Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 28. Dec. 2010 22:37

ko sem doma pijeta mleko, ker sta itak razvajeni okoli hrane. Zdaj, ko me ni doma pa bota itak ob vsem mogla potrpet pa si poiskat kje drugje zatočišče pa vodo. Ne morem pomagat. Me skrbi za njiju itak in komaj čakam, da pridem domov, da se prideta v hišo pogret ampak sem brez moči dokler ne pridem.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 28. Dec. 2010 23:09

No, meni je veterinarka rekla da ni fajn mačkam devat mleko.
Ko so bili majhni smo jim seveda dali mlekeca (nismo vedeli da ni OK), pa naš maček itak ni marala preveč mleko, ima raje konktretne zadeve :)

Jz bi vprašala glede briketov, katere firme so kakovostne in vsebujejo vse kar mucek potebuje?
Imeli smo kar nekaj znamk hrane, najraje imajo seveda najdražjo (predvidevam da tudi najboljšo hrano).
Zdaj sem jim naročila 10 kg hrane sanabel prek spleta, to hrano imata noro rada. Te nizko cenovne (kitekat) naj ne bi bile preveč dobre, tak so mi rekli v trgovini za živali. Sama pa nimam ravno izkušenj ker imam prvič mačke.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 29. Dec. 2010 3:40

haha popolnoma enako je pri meni tak, da so ideje res dobrodošle.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
niinii
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a niinii » 29. Dec. 2010 7:48

Poizkusi mešat mleko z vodo. Pa potem počasi zmanšuj količino mleka in zvišuj količino vode. Mogoče se bosta navadli.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 29. Dec. 2010 8:03

Ne mešat mleka in vode, ker boste dobili iz tega odvajalo in bo za mačko še slabše. Nima veze, če je mački okus mleka všeč ker ni zdravo. Kravje mleko vsebuje laktozo, ki jo mačke lahko težko prebavljajo, ker nimajo encima za presnovo laktoze. Posledica je driska, črvičenje ipd. POmislite malo, ane - kako bi lahko bilo kravje mleko del prehrane mačke? Ne more bit, ga ne potrebujejo in ga, vsaj povečini tudi ne prebavljajo dobro.

Moja se je lepo navadla vodo pit, ni noben problem.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 29. Dec. 2010 10:23

Vedno naj bo na voljo voda, ko bo žejna in ne bo drugega kot voda bo pač mogla pit vodo in se bo s časom tudi navadila.
Tale komercialna hrana vsebuje veliko soli in drugih zadev ki izboljšujejo okus in dajo hrani prijeten vonj za mačke, vendar niso zdrave. Pogosto povzročajo težave z jetri, tako da se splača kakšen evro več namenit za kvalitetno hrano, ki je tudi bolj hranljiva.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 29. Dec. 2010 12:31

Še bolj problematična kot jetra sta pri mačkah ledvici. CRF ali kronična odpoved ledvic je obolenje, ki je vedno bolj pogosto pri mačkah, predvsem tistih starejših od 10 let, najpogostejši (čeprav ne edini) vzrok pa je slaba prehrana. Kot je monique* že zapisala, trgovinske hrane so zelo soljene, zato tud mačkahm zelo ješče, porast natrija v organizmu pa privede do povečanega krvnega tlaka, kar posledično pomeni večjo obremenitev za ledvici in voila, kamot gre kaj narobe.

Mi smo celo na fakulteti naredili testiranje hran z Weednsko analizo in seveda smo v raziskavo vključili bolj kakovostne hrane in manj kakovostne oz. te navadne, trgovinske. O rezultatu raje ne bi, saj se empirično izmerjene vrednosti trgovinskih hran niso ujemale z navedenimi, medtem ko je bilo stanje pri višje kakovostnih bp.

Drugač pa, ne bom delala zdej reklame al pa kej, ampak jaz sem pred časom odkrila eno znamko hrane, ki je prej nisem poznala in sem briketirano hrano te znamke začela dajat moji skoraj 12 letni mačunzli, ki je oživela :D Pa sem mislila da mi prodajalka prodaja bučke, ko mi je govorila o tem, da dobi dosti povratnih infromacij od strank s starejšimi mačkami, ki so postale ful igrive in polne energije spet po tej hrani, ampak sem vseen sprobala in sem res ful vesela, ker je res neverjetno. prej je bla že cela taka skoz bi spala pa to, zaj pa se ful na polno špila, vse ji je zanimivo, ful se druži itd.... Tak da ja, raj evro ali dva več za kakovostno hrano, brez primere. ;)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 29. Dec. 2010 12:38

Pri 1197 prispevkih na forumu te pa res ne bomo obtoževali da reklamiraš... :) o kateri hrani govoriš?
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 29. Dec. 2010 14:29

dioniz, zakaj pa si zaprl mački iz hiše? :eek: A ni bol smiselno, da ko tebe ni, da ju daš v hišo, na toplo, pa še zgodilo se jima najbrž ne bi kaj hudega, kot pa če sta sami prepuščeni zunaj?
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 29. Dec. 2010 17:59

Moj maček ima brikete od Royal Canina, mokro hrano pa od Almo nature.
Drugače pa priboljški-kak košček purana, skuta itd...
Seveda pa se včasih kaj pretihotapi pod mizo ala polika, kaj od mize, celo špinača itd :D
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 30. Dec. 2010 20:13

UG84 napisal/-a:Pri 1197 prispevkih na forumu te pa res ne bomo obtoževali da reklamiraš... :) o kateri hrani govoriš?

:D Imenuje se Happy Cat. Ne vem pa kolk je kaj razširjena po SLO zaenkrat, men je bila to čist nova znamka do pred par meseci, pa tud tak ko se šetam mal po ZOO trgovinah jo ne opazim povsod. Skratka, moja mačka je ful zadovoljna, jaz pa seveda tudi :)

Od mokre hrane pa ji najbolj dogaja Gimpetov Shiny Cat.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 30. Dec. 2010 22:29

Je ne poznam, ampak v Sloveniji jo očitno po spletu kar prodajajo, ni težko najdit :) Sicer nisem huda poznavalka, ampak po sestavinah ne izgleda slaba.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 01. Jan. 2011 13:06

Ja, meni je tudi sestavinsko všeč, še bolj pa ker imajo tudi brikete za ledvičarje. Sej mogoče pretiravam, ampak jaz moji mešam brikete Best Age 10+ (senior varijanta) in Nieren Diät za ledvičarje.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 13. Jan. 2011 20:21

Moj mačkonar je pa star eno leto.Približno :) Kar pomeni, da je pri meni že deset mesecev.Življenja si brez njegovega mijavkanja in cartanja in pretepanja mojih nog več ne predstavljam :)
Ob najdbi:
Slika

Vmes :D
Slika
Slika

In danes :D
Slika
Slika
Slika
Tako da je danes dobil purana in palčke in vse ostalo, kaj ima najrajši... :P
Posvojen je pa iz društva Žverca...
The world is as you are.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 13. Jan. 2011 21:59

Ja sonček, kaki lepi maček je ratal iz nebogljene kepice s prve slike....

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov