Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Naš bivši maček je zginil za teden dni. Pa smo prejokali cele dneve misleč, da ga ni več. Pa se je vrnil z gonjade shiran da nisi mogu verjet.
Pol je zginu za dva tedna. In se spet vrnil. Tako je bilo vseh 7 let kar je bil z nami. Smo se navadli, da v času gonjenja zgine za vsaj teden dni.
Pol pa smo dobili psa. Maček je postajal vedno bolj ljubosumen in čez kake pol leta se je preselil 3 hiše stran. Tam pač ni blo psov, lastniki pa so meli samo 1 mucko in so bli grozno veseli, da je micka dobila družbo. Si je maček kar sam poiskal kar mu je bolj pasalo.
@Maya19, iskreno upam, da se mucka ali priklati nazaj domov, ali najde nov topel dom.
Pol je zginu za dva tedna. In se spet vrnil. Tako je bilo vseh 7 let kar je bil z nami. Smo se navadli, da v času gonjenja zgine za vsaj teden dni.
Pol pa smo dobili psa. Maček je postajal vedno bolj ljubosumen in čez kake pol leta se je preselil 3 hiše stran. Tam pač ni blo psov, lastniki pa so meli samo 1 mucko in so bli grozno veseli, da je micka dobila družbo. Si je maček kar sam poiskal kar mu je bolj pasalo.
@Maya19, iskreno upam, da se mucka ali priklati nazaj domov, ali najde nov topel dom.
Imaš, da me vikaš!
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
A se tut zdej gonjo ?Mi smo skor obupal že..14dni ga ni..
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Mislim, da zdaj ni čas gonitve. Vsaj muce pri babici (ki niso kastrirane oz. sterilizirane) se ne gonijo trenutno.
Jaz tud upam, da bo prišla nazaj,ampak je stara komaj 3 mesece in se je vedno rada skrivala v motore od avtomobilov. Preden smo kam šli in sta bili muci zunaj,smo vedno preverili ali nista slučajno kje v avtu, včeraj pa se je atiju ful mudilo in je samo peljal, misleč da sta muci tak v hiši. In pač ni druge razlage, ker nikoli ni sama nikamor šla. Vedno je hodila za sestrco, tako da sama od sebe verjetno res ni mogla kam it. Smo pa se že včeraj zvečer peljali po tisti poti ko ati, če bi slučajno med vožnjo kje dol padla, ampak je nikjer ni blo.
V glavnem upam, da jo bo kdo našel in bo lepo ravnal z njo. Taka ful cartika je in mislim,da bo takoj stekla k kakšnim ljudem če jih bo kje videla.
Njena sestra pa je včeraj celo večer mijavkala pa jo iskala, tudi danes samo hodi po hiši pa jo išče
Jaz tud upam, da bo prišla nazaj,ampak je stara komaj 3 mesece in se je vedno rada skrivala v motore od avtomobilov. Preden smo kam šli in sta bili muci zunaj,smo vedno preverili ali nista slučajno kje v avtu, včeraj pa se je atiju ful mudilo in je samo peljal, misleč da sta muci tak v hiši. In pač ni druge razlage, ker nikoli ni sama nikamor šla. Vedno je hodila za sestrco, tako da sama od sebe verjetno res ni mogla kam it. Smo pa se že včeraj zvečer peljali po tisti poti ko ati, če bi slučajno med vožnjo kje dol padla, ampak je nikjer ni blo.
V glavnem upam, da jo bo kdo našel in bo lepo ravnal z njo. Taka ful cartika je in mislim,da bo takoj stekla k kakšnim ljudem če jih bo kje videla.
Njena sestra pa je včeraj celo večer mijavkala pa jo iskala, tudi danes samo hodi po hiši pa jo išče
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Vrjetno ga ne bo nazaaaaaaaaj
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
trapa napisal/-a:Naš bivši maček je zginil za teden dni. Pa smo prejokali cele dneve misleč, da ga ni več. Pa se je vrnil z gonjade shiran da nisi mogu verjet.
Naš star črn maček, ki mi ga je pred leti podarila prijateljica, se je zelo težko navadil pri nas doma, čeprav si nismo prišli na jasno zakaj. Vem samo, da je čez teden dni že živel pri sosedovih, ker sem ga večkrat videla, da je plezal po drevesu ali pa se skrival pred otroki. Pa smo ga pustili, da ostane tam, ker so ga otroci vzljubili, mi pa smo tako ali tako že imeli psa.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
^^mi smo pa tako dobili sedanjo muco od sosede =) nekdo jo je odraslo, brejo zapustil v blizini nasega doma, in je tavala naokoli, in moja soseda (Velika ljubiteljica mack) jo je vzela k sebi, oskrbela mladice in jo dala stelirizirat. je pa fora da je mela ze od prej odraslo macko in ti dve se fuul nista prenesli! zato se je ta macka vedno bolj zadrzevala pri nas (ker ko je soseda sla na morje je dala moji mami hrano da jo hrani) in zdaj je nasa ze 6 let s sosedovo macko sta pa najvecje sovraznice
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Ja, moja Jackie Hvala... Mami je odnesla smeti ven, pa ji je sledila, pa jo je avto zbil. In vse to je mami vidla in jo še toplo pobirala s tal. Tko da že cel dan joka, pa ne vem kaj narest. Jst sm očitno že čist otopela. Sej ne vem, a je dobr novo mucko nabavt? Nočm met več muck. Preveč bi se mi smilile, če bi jih mela zaprte v stanovanju, ven jih pa tud ne bi spustila po tem danes.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
sončk napisal/-a:Preveč bi se mi smilile, če bi jih mela zaprte v stanovanju, ven jih pa tud ne bi spustila po tem danes.
Zakaj bi se ti smilile? Mislim, na podlagi česa nekatere sklepate, da mački, ki so samo notri, trpijo? Če imate nekastrirane/nesterilizirane, je logično, da v času gonitve silijo ven.
A ni to, da ti je mačka zbil avto, dovolj velik razlog za to, da mačk (če jih boš še kdaj imela) nikoli več ne spuščaš ven? Jaz imam dva mačka doma, izključno notranja, in nimata nobene možnosti izhoda ven, pa nista nobena revčka boga, ker morata biti notri. Se imata prav luštno. Pa še jaz nimam nobenih skrbi glede raznih bolezni in glede tega, kar se je zgodilo vašemu mačku.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
^^ Naši dve mucki sta v stanovanju, imata pa tudi možnost izhoda ( imata tista vratca mačja). In ena se nonstop joka, če je ne spustimo ven, druga pa ne gre niti v bližino vratc, da bi si malo ogledala pokrajino zunaj. Čisto odvisno je od mucke, če je pač bolj za zunaj ali ne.. Če naletiš pač na hišno, se ti ne rabi niti malo smilit, ker prav uživa notri
Imam pa tudi jaz eno vprašanje - ali je res, da lahko pitje mleka (tudi tistega pravega mačjega) povzroči razpad jeter?
Imam pa tudi jaz eno vprašanje - ali je res, da lahko pitje mleka (tudi tistega pravega mačjega) povzroči razpad jeter?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Če mačka nikoli ni bila zunaj, sploh ne ve da "obstaja" še en svet, zato po njem ne hrepeni. Notranji mački, ki še niso bili v stiku z zunanjim okoljem, zato nimajo potrebe raziskovanja zunanje okolice. Ponavadi le radi gledajo skozi okno.
Tamarra, kolikor vem je večina mačk preobčutljivih na laktozo, zato je bolj priporočljivo, da pijejo vodo in ne mleka. Tega o razpadu jetr še nisem slišala, vsekakor pa mleko za njih ni dobro. Glede mačjega mleka pa mislim, da je priporočljivo, da ga mladički pijejo. Če se motim, bi bila vesela, da mi kdo razloži, da nimam prav.
Tamarra, kolikor vem je večina mačk preobčutljivih na laktozo, zato je bolj priporočljivo, da pijejo vodo in ne mleka. Tega o razpadu jetr še nisem slišala, vsekakor pa mleko za njih ni dobro. Glede mačjega mleka pa mislim, da je priporočljivo, da ga mladički pijejo. Če se motim, bi bila vesela, da mi kdo razloži, da nimam prav.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
^^sonček..... :bussi:
drugače se pa strinjam z lorelaj..Če mačke navadiš že od začetka,ne bodo pogrešale zunanjega sveta.
Mi mamo enga zunanjo notranjega in eno samo notranjo mačko.In za unga me je strah, ampak ker smo ga že dobili od enga, ki ga je imel skos zunej, je potem skos jokal za ven in prosil.Tko, da on je zunej čez dan (no kadar jst pridm ga dam zmeri notr ), ponoč pa obvezno notr.No sej čez timo je itak večinoma skos notr.
Tadruga je pa tko, polet jo nesemo mal ven usake tolk časa mal popast (po nadzorom), pa jih kr ustreza, ampak ne pogreša zunanjega sveta, ne joka, ne prosi, ne nč.
tko da če mačka navadš samo na notranjost, mislm da nebi smelo bit težav in tud mačkam ni bed če so notr.jstnsm rekla, sa usaka next mačka, ki bo v mojem žiulenju, bo absolutno notr, da se ne tresem zarad ceste
drugače se pa strinjam z lorelaj..Če mačke navadiš že od začetka,ne bodo pogrešale zunanjega sveta.
Mi mamo enga zunanjo notranjega in eno samo notranjo mačko.In za unga me je strah, ampak ker smo ga že dobili od enga, ki ga je imel skos zunej, je potem skos jokal za ven in prosil.Tko, da on je zunej čez dan (no kadar jst pridm ga dam zmeri notr ), ponoč pa obvezno notr.No sej čez timo je itak večinoma skos notr.
Tadruga je pa tko, polet jo nesemo mal ven usake tolk časa mal popast (po nadzorom), pa jih kr ustreza, ampak ne pogreša zunanjega sveta, ne joka, ne prosi, ne nč.
tko da če mačka navadš samo na notranjost, mislm da nebi smelo bit težav in tud mačkam ni bed če so notr.jstnsm rekla, sa usaka next mačka, ki bo v mojem žiulenju, bo absolutno notr, da se ne tresem zarad ceste
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
lorelaj napisal/-a:Če mačka nikoli ni bila zunaj, sploh ne ve da "obstaja" še en svet, zato po njem ne hrepeni. Notranji mački, ki še niso bili v stiku z zunanjim okoljem, zato nimajo potrebe raziskovanja zunanje okolice. Ponavadi le radi gledajo skozi okno.
Mislim, da to ne drži. Imamo dve muci - ena je bila od malega not, druga pa malo not, malo zunaj.. In ravno tista, ki je bila vedno not, je začela delati silo, da bi šla ven, tista ki je pa 'poznala' zunanji svet, pa ni skoraj nikoli bila veni, odkar jo imamo
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Tamarra* napisal/-a:lorelaj napisal/-a:Če mačka nikoli ni bila zunaj, sploh ne ve da "obstaja" še en svet, zato po njem ne hrepeni. Notranji mački, ki še niso bili v stiku z zunanjim okoljem, zato nimajo potrebe raziskovanja zunanje okolice. Ponavadi le radi gledajo skozi okno.
Mislim, da to ne drži. Imamo dve muci - ena je bila od malega not, druga pa malo not, malo zunaj.. In ravno tista, ki je bila vedno not, je začela delati silo, da bi šla ven, tista ki je pa 'poznala' zunanji svet, pa ni skoraj nikoli bila veni, odkar jo imamo
Na kakšen način to misliš? Je sedela pred vrati in mijavkala al kako? Pa je to sterilizirana mačka?
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov