Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
sj eni psi grejo ,eč jih naučiš tko(manjše pasme).
Tist glede brk majo pa res prov sem spregledala, da si napisala da si jih postrigla ježš..pomoje zrastejo sicer nazaj samo nevem v kolkem času pa tut ne vem če res zrastejo. Bo pa zdej mogoče mal zmedena, ker jih nima ker so mačkini brki njej čutilo za tip. Mogoče zdej če si samo končke porezala še nau tko hudo samo nevem...
Glede sterilizacije pa čudno, da vam je vseeno rekel da pridete..no ja bojo že vedli ane, samo pa obstaja vlik večja verjetnost, da izkrvavi.
Tist glede brk majo pa res prov sem spregledala, da si napisala da si jih postrigla ježš..pomoje zrastejo sicer nazaj samo nevem v kolkem času pa tut ne vem če res zrastejo. Bo pa zdej mogoče mal zmedena, ker jih nima ker so mačkini brki njej čutilo za tip. Mogoče zdej če si samo končke porezala še nau tko hudo samo nevem...
Glede sterilizacije pa čudno, da vam je vseeno rekel da pridete..no ja bojo že vedli ane, samo pa obstaja vlik večja verjetnost, da izkrvavi.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
MIGRENA napisal/-a:Joooj to ne smeš delat, ker mačka ma v brkih živčke pa druge čute in je pol vsa zmedena, če ji brke odstrižeš.
Sicer nisem veterinar, sam nima prov v brkih zivcev, ampak ima pri korenu brkov zivce. Brki so tko k bi ti dolgo palico drzala. Ce s konico nekam sunes to cutis v roki s katero drzis palico, tko se mi zdi brki delujejo. Ne jih mucu rezat, ceprav niso dejansko zivci v njih, so pomembni.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
nutella - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Brki bojo zrastli nazaj, nič skrbet, sam ne več tega počet. Pa če jo bo kej ravnotežje matralo, ne zganjaj panike Moja luna si je brke in obrvi na sveči skurla (mačka poštekljiva mora povsod bučo vtaknit), sicer samo na eni strani, pa je zrastlo nazaj. Zdej pa kr krog nardi okrog pržgane sveče.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Mahagonij ma prov, ja, sm šla pol takoj to glede brkov čekirat, in so brke bolj tipalo, živčki so notr pod kožo.
Sicer pa če bi vedla definitivno ne bi tega naredila, se počutm kokr da sm jo ornk pohabila Seveda se je naumo več š škarjami pritaknili.
Nutella, hvala ti si me pomirila Kej preveč orinetiranosti pa itak zdele nima, sam pr oknu stoji in mačke kliče tko da... Jutri pa itak pod narkozo in bo out.
bubabiba, zdej je tko, mt je klicala, in ji je una po telefonu vse opisala kaj oni nardijo če ni breja, če je breja, in če se goni. Seveda mi ni mogla mami dobesedno ponovit, sam je pa tista po telefonu (tehnica predvidevam) zlo samozavestna.. Da so oni najboljši, tko izpade no. Sicer verjamem, ta zdravnik sicer dela v eni izmed bolj znanih klinik živalskih v Lj, pol ma pa še tuki prakso. Tud muca sva tja peljale ko je mel še razlito oko, in mi je vse tko lepo razložu pa ful potrpežljiv pa to, mucu bi probu celo oko rešit, roženico nazaj not potegnit, samo ni garantiru uspeha. Ampak takrat bi si js nažalost tisti denar, ki ga je tam zahtevu, samo iz riti potegnila No tole ordinacijo ma pa očitno tko, ker ma rad živali, cene so zlo fer, samo takrat je ni omenil (pomojm si ni smel tm reklame delat ane). No bomo jutr vidl kako bo.. Sicer so rekl, da če vse poteka normalno, jo peljemo že po 20 minutah domov. Sporočim kako je blo.
Sicer pa če bi vedla definitivno ne bi tega naredila, se počutm kokr da sm jo ornk pohabila Seveda se je naumo več š škarjami pritaknili.
Nutella, hvala ti si me pomirila Kej preveč orinetiranosti pa itak zdele nima, sam pr oknu stoji in mačke kliče tko da... Jutri pa itak pod narkozo in bo out.
bubabiba, zdej je tko, mt je klicala, in ji je una po telefonu vse opisala kaj oni nardijo če ni breja, če je breja, in če se goni. Seveda mi ni mogla mami dobesedno ponovit, sam je pa tista po telefonu (tehnica predvidevam) zlo samozavestna.. Da so oni najboljši, tko izpade no. Sicer verjamem, ta zdravnik sicer dela v eni izmed bolj znanih klinik živalskih v Lj, pol ma pa še tuki prakso. Tud muca sva tja peljale ko je mel še razlito oko, in mi je vse tko lepo razložu pa ful potrpežljiv pa to, mucu bi probu celo oko rešit, roženico nazaj not potegnit, samo ni garantiru uspeha. Ampak takrat bi si js nažalost tisti denar, ki ga je tam zahtevu, samo iz riti potegnila No tole ordinacijo ma pa očitno tko, ker ma rad živali, cene so zlo fer, samo takrat je ni omenil (pomojm si ni smel tm reklame delat ane). No bomo jutr vidl kako bo.. Sicer so rekl, da če vse poteka normalno, jo peljemo že po 20 minutah domov. Sporočim kako je blo.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Po 20-ih minutah?! Jst sm svoje dve obe mogla zjutri pelat, pol prot večeru sm jih šla pa iskat. Tok, da se prepričajo, da je vse uredu. Drgač pa ni blo nobenih problemov, tud unga "satelita" jima ni blo treba nost, sta obe čist pr mir pustili rano.
Pr kužiki je blo pa mal komlplikacij ja Res so jo velik razrezal za moje pojme in tist jo je tolk bolel, da je revca 2 dni ležala na istmu mestu in se tud premaknt ni mogla. Še polulala se je tm na tla. Pol se ji je pa pr enmu šivu še ena bula nardila in so ji mogl punktirat tist, k se je not nabirala ena tekočina pomešana s krvjo. Ful je bla boščka Mi je blo na momente kr žal, da sm jo dala sterilizirat.
Sm pa slišala, pa brala, da so NEsterilizirane psice, k se vsako leto dvakrat gonjo in pol nimajo mladičev (ker se jih pač ne pari) velik bol podvržene raku na seskih.
Pr kužiki je blo pa mal komlplikacij ja Res so jo velik razrezal za moje pojme in tist jo je tolk bolel, da je revca 2 dni ležala na istmu mestu in se tud premaknt ni mogla. Še polulala se je tm na tla. Pol se ji je pa pr enmu šivu še ena bula nardila in so ji mogl punktirat tist, k se je not nabirala ena tekočina pomešana s krvjo. Ful je bla boščka Mi je blo na momente kr žal, da sm jo dala sterilizirat.
Sm pa slišala, pa brala, da so NEsterilizirane psice, k se vsako leto dvakrat gonjo in pol nimajo mladičev (ker se jih pač ne pari) velik bol podvržene raku na seskih.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
urszika napisal/-a:Nism vedla da se ne sme Resno. Tud niti ni blo časa da bi koga sprašvala če loh, mt je že s škarjami okol skalala. A po ji naujo nazaj zrasl (kokr men nos ne bi npr.) !!!? Sicer pa nism celih ampak sam špičke, sam vseen
Mami je klicala k veterinarju, pa so rekl da nj jo vseen prpleljemo klub gonitvi. Tko da jutri gremo.
Ampak mtke pa glede žvali nkol več ne poslušam (sj sm povedala da misl da gre pes v pesek na wc ane)
LOL, ja itak da zrastejo...sam nekatere mačke tud ne prežvijo brez brčic, če jim vse odstrižeš...
enkrat je moja sošolka glupa neumna prizadeta mentalno neuravnovešena zrela za v polje, mojmu mačko pržgala brke s vžigalnikom ma jst sm mislna da ji bom celo mizo na glavo ruknla, ne sam kozarca...in pol mi reče: "jah nism vedla da ne smem"...ja haloo, a jst teb čupo pržgem, pa bo rekla da nsim vedla da ne smem...
No k sreči je sam mal konice zažgala ker je mačk tko spizdil in zdej če kdaj pride, se kr skrije stran od nje
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Jst tud mal določenih stvari ne razumem čist dobr. Različne veterinarske ambulante očitno smatrajo določene stvari za različne. Čez 20 minut, že? To se mi zdi pa extra hitro. Že takrat k sm jst mojo pelala sm jo šla že čez 1 uro iskat, zadeta je bla še 4 ure je sam spala pa mal v spanju bruhača skratka blo je rahlo morasto vse skup pa tisto prebujanje itd. Moj fant je pa pelu svojo lepotico v Mestni log, je bla tm ene 5 ur se mi zdi in so jo dobil lepo zbujeno, vse zrihtano, dobila je še antibiotike pol, mela je pobrit trebušček itd k moja ni mela nč, pa nobenih zdravil itd. Plus da so oni plačal par tisočakov manj. To men res ni jasn kako majo to.
- urszika
- Cosmofrik
No se javim danes ko pridemo domov pa mačko poštimam... Sicer pa js nvem, a bo res dvejst minut al ne, js samo vem, da bom mela za vsak slučaj nekaj za brat s sabo Sej men se tudi pretirano zdi, da bi kar po dvejstih minutah, kaj a mi bodo še nezavestno dal.. Očitno tko ekspresno naredi poseg, ma ne vem.. Sej bom vse vprašala ko pridemo tja
Edit:
No evo nas smo že nazaj, naročeni smo bli ob šestih, muco sva dobili nazaj dvajset minut čez šest. Naredil ji je pa notranje šive, zunaj ma pa kao eno ranico centimetersko in ma čez obliž, ki naj bi držal par dni, tok da ne bo lizala tega.. Pa ful je bil prijazen veterinar, pa njegova žena (ona pa striže in frizira in neguje pse) tudi. Nism mogla verjet, da je resno lahko tako hitro.
No muca je zdaj še v narkozi, čez kako urco naj bi se zbudila, no malo manj, do jutri naj bi to malo predelovala, in jutri naj bi bila že normalna. Je rekla, da jo lahko tudi ven spustimo že jutri, samo js je ne bom rajš še ene par dni.
Sm vesela
Edit:
No evo nas smo že nazaj, naročeni smo bli ob šestih, muco sva dobili nazaj dvajset minut čez šest. Naredil ji je pa notranje šive, zunaj ma pa kao eno ranico centimetersko in ma čez obliž, ki naj bi držal par dni, tok da ne bo lizala tega.. Pa ful je bil prijazen veterinar, pa njegova žena (ona pa striže in frizira in neguje pse) tudi. Nism mogla verjet, da je resno lahko tako hitro.
No muca je zdaj še v narkozi, čez kako urco naj bi se zbudila, no malo manj, do jutri naj bi to malo predelovala, in jutri naj bi bila že normalna. Je rekla, da jo lahko tudi ven spustimo že jutri, samo js je ne bom rajš še ene par dni.
Sm vesela
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Evo tukej maš literaturo za kliker pa si preberi
http://www.geocities.com/baci24122002/kliker.html
http://www.pesjanar.si/sola-klikanje.htm
Mačke pa ne dajat na visoke podlage! Ker je še omotična in lahko dol pade. More bit skos na tleh, pa ponoči bi blo fajn, če bi pri tep spala, če bi kaj rabila al pa bi blo kej narobe, da bi slišala. Mislim ne v tvoji postli al pa kej samo zraven tebe v sobi v svoji košari ane. Pa čimveč bit bliz nje zdej, da boš vedla tut kdaj jo na wc tišči in jo boš laho do ke nesla. samo jo morš pa zlo previdno dvigat, ker verjetno jo še mal boli.
http://www.geocities.com/baci24122002/kliker.html
http://www.pesjanar.si/sola-klikanje.htm
Mačke pa ne dajat na visoke podlage! Ker je še omotična in lahko dol pade. More bit skos na tleh, pa ponoči bi blo fajn, če bi pri tep spala, če bi kaj rabila al pa bi blo kej narobe, da bi slišala. Mislim ne v tvoji postli al pa kej samo zraven tebe v sobi v svoji košari ane. Pa čimveč bit bliz nje zdej, da boš vedla tut kdaj jo na wc tišči in jo boš laho do ke nesla. samo jo morš pa zlo previdno dvigat, ker verjetno jo še mal boli.
- urszika
- Cosmofrik
Sej drugač tisti stol je od vseh strani zaprt, ma naslonjalo, na eni strani je stena, na drugi košara, tko da je samo z ene strani odprt in dvomim da bo tam dol padla no. Če se je tok zavedala da je hotla gor lest, pol pomojm ve kje je rob pa to, sj se je prej na stolu okol obračala pa je vseen gor ostala... V svoji košari noče spat, hoče zavetje stola, un transporterček ji ni všeč
- urszika
- Cosmofrik
Ma zdej je že sama dol splezala Upam da si ni kj odprla Spet je bruhala. Jo mam v sobi, če bo hotla v transporterčku bit, no pa sej nej gre kamor hoče sam da vidm kaj dela. Skoz bi okol hodila, zdej je šla iz transporterčka pa se kr zvrnila No je šla nazaj k sm dala pokrov dol
Jao dolga noč bo. Sam to da bi jo v tranporterček zaprla ne bi blo dobr? Al bi blo?. Zdej je šla že pod pojstlo, pa komi hod pa se premika. Nvem kako bo to glede rane, ma sicer sam notr šive. Madona zakaj nism šla veterine al pa medicine študirat
Sam včasih bi se res po glavi tolkla ane
Jao dolga noč bo. Sam to da bi jo v tranporterček zaprla ne bi blo dobr? Al bi blo?. Zdej je šla že pod pojstlo, pa komi hod pa se premika. Nvem kako bo to glede rane, ma sicer sam notr šive. Madona zakaj nism šla veterine al pa medicine študirat
Sam včasih bi se res po glavi tolkla ane
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Ej ne se tok sekirat, ker ni tko hudo. Jutr se boš temu samo smejala. Hudo je ker se tebi smili, ker je tok zmedena. Naša je bla čist adijo k se je zbudila iz narkoze, čist fertik, kr zaletavala se je stalno v vse, padala, mjavkala ko zverina, metala stvari dol, vlekla za vse mislm men je blo za znoret. Še isti dan ma kaj isti dan par ur za tistem si je slekla uno gazico pa povojček dol, sam sj ne morš nč nardit. Najbrž bo mal dolga noč, sam jutri bo že mnogo bolje boš vidla
- urszika
- Cosmofrik
Angel girl napisal/-a:Jutr se boš temu samo smejala.
Kok si mela prov.. Pa ne smejim se samo jaz, še žena od veterinarja, ker sm tja klicala kao če si je kej nardila k je sama s stola plezala.. Ji je šlo res na smeh, ker jo je že en tedn prej mt non stop nadlegvala v mojem imenu No je rekla da če bi kej blo narobe da bi bla Pika že mrtva.
No pol je v sobi spala, je začuda ostala v tistem transporterčku, zjutri je bla pa že čist prisebna, tok, da se mi je v dnevno pod mizo računalniško šla skrit. Dans sm jo pa clo crkljala (česar se je ona že skor čist odvadla ker je skoz zuni, upam da bo kej bolj scrkljiva ratala), pol me je pa grizt začela očitno jo je rana bolela.
Zdej čez kak dan še preverim kako se bo do mačka obnašala, ne bom ju preveč skup dajala dans še. Če bo prijazna, pol tok bolš ane
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov