Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Jap, za mačka je večji stres, če ga pelješ drugam, kakor da ostane doma. Zato tudi pri nas, ko ni nobenega ga jaz pustim doma, pa ga soseda hrani in se igra z njim, ne bi ga pa peljala nikoli k drugemu, ker bi pomoje lih takrat enkrat, ko bi ga spet iskat prišla se nehal skrivat pod posteljami.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Yazmeen napisal/-a:*purple* napisal/-a:ja res bi jo bolj težko kam prnesu.Jst jo kumi v drug štuk prnesem sicer bi ga pa sprot itak pojedla, ker je huda,ker se ne maram pestvat in po rokah nost kadar ona tega noče pr veterinarju, jih pet drži mačko, ker je čist diuja,fenomen
ja je kr konkretna maca ja jah ni kej ane...
aja pa še to bi dodala, da se jst tud ne strinjam da je mačonar sam čez vikend.maček je tud družabno bitje pa tko in mislm da je mal nesramno in neodgovorno ga tkole pustit, kot tudi zaperat sam v en prostor, kot tudi pse zaperat čez dan v kletke
Jst za svojo vem, da je zanjo najbol, če ostane una dva dni sama (če že tko nanese). Velik večji stres bi bil zanjo, če bi jo tlačla v un transporter in mogla pelat k mami, v avtu ponavad tok tul, da kr z odprtimi usti diha pol, pr mami se pa tud ful boji, k ne pozna okolja, pa pes je, pa vse živo. Tle vsaj pozna okolje, pustim ji vse odprto (vrata po stanovanju), naštimam ji dost vode, za jest, igračke...sj k sva doma, tud več k pol dneva prespi. Mačk je mal drugač narjen od psa, dva dni brez lastnika ga ne bo ubil.
ja sej vem, da prevažanje tud ni neka rešitev.Mi smo zmer tko naredl, da je en al biu pr nas doma tist tedn, al pa da je biu maček prepuščen sosedoma in sta bla pri njemu, kar pa tud ni blo neko drugo okolje, glede na to da je tam.Ampak useeno, če nebi blo tega, bi šel verjetno kr z nami.Nevem, men je hudo pustit mačka samega dva dni.
zdej se pa itak tko zoorganiziramo, ker sta dva, da je skos eden doma.sploh si pa ne predstauljam kašn bi blo, ker je naša mačka fina mačka in ko je enkrat en drekec v njeni kantici se bo direkt zraven pokakala, ker pač v pokakanem ne kaka več tko, da bi zgleda biu hodnik po dveh dneh samote kr pokakan.pač valda, ko smo doma prec pospraumo, če nas kej ne preseneti, ampak če bi bla sama, bi pa kr zraven kakala,finoča ena
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
*purple* napisal/-a:
ja sej vem, da prevažanje tud ni neka rešitev.Mi smo zmer tko naredl, da je en al biu pr nas doma tist tedn, al pa da je biu maček prepuščen sosedoma in sta bla pri njemu, kar pa tud ni blo neko drugo okolje, glede na to da je tam.Ampak useeno, če nebi blo tega, bi šel verjetno kr z nami.Nevem, men je hudo pustit mačka samega dva dni.
zdej se pa itak tko zoorganiziramo, ker sta dva, da je skos eden doma.sploh si pa ne predstauljam kašn bi blo, ker je naša mačka fina mačka in ko je enkrat en drekec v njeni kantici se bo direkt zraven pokakala, ker pač v pokakanem ne kaka več tko, da bi zgleda biu hodnik po dveh dneh samote kr pokakan.pač valda, ko smo doma prec pospraumo, če nas kej ne preseneti, ampak če bi bla sama, bi pa kr zraven kakala,finoča ena
Men je pa bolj hudo jo nekam vlečt, če vem, da jo to čist znervira in je vsa u šoku pol. Pač morš pomislt, kaj je bolš za mačka...u mojmu primeru je to, da ostane tista dva dni sama doma.
-
Sekhmet - Debatorica
- Na forumu od: 12. 2. 2008
- Kraj: Trbovlje
Po moje je čist odvisn kako jo navadiš. Moja mačkinka odlično prenaša vožnjo, mam staro mamo na drugem koncu slovenije, tko da sem jo že čist od mičkenga vlačla s sabo in ni nobenga problema. Lahko pa jo tud mirno neki časa pustim doma, pač se zmenim za hranjenje, cartanje in čiščenje wc-ja, medtem ko bivakiranja drugje, če mene ni poleg, ne prenaša.
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Po dolgem razmisleku, smo se odločili, da vzamemo še enega mucka k nam. To pa zato, ker se je k enim znancem zatekla breja muca in je kotila pred kakšnim mesecem. 2 muci sta že obljubljeni nekomu, za eno smo se pa zdaj mi odločili, ker drugače nevem kaj bi se z njo zgodilo. Znanec je zdaj bil v bolniški in je imel čas za njih skrbet.
Torej problem je v tem, da imamo mi že 3 muce in ena od njih je pred časom prebolela mačjo kugo. Ostali dve sta cepljeni, ta ki bi pa zdaj prišel k nam pa je še premajhen za cepitev. Finta je v tem, da se teh bakterij od kuge ne znebiš tak hitro in se necepljena muca skoraj 100% naleze te bolezni. A je katera dala muce cepit že prej? Ker nam je veterinar rekel, da pred 8 tednom naj ne bi dali, ampak nevem...Najboljše je, da kupimo ono tekočino s katero dezenficiraš celo hišo, čeprav tudi to ni 100%, ne? Ker muco bi čimprej morali vzet k sebi in nas je strah, da bi dobila kugo in nam že takoj umrla ...pa še razglistit bi jo morali prej.
Torej problem je v tem, da imamo mi že 3 muce in ena od njih je pred časom prebolela mačjo kugo. Ostali dve sta cepljeni, ta ki bi pa zdaj prišel k nam pa je še premajhen za cepitev. Finta je v tem, da se teh bakterij od kuge ne znebiš tak hitro in se necepljena muca skoraj 100% naleze te bolezni. A je katera dala muce cepit že prej? Ker nam je veterinar rekel, da pred 8 tednom naj ne bi dali, ampak nevem...Najboljše je, da kupimo ono tekočino s katero dezenficiraš celo hišo, čeprav tudi to ni 100%, ne? Ker muco bi čimprej morali vzet k sebi in nas je strah, da bi dobila kugo in nam že takoj umrla ...pa še razglistit bi jo morali prej.
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Zdaj je menda star 1 mesec in par dni. Prehitro je za cepitev, saj vem ja. Zato pa smo mislili celo hišo dezinficirat, ampak skoraj ni zagotovila, da bi lahko odstranili vse bakterije-v vsakem kotu in to. Hja probali se bomo zmenit, da bo muc še par tednov tam pri njih, če se bo dalo. Medtem ga lahko razglistimo + cepimo potem čez čas. Druge rešitve žal ni...
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Vseeno bi bilo fino, če razkužite hišo. kupi v lekarni spitaderm in prešpricaj z njim, vse kar se prešpricat da. za perilo, cunje,... se menda v mullerju dobi en prašek.
Mačka se lahko cepi pri starosti 6 tednov. Par dni pred prvim cepljenjem ga je treba razglistiti (najbolje zantel, a pazi, da mu boš dala točen odmerek tableta - 1 tablet je za 10 kg, tako da, če ima maček 1 kg, mu daš desetinko tableta). Potem sledi prvo cepljenje proti kužnim boleznim, ki se ponovi čez en mesec, nato pa vsako leto enkrat. Pred cepljenjem mora biti muc popolnoma zdrav.
Fino je, da se ga cepi tudi proti levkozi, ampak je treba obvezno prej narediti test, če ni slučajno že pozitiven. Ker, če se cepi pozitivnega mačka, cepivo full pospeši razvoj bolezni.
Mačka se lahko cepi pri starosti 6 tednov. Par dni pred prvim cepljenjem ga je treba razglistiti (najbolje zantel, a pazi, da mu boš dala točen odmerek tableta - 1 tablet je za 10 kg, tako da, če ima maček 1 kg, mu daš desetinko tableta). Potem sledi prvo cepljenje proti kužnim boleznim, ki se ponovi čez en mesec, nato pa vsako leto enkrat. Pred cepljenjem mora biti muc popolnoma zdrav.
Fino je, da se ga cepi tudi proti levkozi, ampak je treba obvezno prej narediti test, če ni slučajno že pozitiven. Ker, če se cepi pozitivnega mačka, cepivo full pospeši razvoj bolezni.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Imam en problem.
In sicer, že dlje časa opažam, da mačka ne marata pit sveže vode, ampak samo postano
če jima nalijem svežo vodo, se je do druzga dne ne bosta pritaknila!rajš bosta šla v tuš kabino popit ostanke vode od tuširanja Al pa kšni kozarci če se pustijo na mizi kšn dan z vodo, to bosta pila.mačka sem celo zalotila ko je enkrat piu uno zapacano vodo z line za odtok v kopalnci (tista lina ki je v primeru poplave na tleh). Mislm nevem...zapiramo tuš kabino, lino smo zalimal,nč ne puščamo več, ampak enostavno pač ne bosta pila tist dan nč.
Mislm takih trapou pa še nism srečala
a majo mačke to posebej v navadi al kako?
In sicer, že dlje časa opažam, da mačka ne marata pit sveže vode, ampak samo postano
če jima nalijem svežo vodo, se je do druzga dne ne bosta pritaknila!rajš bosta šla v tuš kabino popit ostanke vode od tuširanja Al pa kšni kozarci če se pustijo na mizi kšn dan z vodo, to bosta pila.mačka sem celo zalotila ko je enkrat piu uno zapacano vodo z line za odtok v kopalnci (tista lina ki je v primeru poplave na tleh). Mislm nevem...zapiramo tuš kabino, lino smo zalimal,nč ne puščamo več, ampak enostavno pač ne bosta pila tist dan nč.
Mislm takih trapou pa še nism srečala
a majo mačke to posebej v navadi al kako?
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Uf, moja pa vedno zahteva svežo vodo Gre v kopalnco, skoč na lijak in me začne klicat (to je prov posebno mjavkanje) in vztraja tud zlo dolg časa, če je treba. Pol ji pa odprem pipo in pije iz pipe, pa uno svojo posodco za vodo ma tud kr tam zravn, ker ji itak morm po 10x na dan vodo zamenjat. Ona se pa eno uro 'stare' vode ne prtakne
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov