Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Apr. 2009 13:48

*mala* napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
*mala* napisal/-a: Mamo pa mi ene par priklatenih mačk, in ja, dajemo jim hrano (matr smo zlobni...), in so zunaj. .

kaj si pa s tem hotla povedat?

drgač pa procenti so jasni kolk mačk konča pod kolesi, tko da tle ni več za razglablat :wink:

Ne vem kdo je v tej temi (ali tisti sosednji) napisal, da ni prav da se daje hrano tujim mačkam, če jih ne mislimo imeti v hiši (govorim po spominu...)

khm, jst to sigurno nism bla, ker poznam sistem prostoživečih mačk in se z njim strinjam, da bolje nekaj kot nič.

a pikica a, ja res prav maš, naslajam se nad tem, uživam ko zagledam razmesarjenga mačka na cesti, to je bolje od orgazma! :roll:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Apr. 2009 13:50

Sej tud nisem rekla, da to teb namenjeno, in tud nisem napisala da ti to rekla, da ne bo pomote.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 02. Apr. 2009 13:52

*purple* s takim veseljem to ponavljaš, da si bi kdo še kej mislil, no.

Pa če se dobro spomnim, si s podobnim tonom nekomu nekoč očitala, da kje pa je nek maček, ki je izginil. Mal hudobije se pa vseeno razbere, ane.

Edit: Jaz tudi včasih hranim sosedove mačke, ker so res boge.
Ni pa treba jit na cesto, da umrejo. En moj znanec, je mladičke mačk utopil v sodu, spet drugič je vrgel vrečo čez balkon. Mislim ej, ne pa da bi šel sterilizirat mačko, neee, to pa ne. :roll:
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 02. Apr. 2009 13:56

*purple*, glede na to kk veš vse, verjetn veš tut da lahk mačke cepiš proti levkozi. Cepljenje proti aidsu odsvetujejo. In zdej svetuješ, nej mam(o) mačke notr, ker obstaja neka mala verjetnost da faše aids. Čist tk, mimgrede-si cepljena prosti gripi, hepatitisu, meningitisu...? Kaj pa onesnažen zrak? Sploh kdaj pokukaš ven, al si zaprta med 4 stene kokr tvoje mačke? In res-ni ti treba odgovarjat na tole zadnje, ker me v resnici ne zanima, pč sm napisala mal v razmislek.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Apr. 2009 14:03

a_pikica_a..seveda se razbere,velika mera hudobije glede takih, ki jim je za svojga mačka mar kot za lanski sneg.men so živali pač pomembne in njihov primeren obstoj in njihovo zdravje bom skos zagovarjala!
Za izgubljenega mačka, pa ni blo hudobije,dala sm samo primer kaj se zgodi če ne poskrbiš tako kot je treba; spuščanje ven, brez k/s,itd..

*cheRry*....svetujem ti da mal prebereš naokoli, kolk je "mala" verjetnost, da tvoj maček faše aids :wink: Bolezen se nenadzorovano in hitro širi in če maček ni cepljen jo lahko v momentu faše.Lahko jo tud že ma, pa mu udari kasneje. :wink:
in nism slišala, da cepljenje odvsetujejo.cepljenje VSAKO tud pri ljudeh je na lastno odgovornst in je usak seznanjen, da so možni različni stranski učinki!
no ti bom odgovorila-pri onesnaženem zraku ne morem pomagat, drugje pa lahko :wink:
in še vprašanje zate; zakaj vsak dan ne ješ v mcdonaldsu?zakaj ne hodiš po cestah ampak po pločnikih (tok da si mal bolj izpostavljena nevarnosti), zakaj so te starši cepili in zakaj boš tudi ti po vsej verjetnosti cepila svoje otroke?
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 02. Apr. 2009 14:11

Cepljenje proti FIV je nevarno
Proti mačjemu aids-u cepivo sicer obstaja, vendar se cepljenj zaradi hudih stranskih učinkov načeloma ne izvaja. Na mestu cepljenja se namreč lahko razvije tumor (fibrosarkom). Glede na to, da se tudi ta mačja bolezen prenaša predvsem z ugrizi (ki so jim zaradi pretepov podvrženi v glavnem mačkoni), je kastracija (pred spolno zrelostjo) najbolj optimalna zaščita.

Ne jem v mcdonaldsu, ker mi hrana ni dobra, ne sam da ne jem vsak dan, sploh skor nikol-razn 1x na leto sladoled. In v glavnem lahk vsak dan najdem križišče, kjer se zaletim čez cesto kljub rdeči luči, pa sm še zmeri živa. Zakaj so me starši cepli? verjetn zato, ker se je moji mami to zdel pametno. Sama zdej nimam nobene vlke želje po tem, in glej ga zlomka-še zmeri sm živa. Konc OT.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 02. Apr. 2009 14:21

Aloha napisal/-a:To piše ena, k že 15 let mačka futra z mačjim strihninom (alias Whiskasom)

Torej ima verjetno ima bolna jetra in vnete dlesni! Preden si vzela žival v oskrbo, bi se morala bolj pozanimati, ali ti je pa vseeno za tvojega mačka! :schlaumeier: :rofl:
(hec, da se razumemo)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 02. Apr. 2009 14:45

naša mačka je živela 10 let z Whiskasom...

je pa res, da je zadnje dni, rpeden je 'skrivnostno odšla' bruhala vn hrano ker je ni mogla več prežvečit..jz sm vidla da ma 2 sprednja zoba..pa je blo prepozno :(
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 02. Apr. 2009 15:25

lakeesha napisal/-a:men je pa res smešn k se vse zapičite v to, da če bo maček uzun ga bo avto zbil in bo ves polomljen okol hodu in se matral in ne vem kai...

Men je pa smešn da ene pišejo kot da je mučenje mačk, če jo maš v hiši in če je od malega navajena bit notr. Mene k ni doma skos kličem če je z mačko vse kul, pa vem da je notr ampak vseen. In pol te obtožjo da si egoist ker mački ne pustiš vn. Če bi tok hotla vn, neb spala u postli pr men, neb uživala na kavču v dnevni pa na okenski polici, ampak bi pred vrati sedela in mjavkala.
Smo mel mačko prej, ko sm bla jst mlajša, pa žvim zravn železnce in jo je vlak povozu. In ne, nočem da se to še 1x zgodi in sm tud doma jasno povedala da mačka bo noter in basta. In sej pravm, če sm zato egoist..so be it.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Apr. 2009 16:28

*cheRry* napisal/-a:Cepljenje proti FIV je nevarno
Proti mačjemu aids-u cepivo sicer obstaja, vendar se cepljenj zaradi hudih stranskih učinkov načeloma ne izvaja. Na mestu cepljenja se namreč lahko razvije tumor (fibrosarkom). Glede na to, da se tudi ta mačja bolezen prenaša predvsem z ugrizi (ki so jim zaradi pretepov podvrženi v glavnem mačkoni), je kastracija (pred spolno zrelostjo) najbolj optimalna zaščita.

Ne jem v mcdonaldsu, ker mi hrana ni dobra, ne sam da ne jem vsak dan, sploh skor nikol-razn 1x na leto sladoled. In v glavnem lahk vsak dan najdem križišče, kjer se zaletim čez cesto kljub rdeči luči, pa sm še zmeri živa. Zakaj so me starši cepli? verjetn zato, ker se je moji mami to zdel pametno. Sama zdej nimam nobene vlke želje po tem, in glej ga zlomka-še zmeri sm živa. Konc OT.

pa ok recimo celoten junk food.verjamem, d ane ješ samo izključno najbolj zdrave in bio hrane,ampak verjamem pa da vsega boga tud ne neseš vase (ali pač).
No tvoji mami se je zdelo pametno, da te obvaruje,torej?
skratka ma delajte, počnite s svojimi živalimi res kar vam je volja.
še dobro, da obstajamo ljudje ki marsikakšno neprimerno ravnanje hitro zvohamo in posredujemo naprej :)

KiLLyKa, sej očitno ne vejo kaj govorijo.
če bi usaj kšna prebrala kšno primerno gradivo o teh problematikah...In gradivo kaj je ZARES dobro in najboljše za živali.Ampak enostavno, folk misl če mačka spi z njim na postli pa če ji dvakrat an dan da za jest, da je že boga za jajca prjeu. :stupid:
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 02. Apr. 2009 16:41

^jaz recimo sem napisala, da če je mačka navajena od malega bit noter in RES (!) nikoli ne sili ven in mijavka pred vrati, potem še je meni to nekako sprejemljivo, da jo imaš noter. Nisem še pač doživela tega oz. nimam takih izkušenj s tem. Naše ko so bile male, so na začetku tudi bile noter, da so se malo navadile na nas in nas začele ubogat, ampak vedno bolj so silile ven. Najprej so gledale ptiče pa razn mrčes skozi okno, potem skozi balkonska vrata in so krampale po vratih, ker so hotle ven. Tako se je začelo, potem pa so se spravle na vhodna vrata. In pač nisem in še zdaj nimam srca mačko gledat kako se mi dere in živčno krampa po vrati, ker bi rada šla ven.
Če bom pa kdaj imela tako čudežno muco ki bo uživala celi dan nekje noter in je sploh ne bo zanimal svet zunaj pa bo pač noter. Ima prosto voljo in je ne bomo silili ven.
Ne pa da bi ene še potem mačka na povodcu na sprehod vozile. Če ste vse tak fejst zagovarjale, da se maček tudi v stanovanju zadost giblje,kremplje brusi itd. Zakaj hudiča ga pa te na sprehode še vozite?!

Uf *purple* pol si pa ti že dostkrat boga za jajce prijela, če res misliš kaj si sama napisala!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 02. Apr. 2009 16:41

No, sj lahko nehate s to debato. Enim se zdi edino pravilno, da ja maček notr, drugim, da je zuni, tretjim pa oboje. Men se pa zdi, da vsak ve, v kakšnem okolju živi in mor sam presodit, kolk je za mačka varno, če ga spušča ven.

Kot sm rekla, moja mami živi v naravi, nikjer nobene ceste in mamo eno notranje-zunanjo mačko (ki ima že 13 let) in dve samo zunanji, ker sta se zunaj skotili in celo življenje preživeli zunaj in sta v zaprtih prostorih čist panični, zato nista nikol notr. Ko sta bli mladički, sm jih še kdaj prnesla mal v hišo, pa sta tud hitr hotli ven. Zdj pa sploh nočta it v hišo. No, kar hočem rečt je, da bi se mi zdel skrajno butasto, da bi jst te mačke na vsak način zapirala notr, če so lih tolk varne zuni in lahko živijo nekak 'normalno' mačje življenje.

Simbo, ki jo mam pa tle, v mestu, v stanovanju (že od mejhnga), mam pa izključno sam notr, ker ji v takem okolju, zravn prometnih cest, preti velik večja nevarnost, da se ji kej nardi. Mogoče sm sebična, ker jo mam skoz zaprto notr, ampak to se mi zdi nekak prov, če jo hočem obvarovat. Mislm, da ne pogreša življenja zuni (ker ga ne pozna), vem pa ne. Bi ji pa rajš prvoščla tako življenje, kot ga majo naše mačke pr moji mami, ker si je vsaka sama zbrala, v kašnem okolju ji paše bit in ker jim zuni pač ne pretijo razne nevarnosti.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 02. Apr. 2009 18:07

Joj *purple*, gremo z drugimi besedami, mogoč boš pol dojela. Js sm za svoje mačke nardila vse, kar sm lahk. (dlih tk kot so mene cepli ko sm bla mala, je pa nevarnost da me avto zbije, da mam sama kako nesrečo, da sexam z nekom, ki je okužen..in kljub vsem nevarnostim, ki se mi lahk vsak dan zgodijo, me ne zapirajo doma med 4 stene). In če sm js poskrbela za svoje mačke po najboljših močeh, če sm z vlko gotovostjo prepričana, da se ne bodo z ničemer okužile, pč ne vem zaka ne bi smela mačkonov puščat ven, če pa mi mijavkata na okenski polici. Se mi pa zdi normalno, da nekdo, ki živi sred Lj, ob kaki prometni cesti, ne bo mel mačk zunaj. Ampak ne moreš rečt da tisti, ki imamo mačke na deželi, zanje ne skrbimo in da nam je vseen če jih avto povozi/se s čim okužijo. Pč js vem da za svoja mačka dobr skrbim, sta lepa in zdrava, kljub sterilizaciji in kastraciji, kar pa ti ne morš rečt. In verjetn bo tvoja mačka bolj trpela čez neki let, glede na to kako kilažo prenašajo njene kosti. Pa brez zamere.
In ne zagovarjam tistih, ki mačke puščajo ven, prepuščene same sebi, jim dajo za jest 1-2x na dan tist, kar ostane od kosila, katerih mačke še nikol niso vidle veterinarja, rojevajo pa 2x na leto, kaj se zgodi z mladički pa tko vemo.
Svet ni sam črno-bel, tk kot očitno misliš.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 02. Apr. 2009 18:43

*purple* napisal/-a:
*mala* napisal/-a: Mamo pa mi ene par priklatenih mačk, in ja, dajemo jim hrano (matr smo zlobni...), in so zunaj. .

kaj si pa s tem hotla povedat?

drgač pa procenti so jasni kolk mačk konča pod kolesi, tko da tle ni več za razglablat :wink:

*cheRry*...a tist se ti ne zdi dost dober razlog al kaj?Kje si pa bolezni pa neželene mladiče spustila?

če bi ti duša kdaj odprla učbenik od statistike, bi vedela da je statistika veda, ki iste podatke interpretira na 1001 način.

iz iste številke bo zagovornik tega, da se mačke ne smejo šetat zunaj povlekel podatek, da 70% mačkov zgazi avto. nekdo drugi bo trdil da od prostoživečih mačkov samo 2% populacije konča pod kolesi.

ker vem, da pališ samo na strokovne argumente ti povem, da si tega nisem zmislila jaz osebno ampak prof. dr. Katarina Košmelj redna profesorica statisike na katedri za statistiko.

čisto brezveze je da se obešamo na neke procente, ki razen nekega okvira za neskončno natolcevanje itak ne dajo.

moje mnenje okoli prostega gibanja mač je pa itak znano. in naš maček je očitno super brihten, ker se drži predvsem dvorišča in gozda ter njiv za bajto.

*mala* prijavli te bomo na DPMŽ. ziher jih z viskasom futraš. to je pa huj k deveti krog dantejevega pekla.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 02. Apr. 2009 19:34

Pa dajte, nehajmo se no napadat, spremenilo se tako ne bo nič...eni si pač nabavimo žival ,jo razvajamo in ji kupujemo kvalitetno hrano, ker je to tako kot pri človeku najpomembnejše element za zdravje in doseženo starost...nekateri si pač drugače predstavljate imeti živali. Po mojem mnenju ne bi smekl vsak dobit žival, tako kot bi mogli brezposelnim ljudem prepovedat imeti otroke. Vsakemu bitju se more nekaj nuditi. Zdaj pa dovolj kreganja, pa prosim nehajte izzivat še bolj z nekimi whiskasi pa take..

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov