Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 09. Mar. 2007 12:43

Yazmeen napisal/-a:A jih sam prevrača, al jih tud hoče jest? Mogoče mu manjka trava, jst svoji nabavm uno travo za mačke in jo ma kr na tleh tm v enem kotu, da jo ma skoz na razpolago...prej je pa tud rože jedla in bruhala pol :?

Jah cvetke trga al pa tut po zemlji hoče mal kopat... drgač je mel tut to travo za mačke pa jo je sam raznesel po celem balkonu tko, da to pri njemu očitno ne pali. Sj prevrača jih ne zanalž sam tok časa rine v njih pa ovohava, da pol s police pade :nixweiss:
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 10. Mar. 2007 12:29

Kako je z vašimi mačkami in dlako? Naša mačkica pušča povsod ful dlake. A bi jo mogla česat? Lahk vsak dan grem 5x s sesalcem za njo in sesam kamorkol pač gre.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 10. Mar. 2007 12:53

Sej je kratkodlaka, ne? No, moja pokojna muca je bla čist penasta če sem jo probala kej sčesat. :? Je začela kar pihat. Je pa tut ona mela obdobja, ko se je tok golila, da je blo prou noro. Tko če se je praskala je kar letelo od nje.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 10. Mar. 2007 12:57

Ja ja kratkodlaka je in ja no to kr leti okoli nje. Zadnje čase se mi zdi da na polno. Ona se stalno tko v nas drgne recimo po nogi in pol pogledaš hlače in maš en šop dlak gor. In zadnjič vzamem valarček da si odstranim dlake in pol sem še mal z valarčkom po mački :lach: al pa če je blo gor za en tepih dlak. In seveda je dlaka povsod, kamorkoli ona gre. Upam da je to prehodno.
Drugače se mačke češe?
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 10. Mar. 2007 13:03

Men se enkat na dva mesca pusti tko mal na hitr počesat, če je lih fuuul pr volji. Je tud kratkodlaka, in te dni dlaka kar leti od nje. Očitno je tako obdobje. :D
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 10. Mar. 2007 14:15

Ja, dolgodlake moraš obvezno česat, ker se jim čene nardijo vozli. Za kratkodlake pa ne vem. Ponavadi je najlažje če jo zahaklaš takrat ko se spravlja spat alpa se lih naje in je bl lena in jo takrat nahitro počešeš (oz. vsaj na tistih predelih, kjer se ne pusti - ponavadi je to po trebuhu in zadi po "hlačah", pod ritjo). ;) Oz. odvisno - sej mogoče se ti bo pa pustila česat. Sicer pa je pomojem fora tut v tem, da so te krtačke dost grobe in jim je najbrž neprijeten dotik, ker majo tok mal dlake. ;) Bogi mucki.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 10. Mar. 2007 14:18

Nas mackon Felix je tud kratkodlak, pa mu odpadajo dlake. Pa ni vazn al je jesen, zima, pomlad poletja, dlake kr letijo okoli. Ampak smo se mogl navadt, in mu ne pomagajo ne samponi, ne krtacenje.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 10. Mar. 2007 15:30

Angel girl napisal/-a:Ja ja kratkodlaka je in ja no to kr leti okoli nje. Zadnje čase se mi zdi da na polno. Ona se stalno tko v nas drgne recimo po nogi in pol pogledaš hlače in maš en šop dlak gor. In zadnjič vzamem valarček da si odstranim dlake in pol sem še mal z valarčkom po mački :lach: al pa če je blo gor za en tepih dlak. In seveda je dlaka povsod, kamorkoli ona gre. Upam da je to prehodno.
Drugače se mačke češe?
Ja če ji dlaka izpada jo je najbolše počesat z tisto krtačo z kovinskimi "iglicami", kr se ful prime dlaka gor in ji pobere vso dlako ki je že odpadla pa se še vedno gor drži. Naše se ful rade češejo, se kr uleže pa nastavi, če jo češeš :D Edino po trebuhu ne pusti :)
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 10. Mar. 2007 15:37

Sm jo zanč mal probala s tako kovinsko k je tud za kužke, pa se mi zdi da ji ni blo kej preveč všeč. Mi je prov na hitr pobegnila. No sj bom še probala, če bo kej pomagal, ker te dlake frčijo povsod.
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 10. Mar. 2007 15:38

^^Moja se tudi vedno samo nastavi :D Ko ji je pa dovolj pa vstane in gre... seveda se takoj lizat :evil:
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
muciiika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a muciiika » 10. Mar. 2007 20:29

Josephina napisal/-a:Nas mackon Felix je tud kratkodlak, pa mu odpadajo dlake. Pa ni vazn al je jesen, zima, pomlad poletja, dlake kr letijo okoli. Ampak smo se mogl navadt, in mu ne pomagajo ne samponi, ne krtacenje.

ja, naši Luni tut enako..

Angel girl napisal/-a:Ja ja kratkodlaka je in ja no to kr leti okoli nje. Zadnje čase se mi zdi da na polno. Ona se stalno tko v nas drgne recimo po nogi in pol pogledaš hlače in maš en šop dlak gor.

Tudi to je pri nas enako.. Luna al pa Will gre sam mimo pa maš use sive hlače.. sicer sem pa nekje brala, da tiste mačke, ki so skuz noter celo leto zgublajo dlako.. tiste k so pa zunaj se tut skoz sam velik man.. in ni opazno razen ko menja dlako (poletno-zimsko). mislim da je tako.. če je narobe naj me kera popravi.. :D
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 11. Mar. 2007 12:44

Nasa se tud ne pusti. Pa sem kupila tisto gumijasto krtaco, ki se natakne na roko, in se vedno noce. Tako da jo zdaj obcasno primem na cist svoj nacin, da ne more takoj pobegnit in na hitro pocesem. Ni glih velik, ampak nekaj pa le gre dol.

In, jaz butl, sem ravno zdaj, ko se najhuje guli, dala na postlo temno rjuho.
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 11. Mar. 2007 13:30

Naš se tut ne pusti česat, ampak mu ne odpada tok dlaka - mogoče res zadnje čase, da mal več sam na splošno pa niti ne tok. Drgač pa sploh ne vem kaj je zej ena mešanica, ker ni ne kratkodlak in ne dolgodlak :P ma edin ful košat rep - k kšna veverica :lol:

Kaj pa krempljčke, a jih kej strižete? Zanč sem v eni trgovini vidla prov škarijce za striženje krempljev sam mi ni jasn kako in kdaj (če sploh) nej bi to počela?! Kaj pa zobe? Jest mojmu dajem sam ene tabletke za bolj čiste in zdrave zobe prov pucam jih pa ne.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 11. Mar. 2007 15:01

Dons jo je od sestre fant skrtaču zunaj in je toooook dlake okol letel prov šopi, zdj je prov lepša. Zgleda jo mora sam moška roka prjet pa je :D Sicer se je mal uperala ampak bo tole mogla bit kr redna praksa od zdej.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 11. Mar. 2007 17:27

Ne, krempeljcev naceloma ni treba strizt. Redki to pocnejo. Ce bi se slucajno spravila to pocet, bodi pa zelo previdna. Kremplji so ozivceni oz. prekrvavljeni in se mora odrezat res samo konica, drugace pritece kri in macka zelo boli. Moj nasvet bi bil, da rajs ne.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov