Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Apr. 2009 22:42

Maya19 napisal/-a:In pa o človeškem egoizmu: mislim, da je ena par strani nazaj že nekaj napisala o tem egoizmu. Da se mačke not zapira, zarad ČLOVEKOVEGA egoizma oz.straha pred tem, da bi se mački zunaj kaj zgodilo.Ker bo potem ČLOVEK (torej lastnik teh živali) trpel. Ker mislim, da če bi mačka lahko izbirala, bi si izbrala življenje noter+zunaj ko hoče. Ampak ČLOVEK ji tega ne pusti, zaradi sebe,zaradi svoje panike.
Tako da nevem če si ti prava oseba, ki lahko piše kaj je to egoizem ko se gre za živali.

ja pa kaj še no!
res zapiram mačko zarad tega da ne bom jst trpela,ljudem povem da je pred njimi stopnica da jst ne bom trpela, psa mam tud na povodcu da ne bom jst trpela... :roll: svašta!
veš, ene DEJANSKO res skrbi za zdrauje naših živali in jih en zapiramo zarad tega, da ne bomo trpeli mi, ampak zaradi tega da ne bodo trpeli oni!Mislm a ni logično?In psa mam tud na povodcu in ga držim stran do ljudi, zarad tega da ga ne tikajo, da mu ne težijo in da ga nevzgojeni froci ne vlečejo pa ne cukajo!Če bi bil razlog, da jaz nebi trpela, sploooh nebi iemla živali, ker usaka enkrat umre, kajne?Torej danes, al pa čez deset let, groza bi bla enaka!
no bubabiba je predstavila eno stran tega kako lahko maček trpi če se mu zunej kej zgodi, jst pa povem drugo; mačka z levkozo in aidsom!sm že parkrat opisala in verjemi, ZADNJE na svetu mi je da mu kej tazga prvoščm!!!Dejansko pri nekaterih obstaja ljubezen do živali, če mogoče še nisi slišala za to!In ne mi nismo take kot tista babica ki si jo ti vidla!
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 01. Apr. 2009 22:50

Glej kakorkoli :roll:

Glavno, da imaš ti zdrave(!) živali in da ti nobene svoje mačke nimaš zunaj!

Nisem prepričana, da niste take ali še hujše ko ona babica. Btw.s tem primerom nisem napadala nobene,ampak sem pač napisala, ker sem slučajno spomnila.

Pišeš samo negativne stvari, če je mačka tu pa tam zunaj. A bi lahko prosim napisala še par negativnih stvari mačke znotraj? Ali pa obratno-poskušaj napisat pozitivne stvari za mačke, ki jim lastniki dovolimo ven in pa za mačke ki so noter. Katerih je več?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Apr. 2009 23:19

Več je pozitivnih za notranjega mačka :wink:
jst vidm v tem, da je maček zunaj, več negativnih stvari.
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 02. Apr. 2009 12:04

In kaj točn je slabga v tem da je maček zuni (pust zdej nevarnost, da ga kdo povozi, to si že obdelala, mene zanima še kak drug razlog).
Aja in mela bi še kak dobr razlog za to, da je maček skoz zaprt v hiši, spet kej drugega od tega, da ga notr ne bo nič povozlo.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 02. Apr. 2009 12:43

Maya19 napisal/-a:In pa o človeškem egoizmu: mislim, da je ena par strani nazaj že nekaj napisala o tem egoizmu. Da se mačke not zapira, zarad ČLOVEKOVEGA egoizma oz.straha pred tem, da bi se mački zunaj kaj zgodilo.Ker bo potem ČLOVEK (torej lastnik teh živali) trpel. Ker mislim, da če bi mačka lahko izbirala, bi si izbrala življenje noter+zunaj ko hoče.

Moja mačka je notr od malega, tud punca, pri kateri sem jo vzela, je mela mačke noter. In ne kaže nobene prov velike želje po tem, da bi nevemkaj vzun skakala. Notr ma vse kar goče. Lahko pleza, kremplčke brusi, se igra...večjega veselja od tega, da se valja po kavču kot zmešana alpa po postli, pa itak ni. In je čist zadovoljna, je zdrava in vse super štima.
In nevem kaj tle govoriš o tem da bo samo človek trpel? Mačka ti bo zbil avto in bo v bolečinah nekje obležal, vprašanje če ga bo kdo pobral. Žival ne bo trpela, ko bo s polomljenimi kostmi ležala nekje? :roll:
Mislm halo, če sm pa egoistična zato, ker hočem da je moja mačka varna pred takimi nesrečami in ji nudim res vse, da ji je čim boljše, pol sm pa vesela da sm egiost res.
Da ne govorim o tem, da se najdejo ljudje, ki mačke brcajo in jih na drugačne načine mučjo (in spe seveda tud), še posebi se mački ali psu kej tazga lahko zgodi, če sta zaupljiva do ljudi. Tko da ja, moja bo notr - na varnem pred takimi stvarmi.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 02. Apr. 2009 12:53

men je pa res smešn k se vse zapičite v to, da če bo maček uzun ga bo avto zbil in bo ves polomljen okol hodu in se matral in ne vem kai...
a res ni nobene pozitivne zadeve za napisat če je mačk uzun?
sam avto ga bo zbil to je to... :?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Apr. 2009 12:56

Moja soseda ima mačka že od mojega 10ega leta, pa živijo ob cesti ter maček je zunaj, pa se mu še nič ni zgodilo (kdo bi si mislu, ko pa itak vse mačke povozjo). Mamo pa mi ene par priklatenih mačk, in ja, dajemo jim hrano (matr smo zlobni...), in so zunaj. Pa imajo ogromno placa okrog hiše. Še sosedove k nam hodjo jest. Živim na vasi in še nisem slišala za koga pri nas, ki bi imel mačka ali psa v hiši. Psa seveda na povodcu.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 02. Apr. 2009 13:00

ot: *mala* zdj te bojo napadle s kakšno hrano jih futraš... :D
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 02. Apr. 2009 13:19

Moja mačkona sta ful vesela kadar sta notr-sklepam po tem da skoz neki predeta, pa se lovita po sobi, zaspita na postli za 3-4urce.. ampak ko ju to mine, skočta na okensko polico in začneta gledat ven. In men bi srce počlo, če ju takrat ne bi spustila ven na zrak, pa na sončka, da se mal preletata, se lovita z listi, ki jih prenaša veter, kopljeta po zelenici.. ne vem no, sej me je ful strah da se jima kej nardi ko sta zuni, sam ne bom pa jima vzel tega veselja da se preganjata na svežem zraku.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Apr. 2009 13:26

*mala* napisal/-a: Mamo pa mi ene par priklatenih mačk, in ja, dajemo jim hrano (matr smo zlobni...), in so zunaj. .

kaj si pa s tem hotla povedat?

drgač pa procenti so jasni kolk mačk konča pod kolesi, tko da tle ni več za razglablat :wink:

*cheRry*...a tist se ti ne zdi dost dober razlog al kaj?Kje si pa bolezni pa neželene mladiče spustila?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Apr. 2009 13:27

lakeesha napisal/-a:ot: *mala* zdj te bojo napadle s kakšno hrano jih futraš... :D

Me je že strah :D itak jih pa ne fotram js. Ne maram mačk odkar dobila mačjo bolezen pri ene 10ih letih (ko se mami usmilila ene mačke, ki jo nekje našla in smo jo vsi otroci šlatal, pa vsi zbolel- ja, vem nespametno).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 02. Apr. 2009 13:40

*purple* napisal/-a:
*mala* napisal/-a: Mamo pa mi ene par priklatenih mačk, in ja, dajemo jim hrano (matr smo zlobni...), in so zunaj. .

drgač pa procenti so jasni kolk mačk konča pod kolesi, tko da tle ni več za razglablat :wink:

*cheRry*...a tist se ti ne zdi dost dober razlog al kaj?Kje si pa bolezni pa neželene mladiče spustila?

Nezaželenih mladičev ni, ker moja mačka je sterilizirana, maček kastriran-ni problema. Bolezni pa dlih ne vem kake bi lahk dobila, itak jih redno vozim k veterinarju če je kej narobe, pa dobivata neke vetamine in neki proti zajedalcem-ne vem kaj, ker se na to ne spoznam, zaupam pa svojmu veterinarju da je vredu.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Apr. 2009 13:41

vitamin je pa preventiva za aids in levkozo al kako? :lol:
skratka lahko dobit, pa šele kako hitr :wink: tud če vaši mački ne proizvajajo mladičev jih pa drugi.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Apr. 2009 13:44

*purple* napisal/-a:

Ne vem kdo je v tej temi (ali tisti sosednji) napisal, da ni prav da se daje hrano tujim mačkam, če jih ne mislimo imeti v hiši (govorim po spominu...)
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 02. Apr. 2009 13:44

*purple* napisal/-a:

*purple* izgleda kot, da uživaš, da od drugih mačke v tako velikih procentih končajo pod kolesi.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov