. Ampak se super drži, je briketke brez problema, tudi lula v pesek, itd... Je res taka močna in fajn mucka.
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Jožice in Jožeti - a bi mel tle en teden miru? Dejmo mal nehat.
Spet vam pokažem našo Isabell kako uživa zunaj s svojimi miškami
Klik
Spet vam pokažem našo Isabell kako uživa zunaj s svojimi miškami
Klik
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
Haha, kok je simpatična.
Naša pa skos po hlačah pleza. Čim je kdo v trenerki (k se tok fajn krempeljčki primejo), je že v akciji. Sej dokler je velika 5x5cm še ni panike, sam upam, da ne bo obdržala te navade do takrat, ko bo že velika mačka. Pa zdej jo tok pogrešam, k sem v LJ.
Se pa strinjam glede kreganja...že tko ga je blo čist preveč.
Naša pa skos po hlačah pleza. Čim je kdo v trenerki (k se tok fajn krempeljčki primejo), je že v akciji. Sej dokler je velika 5x5cm še ni panike, sam upam, da ne bo obdržala te navade do takrat, ko bo že velika mačka. Pa zdej jo tok pogrešam, k sem v LJ.
Se pa strinjam glede kreganja...že tko ga je blo čist preveč.
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Naša bolj pleza na druge stvari - police, pult, omare, drevesa itd. To bo pa sigurno tud tvoja ko bo malo zrasla. Kaj ji pa daješ za jest?
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
Ne, sej na vse to tut pleza...Sam na hlače pa tut. Una prejšnja ni tko plezala. No, sej bomo vidli.
Za jest ji pa dajemo briketke od Royal Canin - Baby cat. So taki zelo drobni, da jih lahko zgrize. Pa malo jih polijemo z vodo, ker jih pol še rajši je + dobi malo tekočine zraven. Pa kupil smo še mačje mleko v prahu in dobiva še to (bolj za pocrtat ).
Za jest ji pa dajemo briketke od Royal Canin - Baby cat. So taki zelo drobni, da jih lahko zgrize. Pa malo jih polijemo z vodo, ker jih pol še rajši je + dobi malo tekočine zraven. Pa kupil smo še mačje mleko v prahu in dobiva še to (bolj za pocrtat ).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov