Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 12. Feb. 2009 13:46

Meni je zanimivo, da tiste, ki imate zunanje mačke pustite, da grejo na sosednji vrt. Kdo pa je rekel, da sosedom paše, da vaša mačka taca po njihovi zemlji in vrtninah? Zakaj pa psi ne smejo k sosedom hodit? mal mi je zanimivo to, pač mačka je vaša zato bi se morala gibat samo po vaši lastnini...pa ne mi rečt, da še nikol niso šle k sosedom, ker so tudi k nam hodili sosedovi kastrirani/sterilizirani mački.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 12. Feb. 2009 13:48

^^ Naš se kliče Prasko :D
Ni pa neki ful naudušen in zainteresiran maček :)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 12. Feb. 2009 13:49

bubabiba napisal/-a:Meni je zanimivo, da tiste, ki imate zunanje mačke pustite, da grejo na sosednji vrt. Kdo pa je rekel, da sosedom paše, da vaša mačka taca po njihovi zemlji in vrtninah? Zakaj pa psi ne smejo k sosedom hodit? mal mi je zanimivo to, pač mačka je vaša zato bi se morala gibat samo po vaši lastnini...pa ne mi rečt, da še nikol niso šle k sosedom, ker so tudi k nam hodili sosedovi kastrirani/sterilizirani mački.

Kdo pa je rekel, da hodi sosedom v vrt?
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 12. Feb. 2009 13:56

kako pa ti veš, da ne? pa ne da cel dan za njim hodiš? (drugače pa tudi če ne hodi v vrt hodi na njihovo dvorišče, kar ni vaša lastnina i guess)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 12. Feb. 2009 13:59

Nam je sosed rekel, da je še vesel, da njegovi otroci vidjo, kaj je mačka. Drug sosed ima pa mačka, k itak k nam hodi, tko da je tut naša k njim hodila :D Se nismo sekiral, oni pa tut ne. Sej če bi jih motil, bi že rekl, sej smo v Sloveniji ane.
No ja, ampak zdej ne bi spustila muce več vn, razn če sm zravn. Slabe izkušnje.
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 12. Feb. 2009 14:06

*purple* napisal/-a:
suspicious_ napisal/-a:mi našega mačka hranimo s poceni hrano in v teh nekaj letih odkar ga imamo nismo z njim imeli še nobenih problemov... purple tvoji stavki glede tega da žival stane so pa prav bolani, torej nekdo ki ima denar in niti malo sočutja do živali lahko ima doma cel živalski vrt, glavno da jedo drago hrano in so cepljeni?pri nas doma nismo imeli namena imet mačka, ampak potem se je zgodlio da je nekdo zavrgel nekaj tednov starega mucka... se ti zdi pametnje da bi ga pustili na cesti ker mu pač ne kupujemo najboljših stvari?bistvenega pomena je da ima žival veliko ljubezni, tudi hrane, čeprav ni višjega kakovostnega razreda....

bolano??
zakaj se ti hraniš dokaj zdravo?Zakaj ne ješ skos samo junk fooda, sej je hrana, važn da žviš a ne!zdej ti bi blo kul, ampak do kdaj bi pa živela?
lej preden pišete oslarije in pljuvate po men in po mojih popolnoma resničnih in dejanskih resnicah, se mjčkn pozanimejte!Mal preber naokol,poguglej pa boš hitr, zloo hitr ugotovila, da je use kar sem napisala popolnoma res!
Če ne moreš skrbet za žival, jo predaš dalje, najdeš druge boljše lastnike, ali pelješ v zavetišče pa jih bodo tam našli!
Mislm jst nevem al je res tko težko razumet določene zadeve?A se dejansko norca delate, da pljuvate po cepljenjih, dobri hrani za živali, kastraciji/sterilizaciji,čipiranju??Mislm, pa tega res svet še ni vidu.tok je napisanga, tok je dorečenga pa se še zmer najdejo pacienti, ki menijo da s tem ko so mačka s ceste pobrali in ga filajo z whiskasi, ko rpide do operacije ga evtanazirajo v smislu, češ do zdaj je imel lepo žiulenje...Mislm groza res!groza!
nehite se brant z usemi štirimi, ker sam neumni izpadete!

sekhmet..prosim, ne zdravi svojega frustrajočega žiulenja nad nami!poišči si strokouno pomoč če ti je tok težko!

yazmeen in frigga :gut: :respekt:
točno to sta povedale kar drži!!

Ali te je moje pisanje zabolelo, ker si se prepoznala v mojih besedah?

Prihrani nam kdaj tvoje pridige in prilike in večno vseznanje in poznavanje in svoj večen prav in svojo zadnjo besedo. Bi šlo?

Na tem forumu dejansko zavzemaš prou toliko placa, k v svoji okolici. End dec a lot. ( vidiš, tud js znam bit pikra, če želim) :wink:
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Feb. 2009 14:19

žuža....ja čevap sm mu spekla ja :)
od enga čevapa ga ne bo pobral, od hranjena skos z whiskašitom pa maš lahko velike probleme :wink: Noben ni reku nč, če mu daš sm pa tja kej tazga za jest, gre se za dolgoročnost.Lahko še enkrat prebereš mal boljš :wink:
amm..aha, zakaj ej moj maček zunanji?moj maček je star 12 let,dobili smo ga po smrti očetovega kolega.Biu je navajen na izključno zunanje žiulenje.v tem primeru ga nismo mogl notr zaprt, žal, ker je preveč pogrešal svoj svet.zanj je biu znan samo ta svet, za mačka ki pa je od malega notr,pa žou ne morm isto rečt!

a pikica, jp mamo brusilke za kremplje, mamo tavelko prirejeno "deblo" za plezanje...nevem kako si ti predstaulaš, ampak naša mačka ceu dan goni razne igrače naokol.Men ne zgleda čist nč pr mer. :) zunanji, pa večino dneva prespi.
aja pa ko je sonček in toplo, gre na ograjeno streho na zrak, tko da ji zraka ne primanjkuje.

Maya...nč se ne zajebem, use sm povedala čist tko kot je.Žou je s tem mačkom tko kot je, ampak VEM da noben drug moj maček NE bo zunanji.

sonček...učas je mal tko groba ja, sm tud jst to opazla, ampak jo nekak razumem...Popraulja, tist kar so neumni ljudje nardil...Enkrat pač izgubiš moč in zaupanje...nevem...

sekhmet...ne tvoje pisanje me tud mal ni zabolelo.Mene ne bolijo take stvari, sem veseu človek in se ne sikiram zarad folka, ki svoje frustrajoče žiulenje skuša zdravit na drugih.jebiga, lahko zdraviš,ampak pozdraula ga ne boš :) več sreče kje drugje, sej veš kje....
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 12. Feb. 2009 14:30

^ bubabiba, živimo bolj na samem in imamo dva soseda, mačka pa gre le mimo, če gre, drugače pa oba soseda imata mačke pa ne hodijo na naš vrt ;)

Drugače pa *purple*, itak ti vedno goniš svoje, do konca ;) Sama veš, da pretiravaš, ampak ok, vsakemu svoje. Če ti veš, da tvoja mačka ne potrebuje prostega gibanja in zraka (in žal na strehi bit ob sonču ni neka prostost, gibanje in svež zrak) potem tako ok. Sama najbolje veš kaj je za tvojo mačko najboljše. S temi Wiskasi pa ne utrujaj. Mačka rabi raznovrstno hrano, mi naši kupujemo kokrkdaj. Prejšnjo smo isto hranli in ja, živela je ogromno let.

Kar se tiče tvojih besed namenjeni Sekhmet, mene bi na tvojem mestu bilo sram. Res. Tu pokažeš svojo odraslost in dozorelost. Svojo pamet. Me ne čudi (nebi čudlo), da si kdaj (oz. boš) dobila po gobcu, ker bi si fejst zaslužla!
In ne, ne bom ti pošiljala ZS če imam kej s tabo. Kar ti gre bom napisala semle in sam ne napisat, da smetim temo, ker ti smetiš cel forum!
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 12. Feb. 2009 14:34

*purple* napisal/-a:žuža....ja čevap sm mu spekla ja :)
od enga čevapa ga ne bo pobral, od hranjena skos z whiskašitom pa maš lahko velike probleme :wink: Noben ni reku nč, če mu daš sm pa tja kej tazga za jest, gre se za dolgoročnost.Lahko še enkrat prebereš mal boljš :wink:
amm..aha, zakaj ej moj maček zunanji?moj maček je star 12 let,dobili smo ga po smrti očetovega kolega.Biu je navajen na izključno zunanje žiulenje.v tem primeru ga nismo mogl notr zaprt, žal, ker je preveč pogrešal svoj svet.zanj je biu znan samo ta svet, za mačka ki pa je od malega notr,pa žou ne morm isto rečt!

Ja sj če je muc že od nekdaj notr pol ponavad sploh ne čuti potrebe po zunanjem svetu. Ampak recimo če pa najdeš enga potepuškega/zapuščenega mačkona, kaj boš pa pol? Ga boš silil, da more bit notr, čeprov bo on silil ven?
Mislm da bi loh že enkrat zaklučl to debato. Pač eni mački so uzuni, drugi skos notr, tretji so pa mal uzuni mal notr. In recimo na podeželju pa na kmetijah ko majo tud po 10 mačkov, logično da jih ne bodo mel v hiši, čeprov tuki mislm da je usejen bolš da se da mačko sterilizirat in ni problemov s preveč mački- ok to sem zdej spet čist zašla.
Jst sm recimo tud doma na podeželju (ok ni ravno nekih kmetij okol, ampak podeželje pa je :) ), okrog mene je sam gozd pa travniki, in ko mačka kdaj pa kdaj spustim ven gre on lepo mal po travniku, včasih spleza na hruško 4 metre visok in potem gor pančka 2 ure. Se mi zdi usejen drgač al ti mačka spustiš ven nekje v naravi, al pa sred mesta oziroma mal bolj naseljenega in prometnega kraja- s tem se boš najbrž strinjala?

Ok če je bil pa sam en čevap in sam takrat pol pa kul :D . S katero hrano ga pa drgač hraniš? Sam uprašam, ker nš oči je zdele kupu kr eno xy, in sm rekla da bom naslednič šla jst pa eno mal bolj kvalitetno, pa da vidm s čim ga kej vi hrante.
Zadnjič spremenil ŽuŽa, dne 12. Feb. 2009 14:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 12. Feb. 2009 14:39

Mi smo vsem našim mačkam kupovali Wiskas, Molly, Friskies, pa včasih tudi Hills. Brikete in konzervo.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 12. Feb. 2009 14:52

naša še preko ograje ne upa pogledati, ne da bi šla do sosedovega vrta, ki je kar nekaj m stran. so pa prej hodili sosedovi mački na naš vrt, pa so jih psi zdaj prestrašili.me ne skrbi ravno to :roll:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 12. Feb. 2009 15:12

a je možno, da so naši po 10ih letih odpadli zobje zrt whiskasa..čeprou kukr se spomnm smo jo mi bl hranil z nečim k je v velki rumeni vrečki..torej tist friskies, se miz di..a če si se pa npr. prehranjevala z Hills potem tega ne bi blo?
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 12. Feb. 2009 15:12

*purple* napisal/-a:žuža....ja čevap sm mu spekla ja :)

a pikica, jp mamo brusilke za kremplje, mamo tavelko prirejeno "deblo" za plezanje...nevem kako si ti predstaulaš, ampak naša mačka ceu dan goni razne igrače naokol.Men ne zgleda čist nč pr mer. :) zunanji, pa večino dneva prespi.
aja pa ko je sonček in toplo, gre na ograjeno streho na zrak, tko da ji zraka ne primanjkuje.

Maya...nč se ne zajebem, use sm povedala čist tko kot je.Žou je s tem mačkom tko kot je, ampak VEM da noben drug moj maček NE bo zunanji.

sonček...učas je mal tko groba ja, sm tud jst to opazla, ampak jo nekak razumem...Popraulja, tist kar so neumni ljudje nardil...Enkrat pač izgubiš moč in zaupanje...nevem...

sekhmet...ne tvoje pisanje me tud mal ni zabolelo.Mene ne bolijo take stvari, sem veseu človek in se ne sikiram zarad folka, ki svoje frustrajoče žiulenje skuša zdravit na drugih.jebiga, lahko zdraviš,ampak pozdraula ga ne boš :) več sreče kje drugje, sej veš kje....

Misla si frustrirajoče, kajne? Zadnjič ti je podobne težave povzročala preprosta beseda koncertirati. Koncentrirati po tvoje.

In vse to si mi naklonila zato, ker sem js napisala en stavek in sicer, da o whiskasu najbolj pridigajo tisti, ki imajo sami še usta mastna od hamburgerja.

Kaj delaš sedaj drugega kot to, da z nesramnostjo repliciraš na svoje mnenje o sebi? Se prav, da samo sebe prepričuješ, da imaš prav, mene pa uporabljaš za sprostitev svojih frustracij. Vesel človek my ass :P
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 12. Feb. 2009 15:27

mi smo nasega macka hranli z whiskasom, oz. mami ga je ker pac ona skrbi za macjo prehrano, in mi ne bo noben reku da je to zato ker bi bli malomarni lastniki - ko je bil ze star in ga je avto povozu smo dali cez 150€ za operacijo ki je mela 40% moznosti da uspe...mojim starsem so se vsi SMEJALI, ces kaksne neumnosti pocnejo oz. za kaj zapravljajo denar, ampak mi smo meli tako zelo radi tistge macka!! sploh nima veze to s hrano, eni preprosto ne vejo da ta hrana ni vredu...js sm zdej tut mami zacela mal ''tezit'' da ta hrana ni vredu, ker mam js zdej sama svojga psa, in sem se veliko pozanimala o prehrani zivali in mojemu psu kupujem samo najboljso (in tudi najdrazjo) hrano, zal tega prej za macke nisem vedla in tut mamino mnenje bom tezko spremenila, ker ma ze celo zivljenje macke pa so use docakale visoko starost..karkoli jo narobe jo peljemo k veterinarju in ji sploh pomagamo, ampak z trenutno macko ni blo sploh nikol nic narobe!!! bla je enkrat stelirizirana, pa enkrat se je neki poskodovala na ograji in je zgledalo kot da ma tumor, potem je pa veterinar ugotovil da je samo notranja krvavitev...tut takrat so predlagali usmrtitev, pa je mami raje preiskave placala kot da bi jo kar uspavali...uglavnem ful dobro skrbimo za macko, pa vseeno vecino casa je whiskas! morm pa povedat da je tut zlo zbircna in druge hrane sploh noce, niti ''cloveskega'' mesa ne je (itak smo vegeterianci usi, hvalabogu :D )

aja pa glede zunanjih/notranjih mack - js kar se spomnim smo meli dva razlicna macka, prejsnji je umrl ful star, zdajsnja bo pa stara enih 9 let...oba sta bla kastrirana oz. stelirizirana in oba sta zivela zraven nas v hisi, mela sta pa kadarkoli prost izhod ven..prejsnji je hodil ven kaksne pou ure na dan, zdajsnja se to ne...caka pred vrati da jo spustimo ven, gre lulat/kakat, po dveh minutah pride nazaj...(notri nimamo macjega stranisca, pokaka oz. polula se pa nikoli ne notri) poleti edino vcasih spi na terasi.

men bi se v nasi hisi izkljucno notranja macka precej smilila, ker mamo ogromno oken in steklenih povrsin, pa poleti mamo to vse odprto, in sploh ne bi blo izvedljivo macke zadrzat notri...
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 12. Feb. 2009 15:43

ta tema je pa res nekej bolšga.kadarkoli jo odprem eno in isto kreganje.
mislm a vam ni jasno,da dokler bo v trgovinah polno "navadne" hrane za mačke jih bojo pač ljudje hranili z njimi? al pa dejte pisat DZ,da sprejemejo zakon, ki bo prepovedoval prodajo te hrane al pa direkt proizvajalcem, da jo nehajo proizvajat :roll:
pač vsak skrbi za mačke po svojih močeh,če ji pa zdej ne kupuje najdražjo hrano pa tud še ni vojni zločinec

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov