Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
sej skrivamo hrano, nč bat.Dobi dvakrat na dan za jest po malem.Enkrat sam konzervirano mehko hrano, drugič pa mal briketou pa mal konzerve.Ampak obojga v mejah normale.
Na posnetku, sm sicer pustila, da se igra s to hrano, da se vid kolk je požrešna, kukr da neb nkol še jedla, ampak načeloma je use skrito.
se pa kdaj zgodi, ko kej pospraulamo al pa pač nevem pozabš na mizi vrečko, pa jo odnese.
Sej bomo vidl, kaj bo veterinar reku kot tretjo opcijo za hujšanje.verjetn kšna hormonska terapija, al kaj?
Na posnetku, sm sicer pustila, da se igra s to hrano, da se vid kolk je požrešna, kukr da neb nkol še jedla, ampak načeloma je use skrito.
se pa kdaj zgodi, ko kej pospraulamo al pa pač nevem pozabš na mizi vrečko, pa jo odnese.
Sej bomo vidl, kaj bo veterinar reku kot tretjo opcijo za hujšanje.verjetn kšna hormonska terapija, al kaj?
-
*purple* - Cosmopsiho
nevem kaj bo reku, kaj bi se dal narest.sej pravm, da sta dve enomesečni dieti za nami, pa modelka,kljub temu da smo se držal sto na uro useh navodila, ni zgubila tud grama ne
giba se, po bajti skos skače, mamo jo na dobro ograjeni "strehi" in leta za muham gor pa dol, tud zunej jo mamo na flexiju,pa hodi in skače za muham, ampak nobenga rezultata ni to tipična debelost, ker se v 14 dneh ni mogla kr tko iz normalne mačke napihnt v balon.
giba se, po bajti skos skače, mamo jo na dobro ograjeni "strehi" in leta za muham gor pa dol, tud zunej jo mamo na flexiju,pa hodi in skače za muham, ampak nobenga rezultata ni to tipična debelost, ker se v 14 dneh ni mogla kr tko iz normalne mačke napihnt v balon.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Moj je tut pretežek in isto je light birkete pa se igram vsak dan z njim, pa ga peljem ven pa isto nič ne zgubi. Men vsi rečejo, ko so dajat začel light brikete, da so prec shujšal, moj pa nič! še zredil se je. Kar nekej. Pr men tut pri veterinarju niso več vedl kaj naj bi nardil. Tko, da zdej ma še vedno light pa igranje pa to in upamo na čudež. Kok kg pa ma Maša?
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
_malena_ napisal/-a:Jaz pa ne vem kako lahko sploh pomislite, da bi mačko kar pustili samo doma čez vikend. Jaz grem enkrat mesečno domov za čez vikend, in ker imam v študentskem stanovanju tud 3 polže, jih pač morem tam pustit... mama ne bi bla navdušena da jih nosim domov. In mi je grozno, ker pustim polže za dva dni same! Ne pa da bi mačko pustila...
Men se pa ne zdi čist nč nehumanga pustit mačkeca dva dni samga ...
Leta in leta je biu od petka popoudne do nedelje zvečer sam doma, kr smo hodil na morje, pa se mu nikjer ne pozna ...
Placa je meu vedno dost, za en dan svež whiskas, ostalo briketi (nikol bojazni, da bi zmankal, kr je večino časa prespau), lavor hladne vode u kopalnci, odprta, rahlo zaroletana okna, vece ni čist nč smrdeu, ... Maček ni pes, se ne naveže tok in je večji samotar.
Učasih smo ga najdl raztegnjenga, mežikajočga in zehajočga na kauču, spet drugič se je takoj prizibu in začeu drgnt ob noge, tretjič ga je blo treba iskat, kr se je km skriu ...
In verjamem, da so mu ti dnevi samote delal velik mnj škode, kt bi mu dve urne vožnje (da ne govorim za kasnej, ko smo dobil psa) u škatli, zaprtost u prkolci, stresne situacije z menjavo okolja, vs hrup, vročina, ... ni varinate. Tut zdej, k mamo vikend, ostaja doma, na stara leta res ne bi reskirala, da ga fršlok zadane (večino življenja bivakira na istem placu, ni vajen nomadksega življenja, še mnj pa transport zabojeu in košar).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst sm jo do zdej ene 2x pustila samo za čez vikedn, ker tle z nobenim od sosedov nism tok na 'ti', da bi mu zaupala mačka, k mami jo pa sam za dva dni tud nočem vozt, ker je vsa blesava in prestrašena. Ko jo peljeva k njej polet, ko greva za dalj časa na morje, je čist boga, večina časa se kje skriva, čeprov mojo mami pozna drgač. Sam okolja se boji. Tko da če ni nujno, jo rajš pustim samo doma, pa ji čist nč ne manka in ni nč zafrustrirana zarad tega
Drgaš pa Simba ni predebela, ma pa uno visečo kožo na trebuhu, ne vem, a je to posledica sterilizacije al nima dost utrjenih mišic, ker je notranja mačka
Drgaš pa Simba ni predebela, ma pa uno visečo kožo na trebuhu, ne vem, a je to posledica sterilizacije al nima dost utrjenih mišic, ker je notranja mačka
-
*purple* - Cosmopsiho
bubabiba napisal/-a:Moj je tut pretežek in isto je light birkete pa se igram vsak dan z njim, pa ga peljem ven pa isto nič ne zgubi. Men vsi rečejo, ko so dajat začel light brikete, da so prec shujšal, moj pa nič! še zredil se je. Kar nekej. Pr men tut pri veterinarju niso več vedl kaj naj bi nardil. Tko, da zdej ma še vedno light pa igranje pa to in upamo na čudež. Kok kg pa ma Maša?
8 pa še neki kg
fuul ja usaj tko kaže domača vaga, je mela pa tud na zadnjem pregledu pri veterinarju čez osem kil.skorej devet
Lukec ma pa točno 5 kg.(domača vaga)
mi sicer zdej nimamo light briketou, ampak jih tud uporabljamo.mamo brikete za neko boljšo prebavo, ker je mela maša en čas nazaj ful probleme in je kr kri kakala od ostalih briket, te so pa edini (eukanouba), po katerih je drek normalen (bla pr veterinarju pa to ).
mi tud upamo na ćudež ja sam je pa lepa, tak balonček, za usazga fasinantna in usak bi jo najaraj dam nosu.Pa glede na kile, prpleza skor usako oviro,usako muho ujame, pa ceu dan se veselo kobaca po bajti neb rekla, da je tipična debeluhinja.Medtem ko Luka, pomoje živi da spi.Poanta žiulenja je spanje, najraj na sonlku zdele ko še ni tok vroče
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
No sej jaz nisem napisala, da je nehumano pustit mačko samo za en dan, ampak da pa bi jo prav zaprla v samo eno sobo in bi tam imela hrano in vodo zravn njenega wc-ja+ da še niti svežega zraka ne bi dobivala, to pa se mi zdi res nehumano.Halo se pa ko ste doma se maca tud prosto sprehaja po stanovanju,nevem zakaj se naj ne bi tudi takrat ko vas ni.Pa to slišat oz.brat od osebe,ki sem jo tu na forumu imela za zelo veliko poznavalko in ljubiteljico živali, mi res da mislit . Ampak ok...
Aja tudi naš Nodi ima malo visečo kožo na trebuhu.Je bil pri veterinarju pregledan,ker smo mislili da ima kilo al kaj podobnega. Pa ga je pregledal tudi z ultrazvokom in ni bilo nič nevarnega za videt. Moti ga pa tudi ne, tako da ni panike.
Aja tudi naš Nodi ima malo visečo kožo na trebuhu.Je bil pri veterinarju pregledan,ker smo mislili da ima kilo al kaj podobnega. Pa ga je pregledal tudi z ultrazvokom in ni bilo nič nevarnega za videt. Moti ga pa tudi ne, tako da ni panike.
Zadnjič spremenil Maya19, dne 17. Mar. 2009 23:15, skupaj popravljeno 1 krat.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
*purple* napisal/-a:bubabiba napisal/-a:Moj je tut pretežek in isto je light birkete pa se igram vsak dan z njim, pa ga peljem ven pa isto nič ne zgubi. Men vsi rečejo, ko so dajat začel light brikete, da so prec shujšal, moj pa nič! še zredil se je. Kar nekej. Pr men tut pri veterinarju niso več vedl kaj naj bi nardil. Tko, da zdej ma še vedno light pa igranje pa to in upamo na čudež. Kok kg pa ma Maša?
8 pa še neki kg
fuul ja usaj tko kaže domača vaga, je mela pa tud na zadnjem pregledu pri veterinarju čez osem kil.skorej devet
Lukec ma pa točno 5 kg.(domača vaga)
mi sicer zdej nimamo light briketou, ampak jih tud uporabljamo.mamo brikete za neko boljšo prebavo, ker je mela maša en čas nazaj ful probleme in je kr kri kakala od ostalih briket, te so pa edini (eukanouba), po katerih je drek normalen (bla pr veterinarju pa to ).
mi tud upamo na ćudež ja sam je pa lepa, tak balonček, za usazga fasinantna in usak bi jo najaraj dam nosu.Pa glede na kile, prpleza skor usako oviro,usako muho ujame, pa ceu dan se veselo kobaca po bajti neb rekla, da je tipična debeluhinja.Medtem ko Luka, pomoje živi da spi.Poanta žiulenja je spanje, najraj na sonlku zdele ko še ni tok vroče
Če mislš dobesedno, potem bi hitro obupal. Jaz mojega držim kako minuto, pa me začnejo prav roke bolet.
Ne, resno uf ma pa kr velik kil. Potem pa naš še celo ni tak debeluh, hehe. Saj ga ful nazaj držim, ker bi ziher bil ene 10 kg zdaj, če ga ne bi. Saj se mi smili, ker more jest light, sam kaj čem. Samo priboljške pa vseeno dobi, ampak največ tri, pa ne vsak dan. Jih rabiva za trikce.
-
*purple* - Cosmopsiho
ja res bi jo bolj težko kam prnesu.Jst jo kumi v drug štuk prnesem sicer bi ga pa sprot itak pojedla, ker je huda,ker se ne maram pestvat in po rokah nost kadar ona tega noče pr veterinarju, jih pet drži mačko, ker je čist diuja,fenomen
ja je kr konkretna maca ja jah ni kej ane...
aja pa še to bi dodala, da se jst tud ne strinjam da je mačonar sam čez vikend.maček je tud družabno bitje pa tko in mislm da je mal nesramno in neodgovorno ga tkole pustit, kot tudi zaperat sam v en prostor, kot tudi pse zaperat čez dan v kletke
aja pa še to bi dodala, da se jst tud ne strinjam da je mačonar sam čez vikend.maček je tud družabno bitje pa tko in mislm da je mal nesramno in neodgovorno ga tkole pustit, kot tudi zaperat sam v en prostor, kot tudi pse zaperat čez dan v kletke
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
*purple* napisal/-a:ja res bi jo bolj težko kam prnesu.Jst jo kumi v drug štuk prnesem sicer bi ga pa sprot itak pojedla, ker je huda,ker se ne maram pestvat in po rokah nost kadar ona tega noče pr veterinarju, jih pet drži mačko, ker je čist diuja,fenomen
Jst za svojo vem, da je zanjo najbol, če ostane una dva dni sama (če že tko nanese). Velik večji stres bi bil zanjo, če bi jo tlačla v un transporter in mogla pelat k mami, v avtu ponavad tok tul, da kr z odprtimi usti diha pol, pr mami se pa tud ful boji, k ne pozna okolja, pa pes je, pa vse živo. Tle vsaj pozna okolje, pustim ji vse odprto (vrata po stanovanju), naštimam ji dost vode, za jest, igračke...sj k sva doma, tud več k pol dneva prespi. Mačk je mal drugač narjen od psa, dva dni brez lastnika ga ne bo ubil.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov