Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Sam ste tud... sej ni važno, ali 1-2 ali 4-5. Kar lahko izluščimo, je to, da mačke, ki živijo zunaj, živijo bistveno bistveno manj časa kot notranje in ne dočakajo svoje ''naravne'' starosti.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
^In kje si ti videla, da je tu kdo napisal, da mačke prej niso manj časa živele kot danes?Je to kdo napisal? Nikjer ne vidim. Jaz sem napisala, da so včasih KLJUB VSEMU dočakale visoko starost(ne vse, se razume). Ti si pa potem začela, da so živele samo 1-2 leti in si to trdila do konca. Ko te pa človek vpraša od kod tebi take informacije pa daš neke linke od strani, kjer to sploh ne piše oz.se sama sebe zaje*eš. Nikoli noben ni rekel, da so prej dlje živele in zato ne vem zakaj si se sploh spustila v to debato z mano. Ker mislim, da je to vsem jasno. Ampak neeee ti do konca trdiš, da 1-2 leti, ko pa nimaš 'več' dokazov pa me vprašaš zakaj sem se zdaj obesila na te 1-2 leti . Đizs ženska ti očitno res ne veš več kaj pišeš
In pa frigga, ja je važno ali 1-2 leti ali 4-5 let, mislim...
In pa frigga, ja je važno ali 1-2 leti ali 4-5 let, mislim...
-
frigga - Kofetarica
Ne, meni pa to ni pomembno. Pomembno in fer do lastne mačke je samo to, da ji po svojih močeh omogočiš naravno starost.
Tebi je, kolikor sem razbrala, pomembno samo zaradi tega, ker se z bubabibo dajeta kdo ima prav.
Tebi je, kolikor sem razbrala, pomembno samo zaradi tega, ker se z bubabibo dajeta kdo ima prav.
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
^ja zato mi je pomembno . Tebi očitno marsikaj ni pomembno pri svojih živalih(sklepam iz tvojih dejanj) tako da ne ti meni...
Bubabiba je nekaj na pamet govorila, zato sem hotela vedet od kje njej taki podatki. To je vse. Zdaj pa naenkrat napiše, da zakaj se obesim na dve leti... , a ona pa celo debato to zagovarja. Ah ja...
Drugače pa ja je fer, da živali omogočiš naravno starost, ampak pomembna je tudi kakovost življenja. Kaj bo mačka v svojih 15-20 letih doživela, če bo celi dan samo v hiši? Kaj ji s tem omogočaš? To je kakovostno življenje? Dvomim...moje mačke uživajo, ker se jim vidi. Pa bodo mogoče kakšno leto prej umrle, ampak bom vsaj vedela, da so uživale in se imele fajn in niso samo jedle pa poležavale v hiši. Aja pa o tem smo se tako ali tako že prepirale, pač samo tako za informacijo, če bi me hotela katera zdaj citirat in napadat zaradi tega! MOJE mnenje je to.
Zdaj se pa prosim vrnite/mo na dejansko temo.
Včeraj sem spet bila malo v zavetišču in sem se domov spet vrnila v solzah .
Boge živalce, vseeee bi si odnesla domov če bi le lahko . Potem pa še slišis ljudi kako pridejo gledat pse/mačke kako se pogovarjajo, da ta ni lep pes,ta je fuuul grdi, da tega pa že ne bodo imeli, ker je fuj itd. Včasih si mislim, da bi bilo boljše, da sploh ne bi začela tja hodit, ker odkar sem tam, se samo sekiram pa mi ne gredo iz glave tiste boge in nedolžne očke
Bubabiba je nekaj na pamet govorila, zato sem hotela vedet od kje njej taki podatki. To je vse. Zdaj pa naenkrat napiše, da zakaj se obesim na dve leti... , a ona pa celo debato to zagovarja. Ah ja...
Drugače pa ja je fer, da živali omogočiš naravno starost, ampak pomembna je tudi kakovost življenja. Kaj bo mačka v svojih 15-20 letih doživela, če bo celi dan samo v hiši? Kaj ji s tem omogočaš? To je kakovostno življenje? Dvomim...moje mačke uživajo, ker se jim vidi. Pa bodo mogoče kakšno leto prej umrle, ampak bom vsaj vedela, da so uživale in se imele fajn in niso samo jedle pa poležavale v hiši. Aja pa o tem smo se tako ali tako že prepirale, pač samo tako za informacijo, če bi me hotela katera zdaj citirat in napadat zaradi tega! MOJE mnenje je to.
Zdaj se pa prosim vrnite/mo na dejansko temo.
Včeraj sem spet bila malo v zavetišču in sem se domov spet vrnila v solzah .
Boge živalce, vseeee bi si odnesla domov če bi le lahko . Potem pa še slišis ljudi kako pridejo gledat pse/mačke kako se pogovarjajo, da ta ni lep pes,ta je fuuul grdi, da tega pa že ne bodo imeli, ker je fuj itd. Včasih si mislim, da bi bilo boljše, da sploh ne bi začela tja hodit, ker odkar sem tam, se samo sekiram pa mi ne gredo iz glave tiste boge in nedolžne očke
-
frigga - Kofetarica
Maya19 napisal/-a:Dvomim...moje mačke uživajo, ker se jim vidi. Pa bodo mogoče kakšno leto prej umrle, ampak bom vsaj vedela, da so uživale in se imele fajn in niso samo jedle pa poležavale v hiši.
Mojim mačkam se tudi vidi, da uživajo, pa so zaprte v stanovanju. In ne poležavajo in jedo ves čas (imamo urnik hranjenja). Notti se trenutno obeša na praskalnik, Žiži jo pa za rep lovi. Grozno trpita, res.
P.s. V katero zavetišče pa hodiš?
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Joj sta zoprne. Vsakič ko odprem to temo mislim da bom končno kaj pametnega prebrala pa ti Maya19 še kr nabijaš bedne poste in na koncu vsakega napišeš da je dovolj, naj se vrnemo na temo, da si ti zaključila... Ampak zadnjo besedo pa moreš met ne?
I laugh at gilded butterflies.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Maya19 napisal/-a:Je to kdo napisal? Nikjer ne vidim. Jaz sem napisala, da so včasih KLJUB VSEMU dočakale visoko starost(ne vse, se razume).
Če je zate 5 let visoka starost pol pa nevem kako naj ti pomagam. Nobena ni dočakla visoke starosti od tvojga dedija pa babica pa od njihovga soseda so pa še zdej žive ane? A bo kul zdej. Pomoje ni noben nobega zajebu, sam ti nisi niti enga linka prebrala pomoje sploh.
-
piškotek* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2009
- Kraj: Primorska
http://whiskas.si/mailing-prijava.html
brezplačen paket hrane za vašega mucka, ki pa mora biti star manj kot 6 mesecev
brezplačen paket hrane za vašega mucka, ki pa mora biti star manj kot 6 mesecev
(s)mej se
-
dajcy - Debatorica
- Na forumu od: 28. 12. 2004
- Kraj: wonderland:)
^^uuuu jeeeej, super
Od mojga fanta mačka je tud mela 4 mlade pred tremi tedni, pa jih sploh ni kam skrila. Zdaj že gledajo in se mal plazijo okrog
Od mojga fanta mačka je tud mela 4 mlade pred tremi tedni, pa jih sploh ni kam skrila. Zdaj že gledajo in se mal plazijo okrog
9000 metara na nebu sam ja, za tren, kad mi osmeh daš...
9000 milja izpod mora na dnu sam ja, kad me ne gledaš...
9000 milja izpod mora na dnu sam ja, kad me ne gledaš...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Joj, naša bela dolgodlaka mačka (una ta mlada, ne ta starejša) pa res ni za ven narjena. Spomlad smo imel probleme s sprijeto dlako, ker se je pač ne da redno česat, ker je zuni, zdj polet mamo pa probleme, ker jo po ušeskih sonce opeče, ker ma zlo mal odlakane. Mami jo mal namaže, kadar ma priložnost, ampak to se ne da redno izvajat.
Škoda, da se je ne da imet notr, ampak ni navajena življenja v hiši, ker je že od rojstva zuni in rata notr čist panična. Pa tud ta starejša mačka, ki je notr, je zlo teritorialna in se skoz pretepajo, če se slučajn kje skupi najdejo.
Škoda, da se je ne da imet notr, ampak ni navajena življenja v hiši, ker je že od rojstva zuni in rata notr čist panična. Pa tud ta starejša mačka, ki je notr, je zlo teritorialna in se skoz pretepajo, če se slučajn kje skupi najdejo.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
VPRAŠANJE:
Kaj storiti? Naša mačka ima mlade in je enega od njih zavrgla. Revček je še čist majhen, pa ne vemo čisto kako naj poskrbimo zanj.
Priznam, da ne vem kej dost o mačkah, zato pa sprašujem vas?
Kak nasvet?
Kaj storiti? Naša mačka ima mlade in je enega od njih zavrgla. Revček je še čist majhen, pa ne vemo čisto kako naj poskrbimo zanj.
Priznam, da ne vem kej dost o mačkah, zato pa sprašujem vas?
Kak nasvet?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov