Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 31. Dec. 2006 16:53

@bubabiba
Zdej k si omenla dvigalo, mi pa ni več čudn, da ga maš skos notr.. vrjetn zato k v bloku žviš an?

če maš pa hišo pa ogromn vrt.. pa še velik drugih prostorov(garaže, deklavnice,...) je pa mal drgač an...
Pol pa mucku ni treba, da je cel dan v zaporu..
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 31. Dec. 2006 17:21

Poznam velik ljudi, ki živijo v hišah pa so mački skos notr.Pač jim je do tega, da bi imel mačka mal dalj kot pa 1 let..
Pa nevem zakaj bi bli mački v zaporu zarad tega? Mislim, da je našmu manj dolgčas kot pa enemu ki je zunaj, ker se stalno ukvarjamo z njim in se prov tko giba. Naš je bil tut zunanji pa je sam od sebe pršou h nam gor in mjavku, ker mu je blo zunej dolgčas in sem se potem mal poigrala z njim in je blo ql.

Lalama napisal/-a:nisem vsega brala, ker se mi mudi... Ampak me zanima kaj naj nardim da ne bo mojga mačka strah... dans bo namreč sam doma, pa petarde in rakete bojo pokale, tega se pa boji... A mu je varno dat pomirjevalo al pa kej podobnega? :oops:

hvala :)

Se pravi kaj je najbolš narest:
mačka je absolutno met notr v tem času najbolš, če pač nimaš pogojev pa si bo maček zunaj sam poiskal zavetje.No jaz sem za to da imaš mačka notr.
Mačk si bo v hiši sam poiskal njemu najbolj varno mesto.Npr. naš si je izbral mesto za kavčem in tja mu daj posodo z vodo pa kakšno dekco, da mu ne bo treba ven hodt, če bo kj žejen pa tko..na wc pa itak ne bo šel v tistem :wink:
Pa zapri vsa okna v hiši in spusti rulete dol, da bo imel temo+ to da mu lahko še radio prižgeš, da mu bo lažje ker je sam pa še slišal bo manj(kokr je to pač sploh mogoče).
No, na ta način bo z muckom sigurno še najbolj vredu in čez par dni bo pozabu na vse skupej :)
Pomirjeval mu pa jest ne bi dajala tut če bi jih lahko še dobila, ker je to pač spet zdravilo in vsako zdravilo ima tut seveda notr kakšne sestavine ki niso lih najbolše za mačka, tko da se temu kokr se da izogibam.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 31. Dec. 2006 17:28

Naša mačka je sterilizirana in je zunaj, kolikor ji paše. Glede na to, da živimo ob najbolj prometni cesti v Rožni dolini, se včasih prav čudim, da je še cela. Enkrat jo je pa pred mano skoraj zbil avto... Stala sem na drugi strani ceste in je šla čez, ker je mene videla. Ko se je približeval avto, se je pa očitno ustrašila in je stekla nazaj k nam. Pomoje, da čez to cesto sploh ne hodi. Malo se potika po vrtovih okoli nas, pa na cesti preži pod kakšnim avtom. Večino časa pa itak prespi :razz:

Stara je pa 6 let. Pomoje da se mačka hitro navadi, da so avti "zlobni" in da mora bežati pred njimi. Razen pred mojim, ko ga parkiram, se prav počasi vleče, da jo skoraj povozim. Ko je bila še majhna, je vsa firbčna prišla gledat, ko sem odprla vrata. Če ji ne bi preprečila, bi svoj radovedni nos vtaknila za volan :razz:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 31. Dec. 2006 17:40

Zvoncica napisal/-a:Naša mačka je sterilizirana in je zunaj, kolikor ji paše. Glede na to, da živimo ob najbolj prometni cesti v Rožni dolini, se včasih prav čudim, da je še cela. Enkrat jo je pa pred mano skoraj zbil avto... Stala sem na drugi strani ceste in je šla čez, ker je mene videla. Ko se je približeval avto, se je pa očitno ustrašila in je stekla nazaj k nam. Pomoje, da čez to cesto sploh ne hodi. Malo se potika po vrtovih okoli nas, pa na cesti preži pod kakšnim avtom. Večino časa pa itak prespi :razz:

Stara je pa 6 let. Pomoje da se mačka hitro navadi, da so avti "zlobni" in da mora bežati pred njimi. Razen pred mojim, ko ga parkiram, se prav počasi vleče, da jo skoraj povozim. Ko je bila še majhna, je vsa firbčna prišla gledat, ko sem odprla vrata. Če ji ne bi preprečila, bi svoj radovedni nos vtaknila za volan :razz:

Zgčeda da ne, če je vsako leto povoženih na stotine mačk..
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 01. Jan. 2007 12:54

naš mačk si je pa popoldan zaželu it ven, pol ga pa do dveh ponoč ni blo.. bogi revčk se je vrjetn kr tresu od vsega tega pokanja... naša mačka se je pa pod postlo skrila, pa ji je blo očitno čist fajn :D
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 01. Jan. 2007 13:18

Pri nas je blo včer res veselo. Psici smo dal že prej Lexaurin in je lepo spala, sam smo ga dal pomoje mal prekmal in je blo glih okol polnoči čist prehudo. Pokal je tok da to ne morm povedat. Eni kretenski sosedi so mel municije za 40 minut :eek: a si lahko mislte kok je to pokal. Ampak to tok močno da je blo za znort. Med najhujšim pokanjem nam je iz hiše pobegnila mucka, ker je bla najbrž čist preveč zmedena zarad vsega tega. Psica se je zbudila je začela lajat pa se metat okol nič ji ni blo jasno, smo jo pol v klet spravl hitr, ampak ni kej dost pomagal se ji je čist trgal. Men se je tok smilila, sam ko ne moreš nič naredit. Pol čez čas ko se je vse mal pomiril smo jo mel pa kr notr in je mal zaspala, od vsega tega je bla čist fertik. Mislm pa jst bi prepovedala tkole no, mislm ok dj mej 5 minut mal veselja, na morš met pa 40 minut tazga ognjemeta da men po ušesih trga kaj šele živalicam, kreteni neumni no ne morm drugač rečt :evil: :angry: No ja mačka nam je ušla in je nismo najdl, najprej se je pod avto skrila sm jo hotla na vsak način vm zbezat pa hitr nazaj v hišo dat, ampak mi je ušla nekam. Sem samo vesela da zdele lepo dol v dnevni pančka na toplem in da se ji ni kej druzga zgodil, sicer bi kr popenla.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 01. Jan. 2007 14:03

Angel :( No pa sej pomojm bo hitr pozabla to mucka. A s kužiko je vse uredu?

Naši mački so bli pa notr, čeprov sm prejle domov pršla in me je Carlos čaku zuni pred garažo. Zdej pa svojo miško meče po kuhni :D

Jagodka, pomojm nis vidla mojga posta na prejšnji strani, ker mi ga je takoj nova stran povozila :) - sprašvala sm te, če ste že steriliziral mačko pa da mam info o tistem zdravniku iz Kranja. :ja:
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 01. Jan. 2007 14:04

Ja ja zdj je vse ok, sam sj veš tist trenutek k pa ne morš nč nardit se pa čist znerviraš.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 01. Jan. 2007 14:16

Ja ja ja, poznam to k žival trpi, ti pa nč ne morš narest :?

Važn da je zdej kul :)
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 01. Jan. 2007 14:16

joj urszika sorry, očitno res nism vidla :oops:
ne, nismo je še pelal :nein:
a bi mi poslala tiste informacije na zs prosim? :)
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 01. Jan. 2007 14:23

Evo še kakšno slikco :D Najprej naša Isabellči ;)
Slika
Slika
Slika

Tole je pa njena hčerkica-od lubija Ma ;)
Slika
Slika
Slika
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 01. Jan. 2007 14:33

Dej prosm ne me s slikami izzivat ker bom poslikala celo kartico spominsko in sm nalimala!! :D
A tamali je prov Ma ime? Kok je pa stara?

jagodka, zs.

Zdej mam pa eno vprašanje, da me naute teple:
A si mačk sam izliže šive od kastracije, a mu jih morajo odstranit? Ker je rekla, da je samo en šivček. Js sm pa pozabla čist v sredo pr veterinarju, ker mu je komi une vzel iz očesa vn, že to je reku da je mal mankal za pomirjevalo. Čist smo pozabl.
Sj če se on tm umiva bo sam odvozlou un vozel pa bo šlo ven ane? :?
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 01. Jan. 2007 14:41

Ja tamali je prov Ma ime :D Stara je pol leta in 11 dni ;)

Mislim da pustiš čist namiru šivčke. Pri nas smo pustil pa si jih je sama zlizala al vn potrgala karkoli. Se je vse lepo zacelilo in je blo vse ok.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 01. Jan. 2007 14:46

No hvala bogu :) Sm že spet paniko malo zagnala, pol pa mt z očmi zavija :D
A pol mačke tud nimajo nč plastike okol glave? Si lahko že nasledn dan gre lizat šive a kaj :?
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 01. Jan. 2007 15:15

hvala urszika :bussi:
angel girl, kok sta luškani,zdj si me spomnla, pa morm jz tud mal naše mucke poslikat :P :D

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov