Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 26. Feb. 2009 22:15

Za pse se lahko, če že ni druge da 100 mg, drugače obstajajo tudi bolj primerna zdravila, vendar pasjim mladičem in mačkam pa nikakor ne!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Feb. 2009 0:14

Tearjerker napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Lahko bi ji dala Lekadol, če bi ti povedal za to. Ko je bla moja sterilizirana, so mi rekl nej ji ene 3 dni dajem Lekadole (en tablet na 40 kg) na vsakih par ur. In ji je pomagal.

Sicer smo fuuuul OT, ker je tole tema o mačkah in ne veterinarjih itd. ampak tole morem nujno komentirat: mesojedom je zelo nezaželjeno dajat paracetamol, sploh psom. Pri njih namreč lahko že zelo nizke doze povzorčijo odpoved jeter in ledvic. K sreči si ti očitno dajala lekadole v dost dolgem časovnem razmaku, da so jih jetre uspele razgradit, drugače pa vam polagam na srce, ne tega delat. Obstaja ful analgetikov iz humane medicine/farmakologije, ki se lahko uporabljajo pri živalih, sam vprašat je treba ;) Konec OT :)

On topic: sama sobivam že 10 let z eno ful fletno maco in si prav ne morem predstavljat, da ne bi ponoč skup spale na pojsli. Mi je dolgčas, če je ni. Pa za svoja leta se ful dobro drži, itak, če jo pa pedenam od spredi in zadi :)

Ja to je men sam veterinar reku, nej ji dajem lekadol :nixweiss:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 27. Feb. 2009 0:41

^^Ja, in verjetno nisi edina... Je pač lažje za vsakega lastnika dat Lekadol, ki ga ima skorajda vsak, kot pa predpisat drugo zdravilo.

Tako da, na listi prepovedanih so zagotovo paracetamol (Lekadol), aksorbinska kislina (Aspirin - lahko povzroči grozne želodčne težave) in ibuprofen (Solpaflex, Bonifen).
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 27. Feb. 2009 17:22

Tearjerker napisal/-a:Tako da, na listi prepovedanih so zagotovo paracetamol (Lekadol), aksorbinska kislina (Aspirin - lahko povzroči grozne želodčne težave) in ibuprofen (Solpaflex, Bonifen).

dobro je vedeti...
za aspirin sem že zasledila, predvsem v standardni anti-propagandi testiranja na živalih (da je človeku aspirin super zadevščina, mačko pa ubije)
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 27. Feb. 2009 21:11

Hjoj to je pa tok smotan..ena pohvali, druga pograja..in pol sploh ne vem pri čem sem in se ne znam odločit.

:eek: :eek: In glih učer sem se s kolegico pogovarjala in mi ona svetuje tega Trstenjak- Zajc, je rekla da je ful uredu, da so za njihovga mačka vedno lepo poskrbeli, da se ful posvetjo usaki živalici.

*purple* kaj točn pa je blo s tem Trstenjakom, da maš slabe izkušne?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Feb. 2009 21:56

morskega prašička sem h njim peljala ker si ni znal zob brusit,pa so bli oni edina klinika takrat specializirana za take male živalice.
in ga je notr uzeu za pet minut, mu odbil pol zoba stran in reku da ni panike da se bo zarasl.zraven tega enga zoba je še enga odlomu in valda prase ubogo je čez dva dni umrlo, ker ni moglo jest.
Smo se potem pozanimal, pa so rekl mislm da na VF da bi mogu on njemu počas počas zobe brust,ne pa kr odlomt!In on čist flegma, da bo use uredu,pa tko.In smo klical pol, da pač je prase umrlo da kaj jim ni blo jasn in on moji mami, sam to da ne more pomagat.
in to je blo zame dost da ne prestopm več praga tiste klinike.
Pa tud tko, slišm da ma folk kr slabe izkušnje.mal počekiri u teno o veterinarjih.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Feb. 2009 22:09

čaki, ja kako pa mu je odlomil zob?to je pa res neprofesionalno.tako sem že dolgo nazaj na praksi od enega vet. poslušala, kako je bilo grozno ko je ena pripeljala podgano.ja halo, žival je žival ane :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Feb. 2009 22:16

ja nevem kaj mu je delu da mu je odlomu zob.useksupi je blo prasce v ordinaciji celih pet minut, tko da je mogu na hitr neki spacat.Pol tud ni nč posebnega komentiru,sam to da bo jutr kao že jedu??!
po mojem mnenju mu je z nečim zanalašč hotu zob odbit, pol se mu pa ni izšlo.Mogu bi ga pa počas počas pilt,da se počas zmanjšuje in da se ne odlom!pa se mu zgleda ni dal tm se eno uro z brezveznim prasetom ukvarjat :roll: :evil: :cry: pa tooook je biu hud :(
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Feb. 2009 22:21

to je pa res šalabajzer da gre živali zob lomit, da se je na hitro reši.upam da si mu kasneje dala lekcijo, ker eni si prav upajo...in na koncu je nastradal prašiček...zaradi nekoga, ki se mu ni dalo posvetiti se popolnoma živalici za tistih nekaj min več.ma groza :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Feb. 2009 0:26

ja mat je klicala pa se je pač prčkala z njim, sam sej sm rekla kaj je reku;ne morm pomagat :roll:
šalabajzerji stoprocentni, zato pa njim ma rože ne zaupam, kaj šele mojih živali. :roll:
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 01. Mar. 2009 22:09

Jst moram (spet) mal mojo najljubšo živalo pohvalt ...

To, da vedno, kadar ga u joku stisnem h seb, minuto za tem bruha, sm men se zdi že enkrat pisala, dons me je pa presneteu na drug način.

Moj mačkec je u useh svojih 14-ih letih mogoče parkrat pršou h men na pojslo/kauč, ko sm jst gor ležala, tega (za razliko od crklanja u dneuni pr starših) nima u navadi.
Dons je pa za mano en resnično neprijeten dan (posledica mnogih dejaunikou zadnjih mesceu in učerišnega dne), k sm ga odvegetirala na kauču. Nism bla bouna, nism jokala, sm pa trpela ko sam vrag. In moj macko je pršou do kauča, se s smrčkom dotaknu mojga obraza, skoču pr glavi gor, se sprehodu po robu do polovice nog in se ob strani ulegu ... Nism mogla verjet.

Hvala, Jaki, da si ob men, ko nobenga drucga ni :hearts: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 01. Mar. 2009 22:45

^^ Oooo kak lepo, zato mam pa js mace najrajš. Mačke enostavno čutijo negativno energijo (kar se opazi tudi pri tem, da imajo ful rade elektirčne naprave - jih privabi tok elektronov) in se takrat približajo človeku. Delujejo pa neverjetno pomirjevalno, se mi zdi da ljudje, ko jih takole opazujemo, se malo nalezemo njiohve ležernosti in ful pomagajo v stresnih situacijah. Men je tud zmeri bolše po tem, ko me maca pride malo pocartlat, če sem slabe volje :)
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 02. Mar. 2009 21:30

Ja mačkoni so najboljši :hearts: . Jst sm tud tako navezana na mojga da joj, fant mi vedno govori da mi maček preveč pomeni, da ga obravnavam kot člana družine..sam če ga mam pa res tko rada :) .

Dons je bil na kontroli in se mu je pobolšalo, tko da mu najbrž ne bo treba spet na operacijo, tko sem vesela :jump: .

Glih z mami sva se danes pogovarjale, da bi mel še enga mačkona, sam me zanima kako bi Snežko sprejel novga stanovalca? Mate kakšne izkušnje s tem?
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 02. Mar. 2009 21:35

^^ Mi smo imeli najprej eno muco, potem smo ji pa želeli pripeljati nekoga, da bi imela družbo, za igrat in zdaj sta skupaj že kar dolgo, pa se še kr ne razumeta..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 02. Mar. 2009 22:42

ŽuŽa napisal/-a:Glih z mami sva se danes pogovarjale, da bi mel še enga mačkona, sam me zanima kako bi Snežko sprejel novga stanovalca? Mate kakšne izkušnje s tem?

Mamo. :)
Najprej moraš dobro poznat karakter svojega mačka. Če je bolj samotarski in ima rad človeško družbo samo zase, potem mu lahko nov mačji prišlek povzroči velik stres, kar posledično lahko pripelje tudi do kakšne bolezni.
Če je igriv, lumpast ipd., potem bo mačje družbe najbrž zelo vesel.
Vedet moraš tud to, da mački potrebujejo čas, da se navadijo drug na drugega, sploh da se domači mačkon navadi prišleka - navsezadnje bo najprej pomislil, kaj ste to pripeljali za enega vraga v njegovo kraljestvo. :D V povprečju mački potrebujejo nekje okoli dva tedna, da se navadijo, nekateri manj, nekateri veliko več - tudi mesece. Nekateri (tisti zgoraj omenjeni) se ne navadijo nikoli.
Ko sem jst pripeljala Žižija domov, se je Notti najprej ene dva dni samo skrivala. Potem je počasi začela kukat, kdo je to za en stvor. Ko jo je Žiži hotel pobližje spoznati, ga je ene parkrat napihala in se šla nazaj skrit, po kakšnem tednu pa sta bila prijatelja. Kar pa ne pomeni, da cele dneve visita skup in se samo skup igrata. Rada sta tudi vsak zase, vsak zase se prideta tudi pocrkljati, zvečer imata skupne dirke po stanovanju, spita pa najraje takole::D
Slika

Seveda mora vse navedeno veljati tudi za mačka, ki ga posvojiš - se pravi, da vzameš takega, ki ima rad/je vajen mačje družbe.

Pa pri mladičih je seveda vse veliko lažje.
Fino je, da, če se odločiš še za enega, da vzameš sovrstnika, oziroma če je tvoj Snežko že odrasel mačkon, sovrstnika ali malo starejšega/mlajšega od njega.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov