Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 16. Apr. 2009 17:32

Mogoče si je šla poiskat plac za kotenje. Če je že bolj pri koncu.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 16. Apr. 2009 18:27

frigga napisal/-a:Če ne prej, ko bo lačna. Če je seveda še živa. Kaj boste pa z mladiči?

Zakaj pa ne bi bila živa? Mačke so od nekdaj kotile na samem.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 16. Apr. 2009 18:37

Ja, sej nisem mislila, da ne bi bila živa zaradi brejosti, ampak v primeru, če bi se ji kaj zgodilo med iskanjem prostora za kotitev. Ne vem, v kakšnem okolju živi ta mačka. Sicer me pa bolj zanima, kaj bo z mladiči.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 16. Apr. 2009 19:30

frigga napisal/-a: Sicer me pa bolj zanima, kaj bo z mladiči.

A rabiš mladička?
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 16. Apr. 2009 19:34

^Niti slučajno.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 16. Apr. 2009 19:41

frigga napisal/-a:^Niti slučajno.
Aja sem dobila takšen občutek. Moja sodelavka ima še enega za oddat.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 19. Apr. 2009 14:46

Jah situacija z mojo mačko je taka...imam atrij sredi naselja blokov...mačka se mi je priselila na teraso ene pol leta nazaj in je do pred parimi dnevi non stop visela pri meni, v bistvu malo starejši mladič. Pomoje jo je en prinesel sem, pa mu je ušla k meni. Skratka, ko pride nazaj, popokam vse mačke na sterilizacijo oz kastracijo z mladiči vred (tuje mačke pač nisem hotla nest sterilizirat, da se mi pol še kakšen norec napopa na vrat). Tako da, pomoje prav veliko mladičkov ne bo imela, pomoje max 4 - ker tok okrogla spet ni bila. Pod pogojem seveda, da se je nekam zavlekla kotit...

Kaj bom z mladički...oddala jih bom, seveda. Ene par ljudi se že zanima za njih. Zakaj te zanima frigga, če itak ne bi vzela nobnega?

Š enkrat vprašam, če kdo ve: po kolikem času prinesejo mačke mladiče nazaj? A je to en teden, 14 dni?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 19. Apr. 2009 14:55

Zvoncica, mi smo našo bivšo mačko, ko je bla breja, zaprl not, ker bi zihr kje drugje skotila. Ko so bli mladički stari 1 mesec, je pa skočila skozi okno in enega odnesla neznano kam. Po treh dneh ga je nazaj prpelala, čeprov mislm, da ji je kr sam sledil. Tko da mogoče tm pr enem mescu mladičkov? :? Na tvojem mestu bi jo šla iskat, daleč zihr ni mogla, pa okoli blokov tut ni tok mest, kjer bi se lahko skrila (raznoraznih kevdrov in podobno, česar je na vasi veliko).
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 19. Apr. 2009 15:35

Tuki jo bom bolj težko našla...milijon enega grmovja, kjer se še vidi not ne...pol je ene par zapuščenih vrtov (evo če bi bila jaz mačka, bi šla tja), ene par zapuščenih bajt v bližini...mah upam, da se bo čimprej odločila priti domov, ker ni šans, da jo najdem :(
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 19. Apr. 2009 17:33

Po moje bo jih pripeljala nazaj, ko bodo stari nekje 3 tedne ali več. Ker ko bo skotila, so nekje prvih deset dni slepi, ko spregledajo se sicer začnejo počasi kobacati naokrog, ampak niti slučajno tako okretno, da bo se mama mačka opogumila, in jih peljala do tebe. Računaj tudi da bodo to čisto divji mladički (če jih bo sploh pripeljala) in boš se mogla krepko namatrat da boš jih ulovila, in navadila na človeško družbo.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 19. Apr. 2009 18:04

Zvoncica napisal/-a: Tako da, pomoje prav veliko mladičkov ne bo imela, pomoje max 4 - ker tok okrogla spet ni bila.

A ni to veliko?
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 19. Apr. 2009 18:04

Če jih mačka prinese v moj atrij, itak ne bojo mogli sami od sebe ven, hehehe in mi bodo prepuščeni na milost in nemilost :D

ene 3 tedne torej...hm hm. Upam, da pridejo nazaj :)
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 19. Apr. 2009 18:05

Ana lahk jih ma pomoje 8 ali pa še več... TO je pa res veliko :D
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 19. Apr. 2009 18:52

Zvoncica napisal/-a:Ana lahk jih ma pomoje 8 ali pa še več... TO je pa res veliko :D

U do zdaj sem slišala za 6 največ. Naša je imela po 2.
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 19. Apr. 2009 18:58

Zvoncica napisal/-a:Če jih mačka prinese v moj atrij, itak ne bojo mogli sami od sebe ven, hehehe in mi bodo prepuščeni na milost in nemilost :D

ene 3 tedne torej...hm hm. Upam, da pridejo nazaj :)

Dvomim da ti jih bo prinesla. Bo prej počakala da bodo dovolj veliki, da bodo lahko sami šli za njo. Ker če bi jih nosila, bi morala nositi vsakega posebej, to pa jih ziher ne bo (bog ve, kam jih je šla skotit). Torej če mladički ne morejo sami v tvoj atrij, pol pa računaj kar ene 2-3 tedne več.
Zelo možno pa je, da bo po par dneh kotitve prišla sama k tebi (kaj pojest), in ji lahko poskusiš takrat sledit, da vidiš kam bo šla in pobereš mladičke, ter jih odneseš k sebi.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov