Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Mi mamo mačko in mačka, sicer sta mamica in sine, ampak odkar smo dali njo sterilizirat in se ji je zacelilo, sploh ni problemov. Lepo skupaj spita pa vse, pa še ona je postala igriva tko da se nekaj igrata kao, kar se mi zdi čist super Tko da pomojm fantek in punčka bo šlo skupi.. tud punčka in punčka. Kaj a ste zdej čisto brez mucev?
Js momr še neki lepga povedat - v soboto sm šla po še eno skobčevko, mamo doma eno že pet let in je mal sama v taki veliki kletki. In je samček, pa sm kupla samico. Tm v trgovini mi je rekla, da nj dam dve kletki skup, da bosta sama določla, kdaj bosta skup pršla, da traja tko en teden npr. In kaj je blo pol? Dobil smo obiske in so hotl da jo prnesem pokazat, in nesem njeno kletko gor, ko sm jo pa nazaj prnesla, pa obe odprla, mu je kr v kletko vletela! Kr nanj je padla in on valda panika, ona pa kakor da ni nč, in takoj se začela s semeni basat, k da jih prvič vidi. Js vsa zmedena ane kaj nej, sam pol je kar tm ostala in sm ju oba nazaj v dnevno nesla. No najprej jo je on še mal kljuvu taprvi dan, sam se mu ni pustila (je bla prej v kletki z dvema samčkoma), pol tadrug dan sta se pa že lupčkala s kljunčki prov nč agresivno. Fino no, da ni en tedn trajal.
Js momr še neki lepga povedat - v soboto sm šla po še eno skobčevko, mamo doma eno že pet let in je mal sama v taki veliki kletki. In je samček, pa sm kupla samico. Tm v trgovini mi je rekla, da nj dam dve kletki skup, da bosta sama določla, kdaj bosta skup pršla, da traja tko en teden npr. In kaj je blo pol? Dobil smo obiske in so hotl da jo prnesem pokazat, in nesem njeno kletko gor, ko sm jo pa nazaj prnesla, pa obe odprla, mu je kr v kletko vletela! Kr nanj je padla in on valda panika, ona pa kakor da ni nč, in takoj se začela s semeni basat, k da jih prvič vidi. Js vsa zmedena ane kaj nej, sam pol je kar tm ostala in sm ju oba nazaj v dnevno nesla. No najprej jo je on še mal kljuvu taprvi dan, sam se mu ni pustila (je bla prej v kletki z dvema samčkoma), pol tadrug dan sta se pa že lupčkala s kljunčki prov nč agresivno. Fino no, da ni en tedn trajal.
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Pri nas smo tudi imeli 2 skobčevki, Jakata in Jakico. In bilo je nekega lepega dne (ko sem bila še otrok) ko hodim po cesti proti hiši in vidim očijo kako nekaj vrže v smetnjak ok itak grem lepo domov. In kaj vidm-v kletki samo še sestrino Jakico. kje je moj Jakaaaa?! Ubila ga je, po dolgem času skupnega življenja mu je prekljuvala golšo in tko je revež umrčku. Jst otrok mejhn sm pa hitr 1+1 seštela in vedla, da je oči vrgu u smetnjak mojga lepga modrga Jakata. Naša zgodba o skobčevkah
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
urszika napisal/-a:Kaj a ste zdej čisto brez mucev?
Ja zdej smo brez, ker smo imeli samo eno mucico (pa dva kužija mamo). Zdej bomo pa dve vzeli. Komi čakam, ker fuuuul pogrešam mojo mucko in res prou ne morem dočakat, da prideta dve novi kepici k nam.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
moj recimo zna skočit na vrata v smislu da prosi za ven in se postavi nazadnje tace...rečem mu "luka, prosi za ven, prosi.." mu mal pregovarjam in potem res prosi
pa če je v moji sobi, mu rečem "kje luka spi" in parkrat ponovim, pa gre takoj potem na postlo skočt
pa še tadrugo mačko znam umirit da ne gre jest takrat ko luka je..luka ima namreč vnetje dlesni (kr dost hudo) in je v najslabših časih ful shujšal, tko d anjemu dajemo mal več zajest, nakar ma ona preveč kil-je predebela, tko da ne mse vsakič jest ko je on...in ji samo rečem da ne sme in da more počakat, pa me mačk res razume in lepo čaka en metr stran od njega...pol pa ko on poje in če mu kej ostane, brez mojga dovoljenja ne plane do posodce, ampak še čaka, dokler ji ne rečem, da naj gre papat
pa maša je ful nora na muhe in dobro ve kaj pomeni beseda muha vešča in komar..in vsakič ko rečem kej od tega kar začne iskat in gledat in takoj prleti h men
pa če je v moji sobi, mu rečem "kje luka spi" in parkrat ponovim, pa gre takoj potem na postlo skočt
pa še tadrugo mačko znam umirit da ne gre jest takrat ko luka je..luka ima namreč vnetje dlesni (kr dost hudo) in je v najslabših časih ful shujšal, tko d anjemu dajemo mal več zajest, nakar ma ona preveč kil-je predebela, tko da ne mse vsakič jest ko je on...in ji samo rečem da ne sme in da more počakat, pa me mačk res razume in lepo čaka en metr stran od njega...pol pa ko on poje in če mu kej ostane, brez mojga dovoljenja ne plane do posodce, ampak še čaka, dokler ji ne rečem, da naj gre papat
pa maša je ful nora na muhe in dobro ve kaj pomeni beseda muha vešča in komar..in vsakič ko rečem kej od tega kar začne iskat in gledat in takoj prleti h men
-
Jst kr vztrajam z učenjem naše mačkonke. Za prvo jo učim tko da potapkam po tleh pa rečem tuki, da pride tja, zdj morm to še par dni delat, ampak mal se mi zdi da je dojela. Pol za naslednjo jo bom pa učila da skoč nekam:D
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Angel girl napisal/-a:Jst kr vztrajam z učenjem naše mačkonke. Za prvo jo učim tko da potapkam po tleh pa rečem tuki, da pride tja, zdj morm to še par dni delat, ampak mal se mi zdi da je dojela. Pol za naslednjo jo bom pa učila da skoč nekam:D
Ok s takimi trikci js raj nebi reskirala
-
Zakaj ne? Je to sslab trik?
Mi je pa dons prvič v življenju skočila na kuhinjski pult (pa je še nism nč učila da kam skače hehe), čist sm znorela. Mam ful rada mojo mačkico pa vse, sam pr hrani se pa vse konča. Upam da mi tega ne bo več delala.
Mi je pa dons prvič v življenju skočila na kuhinjski pult (pa je še nism nč učila da kam skače hehe), čist sm znorela. Mam ful rada mojo mačkico pa vse, sam pr hrani se pa vse konča. Upam da mi tega ne bo več delala.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Ko sem bla stara 2let sm mela mačka k je bil res najbolši Ime mu je blo Miči, bil je ene vrste perzijka( mešanc ubistwu). Mel je ful take pasje navade, z mano je hodu na sprehod res najbolši mačkon od useh, če bi mogla izberat bi ga takoj hotla nazaj..sam na žalost ga je enkrat dobil pes od enih k majo wikend zrawn ns in ga je Zdy mam pa eno mačko, k nima imena..ne pusti se tok božat pa je bl samosvoja,ampak jo mam usejen rada.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Jaz tudi se nikoli nisem slisala, da bi kdo uvrscal bokserje med nevarne pasme. Niti sama nisem nikoli videla jih kot take, pa priznam, da grem vcasih cez cesto zarad kazga pitbula. Pa ne toliko zaradi psa samega, ampak zarad tega, cigav pes je. Zal je to pasma, na katero so nori razni samooklicani frajerji, ki mislijo, da je vzgoja neki za na kruh namazat. In v takih rokah je vsak pes lahko nevaren.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Mačke v povprečju živijo okol 17 let recimo, zdej tvoj ker je v stanovanju ma sigurno več možnosti za daljše življenje pa če je steriliziran/kastriran še tolk bolš seveda. So pa seveda tut izjeme se prav ne vela za vse isto ane eni tut čez 20 let eni manj...Ti bi pa priporočala, da zdej ko je pač malce baolj v letih poskrbite za redne veterinarske preglede vsaj enkrat letno, ker mačke znajo ful skrit da so kej bolane in je včasih predn ugotovimo lahko že usodno, tako da redni vet. obiski in pa redno pregledovanje tvojega mačka od glave do tac bo vsekakor izboljšalo vse skupej. Pa še vsake tolk časa tehtaj mačka, si zapisuj njegovo težo pa opazuj kolk pije pa, če normalno lula in kaka, ker tukaj so ponavadi prvi bolezenski znaki( izguba teže, driska, napenjanje brez lulanja, prekomerno pitje-odpoved ledvic) in če si boš to redno zapisovala in opazovala mačka boš točno vedla da nekej ni vredu. Pa lepo razvajaj svojega seniorja.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Ooooo, bubabiba, ful si lepo to napisala... tnx :bussi: Se že bolš počutm.
Je biu že kt mejhn muci kastriran, h veterinarju ga pa od takt več ni blo se mi zdi... Sva pa z mami rekle, da ga bova en dan pelale čist tko, da ga mal pregleda, kr sm bla js sitna, da zihr je zihr... Kar se pa tiče hranjenja pa opraulanja potrebe, je pa to pr njemu use ena sama konstanta, sicer ma mami to načez, ampak pr njemu gre use to u določenem zaporedju, usak dan, že leta in leta, tko da tuki ni nobenih sprememb sploh.
Uf, ja, upam da bo še douk se mi po sobi pasu, jedu rože, prasku po vratih, se dru na veceju, skratka, da bo še douk moj, moj.
Je biu že kt mejhn muci kastriran, h veterinarju ga pa od takt več ni blo se mi zdi... Sva pa z mami rekle, da ga bova en dan pelale čist tko, da ga mal pregleda, kr sm bla js sitna, da zihr je zihr... Kar se pa tiče hranjenja pa opraulanja potrebe, je pa to pr njemu use ena sama konstanta, sicer ma mami to načez, ampak pr njemu gre use to u določenem zaporedju, usak dan, že leta in leta, tko da tuki ni nobenih sprememb sploh.
Uf, ja, upam da bo še douk se mi po sobi pasu, jedu rože, prasku po vratih, se dru na veceju, skratka, da bo še douk moj, moj.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov