Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Hja, sam kaj pa naj zdaj- ga pustim umret?
Imam pa še eno vprašanje:
Koliko mleka pa približno spijejo na dan 2-3 tedne stare mucke? Da ne bom preveč silila našga revčka.
Imam pa še eno vprašanje:
Koliko mleka pa približno spijejo na dan 2-3 tedne stare mucke? Da ne bom preveč silila našga revčka.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
frigga napisal/-a:In še to: seveda ga ne pustiš umret.
To mi je že samoumevno, je bil bolj ironičen odgovor
Ja, sem potem vidla da piše sm mislna da ful več pojedo.
Js sam upam da ni že preveč sestradan, da ni že prepozn, ker je res čist suhcan.
Mislim pa da v zavetišču ne bodo nič bolj pomagal kot js. Še posebi ker jih imajo verjetno že tak preveč.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Mah, zmerej še kej pozabim...
v glavnem, če mladič noče jesti, ga je treba hraniti s sondo (cevko v grlo). Zato je fino, da obiščeš dobrega veta za mačke, ker so pri mladičih pomembne ure in minute in ne dnevi.
Za v bodoče - svetujem sterilizacijo mame, da do takih težav ne bo več prihajalo.
v glavnem, če mladič noče jesti, ga je treba hraniti s sondo (cevko v grlo). Zato je fino, da obiščeš dobrega veta za mačke, ker so pri mladičih pomembne ure in minute in ne dnevi.
Za v bodoče - svetujem sterilizacijo mame, da do takih težav ne bo več prihajalo.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
*mala* - Cosmopsiho
Sem iz vasi, 60 km od Lj...
Sej kar je nekak, sam vprašanje kolk časa že prej ni jedel.
Sej kar je nekak, sam vprašanje kolk časa že prej ni jedel.
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
zavetišča imajo čez glavo dela. Čez dva-tri dni se bo mucek že vidno spravil piti, po kakšnem tednu bo pa že tako obvladal piti iz flaške, da ga bo kar užitek gledati Jaz sem potem kar pogrešala, ko sta se mojadva sama naučila
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
*mala* napisal/-a:Sem iz vasi, 60 km od Lj...
.
ne razumem na kaj točno bi se to nanašalo?da maš veterinarja predelč?ali to da če si na vasi sterilizacija ni potrebna?
Usekakor mislm, da bi se kr oklenila prvega posta, ki sem ga napisala, naj se mačka nese v azil.
Azili so temu namenjeni, res so polni, berem, slišim, vidim, ampak mislm da se bo za eno maco še vedno našlo plac tako ali drugače.
Sčasoma sem razbrala, da nimaš lih nekega kontakta s svojimi mački in tudi tukaj razberem, da ti je čist dost da narediš neke osnovne stvari, kaj več, pa že težko.
nevem no, steriliziraj mačko, pa bo usaj unaprej prihranjeno in tebi in maci in mladičem, marskej!
-
*mala* - Cosmopsiho
Kaj pa ti nisi vzela dans, da tak tečna?
Če vprašam za nasvet, mi ni treba pametovat.
Pa ne rabim bit največja ljubiteljica mačk na svetu, da me vseeno skrbi za tega mačkona.
Če nimaš nč pametnega za povedat bot rajš tih (kar tud ti v drugih temah pametuješ).
Pa mislim da našim mačkam ni prov nič hudega- hrane imamo na pretek, okoli hiše imajo ogromno placa za potepat se. Sicer so se pa same priklatile k nam, ker so drugje stradala.
Če vprašam za nasvet, mi ni treba pametovat.
Pa ne rabim bit največja ljubiteljica mačk na svetu, da me vseeno skrbi za tega mačkona.
Če nimaš nč pametnega za povedat bot rajš tih (kar tud ti v drugih temah pametuješ).
Pa mislim da našim mačkam ni prov nič hudega- hrane imamo na pretek, okoli hiše imajo ogromno placa za potepat se. Sicer so se pa same priklatile k nam, ker so drugje stradala.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Dejansko lahko maček živi popolnoma srečno življenje tudi, če se lastniki ne ukvarjajo 24/7 samo z njim in njegovimi potrebami.
Pa to zdaj ne leti na ubogega zapuščenega revčka, ki trenutno res potrebuje *malino* pozornost, ampak na celo tole temo, kjer se vas je našlo par ekstremistk, ki potem zganjate teror nad vsako, ki si drzne priznat, da mačka kdaj tudi iz hiše spusti, da mu ne kupuje najdražje hrane in da gre občasno brez njega na dopust.
Pa to zdaj ne leti na ubogega zapuščenega revčka, ki trenutno res potrebuje *malino* pozornost, ampak na celo tole temo, kjer se vas je našlo par ekstremistk, ki potem zganjate teror nad vsako, ki si drzne priznat, da mačka kdaj tudi iz hiše spusti, da mu ne kupuje najdražje hrane in da gre občasno brez njega na dopust.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
bubabiba napisal/-a:Zato je pa najboljše da pokličeš veterinarja in vprašaš. Nevem kaj je tok težko tisto številko zavrtet pa prašat. Oprosti, če sem mal tečna samo veš, da ni vredu kar nekaj po svoje gor dajat, pa ne da bi poklicala, sprašuješ tukaj, kjer nihče ni lih veterinar, izkušenj s tem pa očitno tudi nihče nima, če ne bi že napisal, torej kliči.
To se je šlo za drugo mačko, ki je bla pr veterinarju zarad te alergije in to večkrat in je tud dubla ustrezna zdravila. Jst sm ji takrat Bepanthen namazala na hraste, da bi se ji kao prej zacel'l, ampak tega ne bi več nardila, neki na svojo roko. Hočeš pomagat, pa lahko sam še slabš nardiš.
Za to, ki jo je pa sonce opeku, sm se pa tko al tko nameravala dons v Škofji Loki na veterinarski kliniku ustavt in vprašat za nasvet. Pač človk vpraša tud tle, če bi kdo slučajn kej vedu ane.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
bubabiba napisal/-a:*purple* pa pusti žensko, če bo skrbela za mladiča naj, hvala bogu. Pa mal si današnji žurnal preber, je lih člank notri, da v ljubljanskem zavetišču začenjajo akcijo Muca za vsak žep. vabijo namreč vse prostovljce, ki bi želeli skrbet za dudarje, da se jim oglasijo, da bi jim jih dali v oskrbo, ker zavetišče poka po šivih! ti bi pa še lastniške mačke not nosila.
sicer pa *mala* kako je muc, ali je, je že kaj bolj pri močeh, ali lula in kaka?
mene se s skrbjo na pol ne da prepričat.al prevzemi celotno odgovornost,al pa nes mačka tja, kjer bodo zanga maksimum poskrbeli.sori, sam men tole, tud če se je odločla skrbet za mladiča ni nobeno uredu dejanje, dokler tega ne nardiš tko kot je treba in ne iščeš izgovoru zraven!
z akcijo zavetišča ljubljana se pa ne strinjam in tud se ne strinjam, da se zdej zavetišča, ker imajo pač tolk dela, pusti na miru in ne nosi živali noter.Če je žival zapuščena in če potrebuje pomoč, jst osebno pa ji te pomoči ne znam nudit tako kot je treba, je še vedno najboljša rešitev, pristojno zavetišče!Na linku, ki ga je dala frigga jasno piše kaj in kako in to, da se bo mlade mačke dajalo v roke krenmu folku, ki pomojem še nkol ni imel kšne pametne dejanske izkušnje z mladim mucem,je naravnost neumno in smešno!
razumem stisko in če je že taka stiska, naj pa vrla država še koga zaposli!
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
In kaj dela na pol? Mislm da sprašuje tukej za nasvete in da je do zdej vse upoštevala. Se je pripravljena potrudit. Če nekdo, ki mu mačka zavrne mladiča reče, da ga bo fentu je cel hudič, samo če pa ena reče, da ga bo sama futrala (kar je prav) je pa spet cel hudič. Ja madona, kdaj bo pa prav?
A če ga bo nesla pa v zavetišče bo pa super, ko ga bodo oddali enim, ki išejo počitniški hobi al kaj? Al ga bodo pa uspavali kot so to počeli do sedaj. Fajn, ne. Ni potem boljš, da ga ma ona, ki se vsaj trudi, da bi ga ohranila pri življenju?
A če ga bo nesla pa v zavetišče bo pa super, ko ga bodo oddali enim, ki išejo počitniški hobi al kaj? Al ga bodo pa uspavali kot so to počeli do sedaj. Fajn, ne. Ni potem boljš, da ga ma ona, ki se vsaj trudi, da bi ga ohranila pri življenju?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov