Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 27. Mar. 2010 16:12

Moje mnenje je, da je več ne spuščaj.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 27. Mar. 2010 21:03

In da jo še prej odpelji k veterinarju. Take stvari se lahko hitro poslabšajo. Če je podhranjena ji bo moral dati veterinar infuzijo. Lahko je celo kaj zastupljena...vsekakor bi jo jaz takoj peljala, ko bi prišla v takem stanju. Mleko zmešano z vodo (ali pa samo) pa ponavadi samo drisko povzorči, tako da niti ni vredu v takem primeru. Ne bi jaz na tvojem mestu kar nekaj po svoje delala pa sploh neveš če je to ok. Poglej če je mačka dehidrirana tako da zagrabiš gubo na vratu in spustiš in če se takoj ne vrne v prvotno stanje je dehidrirana (če je dalj kot eno sekundo recimo).
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 8. 2009
Kraj: grosuplje

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja ^^ » 27. Mar. 2010 21:24

dvomim da je zastrupljena ker bi vrjetno v tem primeru prišla domov prej kot v 1 tednu, skoraj 100% sm da je bila nekje zaprta brez hrane in vode, ker je vedno vsak dan hodila domov in se mi zdi precej čudno da je ni bilo več kot 1 teden. Zdaj počiva in na vsake toliko časa ji dajem mleko in vodo, jutri gre k veterinarju :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 29. Mar. 2010 15:17

Privošči ji še malo mehke hrane preko brizge. In glede na to da avtorica ne opisuje drisk pri njeni mački, ji lahko kamot daje mleko. Ampak k veterinarju pa nujno.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Mar. 2010 20:10

Še ne opisuje. Sicer pa mleko nič bolj ne korsti kot npr. voda, zato nevem zakaj bi ga bilo treba dajat, če je pa ok če se da kot tekočino samo vodo? če ni potrebe potem (beri če ni več mladič) mačka ni treba nič z mlekom filat.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 29. Mar. 2010 21:34

In isto, če ga ima mačka rada in nima laktozne intolerance ni potrebe po tem, da mleko povsem eliminira iz prehrane.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 31. Mar. 2010 21:32

drugače nobena mačka nima encima za prebavo laktoze, samo enim se to kaže navzven drugim ne...
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 01. Apr. 2010 15:34

Torej s sosedi se nismo nič zmenili, tako da jutri peljem mačka k veterinarju. Imam občutek, da ga nočejo niti več hraniti, tako da bom skrb za njega prevzela js :) . Ne morem verjeti, da ko vidijo da je stanje slabše ne naredijo nič (razen tega, da ga podijo stran). Problem ni stara gospa, ampak mišljenje njenih sorodnikov.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 15. Maj. 2010 16:28

NOVO:
Kaj narediti proti klopom pri mačkah? Kako ukrepat? Obstajajo kakšne preventive?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 16. Maj. 2010 8:47

ja, obstaja. ampule frontline npr. (za mačke, ne tiste za pse). malo pobrskaj po netu, je precej teh ampul, ampak je treba biti pozoren na to, da ''pokrivajo'' tudi klope.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 21. Maj. 2010 11:15

*mala* napisal/-a:NOVO:
Kaj narediti proti klopom pri mačkah? Kako ukrepat? Obstajajo kakšne preventive?

Ampule so trenutno najboljša rešitev. Maš jih na voljo več. Jaz osebno prisegam na Frontline, ki deluje proti bolham in klopom, deluje 3 mesece, tak da je priporočjivo dajat na 3. mesece. To lahko kupiš samo pri veterinarju, lahko pa kupiš v trgovinah z opremo za male živali FrontlineCombo istega proizvajalca, ki pa ga je potem za preventivne ukrepe potreba nanašat vsak mesec. Potem imaš na voljo še ampule Advantix ampule so tudi proti klopom, bolham in komarjem, medtem ko Stronghold ni proti klopom, je pa proti bolham in notranjim parazitom. Z Advantix nimam izkušenj glede bolh&klopov, ker pač sama redno uporabljam Frontline pri moji maci za preventivo bolhavosti in klopov.

Ne delujejo pa te ampule repelentno, ampak klopa ubijejo ko je že prisesan in potem odpade sam, tak da je v bistvu poanta tega, da ne more prit do okužb s klopom prenosljivim boleznimi (klop mora bit prisesan 24-48 ur da pride do prenosa npr. borelie, če daješ ampule pa odpade v roku 24ur). Drugače pa ampulo stisneš celo na področje zatilja, ker se maca tam ne more lizat, pa fajn je da je po nanosu ne dobi kak dež. Začne pa delovat v 12 urah po nanosu (spet, govorim za Frontline). Stane pa tam 5-7€, odvisno od vet.postaj, jaz sem opazila kar razlike v ceni med manjšimi in večjimi postajami/ambulantami.

Drugače pa old skull način... Odstranit čimprej klopa pa čimbolj previdno. Zaj js osebno mam dober grif s pinceto (primem kluoša s pinceto na mestu kjer se drži kože in na hitrco zarotiram naokol in potegnem ven in ga vedno sprvim ven z glavo vred), drugače pa lahko klupiš posebne odstranjevalce. Jaz moji mački, četud se namaka not v teh ampulih, če opazim kakega ceka kr bek ušipnem presico grdo.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 21. Maj. 2010 11:36

Mi smo tudi do nedavnega uporabljali ampulce proti klopom...ampak glede na to, da aktivne učinkovine pronicajo v kri in na ta način nato klopa ubijejo, smo postali skeptični glede tega, kako te učinkovine potem delujejo na mačkovo zdravje.

Klope mu tako odstranjujemo na good old-fashion way. Pregledamo mačka, navadno dvakrat na dan, ali ko ga vidimo, da se je ravno vrnil iz potepa po gošči.

Tako, da me zanima, če se je tudi komu drugemo porajalo tako vprašanje in če katera kaj več ve kako je s temi zadevami okoli ampluc.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Maj. 2010 13:44

Floribunda, seveda da je to nekakšen strup, ki bolho (ali klopa) ubije, ker je tako majhna, mački pa pač malo škoduje.
Vsekakor pa ne priporočam neuporabo ampul, saj takrat, ko vi klopa odstranite je že prepozno, ko se ta prisesa in že pije kri. Bolezen je lahko že na mački. S klopnimi boleznimi pa kakor vemi se ni za igrat, ker so precej nevarne, že za ljudi.
Nisem pa še slišala, da bi bilo kaj narobe z živaljo zaradi ampul. Frontline bi morali dajat na en mesec, jaz mu dam na ene tri zaradi tega, ampak je pa notrnji in ga samo občasno peljem ven. nekateri uporabljajo kapljice na osnovi zelišč, ampak moraš imeti kar srečo da to deluje, ker res redki zaradi tega nimajo klopov. Mogoče če se glede tega pozanimaš.

Advantix je mislm da, samo za pse.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 21. Maj. 2010 15:04

bubabiba napisal/-a:
Advantix je mislm da, samo za pse.

Tako je, za mačke je strupen.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 25. Jun. 2010 20:59

Pred 2 dnevoma je k nam pritaval mlad mucek. Star je ene 2 meseca. Se je že kar udomačil pri nas, ampak sem skoraj prepričana, da ima bolhe (črne majhne pikice med dlako).

A se da te ampule kupiti le pri veterinarju? Kaj pa v lekarni? Ker sem našla na tej spletni strani Frontline: KLIK, KLIK2. Pa tudi na strani piše, da je le za starejše kot 8 mesecev. A je vseeno ok? :? Verjetno ne.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov