Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
najboljs mešno od vsega se mi zdi, da se oglašajo ljudje z nekastriranimi/nesteriliziranimi mački, necepljenimi, ljudje ki mačkam dajejo slabo hrano 8in jo začuda še kr zagovarjajo?!),ljudje ki zgleda še nikol niso odprl recimo pejđa mojpes.net, kaj šele kšnga druzga......In nam težijo, ker zapiramo uboge mucice macice v hišo (upravičeno, argumentirano,pozdravljeno s strani marskterga strokovnjaka)...svašta!
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
^ok Sessa ko sem brala tvoj predzadnji post sem mislila,da si končno prišla k pameti, zdaj pa spet tole razočaranje (zadnji post). Joj joj res boge mucice- vaše, ki so zaprte in naše ki imajo prost izhod tudi ven. Če še vedno mislite, da je nam vseeno za mačka,potem pa mislite tako. Ne bom se na trepalnice postavljala, ker ve pač nočete razumeti, kaj vam me hočemo dopovedati-a me bi pa brez pomisleka morale poslušati vas in vam dati v vsem prav, čeprav niste nikakršne strokovnjakinje na tem področu (tako kot tudi me ne). In ja tudi meni se zdi že brezveze vedno eno in isto pisanje(pa ne ker ne bi imela več nobenega argumenta-ker si purple misli, da če se odločiš več 'ne kregat', da ti je zmanjkalo argumentov). Pač ne pridemo do skupnega zaključka in pika. In se strinjam z Yazmeen, da dvomim, da se kateri mački tako slabo godi kot nekatere hočete/hočemo dokazat. Tako, da prosim lepo nehajmo že enkrat s to debato,če bi šlo.
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
o fak dejte se mal zamislt jz sm to temo nazadnje odprla pol leta nazaj in mi je dopizdil in je nism več odpirala ker se je glupa debata vlekla naprej in nazaj in ni blo vidt konca. no najbol zanimiv je pa to, da vidm da še vedno niste rešile tega neskončnega vprašanja a je mačka za vn al za not.
j a o
j a o
Our passion is our strength <3
-
Maya19 - Kofetarica
Ne sej zdaj se je končala ta debata,razen če se še komu da pisat vedno ena in isto. Meni se ne več...resno ne. Pač če se nekaj ne da zmenit, se ne da. Preveč različnih mnenj je, noben pa z zagotovostjo ne more trditi kaj je res. Priznam, da je mene na čase tudi malo zaneslo, ker žalim jaz drugače nikoli ne in se tem osebam opravičujem.
V glavnem mene v teh debatah ne boste več rabile brat . Bom tu pa tam rajši napisala kaj vse naše doma ušpičijo pa še jutri dobimo novega člana in sem haaaaappppyyyy
V glavnem mene v teh debatah ne boste več rabile brat . Bom tu pa tam rajši napisala kaj vse naše doma ušpičijo pa še jutri dobimo novega člana in sem haaaaappppyyyy
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Dita- napisal/-a:o fak dejte se mal zamislt jz sm to temo nazadnje odprla pol leta nazaj in mi je dopizdil in je nism več odpirala ker se je glupa debata vlekla naprej in nazaj in ni blo vidt konca. no najbol zanimiv je pa to, da vidm da še vedno niste rešile tega neskončnega vprašanja a je mačka za vn al za not.
j a o
še mal mojga piskra, res sm mogla LOL
Tud jst se bom opravičla če sm te užalila kje, Maya....
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Maya19 napisal/-a:a me bi pa brez pomisleka morale poslušati vas in vam dati v vsem prav, čeprav niste nikakršne strokovnjakinje na tem področu (tako kot tudi me ne).
Kaj pa, če jst povem, da strokovnjaki preferirajo tak način življenja mačke - notranji oziroma v zunanjem mačjaku? Ker med zunaj brez nadzora in zunaj pod nadzorom je ogromna razlika. Sama nimam nič proti ljudem, ki imajo mačke zunaj pod nadzorom.
Pa valda, da se lahko tudi notri maček lahko ponesreči, zato je treba tudi V stanovanju te dejavnike zminimalizirati (npr. moja Notti ima rada kozarce, ko je razbila taprvega, smo jih začeli pospravljati za sabo tako, da do njih nima več dostopa, ko zračim stanovanje, Notti in Žižija zaprem v kopalnico, da ne bi padla skozi okno, sicer pa je pri nas naslednji korak zamreženje oken). Je pa dejstvo, da je notri veliko veliko manj možnosti, da maček pogine (ni nalezljivih bolezni, ni avtov, ni jaškov, ni zlobnih ljudi...). Sama si sploh ne morem predstavljati, da bi mojedva mačka hodila zunaj, brez da bi jaz vedela, kje sta.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Zadnč sm pisala o tem, kaj nej nardim z našo dolgodlako zunanjo mačko, ker je cela v kepah...
Ko sm bla prejšnjič pr mami, sm se jo prpravla strižt, ampak nism daleč pršla, ker je treba bit ful previdn, ker te vozle ma čist ob koži, tko da mi ni prov dolg pustila in je ušla. Sm jo že mela namen pr 'frizerju' naročit.
Dons pa dobim sms od mami:" Dobra novica! Ostrigla sm mačka, dlake je za eno jopco!" Umrla sm. Morm jo poklicat, da vidm, kako ji je to uspel. Mačka je pa zdj tud pomojem taka, k da bi jo koza popasla!
Ko sm bla prejšnjič pr mami, sm se jo prpravla strižt, ampak nism daleč pršla, ker je treba bit ful previdn, ker te vozle ma čist ob koži, tko da mi ni prov dolg pustila in je ušla. Sm jo že mela namen pr 'frizerju' naročit.
Dons pa dobim sms od mami:" Dobra novica! Ostrigla sm mačka, dlake je za eno jopco!" Umrla sm. Morm jo poklicat, da vidm, kako ji je to uspel. Mačka je pa zdj tud pomojem taka, k da bi jo koza popasla!
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Maya19 - Kofetarica
Malo moram poročati . Mi imamo zdaj že 1 teden novega muceka. Star je 2 meseca in 1 teden. Jaz še takega malega vrageca v življenju nisem videla . Mali skače ko zmešan po bajti. Najrajši se igra z našimi rokami in nogami. Če kdo samo malo premakne roko ali nogo, on že skoči in ti jo pogrize. V glavnem nismo še imeli takega divjaka. Ali pa jaz imam v svoji sobi dva plišasta medveda v velikosti njega in ju je že cela polizal, pogrizel, danes se je celo delal, kot da je eden njegova mama in je kar 'sesal' tam,kot da pri mami pije mleko . To pomeni, da pogreša mamico? Ker se res ful ukvarjamo z njim. Se to ni nič takega,ne?
Drugače pa problem imamo z našim Nodijem, ker malega ne mara. Ostli dve muci se ga sicer tudi izogibata, vendar ne pihata v njega in se včasih tudi igrata z njim. Nodi pa ko ga vidi, samo pihne v njega in že leti k vratom za ven. In je zdaj večino časa zunaj. Rajši se vleže pred vhodna vrata na sonček in je tam po cele dneve,kot pa da pride noter. Ima katera kakšen predlog, kako bi ga lahko malo navadila na novega člana?
Aja pa mali je zdaj bil 2 meseca samo noter in sploh noče ven, razen če vidi ostale muce zunaj, takrat gre k njim in se igra. Ali pa če ga jaz pokličem, sam pa ni rad zunaj-še zaenkrat.
Slikice prilimam ko mi bo uspela kakšna lepa-kar je pa težko, ker mali je tak hiter, da ga ne uspeš kar tak slikat
Drugače pa problem imamo z našim Nodijem, ker malega ne mara. Ostli dve muci se ga sicer tudi izogibata, vendar ne pihata v njega in se včasih tudi igrata z njim. Nodi pa ko ga vidi, samo pihne v njega in že leti k vratom za ven. In je zdaj večino časa zunaj. Rajši se vleže pred vhodna vrata na sonček in je tam po cele dneve,kot pa da pride noter. Ima katera kakšen predlog, kako bi ga lahko malo navadila na novega člana?
Aja pa mali je zdaj bil 2 meseca samo noter in sploh noče ven, razen če vidi ostale muce zunaj, takrat gre k njim in se igra. Ali pa če ga jaz pokličem, sam pa ni rad zunaj-še zaenkrat.
Slikice prilimam ko mi bo uspela kakšna lepa-kar je pa težko, ker mali je tak hiter, da ga ne uspeš kar tak slikat
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Še jaz pa moj problem...
Mamo mačkonko,stara je blizu 16 (tam nekje)...Zdej si je pa tačko nekaj poškodovala.
Mačka ni notranja.Včasih je bila notri-zuni,zdaj je pa izključno zunaj (oče je na medrolu,alergije,pljučna bolezen,huda alergija na mačke). V naslednjih 14 dneh jo bomo oddali,enemu kolegu,na kmetijo,kjer ni nobene prometne ceste in nič. Mačka je stelirizirana.
V glavnem. Klicala sem veterinarja, logično ane,danes se noben ne javi (in očitno se do torka ne bodo :S)...In zdej me zanima koliko imam kej za skrbeti...Je pa to prednja leva tačka,pač nanjo ne stopi (to se ni zgodilo prvič,je bilo že parkrat tako v preteklih letih) ugriznjeno ne izgleda, prej pač kot udarjeno...Boli jo pa tam na tisti del na katerega se stopi....Zdej verjetno nimam drugega,kot da počakam da se mi veterinar javi? V torek jo bom 100% peljala če ne bo kul, do takrat pa nimam prav veliko možnosti. Drugače je mačka zjutraj normalno jedla, zvečer pa ni prišla jest ko sem jo klicala, verjetno zato ker pač ni mogla tak hitro,al pa je sploh ni bilo v bližini...
Mogoče sem to napisala tudi zato,da se vsaj malo pomirim. Sem namreč zelo navezana nanjo in že to da jo bomo oddali je bil zame ogromen šok, ki ga nisem sprejela še čisto in ga verjetno niti ne bom popolnoma. Vsakršnja dobra beseda,nasvet....dobrodošel.
Mamo mačkonko,stara je blizu 16 (tam nekje)...Zdej si je pa tačko nekaj poškodovala.
Mačka ni notranja.Včasih je bila notri-zuni,zdaj je pa izključno zunaj (oče je na medrolu,alergije,pljučna bolezen,huda alergija na mačke). V naslednjih 14 dneh jo bomo oddali,enemu kolegu,na kmetijo,kjer ni nobene prometne ceste in nič. Mačka je stelirizirana.
V glavnem. Klicala sem veterinarja, logično ane,danes se noben ne javi (in očitno se do torka ne bodo :S)...In zdej me zanima koliko imam kej za skrbeti...Je pa to prednja leva tačka,pač nanjo ne stopi (to se ni zgodilo prvič,je bilo že parkrat tako v preteklih letih) ugriznjeno ne izgleda, prej pač kot udarjeno...Boli jo pa tam na tisti del na katerega se stopi....Zdej verjetno nimam drugega,kot da počakam da se mi veterinar javi? V torek jo bom 100% peljala če ne bo kul, do takrat pa nimam prav veliko možnosti. Drugače je mačka zjutraj normalno jedla, zvečer pa ni prišla jest ko sem jo klicala, verjetno zato ker pač ni mogla tak hitro,al pa je sploh ni bilo v bližini...
Mogoče sem to napisala tudi zato,da se vsaj malo pomirim. Sem namreč zelo navezana nanjo in že to da jo bomo oddali je bil zame ogromen šok, ki ga nisem sprejela še čisto in ga verjetno niti ne bom popolnoma. Vsakršnja dobra beseda,nasvet....dobrodošel.
-
Maya19 - Kofetarica
^ojej boga
Verjetno dela kakšen dežuren veterinar,no vsaj mogel bi, samo čudno, da se ti noben ne javi...S kod pa si? Drugače nevem kaj bi ti sama zdaj lahko naredila za muco. Mogoče je kam stopila in si prerezala kakšno blazinico na nogi in zato ne stopi na njo.
Hmmm...kaj pa če bi jo vseeno peljala k veterinarju tja ko ponavadi hodiš, ker mislim, da bi skoraj mogel nekdo biti tam. Vsaj mi tu imamo vedno dežurnega.
Verjetno dela kakšen dežuren veterinar,no vsaj mogel bi, samo čudno, da se ti noben ne javi...S kod pa si? Drugače nevem kaj bi ti sama zdaj lahko naredila za muco. Mogoče je kam stopila in si prerezala kakšno blazinico na nogi in zato ne stopi na njo.
Hmmm...kaj pa če bi jo vseeno peljala k veterinarju tja ko ponavadi hodiš, ker mislim, da bi skoraj mogel nekdo biti tam. Vsaj mi tu imamo vedno dežurnega.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
@Maya19: Kar se tiče odraslega mačka se mi zdi da je najbolje, da mu pač namenjaš isto pozornosti, kot si mu, preden si dobila malega vragca. Brezveze da ju daješ skupaj, ker bo mac še vedno pihal. Pač mu ne paše da je nekaj malega in kosmatega prišlo v ''njegov'' teritorij. Mačke znajo namreč biti u iber ljubosumne, zato je najbolje da mu daš vedeti, da ga imaš navkljub mali kepici, še vedno isto rada. Pa daj mu čas, ene mace so pač take, da rabijo fuuul časa, da se navadijo na nov ''režim''.
Drugače pa ja, slikice od male kepiiiiiice čimprej
@Smetka_: veš kaj, ti kar vztrajno kliči veterinarja. Sej ja, so prazniki in to in tud vet. imajo svoje familije, ampak vseeno, od ene veterinarske postaje mora biti med vikendi/prazniki dežuren vsaj en veterinar. Tak da ti kar vztrajno kliči!
Kar se pa mačke tiče pa ne bi vedla, vzrokov je lahko mnogo. Najverjetneje se je kje udarila, možno tudi da ima polomljeno katero od prstnic, kar ni hudo, ker gre za zelo male kosti in se to hitro pocajta. Pač, svetujem ti, da jo imaš nekje v bližini, če jo ful boli tako ali tako ne bo hotela hodit ali skakljat naokoli. Bodi pa predvsem pazljiva če bi se na tački pojavile kakšne spremembe: rdečina, edem (bula), morda kakšen gnojni izcedek.
Drugače pa ja, slikice od male kepiiiiiice čimprej
@Smetka_: veš kaj, ti kar vztrajno kliči veterinarja. Sej ja, so prazniki in to in tud vet. imajo svoje familije, ampak vseeno, od ene veterinarske postaje mora biti med vikendi/prazniki dežuren vsaj en veterinar. Tak da ti kar vztrajno kliči!
Kar se pa mačke tiče pa ne bi vedla, vzrokov je lahko mnogo. Najverjetneje se je kje udarila, možno tudi da ima polomljeno katero od prstnic, kar ni hudo, ker gre za zelo male kosti in se to hitro pocajta. Pač, svetujem ti, da jo imaš nekje v bližini, če jo ful boli tako ali tako ne bo hotela hodit ali skakljat naokoli. Bodi pa predvsem pazljiva če bi se na tački pojavile kakšne spremembe: rdečina, edem (bula), morda kakšen gnojni izcedek.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov