Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 30. Dec. 2008 17:16

EDIT: tole je komentar za evelyn. Nič ne bo! Ker mijavka za znoret, skor nič ne jé in se samo vlači iz ene sobe v drugo, tako da bomo tole zatrli v kali. :D

Žuža, res najbolje, da veterinar oceni, kaj je narobe. Mogoče so pa bolhe. Je zunanja mačka? Kdaj je nazadnje dobila ampule?
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 30. Dec. 2008 17:59

lorelaj napisal/-a:
Stanejo pa pasemski mucki tam okrog 600 evrov in več, za 500 evrov se je že treba vprašat kakšni so ti vzreditelji (govorim za tiste pasme za katere sem se jaz zanimala). Vsaj po mojih izkušnjah in po izkušnjah tistih, ki so mi svetovali glede nakupa mačke. Se pa strinjam, da je to ogromno denarja, sploh za nas mlade. :? Upam, da se boš kljub vsemu odločila za nakup novega mucka, ker ni bolj pomirjajoče stvari kot gledanje malih kepic, ki se podijo po stanovanju. :)

Ja, meni je toliko dnarja absolutno preveč... Mogoče nekoč, z redno službo. Mi je pa mami rekla, da ona ne more živet brez mucka (leto pa pol nazaj je rekla, da ona v svoji hiši mačka ne bo mela), tko da se bove enkrat sam odpelale v Gmajnice pa vzele kšnga mladička, ker živimo itak čist blizu. Je pa smotan, ker jih je zdej ful mal. Do pomladi čakat je pa dolga. No ja, če kdo ve za kšnga izredno crkljivega mladiča, nej sporoči.

Kok je dolgčas v hiši, začela sem mojo 8 letno psičko učiti nove trike, ker se morm z nekom ukvarjat. Kok jo pogrešam, revčico.

Slika

Zdej sm šla domov in se mi je kr ena mačka nalimala in se hotla crkljat. Neka neznana mačka, nikol se mi to ni zgodil v 13 letih. Pa se je ful ustrašla, k je avto šou. Se sprašujem, če majo mačke kkšne sorte telepatijo. Kao, da je povedala, da je moja muca v redu. :? Pa ona se je prejšn večer ful čudn obnašala, k sm jo zadnjič vidla. Kr ni in ni hotla v svojo sobo. Na hodniku se je usedla in protestirala. Ne vem. Mogoče majo res kej magije v seb. Al se pa men meša.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 30. Dec. 2008 18:10

Kolk starega mladiča to misliš? Jst sem dva tedna nazaj v zavetišču vzela osemmesečnega in takih majo ful, ker so to spomladanski, vsi bi radi pa samo male bejbije. Je prov fajn, ker ni več ''otroček'' - je veliko bolj umirjen in nonstop se sam crklja. Notti, ki je mlajša, pa samo nori po stanovanju.

P.s. Pa upam, da ga misliš imet notri.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 30. Dec. 2008 18:18

Ne, jst bi mela bejbija. Tm do tri mesece max.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 30. Dec. 2008 19:50

Pr starših-cel mačji azil.od prej majo mačkona Rastata in Odina,pa Hijeno in njen vrtec(teh ni šans v roke prijet) pa ker jih zunaj hranijo se kr pritepejo druge mačke in se udomačijo.tak da majo zihr kakih 15 muc.sam men bodo za zmeri ostali v spominu mucani,ki jih več ni...
Kika...bla je ful lepa črna mačkica z izrazitimi zelenimi ukami(smargadnimi).Tigi...moj najljubši mucek,ki so mi ga zastrupli sosedi...tega debelinka ni šans da prebolim,kak sm ga mela rada.
Uška...malo smotana mačka,ki je bla polna vragolij.
Zdajšnji rumeni Rastič je prava ruska mravlja...lahk sam lepo mirno leži na kavču in da se ga sam dotakneš te iz čistega mira spraska,da ne veš zakaj fašeš...kot jaz pravim glumi snoba.
Odin glumi vanabi rasto...
hijena...nima zastonj tega imena...
Jura se je prtepu...je perzik tigraste barve in ful v fris spominja na risa.ma ful prepleteno dlako,ki mu jo bom enkrat pomladi morala piostrič,da bo "lep...ker tisti svaljki res na drede spominjajo...naj bo še malo pankič :lol:
tle pa mamo tud cel vrtec mačk-8 komadov...
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 30. Dec. 2008 22:47

frigga napisal/-a:
Žuža, res najbolje, da veterinar oceni, kaj je narobe. Mogoče so pa bolhe. Je zunanja mačka? Kdaj je nazadnje dobila ampule?

Ubitstvu je notr in uzuni, ampak večinoma je notri. Ampule pa še nikol ni dubu, ker smo že gledal če ma bolhe pa res ni blo nič vidt.A je možn da se ne vidjo?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 30. Dec. 2008 23:20

Ne vrjamem, da bi se sam po ušesih prasku, pa stresu z glavo, če bi imel bolhe. Pa bolhe vidš s prostim očesom, če mal pogledaš. Sigurn ma vneta ušesa, al pa garje, pa da jih ma globok notr, da se v uhljih ne vidjo. Al pa tretja možnost, da ma kšno alergijo (tko k moja), ker mački se baje pr alergijah praskajo okol ušes in po glavi...tko je men vet reku.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 31. Dec. 2008 9:00

Je pa vseeno fino, da dobi ampule (za mačke so najboljš stronghold). Pa daje se jih preventivno in ne takrat, ko bolhe že so.

Žuža, najboljš, da mačka res pregleda veterinar, boš vsaj za zihr ugotovila, kaj je narobe.

Yazmeen, kakšno alergijo pa ima tvoja mačka? Na kakšno hrano?
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 31. Dec. 2008 11:15

V soboto ga bom pelela k veterinarju dopoldne, ker danes nimam nobenga spet doma, bi pa ful rada da gre nekdo z mano, da pelje jst pa mal mačona cartam-ker še nikol ni šel,in nočem da mu je prevelik stres.
Upam,da ne bo nič hujšiga. Ubistvu rajš vidm, da so garje kot pa vnetje ušesa :( .
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 31. Dec. 2008 11:35

Sej ga daš itak v transporter, tako da ne bo nič hudega. Ali si ga mislila v naročju držat med vožnjo?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 31. Dec. 2008 12:24

Bolš, da ga daš v transporter, al pa vsaj v kakšno škatlo, ker iz naročja ti lahko pobegne, če se kej ustraš.

frigga, ne vem točn, na kaj je alergična, zgleda, da na neki v briketih (če je sploh na hrano). Skoz je jedla od Hillsa hrano, že od mejhnga, ta alergija se ji je pa pojavlala enkrat al pa dvakrat na let, tko da nimam pojma. U zadnje mi je vet. reku, da je skor sigurn, da je na to hrano alergična in sva ji mogla zamenjat brikete. Zdej zaenkrat je ok, bomo vidl :?
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 31. Dec. 2008 14:27

frigga napisal/-a:Sej ga daš itak v transporter, tako da ne bo nič hudega. Ali si ga mislila v naročju držat med vožnjo?

Ja ponavad mi zmer v naročju sedi, če se tko km pelemo. No ga bom dala pa v transporter. Držte pesti, da bo use uredu v soboto.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 31. Dec. 2008 14:36

^ ja itaq, kr u to zadevco ga "spravi", bo najbolš!

mi smo enkrat že našega pokojnega mačka k veterinarju, pa je na P, iz avta spizdil pod eno ograjo na drugo stran, pa med kup naloženih palet... smo mel precej dela, d smo ga najdl, pa kasneje še ven spravl :lach:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 31. Dec. 2008 15:45

Ja, pa hudič je tud to (če ga nimaš v transporterju), ker so ponavadi na klinikah tudi psi, ki pa niso ravno vsi navdušeni nad mačkami, pa še maček se lahko ful prestraši.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 31. Dec. 2008 16:37

Ja, sej to, že tko so živali ponavad vznemirjene pr veterinarju, psa še nekak lahko obvladaš, če ga maš na povodcu, maček ti pa komot pobegne iz naročja, če se ustraš.

Mojmu bivšmu je 4 mesce star prinašalc (k sva ga mela skupi), k je čaku z njim pred kliniko, pobegnu s povodcem vred, pa direkt čez cesto, pod avto :( In je uro za tem umru na kliniki, kljub takojšnji pomoči :cry:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov