Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Jan. 2007 17:31

Tiavana sožalje :?
Drugač pa tukej maš eno temo o prijavah k je tut ena spraševala o temu:
http://www.slo-apbt.com/forum/viewtopic.php?t=2064
podoben primer kot ti. Ti pa že zdaj povem, da kakšnega posebnega učinka od inšpekcije in poobnih ne pričakuj...na žalost.
urszika, jaz sem samo enkrat mačka kopala pa še to sem ga polet, ker zdej je res tolk mrz, da se ti lahko prehladi, zato ga mej v stanovanju dokler se dokonca ne posuši, pa upam, da mate dobro ogrevano stanovanje :)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 29. Jan. 2007 17:42

Tiavanna, to je treba prijavit.. če ne drugega, boš mela vsaj čisto vest, da si hotla bogemu kužku pomagat. Ker kreten pusti takega psa kr pr eni zapuščeni hiši?? :evil:

Bubabiba, ja jo bom kar v kopalnici pustila, pa do konca navila radiator, mamo mejhno kopalnico, sam hiša je pa velka pa ploščice po hodniku pa to tko da je nam vn spuščala.. Sicer sm pa zdej ful po netu brala kako naj bi se mačke kopal, in bom dala v banjo manjšo banjico pa jo bom čist počas pa lepo... Ker po trebuhu je res jao. Po glavi pa tud vsa lisasta, sam jo bom s krpo da je nam polivala po glavi. Očitno se ji sploh ne da pucat same sebe (se goni - sej jo mamo notr zaprto, pa v sredo gre na sterilizacijo).
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Jan. 2007 17:57

A pol ti jo je ratal notr obdržat? Suuper, zdaj pa lepo sterilizirat pa bo konec težav z gonitvami :) sem prav vesela :wink:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 29. Jan. 2007 18:35

Notr v bajti ja, notr v banji prejle pa ne! :lol: Se je tok uprla da je blo joj... pol sm jo z gobico močila najprej vodo s šamponom, pol pa sam z vodo pa fejst sprala. Zdej kr lepa zgleda. Sam manjkajo ji brki, ker je v soboto pršla toook umazana domov, vsa lepljiva pa na brkih je mela kos riževe čokolade naliman!! :eek: Fej.. tok so bli sprijeti, da smo jih moral odstrič pol. :?
Sicer pa ja, zdejle se je ravno gonit začela, pa sm rekla da jo bomo mel notr, da ne bo že breja (no sej loh je že ubistvu) in da ji ne bodo vsega pol vn rezal.. Bi šli pa že prejšnjo sredo (takrat dela popoldne veterinar) samo je mel že vse zasedeno.. Bi blo malo manj dela s to gonitvijo zdele, sam ok. Ampak zavija pa k veter tale mačka k hoče vn. Maau maaaaau. Jao mene. :)
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 29. Jan. 2007 18:47

tiavanna :bussi: kaj je pa blo mucku? :(
ej, urszika, jz sm zadnč hotla našga mačka neki umit, k je bil čist lepljiv po buhiju, pa se mi ni pustu... cel hodnik sm mela pol moker, k sm ga hotla umit :D
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 29. Jan. 2007 19:01

Hehe ja sej takle mamo.. Mačka nauš v nč prepriču, če on ne bo hotu.
No pred petnajstimi minutami je mačka vn ušla, je za mtko tekla in je ona ni opazla. Sam sm js takoj ponjo letela. Še dobr, da je tko ukrotljiva zdele, ko jo hormoni dajejo. Ampak je pa takoj začela zavijat ko je vn stopila in klicat mačkona.
Sej sam še jutr, pol bo pa konc skrbi (recimo) :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Jan. 2007 21:48

Kokr js vem jo lahko steriliziraš šele nekej tednov po gonitvi, ker zdejle ko se gon in pušča kri pač lahko med operacijo izkrvavi. Tako, da bolš da se ti poznaimaš če lahko sploh pripelješ. Dobro sigurno ni.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 29. Jan. 2007 21:58

Hm, je mami parkrat klicala tja že, pomojm jim vsak dan visi na telefonu. Mislim, da je omenla, da se ravno goni, če pa ni, bom pa rekla naj jutri kliče še enkrat. Sicer so pa tle zlo samozavestni, kar se tiče posegov pa tega.. Se je mami prtožvala, da je od sodelavke muca bla skor en teden boga od sterilizacije, pa ji tista po telefonu: "Ja pol je pa niso dal k nam operirat." Oook... :)
Kolko časa se pa mačke gonijo? A bi blo pol do drugega tedna (srede) že kul mogoče, če slučajno res ne bomo morl peljat..?
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Jan. 2007 22:10

Kokr jaz vem za ene primerje, peljejo kakšen mesec po gonitvi, da se res spuca od unga krvavenja.Kok časa se pa mačke gonjo pa nimam pojma, mi še ni blo treba za to skrbet(hvalabogu :) ), mal pobrskej po googlu sigurno kj piše, če ne ti bo pa vet. povedal.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 29. Jan. 2007 22:40

No, moja zlata mt res uni ni povedala da se mačka goni... Očitno se ji je to zdelo nepomembno (da ne govorim o njenih biserih, da misl da hodjo psi v pesek na wc) :roll:
Bo jutr poklicala pa se bomo zmenl za drugič očitno. Bubabiba, hvala ker si opozorila, js res nism vedla da se takrat ne sme (tud nism mislila da mami ni omenla veterinarju). :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Jan. 2007 22:46

Pa pozanimi se tut kok časa se mačke gonjo in opazuj svojo kdaj se bo nehala in jo šele takrat spust ven, bolš še neki časa jo met notr.Kokr pravjo..bolš preventiva kot kurativa :wink:
chilli
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chilli » 29. Jan. 2007 23:21

ja res je boljše kaki mesec dva po gonitvi počakat s sterilizacijo, ker je maternica in jajčniki bolj prekrvavljena, ker pač pričakuje jajčece.
če pa sumite da je muca breja, pa jo lahko tudi brez večjih skrbi date sterilizirat zdaj, ker nekega full večjega tveganja kot drugače ni.
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 30. Jan. 2007 8:38

urszika napisal/-a:Sam manjkajo ji brki, ker je v soboto pršla toook umazana domov, vsa lepljiva pa na brkih je mela kos riževe čokolade naliman!! :eek: Fej.. tok so bli sprijeti, da smo jih moral odstrič pol. :?

Joooj to ne smeš delat, ker mačka ma v brkih živčke pa druge čute in je pol vsa zmedena, če ji brke odstrižeš.

Drgač pa jest zadnje dni zvečer skoz gledam na animal planet tisto oddajo o reševalcih za živali in se mi kr srce para k vidš kako eni ravnajo z živalmi. Al pa eni k majo po 50 mačk/psov v hiši :eek: pa tak svinjak, da se sam za glavo primeš. Najbl "smešn" je pa k kšne mucke rešujejo, matr kam se to vse zavlečejo :lol:
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Jan. 2007 11:58

ja pol ji gre pa brka odstrižt :?
brki so mački tko kot tvoj nos recimo...
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 30. Jan. 2007 17:06

Nism vedla da se ne sme :? Resno. Tud niti ni blo časa da bi koga sprašvala če loh, mt je že s škarjami okol skalala. A po ji naujo nazaj zrasl (kokr men nos ne bi npr.) !!!? Sicer pa nism celih ampak sam špičke, sam vseen :(

Mami je klicala k veterinarju, pa so rekl da nj jo vseen prpleljemo klub gonitvi. Tko da jutri gremo.

Ampak mtke pa glede žvali nkol več ne poslušam (sj sm povedala da misl da gre pes v pesek na wc ane) :wall:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov