Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ashi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ashi » 27. Mar. 2009 12:45

vec peska lahko daš.. ma saj je še mladi mucek-.. pa se igra.. naša ni vedla uporablat wc-ja kar dolgo časa.. ziher kakšne pol leta.. :D
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 27. Mar. 2009 12:59

Če imaš kdj priložnost, ga skrivaj opazuj kaj počne ko gre kakat. Boš videla če po nesreči stopi v kakec ali to dela nalašč.
(s)mej se
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 27. Mar. 2009 18:20

*white chocolate* napisal/-a:js mam en problem pa sm se odločla da kr sem napišem..uglavnem..nabavla sem mucka starga 7mescev in zna uporablat mačji wc brez problema..ampak predvčeraj in danes..pa je ubistvu..bom kr po domače povedla..ko se je pokakal ja mnde stopu v kakec in itak to razmazu po celem stanovanju tk da zj nwm..od česa je to odvisn,ker uporabljat ga zna..mogoče ima premal peska cca 5cm ga ima v wc-ju..ka nj nrdiiiiiim??

Kako je bilo pa danes s tem? Je spet kaj razmazal :D ? Verjetno je samo malo štorast :P
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 29. Mar. 2009 16:40

Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 29. Mar. 2009 19:03

piškotek* napisal/-a:Če imaš kdj priložnost, ga skrivaj opazuj kaj počne ko gre kakat. Boš videla če po nesreči stopi v kakec ali to dela nalašč.

Močno dvomm, da bi ena taka živau kot je maček, kej tacga nardila zanalašč. So preveč snažne.

Mogoče ma premejhno škatlo, premal (nespucanga?) peska, pa se vrti tm, zakopava in ponesreč zagrebe pod kremplje ... Se zgodi. Tut najbolšim :wink: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 31. Mar. 2009 9:21

Bom tule nadaljevala debato iz teme ''kopanje muc''

underdogy napisal/-a:Dvomim, da je neka rodovniska macka, pac navadno cestno mace od najblizjega kmeta ali pa iz azila (pa to ni misljeno napadalno, taksni so dost bol sladki). In kolk vem pac take macke jejo vse. Na kmetih tudi misi, pa ce kaj ostane od kosila (ja zacinjeno), surovo meso itd. Pa ti macki zivijo zelo dolgo, brez veterinarjev, brez Hillsovih briketov. In tudi od odpovedi notranjih organov ne umirajo, pogosteje ker jih povozi avto.

Zanima me, na kakšni podlagi se delajo razlike v prehranjevanju rodovniškega mačka in ''cestnega mačeta'' ali iz azila? A si ne zaslužijo vsi najboljše, kar jim lahko ponudimo?
Ti jaz povem, da imam eno ''cestno mače'' doma. Sem jo lanskega oktobra pozno zvečer komaj spravila izpod avtomobila in odnesla domov. In to ''cestno mače'' nikakor noče jesti vsega, ampak je zelo izbirčna že od samega začetka, ko je prišla k meni.
Moj drugi maček je azilant in tudi zelo ''omejen'' pri hrani zaradi zdravstvenih težav. Pa je bil tudi on pobran s ceste s takim herpesom, da dol padeš.

Tvoja izjava, da mačke, ki ''jejo vse'', živijo zelo dolgo in ne umirajo zaradi odpovedi notranjih organov, ker jih povozi avto, je zelo kontradiktorna. A si že slišala, da samo 10 % zunanjih mačk doživi starost eno leto? (Življenjska doba mačke se giblje med 15 in 20 let.) Bolezni razsajajo kot pri norcih - levkoza, mačji aids, mikrosporija (ki se jo da uspešno pozdraviti, če le ni pretežko stopit do veterinarja), garje... O tem, koliko jih dnevno konča pod avtomobilom, pa tudi ni treba posebej razpravljati.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 31. Mar. 2009 11:19

metuljčica* napisal/-a:Se mi zdi, da sem ravno za purplino mačko brala, da je predebela. Ker to pa res nima veze z zdravjem notranjim organov (kar si ti meni oponesla na prejšnji strani)!
EDIT: 8 kg verjetno več kot 2 naša mačka! - in ti soliš pamet o mačkovem zdravju!
Kastracija/sterilizacija pač ni izgovor, ker je logično, da se po tem mačka/maček manj giblje in porabi manj energije. Pa smo spet pri hranjenju živali.
Kako že gre tisto o svojem pragu?

In, kot je že napisala Yazmeen - se ne bi raje prestavili v temo o mačkah?!

pa kako pa ti to use veš?nimaš pojma še hrani, ki je dobra za živali pa boš men pridgala o moji debeli mački, ki ima tehten razlog da je taka.
Sej maš veterinarja v familiji, pa ga prašej.Aja, pa zgleda da ne bo vedu, če ne ve še kakšna hrana je za mačka dobra.
svašta res.
je pa nekaj.Ja moj maček ima vnetje dlesni zaradi slabe hrane-kronično!Ker osem let nazaj nism bla seznanjena z ostalimi hranami in jih je blo plus to zelo težko dobit!Ampak ko smo se zavedli je blo žal že prepozno.Pa sem se naučila iz tega nekaj in na drugi mački ne bom delala teh napak.tko da srečno z mislijo, da maček do slabe hrane ne more nč pokasirat.

frigga :respekt:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 31. Mar. 2009 11:31

Kot pri ljudeh, se tudi pri mačkah najdejo primerki, ki od nezdravega življenja dočakajo lepo starost. Ampka zato ne smemo posploševati. Dejstvo je, da je Whiskas (pa še več znamk bi se našlo) zanič, sestavinsko je podn.

Tudi sama sem včasih verjela, da je Whiskas uau, potem pa sem malo začela prebirat, malo spraševat. Ni šans, da dam svoji mački še kdaj Whiskas, pa čeprav bi bilo to enkrat letno. Sedaj je izključno Almo nature in Schesir hrano. Briketirano in mokro, vseh okusov (no, skoraj vseh, kakšnega tu in tam ne mara). Stroški so se zaradi tega potrojili, ampak meni je vseeno zato, ker v celoti gledamo je to minimalen strošek v primerjavi z zdravljenji mačke.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 31. Mar. 2009 11:42

Maya19 napisal/-a:Metuljčica* itak ti bo spet napisala (če sploh), da pa ona nardi vse za svoje živali, samo da so zdrave in zadovoljne. Nevem kakšen veterinar je to, da ne more ugotovit kakšno bolezen ima mačka, da se je tako zredila. Tudi jaz sem pred nekaj časa imela probleme z mucama in veterinar ni znal točno povedat kaj jima je. Naj bi šlo za zastrupitev,točno pa tud ni vedel. Hvala bogu, da sta muci sedaj popolnoma zdravi, ampak mi smo pa menjali veterinarja(kar je logično a ne). Purple pa še zdaj trdi koliko se je ona naučila od svojega veterinarja pa kak je oh in ah najboljši...to bo vedno trdila in tu ni kaj za naredit. Razen če ima muca res neko neznano,še neodkrito bolezen...nevem. Žival se mi pač smili,ampak dokler bo ona prepričana, da dela vse prav, tako dolgo bo imela take živali. Imam dve sterilizirani muci doma in sta obe čist ok in imata približno enako kg kot prej. Ampak sej tako kot pravim, da dokler sama pri sebi v glavi ne bo malo 'uredila' zadev, tako dolgo je ne bo ganilo kaj bomo me pisale. Enako je, ko vsako drugo obtožuje, da rada gleda zmazke svojih živali na cesti, ker jih pač spušča ven, sama dela pa enako z svojo muco. Ampak njej to ne gre v glavo. Ona bo še vedno trdila, da ONA prav dela(ker ona pa to iz nevem kakšnega razloga lahko brez pomisleka in slabe vesti dela),drugim pa težila, da so brezčutne zaradi tega...pač nelogično mi je. Drugače pa je res boljše in čas, da se premaknemo v temo o mačkah,tako da je najboljše, da spet napišem NACI, da se bomo vse nehale z offtopici tule. Upam, da se ga bo omenjena uporabnica tokrat držala!

ne naci ti ne bo pomagal :wink:
Preden si v glavi ustvariš svojo zgodbo in prebereš usak tadrugi odstavek, preberi še enkrat,ker je večkrat celo napisano, še celo pogovor z bubobibo,ki govori o moji mački.tega ti še enkrat ne bom pojasnjevala, ker je že pojasnjeno.Potem je pa na temi, kako boš ugotovila sli je res.Lahko ti še cifre veterinarjev napišem, pa ne samo mojga, pa mal prekliči in se pozanimaj, preden tu tridš nekaj popolnoma na pamet.glede zunanjega mačka je pa tud napisano.
In draga moja, če ne vidiš, če ne znaš prebrat al kajjestvem kakšen je tvoj problem, nisem edina ki tukaj trdi stvari!vsaka tista, ki mal ve, ki mal prebere in se pozanima, tri enako.čudno, kok morjo bit šele veterinarju buksnjeni, da kej tazga rečejo.
in ni problem v tem da nevedni ljudje delajo napake, problem je v tem da veš pa delaš napake!in valda samo ker je purpl napišimo nekaj kontra, ker ona itak ne ve....Pa ste se kdaj uprašale same pr seb, kaj je ZARES dobro za vašega mačka?No, ker whiskas to ni!nekastracija/nesterilizacija tudi ne in še sto ostalih stvari!
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 31. Mar. 2009 11:43

Komentirala na izjavo o povezavi med kastracijo in sterilizacijo z rejenjem: nikakor ni poanta tukaj, da se mačka manj giblje! Zaradi odsotnosti spolnih žlez se močno spremeni endokrino hormonsko ravnovesje, kot posledica pa pogosto nastopi rejenje. Kar pa seveda ni nujno. Tudi dosti primerkov se najde, ko so po takem posegi isto hiperaktivni, tako da tukaj o nečem absolutnem ni govora.

Ja porkamadona, če večina žensk javka, da se redijo po KT, ja kaj druga pa se naj potem pri sterilizaciji? :evil:
Zadnjič spremenil Tearjerker, dne 31. Mar. 2009 11:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 31. Mar. 2009 11:47

no, hvala :) drgač pa mačka je hiperaktivna,skos neki laufa, skače...in takrat se je pač napihnla in je že skos na isti teži.obstajajo zdravila za to, ampak še študiramo, ker majo lahko dost tvegane stranske učinke+možnost obstaja, da sploh ne pomagajo.nočemo jo pa kr neki v tri dni nafilat s tableti, da pol faše še kšne sladkorne, itn... :?

Po sterilizaciji/kastraciji hormonske spremembe upočasnijo presnovo mačke in povečajo njen apetit za 25%. Sterilizirane in kastrirane mačkeporabijo do 30% manj energije1, zato je tveganje za prekomerno telesno težo pri njih 3-krat večje2. To pomeni, da obstaja večja možnost za pojav s prekomerno težo povezanih zdravstvenih težav kot so sladkorna bolezen, bolezni sečil in šepanje.

Zmanjšanje obroka ni primerno, saj to pomeni tudi manj vitaminov in mineralov v obroku. Obstaja pa enostavna rešitev – mački ponudite hrano, prav posebej formulirano za sterilizirane/kastrirane mačke.

pa še en link, da bo Mayčica mal bolj prepričana. In ne, dietna hrana ni pomagala....
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 31. Mar. 2009 11:57

Slika
(s)mej se
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 31. Mar. 2009 12:07

oooo piškotek, hudaaaaaa hudaaaaa! :) :hearts:
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 31. Mar. 2009 12:13

Čaki zakaj bi mi pa naci mogel pomagat?Pri čem? :gruebel: Jaz sem svoje argumente že skoraj vse napisala. Lahko bi se tako ponavljala kot se ti *purple* (btw.moj nick je Maya19 drugače-se mi je zdelo, da si se malo zatipkala spet pri prejšnjem postu) ampak se ne mislim več. Če se tebi zdi, da imaš zdrave mačke in da narediš vse za njih potem ok. Sej tako kot je Yazmeen napisala-vsak sam mora vedet kaj je za njegovo mačko najboljše.Jaz srčno upam, da bo tvoja kdaj prišla malo k sebi.
Da pa nimaš pravice nekoga obtoževat za nekaj kaj delaš sama pa bom trdila VEDNO! Če boš še kdaj pisala o kakem zmazku na cesti (kao kako smo lahko take, da to dopustimo), potem tudi jaz ne bom tiho! Ker delaš prekleto enako!!! In meni ti ne pomeniš nič in nevem zakaj bi se jaz vtikovala v tebe samo zato ker si ti *purple*. Sem se tudi že strinjala s tabo,sploh mi ni panike priznat svoje zmote al pa karkoli.Sem mnenja, da pač ne moreš obtoževat morilca za njegova dejanja-kako so nemoralna in kako je lahko bil sposoben to naredit, v resnici si pa sam tud morilec (ok čudn in brezvezen primer,ampak meni se je samo zato šlo in sem samo zato proti tebi pisala, ker si nas nekaj obtoževala za mačke zunaj, sama pa si enaka!).
Sej zdaj sem skapirala, da ne razumeš kaj sem ti hotela povedati. Zdaj pa res zaključujem to debato med 'nama', ker se mi je že bedno ponavljat.

Želim ti lep dan še naprej! LP

piškotek svetovna slika in še hujša mačka :P . Morm jaz tudi kaj poslikat moje lubice...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 31. Mar. 2009 12:22

Po tem, ko bo šel moj zunanji maček v mačja nebesa, ne bom več morilec...kaj pa ti? :)
Žou mačka ki je bil navajen na zunanje žiulenje ne morš notr zapret.Dvakrat je tako tulu, da je glas zgubu, spraskal usa vrata ki vodijo do zunanjosti, itn...
Če bi dobila malega mačka, kot sm vzela našo azilantko, NIKOLI nebi zavestno pomislila na to, kaj šele naredila, da bi bil maček zunanji!NIKOLI!smo delala napake, ampak smo se iz njih orgomno naučili!marsikdo pa še vedno ne, glede na statistiko, ki jo je frigga navedla!
in verjamem, da yazmeen, kukr sm opažala po forumu misli nekako enako, ampak pove na lepši način.Jst pa pač ne bom!
Smo brali v temi o povoženih živalih,koliko jih mimo pelje pa nihče nič ne naredi!No, jst nikoli ne odpeljem kar tako naprej, če že odpeljem sproti kličem higienike da žival odstranijo.ne praim, da more kdo od ostalih to počet, ampak preventiva je potrebna da se to nebi zgodilo!
jst se tega zavedam, ti pa očitno tud mal ne in ogromno ljudi tud ne!
Samo tista zgodba kako je povožen maček 3 ure ležal na bencinski !groza! :roll:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov