Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Jan. 2009 19:15

ja pa a je napisala, da sta cepljene?
drgač pa tud če sta cepljene, obstaja možnost če jima pred cepljenjem niso testa naredl, da sta mele že od prej od matere kšno bolezen če sta mlade? :?
jst upam, da ni nč hujšega no,čeprou mi tale kri ne da miru :? usekakor čimprej do druzga veterinarja pa zahtevat use preglede!
kaj pa zastrupitev???je možno da sta se zastrupile s čim?
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 22. Jan. 2009 9:32

Sem iz okolice Maribora,hodimo pa že nekaj časa k temu veterinarju in je bilo vedno ok. No včeraj sta muci šli na pregled in je rekel, da če bi bila viroza bi muci imeli vročino. Zdaj pa sploh vročine nimata in nič. Tamala bruha slino+malo krvi najbrž zato,ker ima že tako zelo razdražen želodček od tega bruhanja. Večja pa nevem. Pa rekel je,da je možnost da sta se zastrupili s kakšno rastlino,če sta jo slučajno jedli. Kaj pa vem,možno je vse, ker imamo v hiši ogromno rastlin. Tako, da sta dobili spet neko injekcijo in zdravila. Kaj bolj točnega nevem,ker grem komaj danes domov iz Ljubljane.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 22. Jan. 2009 16:01

No zdaj sem prišla domov. In vesela novica-muci sta že boljši :sport: . Tamala je danes že jedla in tudi živahna je že ful, večja pa sicer bolj ali majn večinoma poležava, ampak je danes tudi že normalno jedla, tak da suuuuuuper. Sem ful vesela...jutri še gresta vseeno na pregled.Tako je rekel veterinar.

Uživajte :P
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 22. Jan. 2009 19:47

No super :) Pol pa sporoč, kaj jima je sploh blo, me prov zanima.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 22. Jan. 2009 20:42

^ Po vsej verjetnosti sta se zastrupli s čim, ker kaj drugega veterinar ni ugotovil. V glavnem, da sta ok zdaj. Velika muca bi zdaj pojedla vse kaj vidi :D . Mala bi tudi nonstop jedla,vendar ji dajemo večkrat na dan majhne količine, da se želodček spet navadi hrane-glede na to, da je danes prvič jedla po 6 dneh. Tudi bruhata ne več. Smo si oddahnili vsi :cool:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Jan. 2009 21:30

no, tud mene veseli da je use ok :)
sam mi useen tale vaš veterinar ne gre čist iz glave :? ker če bi do kšne ornk zastrupitve pršlo, pa bi on tko odreagiral kot je zdej, bi blo lohk za mucke usodno :?

kaj pa kšno dietno in nealergeno hrano,jim dajete zdej?se mi zdi da je mal boljše začet s kšno netolk agreisiuno hrano...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 22. Jan. 2009 22:57

Malo si preberi katere rastline so za mačke strupene in jih odstrani iz hiše.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 23. Jan. 2009 10:54

^ smo že takoj ko je veterinar omenil to možnost,brez skrbi!

V bistvu ju hranimo s tisto hrano kot prej, vendar res po malo, da se spet navadita. In danes že čist normalno jesta. Aja tamala zdaj rajši je samo brikete, prej jih ni imela nevem kako rada :D.
Ja sej smo se odločili, da zamenjamo veterinarja. Se ta je fajn in vse,ampak če bi bilo kaj 'hujšega' bi muca verjetno umrla. Tako, da na naslednje preglede bomo muco vozili v Maribor. A pozna katera kakšnega res ok veterinarja v Mariboru?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Jan. 2009 21:45

Joj, jst pa ne vem, kva je z mojo mačko zadnje cajte (to, ki jo mam pr seb v stanovanju), ker mi je zdej v kratkem že 2x poskušala pobegnt. To pa zgleda tko, da ko jst skočm po kej ven na hodnik (to je skupn hodnik, kjer mamo shrambene omare) in sam priprem vrata, da takoj izrab šanso, švigne iz stanovanja in začne tečt po hodniku, pač proti izhodu. Prej sm mogla prov en kozarc iz rok spustit, da sm jo zagrabla, ker me ni jebala 5%, ko sm se ji nastavla in jo hotla nagnat nazaj v stanovanje. To gre na žive in mrtve. Sploh mi ni jasn, kaj jo je obsedl, da zdj naenkrat kr hoče pobegnt, pa sploh ne pozna zunanjega sveta, pa nč, ker je skoz v stanovanju...ker mor bit, če hočem, da je varna, ker smo takoj ob glavni cesti. No vrata se bo od zdej naprej definitivno skoz zapiral, pa tud če sam za 10 sekund grem ven. Sam res nimam pojma, kva ji je, tega do zdej nikol ni počela, ubistvu se je ful bala vsega zuni izven tega stanovanja?! :?
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 24. Jan. 2009 21:47

kaj se goni?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Jan. 2009 21:52

Drugač je sterilizirana, sam možn, da jo kljub temu mal daje. Tud na splošn se mi zdi zadne čase bolj sitna.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 24. Jan. 2009 21:56

Ja možno...al pa so pač muhice :) in pa radovednost.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 24. Jan. 2009 22:11

Koliko je pa stara? Moja Nottka zdaj prihaja v puberteto in jo trga na polno. In moram tud skos paziti na vrata.

Mogoče sam grunta, kaj naj še ušpiči. :D
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Jan. 2009 22:56

Stara je 4 leta. Ne vem, do zdej tega ni počela, sj pravm, edin not v stanovanju se je varno počutla, zdj je pa kr dvakrat v kratkem probala skliznt :? A jo res še vseen mal hormoni matrajo, firbec, al kaj?! To k začne tečt, sam gre, se sploh ne obotavlja, prov ujet jo morš...Prej sm mela polne roke in sm vidla, da me ne bo upoštevala in da bo sam šibala mim mene, sm sam spustila un kozarc iz rok, da sm mačka pograbla :D
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a emkica » 25. Jan. 2009 9:45

joj, moja mačka je tud ena smeška...tko vedno brska po smeteh v kopalnici, ker so ji začuda zelo všeč palčke za čiščenje ušes..LOL...in pol jih meče po celem stanovanju. Všeč pa so ji tudi britvice..ne vem zakaj...tko, da k sem to ugotovila jih zdej skos skrivam, ker si je zarad tega tud brkice mal porezala. Čudo od mačje, ej :D

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov