Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 16. Okt. 2009 18:27

frigga napisal/-a:
floribunda napisal/-a:sicer pa. debata o zunanjih/notranjih mačkih je never ending story, kar smo v tej temi že večkrat ugotovile.
mene noben ne bo prepričal, da je žival bolj srečna za zaprtimi vrati, kot tudi tebe jaz ne bom prepričala v nasprotno.

fair enough?

Ne ne, jst se čist zavedam, da bi bilo mačkom fajn kdaj pa kdaj bit tud zunaj (na sončku npr.) - kar nikakor ne pomeni, da jim je notri hudo, ampak si tega ne morem privoščit, ker okolje ni varno. In malo odgovornih lastnikov si to lahko privošči, ker okolje skoraj nikjer več ni varno. Zato sanjam o velikem zunanjem mačjaku. :)

Aja, btw, mam novega mačka :D

Meet Bes:
Slika

kak lep maček!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 16. Okt. 2009 18:47

ja cudovit je... pa se v taki jebacki pozi :D car :respekt:
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 17. Okt. 2009 12:12

bubabiba napisal/-a:To lulanje po različnih koncih ponavadi pomeni, da gre za uroinfekt. Mačke namreč bolečino ob lulanju povežejo z wc-jem in nočejo več lulat v wc. Najbolje, da jo pelješ h veterinarju, da jo pregledajo.

Prav to se trenutno dogaja mojemu samčku,staremu 5 mesecev.Pred dvema mesecema,ko sem ga prinesla domov,sem imela najprej težave s tem,ker je kakal po vseh kotih.Nato se je očitno navadil in mesec in pol normalno uporabljal mačji wc.
Zdaj mi približno teden dni,lula v en in isti kot,ozoroma v mojo posteljo :!: ,če mu preprečim vstop,do njegovega kota.Žal sem pri vseh poskusih,da bi mu to preprečlila neuspešna.
V ponedeljek bom poklicala veterinarja.
Ima katera izkušnje,da je bil maček zdrav,a je vseeno to počel?
Bojim se,da bi se to nadaljevalo....
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 17. Okt. 2009 13:19

^Je kastriran?
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 17. Okt. 2009 14:00

Ja Frigga,kastrirali so ga že v 12. tednu.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 17. Okt. 2009 15:19

Ok, potem ni markiranje.

Kot sem že stran ali dve nazaj pisala ... nekaj mu ni prav (kakšna sprememba?), zato si povzroča bolezen. Lulanje je samo njegov znak, da ti to opaziš. Torej - svetujem obisk veta.

Aja, še to... če je kastriran maček zdrav, tega NE počne (en razlog je vedno v ozadju).
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 17. Okt. 2009 15:28

Hvala zaenkrat.V ponedeljek bom poklicala veterinarja,da se dogovorim za obisk.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 17. Okt. 2009 19:33

Sicer je ponavadi uroinfet, če lula vsakič na različno mesto. Če skos na isto so kakšne psihološke težave ponavadi vzrok. No ja, vseeno ga lahko za zihr pelješ do veterinarja, da vsaj izključiš zdravstvene težave, če to niso.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 17. Okt. 2009 19:40

bubabiba napisal/-a:Sicer je ponavadi uroinfet, če lula vsakič na različno mesto. Če skos na isto so kakšne psihološke težave ponavadi vzrok.

Tole ne bo čist držalo. Npr. moj Žižo je lulal na isto mesto (stena banje), pa je šlo za uroinfekt.
Kakršna koli sprememba lulanja vedno nakazuje, da nekaj z mačkom ni ok. Treba je ugotoviti, ali je prišlo do kakšnih (tudi manjših) sprememb v okolju, kjer maček živi. Obisk veta pa je nujen, ker takrat, ko maček lula izven wcja, je že bolan in ga je treba zdraviti.

Pa še to: uroinfekt (če je sicer maček na videz popolnoma ok, le izven wcja lula) je prav tako posledica psihičnih težav.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 17. Okt. 2009 23:24

Saj sem napisala ponavadi, ne vedno ane. Uroinfekt pa tudi ni vedno posledica psihičnih težav, pač lahko je.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 18. Okt. 2009 17:08

Uporabniški avatar
mainecoon
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mainecoon » 19. Okt. 2009 8:27

frigga napisal/-a:Ok, potem ni markiranje.

Kot sem že stran ali dve nazaj pisala ... nekaj mu ni prav (kakšna sprememba?), zato si povzroča bolezen. Lulanje je samo njegov znak, da ti to opaziš. Torej - svetujem obisk veta.

Aja, še to... če je kastriran maček zdrav, tega NE počne (en razlog je vedno v ozadju).

tudi kastrirani mački in sterilizirane mačke (seveda zdravi) lahko markirajo.
poznam kar nekaj takih primerov, med drugim sem slišala tudi izkušnje lastnikov, ki jim tudi že zgodaj sterilizirane (12 tednov) mačke markirajo po stanovanju. v začetku tudi sama nisem verjela a me je v to prepričala mednarodna mačja sodnica, ki ima take mačke doma.
pri nam hvala bogu tega ne počne, je tudi že kastriran pri 12-ih tednih, pa mu od kar imamo malo vzrejno samičko nagajajo hormoni :).

seveda pa so lahko razlogi za tako početje tudi taki ki jih omenjajo punce zgoraj in obisk veta v takšnem primeru nikakor ni odveč.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 23. Okt. 2009 12:46

Pri moji mucki se je pa zakompliciralo po sterilizaciji. Včeraj sem jo peljala nazaj k veterinarju, ker se ji je kar nekakšna luknjica naredila pri šivu. Veterinarka je rekla, da si je lizala rano in da se to redko dogaja. Dobila je antibiotike in ovratnico (tisti satelit) za en teden. Danes ima pa okoli rane malo rdeče, kot da bi ji kri malce polzela ven. Malo, res malo, ampak me vseeno skrbi. Veterinarka sicer pravi, da se bo to vse zaraslo. :?

Je imel kdo že izkušnje s tem? Malo me skrbi, veterinar je pa skoraj tričetrt ure stran od mojega doma...
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 23. Okt. 2009 14:57

Pokliči vetko in ji povej, če te skrbi. Kri je verjetno zaradi tega, ker si je lizala in se je rana malo odprla.
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a vseenomiska23 » 28. Okt. 2009 11:47

Maychy napisal/-a:Pri moji mucki se je pa zakompliciralo po sterilizaciji. Včeraj sem jo peljala nazaj k veterinarju, ker se ji je kar nekakšna luknjica naredila pri šivu. Veterinarka je rekla, da si je lizala rano in da se to redko dogaja. Dobila je antibiotike in ovratnico (tisti satelit) za en teden. Danes ima pa okoli rane malo rdeče, kot da bi ji kri malce polzela ven. Malo, res malo, ampak me vseeno skrbi. Veterinarka sicer pravi, da se bo to vse zaraslo. :?

Je imel kdo že izkušnje s tem? Malo me skrbi, veterinar je pa skoraj tričetrt ure stran od mojega doma...

Kak je zdaj z muciko? se ji je zacelilo?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov