Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 19. Dec. 2006 22:27

Zanimivo kar slišim. Da se je dlaka obarvala ujej to je pa čudno :? Pri nas nismo mel nobenih težav s čimerkoli. Obe radi jesta svoje briketke.

Psičko mamo že 9 let, kupljena pa po pravici povedano sploh ne vem kje je bla. Zakaj te zanima?

Kok stane praskalnik?
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 21. Dec. 2006 16:05

Angel, če se ne motim, je bil v Zootic nekje med 2 - 3 tisoč SIT. Not sure. :)

Jagodka, kakšn pa je tist kuža? Madonca pr vs so pa še skor bl kruti kt pr men :( Da moja mami ne bi pršla na mojo birmo zarad česa tazga, ne vem kaj bi nardila ej. :? Kolk časa nazaj je pa blo to?

Aja pa mačk je bil na kuhinjski mizi, ne vem če je tud pri vas... Fotr je valda znoru, čeprov ne jemo direkt z mize... Men tud ni problem da gre mačk na pult, če ni nobene hrane gor, sj nikol ne jemo stvari popolnoma brez bakterij, sam kaj čš. Ne morm jih prepričat.

Polet bom počas začela šparat, pa dala k sosedu delat pesjak pa uto :D Čeprov mi je mt rekla, da bomo psa dobil takrt, ko bo ona v pokoju in ga bo rabla za sprehode kao... To bo sicer že čez tri leta, sam js njej čist nč ne verjamem več :evil:
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 21. Dec. 2006 17:24

ma ne, sj ne moja mami, ampak stara mama... mami je bla za, pod pogojem pač, da bom jz za njega skrbela pa ga na sprehode vozila itd...
blo je pa 6 let nazaj... dons bi bil moj kuža že 6 let star :(
ja, pr nas tud mački skoz nekam plezajo, pa ok, lih na kuhinsko mizo ne.. če že, pol na mojo mizo tle, k mam računalnik... to našmu mačku sploh paše... jz tipkam, on leži med mojim rokam, da mu je fajn toplo, še vedno pa ne tok vroče, k bi blo recmo na dekci... isto dela pr bratu, kadar je za računalnikom... na pisalni mizi mu najbol paše ležat :) sj je fajn ga met zravn, da te še mal pogreje, sam k se mu pa zapaše crklat tle na mizi, pa živce zgubim... kamor gre moja roka, gre njegova glava, pol pa pogosto napišem kej v stilu odlsoelto l :D ampak ok, mu je oproščeno :)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 21. Dec. 2006 18:45

Hehe ma ne naš fuul dlake pušča, in pol leži po stolih in po sedežni, pa je fotr vs jezn in morm pucat, pol pa s stola na mizo spleza. Ma nobenih manir nima ta mačk. Drugač pa mene ne bi motl če bi biu na moji pisalni mizi, če ne bi, kokr si rekl, skoz težil in neb mogla pisat, pa bi se hotu igrat z mojimi prsti. Čist sm popraskana zadnje tedne. Ker me zagrab s tacami, pol pa ponavad spusti prijem, ko me ugrizne, sam zdej me zard ovratnika ne more, in mam skoz kšne črte rdeče :? Sicer pa lih zard dlak men ni všeč da je v moji sobi nenadzorovano, ker bo takoj na povštru. Sm mu drugač posebno deko naštimala. :)
Uporabniški avatar
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a J.Lo » 21. Dec. 2006 18:45

Jaz mam tud mačko, pa takoj ko je kdo za računalnikom, že laufa sem. Sicer ne v naročje, ampak ful rada sedi na tiskalniku al pa škatli. :D
Lahko imam vse.
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 22. Dec. 2006 18:34

Angel girl, ves kaj kupi - baldrijanove kapljice. Pa nakapaj na kroznicek, pa muca polize, ful jim pase to, deluje na njih ko droga, sam ne skodi, ful se carta pa tak smajhla in puza pa vse :D
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 22. Dec. 2006 19:07

ej majc, kje se to dobi? :D
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 22. Dec. 2006 19:20

ne vem, pri nas jih je mama kupla en x. sem se malo ponajsi.si-jala in najdla
Baldrijanove kapljive
Klik
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 23. Dec. 2006 3:09

Jaz imam doma cistokrvno mesanko (muco). Ce bi bila ljubiteljica psov (kar se ne pomeni, da jih ne maram, le muce so mi ljubse), bi imela cistokrvnega mesancka. Muca je, pes pa bi bil iz azila. Zakaj? Ker rada pomagam. In misel, da sem resila eno zival, mi pomeni najvec. To ne pomeni, da obsojam tiste, ki zmecejo kupe denarja, da imajo poleg zivali se kos papirja. Dalec od tega! Priznam pa, da tega ne razumem in verjetno ne bom nikoli.

Res je tudi, da se brez rodovnika ne da dokazati - ce damo na stran CSI scene - da je pes cistokrvni, ampak to dejansko NI pomembno. Vsaj vecini lastnikov. In, ce pes ni rodovniski, to ne pomeni, da iz objektivnih razlogov ni eden od starsev dobil vzrejno dovoljenje. Vcasih pomeni samo to, da nekomu za tisti kos papirja dol visi. In mislim, da je vsakemu skrbnemu lastniku pomembno predvsem to, da je zival zdrava, pridna,... Zato se mi zdi debata o tem, kateri pes si zasluzi "castni naziv" cistokrvni in kateri ne, popolnoma brezpredmetna in res pase na kak drug forum.

Naredimo rajsi kaj konstruktivnega in se pogovarjajmo o vzgoji/prehrani,... Skratka o vsem, kar ima na nase ljubljencke lahko kak pozitiven vpliv. Mislim, da je psu/macki popolnoma vseeno, ce je cistokrvni pitbul/britancek ali mesancek. Gotovo pa vsako zivo bitje tezko prenasa bolezen zaradi napacne prehrane.

Cisto miroljuben apel torej: dejmo rajs kej pametnga povedat!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 23. Dec. 2006 11:12

No evo pa smo pri prehrani. Kaj dajete mucam, da ni tisti slani krep iz trgovine? Vem za Hills hrano, pa Eukanuba ma nekaj a kako?

Kolko vas pride na mesec, pa a kupujete samo briketke ali tudi kakšen meso v omakici? Katero hrano najbolj priporočate?

Hvala. :)
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 23. Dec. 2006 17:48

FemmeFatal napisal/-a:Jaz imam doma cistokrvno mesanko (muco). Ce bi bila ljubiteljica psov (kar se ne pomeni, da jih ne maram, le muce so mi ljubse), bi imela cistokrvnega mesancka.

hm, definicija čistokrvnega mešančka mi je malo hecna... kaj misliš s tem? :)
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 23. Dec. 2006 22:56

Zvoncica napisal/-a:hm, definicija čistokrvnega mešančka mi je malo hecna... kaj misliš s tem? :)

Um ... nic. Po(ne)srecena sala.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 23. Dec. 2006 23:07

urszika napisal/-a:No evo pa smo pri prehrani. Kaj dajete mucam, da ni tisti slani krep iz trgovine? Vem za Hills hrano, pa Eukanuba ma nekaj a kako?

Kolko vas pride na mesec, pa a kupujete samo briketke ali tudi kakšen meso v omakici? Katero hrano najbolj priporočate?
Hvala. :)

Nekaj casa smo imeli samo Technical, zdaj pa izgleda, da se ga je malce navelicala. Ji je pa kolega prinesel Purina One, ki ji, kot kaze, zelo ugajajo. Trenutno je doma tudi nekaj Hill'sa, ki ga sicer poje, ce ni drugega, ni ji pa pretirano vsec.

Seveda dobi tudi nekaj "junk fooda", pazimo pa, da ni prevec. Trenutno se je vpicila v Felix pate. Od mokre hrane dobi se Shiny cat in, kadar sem v Lj., Almo nature. Aja, pa Greenies tud obozuje.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 24. Dec. 2006 14:01

Naša mačka je Iams briketke, drugih stvari sploh ne mara. Te briketki so v več okusih, tko da vsakič kupim ene druge da je mal drugače. Kar ji damo drugega samo povoha in gre stran. Maš pa zraven še tak merilni kozarček, da ne dajemo prevelikih količin hrane, k pol se maček zredi za brezveze. Dajem ji pol zjutraj, pol zvečer. Pa seveda vedno ji je na voljo sveža voda. Vsake tok časa dobi še kak priboljšek in to je to.
Mislim da je ta paket 3kg, pa stane okoli 3200sit. Pa ga mam res za kr nekaj časa. Naj bi bla ta hrana bolj kvalitetna, v trgovini sm hotla kupit Eukanubo pa je rekla prodajalka da je Iams ravno tako dobra samo malo cenejša. Naj pa bi bla zagotovo dobra hrana, ne kot razni Kitkati, Whiskas ipd.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 24. Dec. 2006 14:19

Aha. Nč js bom kupla eno malo pakungo Hillsa ko gremo šive ven dat, pa probala bom dobit še kej druzga kje.. Kje se to v mestu v Lj dobi? Ker kot jaz vem, je tam bolj malo trgovin s hrano za živali. No ostane mi da se zapeljem z enko v uno trgovinico u Mestnem Logu zravn klinike veterinarske... Purino sem sicer celo v enem Tušu včeraj zasledila, to je pa tud vse kar so meli od te bolj primerne hrane. Mercator ma te stvari? Pa kje pridejo ceneje, če kaj veste - trgovina za živali ali trgovina z živili? :) Hvala za nazaj in naprej :D

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov