Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
vseenomiska23 - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 5. 2009
...
Zadnjič spremenil vseenomiska23, dne 27. Nov. 2009 10:57, skupaj popravljeno 1 krat.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
punce men je tok hudo...
dva dni nazaj sem postala zacasna skrbnica muce, ki so jo hoteli evtanizirati, ker naj bi ji izpadala dlaka...
s fantom nama je bilo itak cisto bed, zato sva jo sla takoj iskat in sva jo hotela zacasno namestiti pri meni doma. naslednji dan smo bili vsi ful veseli, ker jo je vzela moja prijateljica in naj bi jo imala ona. danes se je pri njej poskodovala, ker je lezla pod kavc in se je poskodovala po gobcku. ko jo je prinesla k veterinarju so ji rekli da je muca stara ze 10 let (meni so rekli, da je se mlada in je ravno zrastla), imela je tudi hudo vnetje ustne votline in samo se tri zobke. to naj bi stalo 65 eurou in sva bili seveda pripravljeni placati, ampak je postal problem da je bila muca gluha in je ona zaradi njenega psa ne bi mogla obdrzati (ko ji je prsel za hrbet se je zelo ustrasila in ni hotela da se to neprestano dogaja).
ok...to bi se slo in bi jo sama vzela nazaj dokler ne bi nasli novega lastnika. potem je pa veterinarka se rekla da ima muca sum na srcu in da ima po vsej moznosti se tumor (preiskave nismo delali je bila pa velika verjetnost). no potem sem pa takoj poklicala v drustvo z katerega so me klicali za zacasno namestitev kjer so mi rekli da bodo taksno muco zelo tezko oddali in da je najbolje da se jo evtanizira. sama je nisem mogla imet zato sem se za to odlocila. se mi zdi da je bila to najtezja odlocitev v mojem zivljenju in si sploh ne morem odpustiti. malo me je potolazilo ko mi je veterinarka rekla da je v tem primeru potem bolje da denar darujem zavetiscu da ga porabijo za ostale muce ki potrebujejo pomoc in imajo tudi vecje moznosti za oddajo...po vsej verjetnosti bom spraskala ta denar in jim ga podarila.
meni ja pa tako grozno. cel dan mi je ze slabo, boli me glava, ves dan sem prejokala ker se bojim da sem se narobe odlocila,...
kaj vi mislite? fant me tolazi s tem da je bilo ocitno muci to namenjeno, ker si 3dni nazaj nisem niti priblizno mislila da bom jaz tista ki se bo za to odlocila...mogoce se slisi neumno, ampak jaz sem ji resnicno hotela pomagati, zato sem tudi takoj sla po njo...
dva dni nazaj sem postala zacasna skrbnica muce, ki so jo hoteli evtanizirati, ker naj bi ji izpadala dlaka...
s fantom nama je bilo itak cisto bed, zato sva jo sla takoj iskat in sva jo hotela zacasno namestiti pri meni doma. naslednji dan smo bili vsi ful veseli, ker jo je vzela moja prijateljica in naj bi jo imala ona. danes se je pri njej poskodovala, ker je lezla pod kavc in se je poskodovala po gobcku. ko jo je prinesla k veterinarju so ji rekli da je muca stara ze 10 let (meni so rekli, da je se mlada in je ravno zrastla), imela je tudi hudo vnetje ustne votline in samo se tri zobke. to naj bi stalo 65 eurou in sva bili seveda pripravljeni placati, ampak je postal problem da je bila muca gluha in je ona zaradi njenega psa ne bi mogla obdrzati (ko ji je prsel za hrbet se je zelo ustrasila in ni hotela da se to neprestano dogaja).
ok...to bi se slo in bi jo sama vzela nazaj dokler ne bi nasli novega lastnika. potem je pa veterinarka se rekla da ima muca sum na srcu in da ima po vsej moznosti se tumor (preiskave nismo delali je bila pa velika verjetnost). no potem sem pa takoj poklicala v drustvo z katerega so me klicali za zacasno namestitev kjer so mi rekli da bodo taksno muco zelo tezko oddali in da je najbolje da se jo evtanizira. sama je nisem mogla imet zato sem se za to odlocila. se mi zdi da je bila to najtezja odlocitev v mojem zivljenju in si sploh ne morem odpustiti. malo me je potolazilo ko mi je veterinarka rekla da je v tem primeru potem bolje da denar darujem zavetiscu da ga porabijo za ostale muce ki potrebujejo pomoc in imajo tudi vecje moznosti za oddajo...po vsej verjetnosti bom spraskala ta denar in jim ga podarila.
meni ja pa tako grozno. cel dan mi je ze slabo, boli me glava, ves dan sem prejokala ker se bojim da sem se narobe odlocila,...
kaj vi mislite? fant me tolazi s tem da je bilo ocitno muci to namenjeno, ker si 3dni nazaj nisem niti priblizno mislila da bom jaz tista ki se bo za to odlocila...mogoce se slisi neumno, ampak jaz sem ji resnicno hotela pomagati, zato sem tudi takoj sla po njo...
-
Tyeisha - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 5. 2009
Midva s fantom sma pa včeraj slišala eno mijavkanje z gozda in sma šla pogledat kaj je narobe, pa sma našlo eno mlado mucko.. Staro nekje 2-3 mesece, celo premočeno in prestrašeno.. Sma ji najprej šla na najbližjo bencinsko črpalko kupit hrano, potem sma jo pa zavila v odejo in jo skušala pomirit, se igrat z njo.. No in ker nisva vedela, kaj naj storiva z njo, sem poklicala vse veterinarje in vsa zavetišča v okolici in so vsi samo dajali telefonske od drugih, da naj drugam pokličema itd.. Vse skupaj eno veliko razočaranje No ker je nihče ni hotel sprejet, sma se odločila, da ostane pri fantu, ker se nama je pač preveč smilila, da bi jo kar pustila tam.. Ko smo se peljali domov je bila že bolj zaupljiva in mi je takoj zaspala v naročju.. Vprašanje je kako dolgo je bila že zunaj, glede na to, kako je bila lačna in zaspana. No danes je že v boljši formi, cel čas bi se igrala.. v glavnem sva vesela, da sva ji pomagala
Pa še slikica od nje:
http://www.shrani.si/f/37/Bb/1ZIzzx2I/27062009020.jpg
Pa še slikica od nje:
http://www.shrani.si/f/37/Bb/1ZIzzx2I/27062009020.jpg
-
vse je polno ves...zato jih tudi tezko sprejmejo. mene so poklicali iz zavetisca da bi bila zacasna skrbnica ravno zato, ker oni nimajo vec prostora tako da to ne vzet kot da si te podajajo. sedaj je ravno sezona za vse mladicke tako da imajo se toliko bolj polne roke.
sem vesela da sta poskrbela za njo, ker jih marsikdo pusti...
sem vesela da sta poskrbela za njo, ker jih marsikdo pusti...
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Tyeisha res pohvalno to tvoje dejanje . Zdaj še jo samo pelji k veterinarju na pregled, da boš lahko ziher, da je vse ok z njo oz. da zveš kako ji naj pomagaš, če je slučajno kaj bolana.
Mi tudi imamo zdaj dve 'novi' mucki stari okoli 2 mesecev v oskrbi, dokler se ne najdejo novi lastniki.
SWEETprinces ti se pa ne sekiraj. Predobro vem kako je ko se moraš odločiti za tak korak kot ti, ampak pokazala si, da ti ni vseeno in si muci hotela pomagat. Upam samo, da se na koncu res nisi odločila za ta korak zaradi denarja, ki bi ga morala dati za operacijo ali karkoli (na to bi morala biti pripravljena ko si vzela muco), ampak zaradi tega, ker je veterinarka ugotovila da je to res najboljša rešitev za ubogo žival. Drugače pa sej si napisala, da bi zbrala denar, tako da...
Vsekakor pa mi ni jasno kako so se ti lahko zlagali, da je muca še mlada. Mislim zakaj kdo to dela?
Mi tudi imamo zdaj dve 'novi' mucki stari okoli 2 mesecev v oskrbi, dokler se ne najdejo novi lastniki.
SWEETprinces ti se pa ne sekiraj. Predobro vem kako je ko se moraš odločiti za tak korak kot ti, ampak pokazala si, da ti ni vseeno in si muci hotela pomagat. Upam samo, da se na koncu res nisi odločila za ta korak zaradi denarja, ki bi ga morala dati za operacijo ali karkoli (na to bi morala biti pripravljena ko si vzela muco), ampak zaradi tega, ker je veterinarka ugotovila da je to res najboljša rešitev za ubogo žival. Drugače pa sej si napisala, da bi zbrala denar, tako da...
Vsekakor pa mi ni jasno kako so se ti lahko zlagali, da je muca še mlada. Mislim zakaj kdo to dela?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Tyeisha napisal/-a:vsa zavetišča v okolici in so vsi samo dajali telefonske od drugih, da naj drugam pokličema itd.. Vse skupaj eno veliko razočaranje
točno to se nam je zgodilo ta vikend.Kolegica je naletela na očitno zbitega psa z veliko oteklino na glavi in vsega poškodovanega in je klicala v Gmajnice, če ga lahko pridejo iskat,ker ona ga pač ne upa in ne zna prjet (da nebi še kej polomila dodatno).In jo je nevemkera gospodična iz Gmajnic prou fajn nakurla da naj ga sama prpelje, da oni ne bodo pršli.Kliče v zavetišče Horjul,ji gospa na drugi strani linije sicer pove, da trenutno ne more pridt ker ma nekaj nujnega in naj proba poklicat v Gmajnice še enkrat in jim ornk zatežit, ker so dolžni rpidt po žival.Kliče v Gmajnice, jim zateži da bo poklicala policijo in čez pet minutk je taista zoprna gospodičnca priletela, jo nakurla zakaj ga sama ni mogla dat v avto (predpostavimo to, d aga je gospodičnca dajala v avto z NAGOBČNIKOm ker je pes renčal),jo še trikrat skurca in odpelje psa.
Mislm
Jst sicer nism bla zraven, ker me ni blo v Ljubljani, me je mela pa cel čas na liniji in sm jasno slišala besede, ki ji jih je tale gospodična namenila.
skratka, zavetišče,pomoč za živali?Aja?jst tle ne vidm nobene pomoči?!!!a je treba res grozit s pristojnimi inštitucijami, ki bi take službe mal zganile iz naslonjača?
predvideva,glede na stroške in poškodbe da je ta pes že evtaniziran.Jutri pokličemo pa me prav res zanima kaj bo.se mi pa zdi tole skrajno nesramno, če se gredo že zavetišče za živali naj se temu primerno tud obnašajo!
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Jst sm zanč v centru Ljubljane futrala enga kužka, k je bil že cel dan zapuščen pred lokali, pa sm poklicala v Gmajnice, pa mi je rekla ena, da pač ne more pridt pred sedmo (ura je bla 6) in da če jst tm počakam s psom. Mene je pa ful zebl in pač nism mogla počakat, tko da na konc nč ni blo od tega. Je pa semizdi tko, da dela samo ena v Gmajnicah in ne more pustit zavetišča samega.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja sej vem, da morjo pridt.ampak njih se zlo težko prsil, da se do kam zategnejo pa ni bla sam ena tam, glede na to da se je usa situacija dogajala sredi belega dne v času ko potekajo sprehodi in so tam zihr trije. Mislm nevem no, ne razumem politike zavetišča, če je namenjen izgubljenim/brezdomim živalim, ki potrebujejo pomoč, a ko jih pokličeš nobenga nikjer mi je prou žou, da nism bla zraven, ker mislm da gospodičnca hitr nebi bla več tok pametna, kolegico uso objokano k jo je srce bolu zarad tistga psa je pa lih v elemntu najdla da jo lahko napeesdi,ker je gospoda mogla s stolčka ustat in se prpeljat po psa
-
midva z mojim sva sla parkrat ze v gmajnice kuzke na sprehod peljat. morem rect da noben ni pretirano prijazen...
glede moje muce...ni mi bila panika v denarju, ker je bila muca ze pod narkozo pripravljena na vse preiskave,...samo je slo potem samo se na vzdol...vsi so mi rekli da je to najboljs, da se tako muco potem se tezje odda,...ne vem no. men je ful hudo samo pol me je veterinarka pomirila da bo samo se zaspla naprej ker je bila ze v narkozi.
glede moje muce...ni mi bila panika v denarju, ker je bila muca ze pod narkozo pripravljena na vse preiskave,...samo je slo potem samo se na vzdol...vsi so mi rekli da je to najboljs, da se tako muco potem se tezje odda,...ne vem no. men je ful hudo samo pol me je veterinarka pomirila da bo samo se zaspla naprej ker je bila ze v narkozi.
- kinna
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 5. 2009
js mam pa eno vprašanje...
doma mamo muco staro 2 leti... pa se je že 2x gonla in mi hočemo met mladičke... pa še kr ni in ni kaj vn... videvamo jo z drugimi mački.
je možno da je neplodna? al je možno da ne more met zaradi tega mladičkov, kr jo je nekdo pred letom v trebuh brcno pa je mela pruh? sicer živinozdravnik pravi da zarad tega nebi smelo bit kaj narobe...
doma mamo muco staro 2 leti... pa se je že 2x gonla in mi hočemo met mladičke... pa še kr ni in ni kaj vn... videvamo jo z drugimi mački.
je možno da je neplodna? al je možno da ne more met zaradi tega mladičkov, kr jo je nekdo pred letom v trebuh brcno pa je mela pruh? sicer živinozdravnik pravi da zarad tega nebi smelo bit kaj narobe...
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Te Gmajnice spadajo še samo v časopis! Nekdo bi se moral fajn razpisat o tem in poslat nekam na Preverjeno ali pa zaradi mene na Trenja. Da bi se malo zamislili tile 'ljubitelji' živali.Mater jim vidim ej
Drugače sem pa ravno prišla z našim Leksijem (star 5 mesecev) od veterinarja. Ne vem ej kaj naj še naredimo . Pred nekaj meseci je naš starejši muc imel kugo in se je uspešno pozdravil. Dobil jo je nekje od zunaj kjub temu da je bil cepljen. In smo mi doma celo hišo (no koliko je pač šlo) razkužili, tamalega razglistili in ga peljali 2x cepit še preden je prišel k nam, da se ja ne bi mogel nalezit tega, ker so pač te bakterije zelo agresivne. In kaj je bilo danes? Mali spi pri meni vsako noč in je danes bil nenormalno miren, že včeraj je večino dneva prespal, ampak sem si mislila ok, ko je dež so naše mačke tako skoraj cel dan v hiši in spijo. Pa nekaj malega še je pojedel včeraj-ne pa toliko kot ponavadi. Danes zjutraj pa mi je bruhal. No in enako je bilo pri prvem mačku, zato smo ga takoj odpeljali k veterinarju. Je pa še zelo živahen in ker smo ga tako hitro pripeljali, še ima dobre možnosti da preživi, čeprav pri takih mladih muckah se nikoli ne ve. Ni mi pa jasno, da kako nam lahko dva mačka zbolita za tem, čeprav sta cepljena?! Vem, da ni cepivo 100%, ampak kar oba? Pa smo menjali veterinarja in vse, ker s prejšnjim nismo bili zadovoljni...pa sej verjetno je samo naključje in je veterinar korektno opravil svoje delo (torej cepljenje), ampak ni mi pač jasno in se bojim, da se bo malemu poslabšalo . Pa še kastrirat smo ga mislili dati ta četrtek, ampak to bo še moralo počakat zdaj.
Pa še dve mali mucki imamo v skrbništvu, ki sta sicer ločeni od teh in še samo 1x cepljeni.Upam, da vsaj do njiju ne bo to prišlo.
Drugače sem pa ravno prišla z našim Leksijem (star 5 mesecev) od veterinarja. Ne vem ej kaj naj še naredimo . Pred nekaj meseci je naš starejši muc imel kugo in se je uspešno pozdravil. Dobil jo je nekje od zunaj kjub temu da je bil cepljen. In smo mi doma celo hišo (no koliko je pač šlo) razkužili, tamalega razglistili in ga peljali 2x cepit še preden je prišel k nam, da se ja ne bi mogel nalezit tega, ker so pač te bakterije zelo agresivne. In kaj je bilo danes? Mali spi pri meni vsako noč in je danes bil nenormalno miren, že včeraj je večino dneva prespal, ampak sem si mislila ok, ko je dež so naše mačke tako skoraj cel dan v hiši in spijo. Pa nekaj malega še je pojedel včeraj-ne pa toliko kot ponavadi. Danes zjutraj pa mi je bruhal. No in enako je bilo pri prvem mačku, zato smo ga takoj odpeljali k veterinarju. Je pa še zelo živahen in ker smo ga tako hitro pripeljali, še ima dobre možnosti da preživi, čeprav pri takih mladih muckah se nikoli ne ve. Ni mi pa jasno, da kako nam lahko dva mačka zbolita za tem, čeprav sta cepljena?! Vem, da ni cepivo 100%, ampak kar oba? Pa smo menjali veterinarja in vse, ker s prejšnjim nismo bili zadovoljni...pa sej verjetno je samo naključje in je veterinar korektno opravil svoje delo (torej cepljenje), ampak ni mi pač jasno in se bojim, da se bo malemu poslabšalo . Pa še kastrirat smo ga mislili dati ta četrtek, ampak to bo še moralo počakat zdaj.
Pa še dve mali mucki imamo v skrbništvu, ki sta sicer ločeni od teh in še samo 1x cepljeni.Upam, da vsaj do njiju ne bo to prišlo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov