Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
vidim, da med prehrano vaših mačk prevladujejo briketi in konzerve.
kaj pa kej druga hrana? naš ma najraje sveže ribje glave in morsko hrano na sploh. še rakovico potamani in posesa, če mu jo predhodno razbiješ.
gurman
kaj pa kej druga hrana? naš ma najraje sveže ribje glave in morsko hrano na sploh. še rakovico potamani in posesa, če mu jo predhodno razbiješ.
gurman
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Moji morske hrane niti ne povohajo. Nottka bi s kakšno ribico igrala fuzbal, za kaj drugega očitno ni v redu , Žižo in Bes pa niti blizu ne prideta. Imajo pa ful radi piščančje meso (jim občasno skuham) ali surovo govedino. Pa sem in tja 'pade' kakšen košček poli salame na tla. Žižo poleg vsega tega naravnost obožuje suhe marelice, ampak to dobi kolobarček ali dva enkrat na mesec, Nottka pa banano. Bes je itak požeruh in bi, razen rib, požrl vse.
Glede RC - preizkušeno ga večina mačk najbolje prenaša. V zavetišču, kjer delam, si recimo pri 70+ mačkah ne moreš privoščiti eksperimentiranja (in posledičnega ugotavljanja, kdo driska in kdo ne), po RC so pa vsi kakci taki, kot morajo bit.
Doma pa si recimo lahko privoščiš preizkušanje različnih znamk, ker hitro ugotoviš, kaj komu ustreza in kaj ne.
Glede RC - preizkušeno ga večina mačk najbolje prenaša. V zavetišču, kjer delam, si recimo pri 70+ mačkah ne moreš privoščiti eksperimentiranja (in posledičnega ugotavljanja, kdo driska in kdo ne), po RC so pa vsi kakci taki, kot morajo bit.
Doma pa si recimo lahko privoščiš preizkušanje različnih znamk, ker hitro ugotoviš, kaj komu ustreza in kaj ne.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
čokolinček - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 2. 2010
Moja mačka obožuje brikete Whiskas okus govedina. Vrečke (mokra hrana) ji najbolj pašejo od Whiskas-a, Kitekat-a, tudi to okus govedina kajpak. Občasno zmaže kakšno Shebo. Od svežih zadev se začne kr tresti če zavoha ribe, surovo govedino, piščančje želodčke... To res obožuje in tudi dlako ima ful lepšo, če npr. dva dni zaporedoma je govedino in briketke, ful bolj svetlečno kot ponavadi.
Vsake toliko ji kupim tudi neke vitaminčke za mačke v obliki srčka, in prav ponori ko jih zavoha, pohamsa jih pa itak v momentu
Aja, od čudnih okusov pa; obožuje zelene olive, potico (z rozino vred poje košček), jogurte, pudinge, polnozrnate kosmičke (Kellogs Special K, Fitness), skutna peciva... Ampak teh sladkarij/priboljškov dobi minimalno, res košček samo mogoče 2x na mesec.
Vsake toliko ji kupim tudi neke vitaminčke za mačke v obliki srčka, in prav ponori ko jih zavoha, pohamsa jih pa itak v momentu
Aja, od čudnih okusov pa; obožuje zelene olive, potico (z rozino vred poje košček), jogurte, pudinge, polnozrnate kosmičke (Kellogs Special K, Fitness), skutna peciva... Ampak teh sladkarij/priboljškov dobi minimalno, res košček samo mogoče 2x na mesec.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Torej bom kar po RC posegla...
Na zg. post-te Whiskas itd hrane niso kaj preveč dpbre, ker je v njih premalo mesa in preveč stranskih produktov (ki jih, verjemi, ne bi jedla).
Mu pa dam za priboljšek poliko, malo tune v naravnem soku in skuto- to zadnje mu je naj naj.
Če pa bi bilo po njegovem, bi pojedel vse do česar pride, pa ni važno ali je sladko ali slano...
Na zg. post-te Whiskas itd hrane niso kaj preveč dpbre, ker je v njih premalo mesa in preveč stranskih produktov (ki jih, verjemi, ne bi jedla).
Mu pa dam za priboljšek poliko, malo tune v naravnem soku in skuto- to zadnje mu je naj naj.
Če pa bi bilo po njegovem, bi pojedel vse do česar pride, pa ni važno ali je sladko ali slano...
The world is as you are.
- *me*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 8. 2005
Hej, imam vprašanje.
Kolikokrat je treba cepiti odraslega kastriranega mačka?
Mislila sem, da vsako leto (moj je bil nazadnje cepljen lani začetek marca), sedaj pa berem, da na tri leta, ker naj bi cepiva povzročala tumorje ...
Kdo ve?
Pozdravček.
Kolikokrat je treba cepiti odraslega kastriranega mačka?
Mislila sem, da vsako leto (moj je bil nazadnje cepljen lani začetek marca), sedaj pa berem, da na tri leta, ker naj bi cepiva povzročala tumorje ...
Kdo ve?
Pozdravček.
-
frigga - Kofetarica
Proti kužnim vsako leto, ker lahko npr. kugo ti prineseš v stanovanje na čevljih. Če je pa zunanji, pa sploh. Proti steklini pa samo, če potuješ z njim čez mejo (enaka procedura kot pri psih - enkrat na leto).
- doggica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 8. 2005
ENO VPRAŠANJE:
Helou, imam eno vprašanje, če mi lahko pomagate prosim
Kako je, če imaš mačka v stanovanju - torej živim v bloku, v mestu. Do pred kratkih sem živela v hiši in sem imela svojo mačko, a je bila malo zunaj, malo notri, tako da nisem imela z njo nobenih težav. In si ne predstavljam da bi imela mačka v tem stanovanju, v katerem trenutno živim, ker to pomeni, da bo vedno notri, al kako?? A niso mačke take živali, ki morajo biti tudi zunaj, ne samo notri? In verjetno mi bo povzročal tudi škodo ane?
Hvala vam
Helou, imam eno vprašanje, če mi lahko pomagate prosim
Kako je, če imaš mačka v stanovanju - torej živim v bloku, v mestu. Do pred kratkih sem živela v hiši in sem imela svojo mačko, a je bila malo zunaj, malo notri, tako da nisem imela z njo nobenih težav. In si ne predstavljam da bi imela mačka v tem stanovanju, v katerem trenutno živim, ker to pomeni, da bo vedno notri, al kako?? A niso mačke take živali, ki morajo biti tudi zunaj, ne samo notri? In verjetno mi bo povzročal tudi škodo ane?
Hvala vam
-
frigga - Kofetarica
Jaz imam v bloku v stanovanju tri mačke. Vsi trije so kastrirani oz. sterilizirani, na voljo imajo dovolj igral, praskalnike, igračke, wc ipd., tako da jim prav nič ne manjka.
P.s. Tudi škode ne delajo (razen občasno kakšen razbit kozarec, ko laufajo gor in dol ) in ne praskajo pohištva.
P.s. Tudi škode ne delajo (razen občasno kakšen razbit kozarec, ko laufajo gor in dol ) in ne praskajo pohištva.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Jaz imam tudi not mačka pa ga nič ven ne vleče. Bistvo je da se z mačkom ukvarjaš pa naj bo zunaj ali notri. tudi, ko sem živela v hiši sem imela tega mačka isto kot ti malo zunaj malo not pa je bil zunaj vedno takrat ko smo bli tudi mi na vrtu, pa ko smo bli not pa z nami..tako da maček je rad tam kjer so ljudje. Sam ukvarjat se je treba z njim...če je not še toliko več ubistvu. Aja škode ni pa še nobene naredil ubistvu.
če bi pa toliko rada, da je tudi kaj zunaj lahko nabaviš povodec in oprsnico za mačka pa ga vsake toliko veoziš ven na povodcu kam tko izven mesta, kjer ni tolk ljudi.
če bi pa toliko rada, da je tudi kaj zunaj lahko nabaviš povodec in oprsnico za mačka pa ga vsake toliko veoziš ven na povodcu kam tko izven mesta, kjer ni tolk ljudi.
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
Imam en problem. Občasno dam malo za posladkat sosedovemu mačku kakšno vrečko, vitaminčke, ker vem da dobi "ta pucen" hrano. Zadnjič sem opazila, da mu na enem mestu na tački manka dlaka (v obliki kroga) in danes je na novo malo niži dol še en krog brez dlake (+solzilo se mu je). Mačka ne smem peljati k veterinarju, ker ni moj
Katera ve zakaj bi se mu lahko to naredilo in kako lahko pomagam?
Katera ve zakaj bi se mu lahko to naredilo in kako lahko pomagam?
A goal without a plan is just a wish.
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
Lahko, da so garje, lahko mikrosporija, lahko hormonske spremembe...brez veterinarja boš težko ugotovila. Pa saj če ga pelješ k vetu ne bodo opazili, če imajo mačka zmerom zunaj, ampak še bolje bi bilo, če bi sosedje sprejeli odgovornost, ki so si jo naložili ob nabavi muce. A pogovoriti z njimi se pa ne da? Da bi ga vsaj kastrirali?
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
Maček je od 98 let stare gospe in ni skos zunaj. Ni šans, da se z njimi kaj zmeniš, ampak če bo dobil še kako takšno liso, ga bom pa res peljala, če bom imela možnost .
Kastracije mačkov v naših koncih ne poznajo, to je tako kot če bi z njimi govoril o modularni zasnovi biotične proteze.
Kastracije mačkov v naših koncih ne poznajo, to je tako kot če bi z njimi govoril o modularni zasnovi biotične proteze.
A goal without a plan is just a wish.
-
frigga - Kofetarica
Kaj pa, če se povežeš z najbližjim društvom za zaščito živali, poveš, kako je z mačkom, da je lastnica že ful stara ... bi se pomoje dalo z lastnico tudi prijazno kaj pomenit. Ker če ima mikrosporijo in hodi zunaj, je to nevarno za celo okolico (živali in ljudi) in je treba bolezen prijaviti (po veterinarskih merilih skladnosti).
-
Anja ^^ - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 8. 2009
- Kraj: grosuplje
moje mucke ni blo več kot 1 tedn, čeprav je hodila domov usak dan. Učeraj je prišla in je vidno shujšana in brez moči, niti jest in pit noče, hranim jo na silo s tisto šprico (ki jih uporabljajo zdravniki) po njej ji dajem mleko in vodo na usako uro. Zanima me če je možnost da je podhranjena, ker ima tudi zelo bled jezik in kot sem že omenila je vidno shujšana. Sicer sumim, da jo je nekdo ponesreči zaprl u kakšno garažo in če se stanje ne bo izboljšalo bo šla k veterinarju. Zanima me vaše mnenje? Kaj mislite, da je narobe z njo?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov