Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
Kupi flaško in mleko v prahu pa je. Jaz sem tako k sebi spravila dva mucka brez problema, ker je imela mačka vnete seske in jih ni mogla dojiti Na začetku moraš na dve uri.. čez nekaj časa(ti bodo v trgovini za male živali povedali) pa lahko čez noč narediš tudi za 6h pavzo..
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Oh ja, bom jutr mojga poslala v trgovino za male živali. Samo kaj naj pa do takrat? Glede na to, da smo jo danes ob 8ih zvečer našli, ni ravno nobena trgovina odprta.
A navadno mleko res ni kul?
Na dve uri bi že šlo nekak glede na to, da js pol noči prečujem, naši pa zelo zgodaj vstajajo.
Sicer se mi pa zdi da je 2-3 tedne star, ker že kar nekaj časa mačka suha okol hod. Mi pa res ni jasn zakaj ga zapustila, resda je nekam suhcan...
Na dve uri bi že šlo nekak glede na to, da js pol noči prečujem, naši pa zelo zgodaj vstajajo.
Sicer se mi pa zdi da je 2-3 tedne star, ker že kar nekaj časa mačka suha okol hod. Mi pa res ni jasn zakaj ga zapustila, resda je nekam suhcan...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Mleko v prahu KMR je nabjoljše samo se ga težko dobi, če ne to imaš še RC, pa še nekaj znamk je. Lahko ga futraš ali s flaško ali s kapalko. Pazi, da mu ne daješ direkt navpično not, da mucku ne zalije pljuča. Hranjenje na 2-3 ure, pa mladiček mora biti stalno na toplem 8nekje na 24 stopinj celzija). Po hranjenju mu moraš z vlažno vatko oz robčkom masirati predel okrog trebuščka in okrog genitalno-analnega predela da se iztrebi oz polula, ker se muc sam še ne more iztrebljati in lulat (drugače za to poskrbi mam muca z lizanjem).
V azil ga je nest mal optimistično, ponavadi sploh nočejo vzet tako mladih muckov, ravno zaradi stalnega hranjenja. Sicer je pa itak lastniški maček in ga je tudi malo neprimerno nosti v azil, prostovoljci imajo v tem času že vrh glave dela s prostoživečimi dudarji.
V azil ga je nest mal optimistično, ponavadi sploh nočejo vzet tako mladih muckov, ravno zaradi stalnega hranjenja. Sicer je pa itak lastniški maček in ga je tudi malo neprimerno nosti v azil, prostovoljci imajo v tem času že vrh glave dela s prostoživečimi dudarji.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
*mala* napisal/-a:Oh ja, bom jutr mojga poslala v trgovino za male živali. Samo kaj naj pa do takrat? Glede na to, da smo jo danes ob 8ih zvečer našli, ni ravno nobena trgovina odprta.
Za silo zdajle, da ne bo brez hrane bi mogoče lahko, če imate slučajno tisto mleko brez laktoze ali če poznaš koga, ki ima da bi lahko dobila...ali pa kozje mleko? V skrajnem pimeru kravjega , če se ti zdi, da mucek že ni dolgo jedel, ker mladi mucki hitro oslabijo, če nimajo hrane in je potem potrebna infuzija pri veterinarju. Če je res star že tri tedne mu lahko postopoma že začnete dodajati konzervirano hrano za mladičke, vendar poleg tega tudi mleko.
Zadnjič spremenil bubabiba, dne 08. Jun. 2009 22:39, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Yazmeen napisal/-a:Joj, naša bela dolgodlaka mačka (una ta mlada, ne ta starejša) pa res ni za ven narjena. Spomlad smo imel probleme s sprijeto dlako, ker se je pač ne da redno česat, ker je zuni, zdj polet mamo pa probleme, ker jo po ušeskih sonce opeče, ker ma zlo mal odlakane. Mami jo mal namaže, kadar ma priložnost, ampak to se ne da redno izvajat.
Škoda, da se je ne da imet notr, ampak ni navajena življenja v hiši, ker je že od rojstva zuni in rata notr čist panična. Pa tud ta starejša mačka, ki je notr, je zlo teritorialna in se skoz pretepajo, če se slučajn kje skupi najdejo.
Pozabla sm vprašat, če ima katera kakšn nasvet, s čim ji mazat ušesa, če ma opečena od sonca? Kšna aloe vera? Do zdj smo ji z enim naravnim oljem, na katerem piše, da je tud fajn za po sončenju, za razdraženo kožo od sonca, ampak pomojem to ne pomaga lih ne vem kolk.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
*mala* - Cosmopsiho
bubabiba napisal/-a:*mala* napisal/-a:Oh ja, bom jutr mojga poslala v trgovino za male živali. Samo kaj naj pa do takrat? Glede na to, da smo jo danes ob 8ih zvečer našli, ni ravno nobena trgovina odprta.
Za silo zdajle, da ne bo brez hrane bi mogoče lahko, če imate slučajno tisto mleko brez laktoze ali če poznaš koga, ki ima da bi lahko dobila...ali pa kozje mleko? V skrajnem pimeru kravjega vsaj razredčiš z vodo, če se ti zdi, da mucek že ni dolgo jedel, ker mladi mucki hitro oslabijo, če nimajo hrane in je potem potrebna infuzija pri veterinarju. Če je res star že tri tedne mu lahko postopoma že začnete dodajati konzervirano hrano za mladičke, vendar poleg tega tudi mleko.
Sem preračunala, da so mladički vsaj od 22.maja že, mogoče tudi teden več. Pa precej mijavka, edino ko ga vzamem v naročje je pa čisto tiho.
Torej lahko že sam lula pa kaka, če 3 tedne star?
Hvala za pomoč, super ste
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
To že, sam mucek komaj kaj je. Pa še vedno ne razumem, kako je lahko pri treh tednih tako majhen. Ko je v mojem naročju je čist tiho, ko ga dam stran, pa začne mijavkat, da ga komi stran dam.
Sej čez dve uri pride fant s pravimi pripomočki za prehranjevanje, pa upam da bo potem bolš.
Sej čez dve uri pride fant s pravimi pripomočki za prehranjevanje, pa upam da bo potem bolš.
-
*mala* - Cosmopsiho
Je fant prinesel zaloge. Na začetku je čisto malo popil, pa mal se spočil, pa spet čist mal pil, pa počival, šele po kakšni uri je malce več spil.
Je čist shiran. Vprašanje koliko časa pred včeraj že ni jedel- vsako kost mu lahko zatipaš. Upam da si opomore.
Njegova mamica je preselila vse svoje mladiče, njega pa kar pustila, pa je kar nekaj časa mijavkal. Kak znajo bit mačke krute!
Je čist shiran. Vprašanje koliko časa pred včeraj že ni jedel- vsako kost mu lahko zatipaš. Upam da si opomore.
Njegova mamica je preselila vse svoje mladiče, njega pa kar pustila, pa je kar nekaj časa mijavkal. Kak znajo bit mačke krute!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov