Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 23. Maj. 2009 14:32

^pa ženska kaj tebi ni jasno?! A sem že 2x al 3x napisala, da govorim za živali moje babice in dedka, njihovih sosedov in pač znancev in ne za vse družine tega sveta?! Kdaj boš to razumela. Pa se požvižgam na statistike, ki velikokrat tudi lažejo. Jaz bolj verjamem splošnem prepričanju in besedam mojih sorodnikov, ki so to dejansko doživeli/takrat živeli in ne kar nekim številkam. Kaj misliš, da sem tako zabita, da mi ni jasno, da so se takrat našle tudi take živali, ki niso dočakale enega leta? Pa sej je tako tudi danes! Itak da se najdejo izjeme, logično.

Naše mucke dobivajo (kao) najkvalitetnejšo hrano-ali Royal Canin ali Hill's + tega dobijo kdaj tudi skuhan piščančji file, malo kruha včasih grizejo,govedino,mleko brez laktoze itd. in sem prepričanja da jim to ne škodi-tudi veterinar je enakega mnenja. Itak pa da ne dobivajo začinjene hrane-sej to pa tudi za človeka naj ne bi bilo dobro a ne...In ko sem bila majhna, smo imeli psa, ki smo ga hranili večinoma z domačo hrano, ker pač še takrat res nismo bili tako zelo poučeni, da vse od doma pa le ni primerno za njega, ampak je doživel večjo starost, kot pa zadnji pes kaj smo ga imeli, ki je jedel hrano narejeno prav za njega.Čudež,ne?Tako, da hvala frigga, ampak mi ni treba ponovno razlagat tega :wink:.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 23. Maj. 2009 14:41

trikrat si že napisala, da govoriš za živali tvojih starih staršev v isti sapi pa govoriš bubabiba nima prav lalala! Dej zjasni se? jaz govorim na splošno ti pa dotično o enem primeru. In niso se našle živali, ki so živele 2 leti, bile so v večini al ti moram narisat da boš dojela al kaj, nevem ej.

aja pa Hills pa Rc nista najkvalitetnješi hrani, da ne bomo dezinformacij širli.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 23. Maj. 2009 18:09

^tisti KAO v oklepaju si mogoče spregledala, ko sem pisala o hrani? Al neveš kaj pomeni?

Glede tega, da bubabiba nimaš prav:Ne razumem kako lahko ti govoriš nekaj na splošno, če pojma nimaš. In statistike po večini tudi niso zanesljive. Lahko pa mi narišeš ja, mogoče boš tako končno lahko dokazala od kod tebi taki podatki in od kod veš, da so takrat mačke živele samo 2 leti!!!-pusti zdaj statistiko in te bedarije.
Jaz sem pisala na podlagi izkušenj mojih starih staršev, ti pa nevem iz katerih izkušenj pišeš. Če se v življenju držiš in slepo verjameš samo tem statistikam,potem se mi smiliš. Bo treba nekaj naredit oz. doživet na lastni koži da boš lahko nekaj trdila. Isto velja za mene, ampak jaz imam vsaj zanesljive informacije od nekoga, ki bi pa že lahko vedel, a ne...v tem je point mojega pisanja.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 23. Maj. 2009 19:13

Maja19, mislim, da je bubabiba v tem primeru res pametnejša od tebe. Pa ne prosim o nekih dedkih in babicah flancaš, ker je prav bedasto. :? Nevem kam bi prišli če bi se držali vseh informacij prejšnjih generacij. Svet gre naprej, danes vemo veliko več kot pa včasih. Res nimam nič proti če imaš svoje mnenje ampak daj jih prosim argumentiraj na inteligentnem nivoju no.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 23. Maj. 2009 21:40

Sessa ti si zadnja, ki lahko meni napiše naj komentiram na inteligentnem nivoju :roll: .

Sem jaz kriva, da ste se nekatere spravile na mene, čeprav sem jaz samo napisala o izkušnjah moje babice in dedka, pa še to eni čist ta tretji uporabnici, ki je hotela nasvete? Sem jaz hotela tako brezvezno debato? Mislim, da ne. In v tem primeru, ko se 'zagovarjam' pač moram flancat o babici in dedku, ker sem od njiju to slišala. Tako, da sorry.Drugih dokazov pa nimam. Kako pa lahko ene bluzijo o neki statistiki? No ajde rada bi videla statistiko, da so mačke 50-60 let nazaj živele največ 2 leti. Nobena nima dokazev, niti jaz ne. In ne bo mi ena uporabnica tule začela pisat, da mi kdo neke bučnice prodaja, če sama nima pojma.Itak pa gospodični bubabibi gre v nos vse kaj napišem in se očitno že iz principa ne bo strinjala z mano :lol: .Že ima nek razlog, da je tako...

Ajde nehajte me komentirat, povedale ste svoje mnjenje, tako kot jaz in zdaj je konec.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 23. Maj. 2009 23:23

Maya19 napisal/-a:Sessa ti si zadnja, ki lahko meni napiše naj komentiram na inteligentnem nivoju :roll: .

haha :lol: mislim, da ne :D
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 24. Maj. 2009 5:32

^a ne bi punčke tvoje starosti morale ob 0:23 biti že v postelji? C...c...c... Sessika :P Namesto tega še kar dokazuješ nekaj. Ah ja...ni ti lahko, resnično ne.

Zdaj bom pa rajši tiho, da me ne boš spet hotela prijavit zaradi žaljenja :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 24. Maj. 2009 11:07

Ja, Maya statistike lažejo (ki vzamejo reprezentativni vzorec), ti pa imaš prav, ki si na enem samem primeru posplošila na vseh več tisoč mačk, ki so še živele takrat. To bo to. :lol:
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 24. Maj. 2009 12:29

Ti si tupa, sorry ampak res. Zdaj že 4-ič pišem, da govorim za primer babice in dedka in o njunem pripovedovanju kako sta onadva to videla takrat oz. onadva se pač spomnita, da sta imela mačke veliko več kot 2 leti. In pa spomnita se za sorodnike, sosede in prijatelje. Itak, da ne vesta za celi svet, halo. Pa nikjer tega nisem napisala. Ti se pa kar obešaš na to.Ti posplošuješ na podlagi nekih statistik. No daj prosim te, daj mi link od statistike gor, kjer piše, da so mačke takrat živele največ 2 leti. Res me zanima in hočem videt, da ti ne govoriš nekaj na pamet.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 24. Maj. 2009 12:59

jullia_, hvalabogu :)
Upam da se ta debata lahko zdaj zaključi, same vidite katera je mela prav katera pa ne.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 24. Maj. 2009 13:56

No evo to so dokazi (čeprav ne statistike od bubabibe), ne pa neko govorjenje na pamet, da so mačke živele samo 1-2 leti :roll: . Mater ej dolgo smo rabile, da smo prišle do konca.
Noben pa ni govoril, da so mačke nekoč živele dlje kot danes...

Me veseli, da se lahko ta debata zdaj zaključi :D
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 24. Maj. 2009 14:25

Če bi mela ti kej soli glavi bi si tut sama loh v google vtipkala life expectancy in druge ključne besede pa bi ti ven vrglo nešteto stvari.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 24. Maj. 2009 20:39

^nop soli v glavi pa res nimam...beeeeed. Kaj pa zdaj?

Mene tile podatki sploh niso tako zelo zanimali, da bi jih sama iskala. Jaz sem se pozanimala kako je to bilo pri ljudeh ki so takrat živeli in dali to skozi, tako da sem čakala samo, da mi ti daš link od statistike, kjer si pobrala svojo informacijo-od nekod jo ja moraš imeti ali si ti to na pamet nekaj pisala? Pa je verjetno ne bom dočakala. Sej ne rabim napisat zakaj, a ne? :D :D :D

Ah ja zdaj pa res nimam več argumentov...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 24. Maj. 2009 22:31

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov