Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 12. Feb. 2009 0:30

ma ja, s psi je kriza ja.pri babici sem eno nadrla, ker mi je njeni stupido pes napadal moja dva in da ne bi prišlo do pretepa(da ne omenjam da je bila lastnica pač blizu) sem psa hotela najprej lepo odvrniti, potem pa sem se zadrla nad njim.ona pa meni kaj ji psa nadiram,da je on vedno tam in da naj svoje lepo naprej vozim po mestu tako kot do zdaj.in to mi je dvignilo pokrov.povedala sem ji od tega da jo lahko prijavim da je napadalen pes njen, spuščen in ne-cepljen do tega da utaplja mačje mladiče.in seveda da če se bo približal mojim(na cesti, ki ni njena) ne bom ukrepala če jih bo dobil od moje psice.si bo vsaj zapomnil.seveda je utihnila, si poklicala medota in se pobrala.takim, ki si nabavijo mačke ki se jim potem gonijo okoli pa bi itak prepovedala imeti živali.na koncu jih pa še pobijajo! :evil:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Feb. 2009 0:44

:flehan: hvala bogu, usaj nekje smo pršli do skupne točke! :)
jp, neodgovorne so take stvari isto s psmi tko tud z mačkam.Pač kukr sm rekla, bi še razumela da mi to en deda prau, k je itak ceu žiulene biu navajen drgač, ampak za ostalo pa enostauno ni opravičila.
živam mora biti pod strogim nadzorom, tako ali drugače!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 12. Feb. 2009 0:51

popolnoma se strinjam s tem.meni se je ta napaka zgodila enkrat in to ko mi je kala(španjelka) šla preko ceste-nismo še imeli ograje in jo je ena ženska ruknila,sprednjo desno taco ji je ogulilo do kosti.sicer sem bila navajena krvi in vsega tega iz prakse, ampak ko se je to zgodilo mojemu psu.ma za trenutek nobenega ne izpustim izpred oči.še naš tai(pekinžan) nam je enkrat pobegnil izpod ograje in smo ga komaj dohiteli med ulicami.seveda je bil kaznovan, ampak čeprav imamo ograjo je vedno na vrvici ko je zunaj.ko je prepozno ni več obžalovanja. pri mačkah je še huje, ker so radovedne in vse.kako že pravijo?radovednost je ubila mačko in to dobesedno v teh primerih.
suspicious_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a suspicious_ » 12. Feb. 2009 8:56

jaz nikjer nisem napisala da mi je vseeno kako dolgo bo naš maček živel, niti nisem nikjer napisala da ga pustimo da hodi naokrog brez nadzora, hotela sem ti povedati da živali ne moreš imeti celo življenje zaprte v sobi- očitno ne razumeš in prebeš samo tisto kar hočeš.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 12. Feb. 2009 10:17

suspicious_ napisal/-a:jaz nikjer nisem napisala da mi je vseeno kako dolgo bo naš maček živel, niti nisem nikjer napisala da ga pustimo da hodi naokrog brez nadzora, hotela sem ti povedati da živali ne moreš imeti celo življenje zaprte v sobi- očitno ne razumeš in prebeš samo tisto kar hočeš.

Točno tako. Jaz nikoli nisem napisala, da rajši maco ven spustim pa bo kaj bo, ampak je ne bom noter zapirala če vidim, da bi na vso silo šla ven! A kapiraš ti, da imam tudi jaz vest in se mi je srce paralo ko so naše muce tulile pred vrati,krampale in nevem kaj vse. Jo naj gledam pa se delam kot da nič ni?! Ok če imaš ti srce zato,pol hvalalepa....Jaz ga pač nimam. In jaaaa vem kaj se lahko zunaj zgodi. Itak, da bom na smrt nesrečna če mi kdo muco povozi, ampak glej tudi v hiši se ji lahko kaj zgodi-in ne rečt, da je to spet bedarija! Pa tudi mene lahko zdaj ko grem ven kje avto povozi pa kaj naj se celo življenje noter zapiram, ker me lahko pač avto povozi?! Ti si sama napisala, da obravnavaš živali enako kot ljudi,tako da evo ti en tak primer!
In ja vem kakšna je razlika med ketno in vrvico :roll: . Hotela sem rečt, da mi je mučenje psa, če ga vidim kje na ketni in da mi psa nikoli nismo imeli na ketni. Imel je svoje prostore,ampak večinoma je bil na prostem. Živimo bolj na samem. Ob hiši imamo reko in na sprehod sem ga večinoma peljala po naših travnikih (ki niso majhni) ali pa lepo ob reki, da se je malo skopal itd. Tako da neee takrat nisem uporabljala vrvice za sprehod, ker ni nikogar ogrožal. Uporabila sem jo samo, ko smo ga peljali veterinarju ali pa če je šel kdo z njim v park na sprehod, to pa zaradi varnosti drugih ljudi. Samo zaradi tega sem mu dala gor vrvico in upam si trditi, da mu ni blo fajn.
Če že,imej mačko samo notranjo ali pa notranju+zunanjo z prostim izhodom ven. Nevem zakaj je treba mačko v takem primeru nosit ven na sprehod z vrvico? Naj bo te že celi life v hiši, če mora bit in je ne matrajte še dodatno s takimi sprehodi. Boljše, da te sploh ne gre ven, če se ne more zunaj znoret tako kot bi se hotela.
Purple na živce mi gre, da mi pametuje ena oseba, ki po eni strani zagovarja, da bi muce morale biti izključno notranje, po drugi strani pa se neke piz*i, kako smo lahko taki, da muc ne damo čipirat in bla bla bla. Kaj ti bo čip, če je muca itak samo notranja?! Nevem ne razumem tega...kako lahko pišeš taka nasprotja?V tem primeru zagovarjaj ali eno ali drugo. Ja ja ker ti poznaš veliko strokovnjakov in tega... :D.

In jaz sem slaba skrbnica, če imam moje muce rada tako kot ljudi (še verjetno malo bolj), skrbim za njih, da so čiste, jim kupujem hrano višjega cenovnega razreda, ker naj bi bila boljša, kljub temu da jo morajo jesti na silo; z njimi preživim skoraj vsak košček prostega časa; jih nonstop cartam; so lepo na toplem ko želijo biti; jim omogočam življenje tudi zunaj (vstran od ceste)-lahko same izbirajo kje bodo;jih vozim na preglede k veterinarju;...itd.?! No ql če je to slabo,potem se očitno res moram zamisliti :gruebel: .

Tako napisala sem kaj sem mislila,zdaj pa iz te brezvezne debate izstopam, ker vidim da si eni še vedno mislijo kako so oh in ah najboljši in imajo vse prav. Namesto da bi vsaj delček časa kaj 10x eno in isto pišejo na forumu in se vtikajo v vsako temo,preživele s svojimi živalmi ali pa malo poskrbele za sebe(!) bi bilo že super. Tako da...

LP
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Feb. 2009 10:28

suspicious_ napisal/-a:jaz nikjer nisem napisala da mi je vseeno kako dolgo bo naš maček živel, niti nisem nikjer napisala da ga pustimo da hodi naokrog brez nadzora, hotela sem ti povedati da živali ne moreš imeti celo življenje zaprte v sobi- očitno ne razumeš in prebeš samo tisto kar hočeš.

in kje je po tvojem razlika v tvojih besedah?
raje spustiš mačko ven, kot pa da je zaprta v stanovanju.In sledi sto možnosti kaj se lahko zgodi...Ni tle nobenga obračanja besed, točno to si napisala, v malo olepšanem smislu, kar sem ti povedala jaz v malo bolj ostrem!Izbrali ste mačko zunaj in jo potisnili v svet nevarnosti.
maya, še enkrat.zavetišče ti ne bo dalo mačke če jo boš mela zunaj, ti ni še vedno logično zakaj?še vedno ti ni logično,kako fajn more zgledat razskosan maček na cesti?Ni tle nobenga izgovora več.če imaš srce, tega mačku ne boš dopustila, sori!
in kukr sm rekla, če je celo žiulenje notr, je ne bo gnalo ven!Mam dost izkušenj z mačkami, predusem z notranjimi in vem da to ni tako kot ti praviš!
in ne primerjaj zdej sebe, ker med človekom in mačko v tem primeru je bistvena razlika!mačka ne zna pogledat levo pa desno pa it skoz prehod za pešče!maček gre,kot je rekla emanuela, radovednost je ubila mačko in to drži!Mislm nevem,res ne razumem kako si to vi predstauljate!

kaj pa če bi tvojga psa ogrožala kakšna stekla lisica, pa ga nebi mogla sutaut ko bi biu on zraven nje?
točno to se je zgodilo sosedu od mojga!pa da ne boš mislna, sredi ljubljane!peljal je psa na sprehod, spuščenega,sta šla po travnikih ob gozdu, rpide lisica in sta se poklala.in pes je mogu it na evtanazijo, ker je bla lisica stekla!tukej tvegaš psa, sebe, celo familijo in celo naselje!
usekakor je treba vedet kje so meje, ker psu se določenih stvari ne da razložit kot tudi mačkam ne!
te potvoje blablabla, sem ti že povedala, pdopira usak ki mu je mar do živali!zakaj čipiranje?Ker se še vedno lahko zgodi.zihr je zihr!jst sm pač za svoje zihr!rada storim use, da nebi tolkla potem z glavo u zid in jokala zakaj nisem.In to niso nobena nasprotja.Namreč zavetišča tudi oddajajo mačke striktno v dom kjer boso noter, pa use čipirajo!če ti pa še ni jasno zakaj, sm ti pa rekla, mal poguglej :wink:
res je čas, da si odpreš kšno spletno stran, na mojpes.net je veliko napsianga zakaj in kako, lahko si odpreš spletno stran Zavetišča Horjul, pa boš videla o čem govorim!
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 12. Feb. 2009 10:43

Zanimivo branje je tale blog: Muce zunaj so srečne - z vsemi komentarji vred.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 12. Feb. 2009 10:45

Brez skrbi, da berem tudi take strani! Ja sej *purple* imaš čiiiisto vse prav! Zakon si! Jaz imam pač drugačne predstave o tem kaj je mučenje živali in zapiranje v stanovanje je za mene vsekakor mučenje! In žal ne bom vzela muce iz zavetišča, če mi bodo rekli, da jo morm not zapirat. Mi smo muce dobili od oseb, ki bi jih sicer ubili (ker so dobesedno prizadeti tile ljudje!) in smo jim zato ponudili dom. Dve sta bili stari največ 5 dni in ju je mama zapustila, tretja pa je tudi bila zelo mala ko smo jo dobili.
Jaz vem, da se moje muce dobro počutijo in da jim nič ne manjka. Zgledajo zadovoljne, zdrave zdaj so ko smo odstranili njim škodljive rastline iz hiše, rejene so lepo,posvečamo jim dovolj pozornosti itd. Se požvižgam na to, če mi kdo reče, da ne skrbim ok za svoje živali. Malo svobode pa tudi morajo imeti. Škoda, da živali ne morejo govoriti. Me res zanima kaj bi nam povedale in katera bi se bolje počutila. Aja pa še zadnjič povem, da me je itak groza ko vidim kako povoženo žival, ampak tako kot sem že rekla-zame so kot ljudje in tista primerjava kaj sem jo prej napisala se mi zdi čist sprejemljiva. Tudi če muca ne pogleda levo in desno, ima dovolj razvit sluh pa tudi reakcije imam dobre, tako da mislim, da se muca lahko prej/bolj hitro umakne avtu kot neka oseba. Včasih se pa pač na žalost zgodi, da temu ni tako.
Ok to je res moj zadnji post glede tega. In *purple* priporočam ti, da ga ne komentiraš, ker če še slučajno nisi ugotovila, nima smisla.
Ajde

EDIT: *purple* priporočam ti branje tega bloga kaj ga je frigga prilepila. Sploh komentarje od spodaj!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Feb. 2009 10:54

oo frigga, tale muc bogi...pa njegova zgodba :( :(

ampak itak, sej ne bo izučilo nobenga...

še tole bom citirala:

4. člen Zakona o zaščiti živali:

Mučenje živali je:
– vsako ravnanje ali opustitev ravnanja, storjeno naklepno, ki živali povzroči hujšo poškodbo ali dalj časa trajajoče ali ponavljajoče trpljenje, ali škodi njenemu zdravju;

pa imej prav Maya.... :)
zakaj se po avtocesti ne voziš v nasprotno smer'ker je prepovedano kajne...Torej?
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 12. Feb. 2009 11:05

Kako pa ti veš, da tvoje mačke niso psihično 'bolane'', ker so zaprte? To spada pod trajajoče trpljenje se mi zdi...Pa saj vseeno! Do konca ne bova prišli.

Zakaj pa ti sama sebe ne zapiraš 24ur na dan v stanovanje, mačko pa?!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 12. Feb. 2009 11:08

suspicious_ napisal/-a:purple to kar pišeš je čist isto kot da bi tebe starši za vedno zaprli v hišo da se ti nebi kaj zgodilo, saj če nebi bila zunaj nebi vedela kako je, ane? mačka nebo trpela če nebo šla nikoli ven?pa bodi ti zaprta nekje in samo skozi okno opazuj naravo... pa prosim ne piši spet ene strani posta o tem kaj govorijo strokovnjaki

Natanko to je meni prišlo na misel, ko sem brala te poste. :wink:
Ne moreš maksimalno stoprocentno zaščititi - ne mačka, psa ne otroka ali odraslega.
Žival potrebuje tudi gibanje. In življenje je tveganje od trenutka, ko se rodimo (ali skotimo kot žival).

Sicer sem pa itak alergična na tako vehementno predstavljene resnice kot se pojavljajo tukaj. E-ji v hrani so škodljivi, samo slabi starši dajejo otrokom jest hrenovke, ker so svinjarija, tele kremice ne bi smela nobena dati na obraz, ker vsebuje diheksipernatroburat (tole sem si zdaj izmislila), starše, ki dajo otroku mobitel, bi morali dati v zapor, ker bo otrok dobil tumor na možganih od sevanja, en dan piše, da je treba jesti paradajz, ker je antioksidant, naslednji dan paradajz povzroča raka, razen če je vzgojen na samotni kmetiji na nadmorski višini 234m in se kmet pogovarja z njim ter meditira ob okopavanju.

Ni absolutnih resnic. Kar rabimo, je zdrava pamet, brez pretiravanja v katerokoli smer, predvsem pa ljubezen do živali.
Zame so mačke živali, ki potrebujejo poleg cepljenj, zdravljenja, ustrezne (to je meni veliko širši pojem kot Purple) hrane ... predvsem ljubezen in svobodo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Feb. 2009 11:14

Maya19 napisal/-a:Kako pa ti veš, da tvoje mačke niso psihično 'bolane'', ker so zaprte? To spada pod trajajoče trpljenje se mi zdi...Pa saj vseeno! Do konca ne bova prišli.

Zakaj pa ti sama sebe ne zapiraš 24ur na dan v stanovanje, mačko pa?!

ker jst znam pogledat levo in desno in sem bistveno manj izpostavljena nevarnosti glede tega kot mačka!In ne moje mačke niso psihično bolane.Moje mačke se imajo super :)
amm, maya, frigga ni prilepila tistga linka zarad komentarjev neizobraženih ljudi glede tega :wink: Mislm če ti pa to ni jasno, če ti slike tista ubogega muca niso jasne, potem ap sam bog ti pomagaj.važno da ima tvoj maček svobodo in da je potem na koncu konceu takle kot tist muc, ali pa: Takle kot je tist,desno spodaj!!
aplaudiram!

kr.ena, živam ne more izbirati, ker je odvisna od nas!mi pa lahko!razlika je očitna!glede svobode, je pa zgoraj napisano!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 12. Feb. 2009 11:19

Otrok tudi ne more izbirati. Kaj mu bodo dali starši za jesti, če bodo odklonili cepljenje (tudi taki obstajajo!) in če mu bodo kao zaradi varnosti prepovedali vse razen sedenja v sobi.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
suspicious_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a suspicious_ » 12. Feb. 2009 11:23

*purple* napisal/-a:in kje je po tvojem razlika v tvojih besedah?
raje spustiš mačko ven, kot pa da je zaprta v stanovanju.

ne vem nočeš razumeti ali res ne razumeš.... pravim ti da mačka zunaj ni brez nadzora, to pomeni da kadar imam mačka na zunaj, na vrtu, sem jaz zraven in je brez povodca. pa glede tega z lisico: ti lahko psa sprehajaš na povodcu nekje sredi gozda in če se bo pes odločil da se bo pognal za njo ga ti na povodcu ne boš nikoli zadržala- razen če maš kakšnega mini psa.

in ne primerjaj živali z ljudmi če imaš potem dvojna merila, pa če se že imaš za tako pametno ne bodi tako ozkogledna, ker nihče tukaj ne privošči živalim trpljenja, kar tako zelo pudarjaš, njihovega življenja pač ne moreš 100% usmerjati po svojih merilih, kakor verjetno tudi tvojega nihče ne!
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 12. Feb. 2009 11:24

Ravno včeraj sem na spletni strani zavetišča Horjul brala o tej muci kaj je frigga prilepila link! Misliš, da sem se smejala zraven ko sem jo gledala,ne? Ti si zdaj misliš, da sem čist brez srca, ker muci pustim svobodo!
Nisem zabita, vem zakaj je frigga prilepila tist link! Bil je namenjen meni, kot tako slabi skrbnici, da bi se malo zamislila. Jaz sem pa napisala,da si ti malo preberi komentarje zato, ker se bolj ne bi mogla strinjat s komentarji od UCHRIS-a. Preberi si vse njegove komentarje! Piše točno tako, kot mislim jaz in še kar nekaj ljudi tu na forumu.

Zdaj pa res konec. Ta tema ni namenjena obtoževanju katera ima prav in katera ne.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov