Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
@purple
Mučenje živali je kaznivo dejanje. In jaz nisem pisala o tem. To, da ma mačka mlade, pa ni nobeno mučenje. In ja, lastnica se lahko sama odloči, ali bo mela svoje mucke al bo še naprej jih jemala iz zavetišča. Seveda, če jih bo vzredila, je potem njena odgovornost, da tudi primerno skrbi zanje (ne vem, kak ti rezila sekir pridejo na pamet pri normalnem lastniku živali). Vredu, lepo, da ozaveščaš ljudi, ampak ne rabiš pa ozaveščat tistih, ki že vedo dovolj. Vsak ma pravico do izbire in to, da ma žival potomce, je nekaj naravnega.
In nekateri pač nočejo živali iz zavetišča iz takšnih ali drugačnih razlogov, sorry. Če to apliciram na človeka, torej muho projekciram v velikost slona, je podobno, če bi neplodni ženski rekla, naj se ne zdravi za neplodnostjo, če pa lahko posvoji otroka.
Mučenje živali je kaznivo dejanje. In jaz nisem pisala o tem. To, da ma mačka mlade, pa ni nobeno mučenje. In ja, lastnica se lahko sama odloči, ali bo mela svoje mucke al bo še naprej jih jemala iz zavetišča. Seveda, če jih bo vzredila, je potem njena odgovornost, da tudi primerno skrbi zanje (ne vem, kak ti rezila sekir pridejo na pamet pri normalnem lastniku živali). Vredu, lepo, da ozaveščaš ljudi, ampak ne rabiš pa ozaveščat tistih, ki že vedo dovolj. Vsak ma pravico do izbire in to, da ma žival potomce, je nekaj naravnega.
In nekateri pač nočejo živali iz zavetišča iz takšnih ali drugačnih razlogov, sorry. Če to apliciram na človeka, torej muho projekciram v velikost slona, je podobno, če bi neplodni ženski rekla, naj se ne zdravi za neplodnostjo, če pa lahko posvoji otroka.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Maya19 napisal/-a:Zjutraj ob šestih pa se je že prišel cartat k meni, tako da sem bila res ful vesela, ker dejansko se je cela družina zvečer že poslovila od njega, ker smo se bali da noči ne bi prestal. Torej me je mali res presenetil, da se tako bori. Danes je pa že nekaj malega celo pojedel in tudi veliko spil.
O suuper, to je res ful dober znak da sam je in pije! Sem vesela, da mu je uspelo, ker vem kako grozno zahrbtna je tale mačja kuga. Smem vprašat katera zdravila vam je predpisal veterinar?
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
kinna napisal/-a:že od malega smo meli skos mačke pr giši... zadni je dočakal 11 let. pa ko je pogino smo vzeli mlado mucko s zavetišča pa je ful lepo bela. pa smo že najdli nadalne lastnike ki bi mlade mucke meli... pa mačka noče bit breja...
če bi js hotla met še kako muco- oz bi jo lahk mela bi šli v mislinjo v zavetišče po še kakšno... vprašala sem le če kdo ve zakaj je tako- torej zakaj ni breja...
Muca ni breja zato, ker iz zavetišča ne boš nikoli dobila nesterilizirane muce oz. nekastriranega muca, prav zaradi prej omenjenih razlogov (ogromno muckov v zavetiščih), pa mislim da je celo po zakonu tako, da se jih mora sterilizirati oz. kastrirati. Kontaktiraj kako zavetišče, če si želiš skrbeti za mačje mladiče (in imaš dosti časa in vse kar gre zraven), pa se z njimi pogovori, če ti odstopijo kakega dudarčka, glede na to, koliko jih je, se bo pa sigurno tudi kak bel našel.
Every rose has its thorn
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
11. člen
Skrbnik hišnih živali mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali.
Klik
Po zakonu, ja. S tem, da se te pač štejejo za nezaželene, ker nikoli ne veš kdaj bodo zaplodile kakšne nove mačke, ki pa bodo dejansko pristale v napačnih rokah ali v zavetišču.
Skrbnik hišnih živali mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali.
Klik
Po zakonu, ja. S tem, da se te pač štejejo za nezaželene, ker nikoli ne veš kdaj bodo zaplodile kakšne nove mačke, ki pa bodo dejansko pristale v napačnih rokah ali v zavetišču.
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Tearjerker napisal/-a:Maya19 napisal/-a:Zjutraj ob šestih pa se je že prišel cartat k meni, tako da sem bila res ful vesela, ker dejansko se je cela družina zvečer že poslovila od njega, ker smo se bali da noči ne bi prestal. Torej me je mali res presenetil, da se tako bori. Danes je pa že nekaj malega celo pojedel in tudi veliko spil.
O suuper, to je res ful dober znak da sam je in pije! Sem vesela, da mu je uspelo, ker vem kako grozno zahrbtna je tale mačja kuga. Smem vprašat katera zdravila vam je predpisal veterinar?
Tabletam se reče Synulox. Te smo že imeli pri prejšnjem mačku ko je zbolel. Moram mu pa komaj v četrtek začet dajat, ker danes mu je dal še nekaj ko drži 2 dni.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
^^Aha, makes sense. Synulox je širokospektrani antibiotik, ki ga je res priporočljivo dajat, ker so mačke v pirmeru panleukopenije res izpostavljene okužbam (ker virus napade predvsem obrabmne celice v rdečem kostnem mozgu).
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
positive vibration napisal/-a:@purple
.
tist, ki ve dovolj in ki se zaveda stanja kakršno je, sigurno nebo šel pisat takih,da bi pri celi "epidemiji" zapuščenih mladičev, dopustil narest še nekaj le-teh.To je ena stvar.Druga stvar, ki jo mačke pridobijo z takozvano naravno gonitvijo je cel kup, lahko grdih in smrtnih bolezni!Ki se, glej ga zlomka, lahko prenesejo tudi na cel rod mladičev.In kaj imaš pol?mačko okuženo z aidsom pa še use njene šter mladiče?? c`mon!
in ne ni nobenga zagotovila, da se bodo vsi novorojeni mački lahko oddali.Na koncu si še usak lahko premisli pa spet rata en hud problem.in spet se tovori vse te živali v zavetišča.
zakaj sm opisala vse tiste primere?Ker dejansko tako je!jst ne poznam njene familije in ne vem kaj bodo naredili z živalmi če jih ne bodo mogli oddat!vse preveč je videno/slišano takih primerou, tko da je to da se neželene mladiče v vreči butne s skalo po glau danes očitno nekaj čisto banalnega
in zame tist ve dovolj, ki bo za svojo žival najprej poskrbel s formalnimi zadevami ala cepljenja in K/S.Tist ki tega ne nardi, očitno ne ve nič!ker če veš, da je stanje obupno, ga ne boš še slabšal.
[url]In nekateri pač nočejo živali iz zavetišča iz takšnih ali drugačnih razlogov, sorry.[/url]
ne vzemi si tegale osebno...ampak...Tud enga proti razloga, ki bi bil argumentiran za mlado mačko ne morš rečt,da je ne želiš iz zavetišča!Naštej mi razloge,lepo prosim.
Mačka je mlada, dobro oskrbljena, cepljenja, razglistena,kastracijo ali sterilizacijo ti šenkajo...Kje je tukaj proti razlog?res me zanima....
in ja razumem da je razmoževanje popolnoma naravno.Ampak ljudje smo ravno zarad raznih načrtnih razmoževanj zajebali cel sistem,namnožili miljarde mačk,poskrbeli, da so se lepo širile bolezni in zdaj pa mislm, da je čas, da se to ustavi!res je kruto, da more mačka ostat s priščipljenimi jajci, ampak bolje to, kot pa da se njihova pouprečna življenjska doba iz petnajst let, zmanjša, na amm, tri mesce!
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Se strinjam s purple.
Problem je v tem, ker oseba, ki želi, da ima njena mačka mladiče, ne pomisli na to, da je hkrati odgovorna za vse potomce te mačke in za potomce potomcev itd. In ne mi rečt, da niti ena od teh mačk ne bi pristala na cesti - njeni potomci bi ustvarili kolonijo prostoživečk, ki bi se širila dalje... Ne gledat tako na ozko.
Problem je v tem, ker oseba, ki želi, da ima njena mačka mladiče, ne pomisli na to, da je hkrati odgovorna za vse potomce te mačke in za potomce potomcev itd. In ne mi rečt, da niti ena od teh mačk ne bi pristala na cesti - njeni potomci bi ustvarili kolonijo prostoživečk, ki bi se širila dalje... Ne gledat tako na ozko.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Pol pa ne vem, če jih maš sploh pravico kar vzet, razn če ugotoviš, da gre za mučenje živali. Zdj smo pa spet tam...za ene je spuščanje mačka ven mučenje, za druge pa imet mačka skoz v stanovanju
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Glede na zakon, ki pravi, da moramo imeti svoej živali pdo nadzorom, očitno lahko vzameš.Mislm, vzet verjetno ne smeš, ker se smatra kot kraja, neglede na to kaj piše v zakonu o tem in more to "zaplembo" narest pristojna inštitucija.Vseeno pa majhne mačke nimajo kej an cest delat in jst v tem primeru ne razmišljam dalje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov