Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 17. Jan. 2009 20:20

Jagodka, sorry, ampak tale logika veterinarja glede obrazca je totalno mimo. Ker vem kater veterinar je pristojen za "najino" občino, lahko samo rečem, da je žalostno da taki veterinarji sploh obstajajo. Temu vetu se gre resno samo za denar in mu dol visi za živali. Oskrba preko občinske napotnice je namenjena izključno brezdomim živalim in ne lastniškim. Preko te napotnice je krito samo osnovni pregled in cepljenje, sterilizacija/kastracija in nobene druge stvari ala operacije, antibiotiki itd. Tako da tudi, če bi punca hotela to izkoristit, enostavno ne bi mogla, ker bi vet dobil zavrnjeno položnico (občina ne bi hotela plačat, ker obstaja dogovor kaj se izvaja na napotnico).
Druga stvar pa je, da vse občine nimajo tega tako zrihtano, čeprav bi po zakonu mogle imeti. Večina se jih izogiba plačevanju za oskrbo brezdomih živali, tako da tudi napotnice ne obstajajo.
Na žalost obstaja veliko škrtega folka, ki mu je žal denarja za lastno žival in poskušajo priti kar se da poceni skozi - na tuje stroške, v tem primeru občinske. Žalostno!! Predvsem žalostno, da imajo taki ljudje sploh živali. Sorry, ampak če imaš žival, si zanjo odgovoren in se zavedaš posledic in stroškov, ki jih prinesejo nepredvidene situacije. Drugače si živali raje ne omisli!
Na srečo je pa zdaj v naši občini tako poskrbljeno, da se ne da več goljufati! Vsaj ena pozitivna stvar, če se že tistega butastega veta ne da zamenjati. Grem raje peš na drug konec Slovenije kot da svojo žival peljem k temu vetu, ker ni niti malo usposobljem in tisti, ki imamo malo več opravka z živalmi to dobro vemo in se ga v velikem krogu izogibamo.

luckyme000, pelji mačko k vetu in potem razmišljaj kako naprej! Se pri vetu da zmenit za odplačevanje na obroke. Pa si najdi občasno službo in počasi odplačuj. Madona no, saj je le tvoja mačka in boš že poskrbela zanjo. Me prav zanima, če bi si kdo od tvojih staršev zlomil nogo, a bi tudi doma ostal in rekel, sej se bo zacelila?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 17. Jan. 2009 21:11

Dobr no, sj ni treba takoj napadat. Če njeni tastari tko gledajo na živali, dost žalostno, se pa vsaj ona zaveda, da to ni uredu.

luckyme000, najbol, da se obrneš na veterinarja, poveš, kakšna je situacija in boš vidla, kaj ti bojo predlagal. Ne vem, al pa na kšno društvo proti mučenju živali, ki deluje v vaših koncih. Da ti vsaj svetujejo.
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 17. Jan. 2009 21:22

Nič ne napadam, samo povem kako je in da se teh izjav ne sme izkoriščat!

Društvo ji ne bo nič pomagalo, ker se ne ukvarja z lastniškimi živalmi, še manj pa da plačuje veterinarske stroške. Pa ne za to, da so lastniške živali kaj manj vredne, ampak zato ker je denarja in časa premalo še za brezdomčke. Od društva bo verjetno dobila samo vljuden odgovor, kaj si oni mislijo o tej situaciji in na katere vete se lahko obrne.

Kot sem že omenila, z veterinarjem naj se zmeni za obročno odplačevanje. Tudi če je punca v osnovni šoli, si lahko poišče kakšno občasno delo in tako odplačuje račun. Če ne drugega, bi se mogoče dalo zmenit, da odplača z delom pri vetu ali kaj podobnega.
luckyme000
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a luckyme000 » 17. Jan. 2009 21:56

hja...najprej ne da si moji starši neb mogl prvoščit, ampak enostavno nočejo si delat stroškov in se ne želijo bavit s tem. pa tut s tem obrazcem jes ful prvič čujem, in če prav razumem je to obrazec ki ti ga dajo če je mačka najdenček al koga? no moja mucka ni najdenček mimgrede če je moja ane? tak da bi se mi verjetn sam smejal pr veterinarju...
sm u srednji šoli tok da bom upoštevala tvoj nasvet linnka* in si bom našla kakšno delo, če bo kej na razpolago...če ne pa tak kot sm že rekla zbirala bom dnar in sicer frendice mi bojo dale neki zraven, smo že zmejene, največji delež bo pa prispevala najboljša kolegica ki mi je dala to mucko za rojstni dan in ji tut velik pomeni... pa ne se tok kregat zej tule sam zarad mojga primera....js sam upam da se bo vse rešil in da bodo tastari prišli k pameti....sej ne morm verjet ampak dnar bi dal sam v primeru da bi mucki dali inekcijo-mislim tisto ki bi jo uspavala...mislim, če mi to nardita z njima ne spregovorim niti besede več
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 18. Jan. 2009 9:18

luckyme000 ampak to je treba zdaj takoj naredit ne pa čakat še nevem koliko dni!!!Boga mucka :? ...
Še vedno ne razumem ljudi (v tem primeru tvojih staršev), ki lahko ob pogledu na bolano oz.poškodovano žival ostanejo ravnodušni in bog ne daj,da bi dali kak evro za njeno operacijo. Tudi moja mama ni neka ljubiteljica muc (ima raje druge živali), ampak vem da če bi si katera zlomila nogo bi jo ona sama brez pomisleka peljala k veterinarju, ker ne bi mogla gledat kako žival trpi. Zdaj si pa predstavljam vašo bogo revico :nein: .

Zdaj imam pa še jaz eno vprašanje. Moja najmlajša mucka (jo imam tudi za avatar :razz: ) včeraj cel dan ni nič jedla. Samo spala je in tudi igrala se ni nekaj ful,tako kot se ponavadi. Zaradi tega sem jo čez noč vzela k sebi v sobo in ponoči se je 2x zgodilo, da je kao hotela bruhat, ampak je ven prišla samo slina. Ni se dolgo matrala s tem, ampak nevem no...Sej naša druga muca je enkrat izbruhala celo miško in potem ni bilo panike,ali pa je izbruhala kepico dlake in je potem vse normalno jedla itd. Ta pa že od včeraj ne je. Najbrž je včeraj kaj takega pojedla in bi to zdaj rada 'ven dobila', ker ji ni odgovarjalo, ali pa bi res rada dlake izbruhala pa nekako ne more. Aja spije pa ogromno vode. Ji lahko kako pomagam ali jo za ziher peljem k veterinarju?
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 18. Jan. 2009 11:14

Maya19, a je razglisten? Če bruha samo slino, je možno, da ima gliste. Je cepljen proti kužnim boleznim? Pa glede na to, da je še mladič, ki noče jesti, je treba hitro ukrepat.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 18. Jan. 2009 12:39

frigga napisal/-a:Maya19, a je razglisten? Če bruha samo slino, je možno, da ima gliste. Je cepljen proti kužnim boleznim? Pa glede na to, da je še mladič, ki noče jesti, je treba hitro ukrepat.

Cepljena je bila ja, razglistena pa ne :? . Danes bom poklicala dežurnega veterinarja in ga malo vprašala kako in kaj, jutri če pa še vedno ne bo jedla jo bom peljala pa na pregled.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 18. Jan. 2009 13:15

Kako je pa sploh lahko bila cepljena, preden ste jo razglistili? Kolikor vem, cepivo sploh ne prime, če ima gliste. Daj ji danes skuhaj piščanca (file, brez kosti) in ga spasiraj, če bo to hotela jesti - ponavadi to pojejo, tudi kadar protestirajo glede ostale hrane). A je še apatična (mirna, neigriva, veliko spi)? Jutri pa pojdi z njo k vetu.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 18. Jan. 2009 15:05

Kdo pa je rekel, da je imela gliste? :gruebel: Do zdaj ni imela nikakršnih zdravstvenih težav.

V glavnem sem klicala veterinarja in je rekel, če jutri ne bo boljše, da jo naj pripeljem. Ima dolgo dlako in je možno, da se ji je tista 'kepica' dlak zataknila in noče ven in se je pač 'zaprla' in izgubila apetit. Pač to sem zdaj tak čudno povzela kaj je on rekel.To bruhanje sline,izguba apetita in neigrivost so znak tega. Pri glistah je trebušček ponavadi napet-pri njej pa ni.
Bomo videli no. Bom poročala kako in kaj.

Aja ja še vedno je mirna in večinoma samo spi :? .
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 18. Jan. 2009 16:11

Nisem mislila tako, da je tvoja imela v času cepljenja gliste. Hotela sem povedati samo to, da se preventivno pred cepljenji razglisti žival.

Kakorkoli, upam, da ni nič resnega in da bo vse ok. Vseeno lahko poskusiš s piščančkom, da bo vsaj nekaj pojedla. To, da je apatična, je vsekakor znak, da nekaj ni v redu. A lula in kaka tja kot ponavadi?
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 18. Jan. 2009 16:42

No prej se je zbudila in hotela it ven pa sem jo opazovala in je lulala. Na večjo potrebo pa ni šla zdaj že nekaj časa :? .Ampak ok glede na to, da itak nič ni jedla od včeraj dopoldan v bistvu ni imela kaj. Ji bom skuhala zdaj piščanca in probala še to,drugače pa upam, da bo jutri vedel veterinar kaj več povedat.
Glede glist. Seveda nam je veterinar rekel,da je priporočljivo muco vsako leto 2-3x razglistit, ampak nevem zakaj še tega pri njej nismo naredili :? . Ker ostali dve muci sta obe razglisteni, ampak tudi njiju smo prej cepili kot pa razglistili in ni blo nič narobe, tako da smo se malo na to zanašali...Bom počakala, da se pozdravi in bom še pri njej poskrbela za to čimprej, da bo ja zdrava moja mala kepica.

luckyme000 kako si pa ti zdaj zrihtala z mucko?
Uporabniški avatar
nanyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2006
Kraj: 18km iz mb

Neprebrana objavaNapisal/-a nanyka » 18. Jan. 2009 19:06

naš mačak pa je šel pred enim tednom na potep in ga še do danes ni nazaj!

Sicer je zaj čas ko se gonijo muce, sam me vseeno skrbi, da ga ne bo nazaj!

Je že mel kdo kako tako izkušnjo?
When God Created Men, She Was Only Kiding!
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 18. Jan. 2009 19:27

Jst ne, ker imam kastriranega mačka in sterilizirano mačko, pa tudi sicer ju imam stalno pod nadzorom (beri: nikoli ju ne spustim iz stanovanja). Upam, da bo tale potep tvojega mačka šola za v bodoče.
Uporabniški avatar
nanyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2006
Kraj: 18km iz mb

Neprebrana objavaNapisal/-a nanyka » 18. Jan. 2009 19:31

jaz sem ga tud misla dat kastrirat, ampak še malo bol pozno, ker muc še ni star niti eno leto!Je pa mi odšel podnevi, ker ponoči je pa itak obvezno no3!
Sicer mi je soseda rekla da ga je vidla z njihovo mačko, sam ne vem če ni kaj zamešala :?

Brala sem, pa da ga lahko ni tud do nekaj tednov!

Me je pa strah, da ga je kdo vzel, ker je ful cartljiv in se ne boji neznancev!No upam da se bo vrnil :cry:
When God Created Men, She Was Only Kiding!
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 18. Jan. 2009 19:37

Ti daš mačka lahko S/K pred prvo gonitvijo - to je najbolj priporočljivo. Se pravi nekje pri starosti 5,6 mesecev, včasih tudi prej. Moja mačka je bila sterilizirana pri starosti 4 mesece, ker se je ful hitro začela gonit.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov