Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 28. Okt. 2009 14:46

Malo se je. Naredila se ji je velika "krasta", tako da se spodaj najbrž celi. Jutri imamo kontrolo pri veterinarju, ampak se mi zdi, da bo morala ovratnik še nekaj časa nosit. Lumpa kot je, si bo krasto dol potegnila, pa bomo spet na začetku. :?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a vseenomiska23 » 28. Okt. 2009 22:02

ja pri naši pa je blo tak, da smo ji pustili tisto gazico gor po kastraciji pa ji je na srečo lepo celilo. saj pri tvoji bo tudi vse vredu boš vidla..
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 04. Nov. 2009 21:45

frigga napisal/-a:Ok, potem ni markiranje.

Kot sem že stran ali dve nazaj pisala ... nekaj mu ni prav (kakšna sprememba?), zato si povzroča bolezen. Lulanje je samo njegov znak, da ti to opaziš. Torej - svetujem obisk veta.

Aja, še to... če je kastriran maček zdrav, tega NE počne (en razlog je vedno v ozadju).

Tole bi pokomentirala,da boste tudi ostale,ki imate podobne težave,vedele,da je res zelo pomembno,da živalco,ki to počne,odpeljete k veterinarju.Sama sem tudi v tej temi nedolgo nazaj ugibala o vzrokih njegovega početja.Kreganje ni zaleglo,po tednu dni,se je začel čudno obnašati,občasno je otresal z glavico.Odpeljala sem ga k zdravniku,ki je ugotovil hudo vnetje ušeska.
Zdaj sem dvakrat tedensko tam,saj se zadeva kar ne umiri,začelo ga je tudi zanašati,saj ima poškodovan tudi center za ravnotežje.
Očitam si,da ga nisem takoj odpeljala k veterinarju in mu prihranila morebitne bolečine in nastale nevšečnosti.
Prihranite si slabo vest in muco res takoj odpeljite k zdravniku,saj je frigga imela zelo prav,ko je dejala,da zdrav muc tega ne počne.
Lulanje se še ni nehalo,a pričakujem in se nadejam,da bo muc kmalu zdrav in,da se bodo takrat prenehale težave s tem.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 06. Nov. 2009 22:47

Nov filmček, ki mi ga je končno ratal zmontirat in naložit: Nikijevi trikci 2
http://www.youtube.com/watch?v=KmjtZlHNIK4
cocostar.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a cocostar. » 29. Nov. 2009 22:31

bubabiba napisal/-a:Nov filmček, ki mi ga je končno ratal zmontirat in naložit: Nikijevi trikci 2
http://www.youtube.com/watch?v=KmjtZlHNIK4

res ful dobr :)
i don't like indefining myself, i just am...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 30. Nov. 2009 20:21

Hvala. :wink:
kittika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a kittika » 15. Dec. 2009 22:54

živjo...dosti berem tale forum in mi je zelo ušeč.
Imam pa eno težavo,zato sem se odločila da vam jo zaupam...mogoče mi pa lahko pomagate s kakšnim nasvetom.
Imam muceka starega 1 leto...in zadnja dva meseca mi povzroča velike preglavice.Tega včasih ni počel.
Ko gre na veliko potrebo v svoj mačji wc in ko to opravi,vedno začne brskati po svojih iztrebkih,nemalokrat pa tudi to začne jesti..Sem zelo zaskrbljena glede tega,kajti tega včasih ni počel :( ali imate mogoče tudi vi kakšne izkušnje s takim početjem,ker res ne vem kaj naj naredim.
Veterinar mi je pa rekel da to počne zaradi tega,ker je še mlad...Ampak meni se to ne zdi normalno!!!Kaj bi ve nrdile na mojem mestu?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 16. Dec. 2009 12:44

Je muc kastriran? Je drugače normalno živahen in odziven, ima kakšne druge težave? Kakšno hrano dobiva?

Koprofagija (to pomeni da žival je feces; svoj ali od koga drugega) je pri mačkah zelo redek pojav in se ponavadi pojavlja pri mačkah z vedenjskimi motnjami -pri mačkah ki so kakorkoli vznemirjenje, niso vajene okolice, niso vajene prijaznosti ljudi ali pri določenih nevroloških (psihičnih) motnjah (kar je res zelo zelo redko).

Eden od možnih vzrokov za koprofagijo je tudi v nezadostni nutriciji - živali primanjkuje osnovnih hranil (ponavadi beljakovin) ker jih ne dobi dovolj s hrano ali zaradi patologije v gastrointestinalnem traktu, vključno z endokrinimi žlezami (trebušna slinavka, jetra). Vendar pa je to pogosteje pri psih.

Mogoče za začetek probaj s tem, da ko vidiš da se pokaka na pesek, iztrebek takoj odstraniš in potem vidiš, kako odreagira. Vsekakor bi v primeru da se stvar ponavlja, jaz na tvojem mestu šla še po drugo mnenje k veterinarju.

Kaj več je pa takole na dalajvo s premalo podatki težko reči.

Pa držim tačke da se vse uredi :)
kittika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a kittika » 22. Dec. 2009 0:45

krokodiljeve gnide!
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Dec. 2009 13:45

Vabljeni na Mačjelovkino predpraznično stojnico, ki bo v sredo, 23.12. od 9. do 21. ure v Intersparu Vič. Pester izbor ročnih izdelkov, novi koledarji in še nekaj presenečenj.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 28. Dec. 2009 13:30

Vabljeni na Mačjelovkin prednovoletni bazar, ki bo v sredo, 30.12. od 9. do 21. ure v Intersparu Vič.
Pester izbor ročnih izdelkov, novi koledarji, podloge za miške, skodelice in še kaj se bo našlo. Nakup z dobrim namenom!
Zbiramo tudi hrano, ki jo bomo porabili za brezdomne muce. Tudi odejice bodo prišle prav, zima je tu!

Se vidimo! :)
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 21. Jan. 2010 12:05

mene pa zanima kako je s temi akcijami pri sterilizaciji, ki potekajo spomladi? se mi zdi da sem v tej temi zasledila, da majo nekatere klinike spomladi popuste, pa me zanima katere so to? dala bi namreč sterilizirat dve napol potepuški mački, ki jih hranimo, pa glede na to da te zadeve niso ravno poceni, bi bil kakšen prihranjen € zelo dobrodošel
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 21. Jan. 2010 12:07

Veterina Noe (Radomlje) bo imela februarja 15% popust na S/K mačk in psov.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 21. Jan. 2010 15:47

softTouch napisal/-a:mene pa zanima kako je s temi akcijami pri sterilizaciji, ki potekajo spomladi? se mi zdi da sem v tej temi zasledila, da majo nekatere klinike spomladi popuste, pa me zanima katere so to? dala bi namreč sterilizirat dve napol potepuški mački, ki jih hranimo, pa glede na to da te zadeve niso ravno poceni, bi bil kakšen prihranjen € zelo dobrodošel

Se pridružujem. Pri nas so celo 3, dve muci in en mačak. Od nekje so se vzeli in se zadržujejo tu, ker jim je toplo in jim pač davamo za jest te, kaj pa boš...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 21. Jan. 2010 20:46

Moj mucek je pa ta teden zaradi zastrupitve poginil :( .
Sumim sosede :evil: :evil: . Dokler ne bomo imeli ograjeno okoli hiše (oz. js svojega stanovanja), ne mislim imeti več muckov.
A goal without a plan is just a wish.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov