Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Dec. 2006 18:37

Jst za svojo mačko kupujem od Hillsa hrano in sm ful zadovolna z njo. Tud ona jo ma očitn rada, sj noče nč druzga jest. Ji dam kšn košček salame, pa jo frajerka sam povoha in gre stran :)
Ma pa po Hillsu tud ful lepo dlako. Poje ga pa tud ne velik (eno skledčko na dan), ker so zgleda zlo hranljivi. Stane pa okrog 3000 (2 kg).

To je pa moja lepotička Simba :)

Slika

Slika
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 25. Dec. 2006 14:58

Yazmeen ful maš lepo mačko! Pa res ma lepo dlako - upam da bodo moji tud mel tako, ko bodo začel Hills jest. :ja: No, al pa katero drugo tako hrano.

Jutr se bomo pa kopali, ker gremo v sredo k veterinarju šive ven pobrat, da ne bo rekla kašn je (ker se sam ne more umit revčk, zmer k mu dam dol ovratnik se začne pr šivih nekje praskat in mu morm nazaj natikat, pa nima časa za umit se)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 25. Dec. 2006 22:16

Ne vem, če je pametn, da ga zdj kopaš, ker ma rano, da se ne bo kej prehladu al pa da ne bo pršlo do kšne infekcije. Jst ga ne bi na tvojem mestu.
Ti ne skrb, kaj bo veterinar reku, on je navajen vsega živga.

Pa Purple, kako ne poznaš folka, k bi služu na račun mladičev? Vsi taki k dajejo oglase "prodam čistokrvnega .... brez rodovnika" služjo na ta račun in tega ni mal. Tud jst bi to lahko počela, ampak mi ne pade na pamet, sm jo dala sterilizirat. Pa če bi bli vsi tko odgovorni lastniki, bi bla zavetišča prazna.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Dec. 2006 23:58

jst res ne poznam nobenga okol mene, ki bi počel kej tazga, ker majo vsi več ali manj sterilizirane psice...ravno zarad tega, da noujo mele mladičev...

urszika....ne kopat mačka na rane..ni šans...lahko se mu kej spet poškoduje al pa pride do kakšne infekcije..sploh pa ne s šamponom...
res ti pravmm, ne ga kopat...mačk ni umazana žival in tud če se dva dni ne umije ni umazan...veterinarji pa itak vidjo svega in svašta...
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 26. Dec. 2006 11:06

No če se še kdo spomni ko sem omenla da smo naši mački kupil praskalnik in mačjo meto itd. No tud povoha ga ne. Okol njega hod in se ga na veliko izogiba :?
Ampak smo pa ugotovil novo zadevo nad katero se ful izživlja. Mami je kupila 3 male miške take iz blaga, barvaste, pa na repku majo zvonček. 300 tolarjev in mačku se dobesedno trga. Tok nori in jih grize, premetava sm pa tja, brca itd. Vsaj neki da ji je všeč :D
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 26. Dec. 2006 11:25

Hehe naša mačka je tud čist nora an te male miške. Res tok se razigra d jo je prou fajn gledat :D
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 26. Dec. 2006 11:59

Ok nam prala mačka :) Ampak umazan pa je, verjemte mi - ne vem a je od peska, al od prahu ker ga mamo v kurilnici in očitno za peč zleze. Mal mu bom snela dans ovratnico pa se bo umil dokler se ne bo spet tm pr šivih praskat začel.
Kaj pa varijanta, da mal zmočim njegovo krtačo (tako gosto ma za dlake odstranjevat) če bo pol kej lepši? A to tudi odsvetujete?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Dec. 2006 13:02

ne močit mačka no... :D pust mačka naj je umazan...veš kakšne umazance vse veterinarji dobijo pa misliš da se sikirajo/zgražajo??ja ne, ker je to pač del njihovega poklica..žival ne more dišat če se ne tušira vsak dan tako kot človek :wink:
ti ga pelji kar tazga kot je tja...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 26. Dec. 2006 13:50

Sadie, stara je 2 leti pa pol.

Je mela pa tud žalosten začetek. Sva jo s fantom najdla ob cesti čist podhranjeno, dehidrirano, prehlajeno (bla je še mladiček)...in sva jo takoj peljala k veterinarju. Obeti niso bli dobri, najprej nama je clo predlagu, da se jo uspava, da nima velik šans. Ampak pol smo še vseen probal, nafilu jo je z vsem mogočim (antibiotiki, fiziološka, proteini al kaj že...) in reku, da zdj je pa treba sam čakat, kaj bo, pa če bo pokazala kej želje po hrani. Dubla je tud ceu kup zdravil. Pol sva jo peljala k nama in je ene dva dni sam spala. No pol smo se začel matrat, da je kej pojedla, sva ji s palčko za ušesa turila hrano u grlo, da je vsaj pogoltnla dol, ker je čist zgubla refleks za požiranje. Nooo, pol je pa počas sama začela jest in se je pozdravla :)
Zdj je pa res živahna in nagajiva in sam gleda, kaj bi lahko ušpičla. Pa pomojem ma že več k 6 kil :) K sm jo u zadno vagala (s kuhinjsko v.), se je polomila vaga :D

Ampak sej telovad na mojmu stepperju :D

Slika
Zadnjič spremenil Yazmeen, dne 26. Dec. 2006 13:56, skupaj popravljeno 1 krat.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 26. Dec. 2006 13:53

lol no men je kar bedno ko gledam mačka kašne ma tace pa trebuh siv.
no ga bom samo skrtačla, nč močila, pa tist dol dala da se bo mrbit kj sam umil. itak bo pa po glavi spet masten ker mu moram dat tisto v ušesa.
joj ta muc ej :)

Yazmeen šest kil :eek: Naš jih ma okol tri pa pol, ko ga je nazadnje veterinarka tehtala. Sej mrbit se bo od kastracije kej zbajsu, al se to samo mačke? :D
Pol je pa đekica tale Simba :cool:
Uporabniški avatar
*slatka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: v pravljici*

Neprebrana objavaNapisal/-a *slatka* » 26. Dec. 2006 17:31

ammm mi smo mel že nešteto mačk, do sedaj dva psa, neki zlatih ribic, ptička, paličnjake (fuj), pa afriške polže :D
Biti pripravljen, je veliko,
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 26. Dec. 2006 18:56

uff mi smo mel pa velik mačk, najdl smo mel prvo mačko Mini 7 let :) vmes sevede še druge, da ji ni blo dolgčas... mel smo tud enga hrčka Srečkota, pa je umrl po enem letu :( ... pa pol sm bivšmu kupla hrčka, pa je bla v resnici hrčkica in sm dobla od njega dva hrčka... sta mačka odprla kletko, k je bla že mal načeta in jih pohamsala za malco :eek: zdj mamo pa tri mucke :)
pa 6 let nazaj smo mel dva dni enga kužka, k sm ga mogla dat nazaj :(
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 26. Dec. 2006 21:45

Jaooooo kaj je naša mačka nardila :? Dons sm ji spustila tista nihajoča vratca na wcju da se bo navadla pač z njimi, ker prej je mela zalepljeno gor. In ker sm misnla da je bolj pametna kot očitno je, se je polulala najprej v našo prelepo božično vasico pod smrekco, potem pa še na tisto bunko za sedet iz blaga jaoooooo. Se bojim da se bo mami utrgal :tot: Jst sm ji ful pokazala stokrat da z glavico pa tačko odpre tista vratca ampak zgleda sploh ni dojela. Al jo je blo strah it notr al kaj jst vem kaj.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 26. Dec. 2006 22:17

Angel, brez zamere, sam sm se kr nasmejala mal. Joj ti mački. Kok je mene moj prej oprasku k sm mu dajala mazila v ušesa, cela kolena mam črtasta, roke pa že od prej.

Pinkyca, kok je lep kužeeeek :razz:
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 26. Dec. 2006 22:19

Evo to so pa moji srčki :cool:
Ful so lepi, tistih tamalih nimam več, k sm jih mogla oddat, ker mam že 4 :/
http://densy.moj-album.com/

Vrni se na Živali

Kdo je na strani