Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Tamarra* napisal/-a:^^ Zoniton je sredstvo za zatiranje mikrosporije. Tak da frigga preventivno zdravi, zatira ali kakorkoli pač, če sem prav razumela..
Tako je. Ker če se po dveh tednih dlake na gojišču izkaže, da je mikrosporična, sta dva tedna zoniton-terapije že za tabo in jih ostane samo še sedem.
To je v bistvu kopanje mačka z zonitonom, pomešanim z vodo.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Zakaj mačke ne smejo piti mleka?
Sicer pa, očitno res nimam sreče z muckami.. Zdaj nam je ena nehala hodit na wc na tepih (vsaj zaenkrat), nam je pa druga začela bruhat po hiši
Sicer pa, očitno res nimam sreče z muckami.. Zdaj nam je ena nehala hodit na wc na tepih (vsaj zaenkrat), nam je pa druga začela bruhat po hiši
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
frigga - Kofetarica
Kozje mleko lahko pijejo, pa tistega, ki ga dobiš v teh živalskih trgovinah (v pločevinkah, v prahu...) tudi lahko. Kravje mleko pa ni priporočljivo, ker ga težko prebavljajo (vsebuje veliko koncentracijo mlečnega sladkorja).
A misliš, da je kaj takega pojedla, da zdaj bruha?
A misliš, da je kaj takega pojedla, da zdaj bruha?
-
Tamarra* - Cosmofrik
Ne. Je že odkar jo imamo (eno leto) enako hrano. Edina razlika je, da smo jima pred kratkim začeli dajat tisto mleko, prav za mačke od Whiskasa, ampak dvomim, da bi to lahko vplivalo..
-
frigga - Kofetarica
Čist možno, da ji to mleko ne paše. Za mojo vem, da ji odgovarja samo eno iz pločevinke, ki ga kupujem zooticu, tako da ji dam vsak dan dve žlički tega mlekca in je vsa zadovoljna, medtem ko kakšnega drugege pa niti ne povoha.
Pa whiskas je, kar se mačje hrane tiče, itak , ker vsebuje full soli in če ne prej, se to pozna pri mački na stara leta (ledvice) - vem iz lastnih izkušenj.
Pa whiskas je, kar se mačje hrane tiče, itak , ker vsebuje full soli in če ne prej, se to pozna pri mački na stara leta (ledvice) - vem iz lastnih izkušenj.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
V raznih trgovinah za male živali maš opreme, kokr češ. Kšn Zootic, Mr.Pet...Glede igrač ma pa moja najrajš kšno uno kuglco od kinder jajčka (k je not igračka), al pa kuglco iz navadne folije, pa une miške tamale so ji ble tud zanimive.
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
^ v cityju maš precej izbere, (zoo neki)
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Blah, mi smo našmu macotu kupval use možno (predusm jst, kr se sm pa tja ne morm upret kšni luštni bedariji), pa se praktično nikol igračka ni prjela.
Mal je pošnofu, kšno mogoče clo žoknu, dvakrat brcnu, pa je blo konc. Tiste miši za navit so mu pa scarry, se začne kr ritensko umikat. Mnja, zlo junaško srce ma.
In ja, najbl zažgejo igračke, ki to niso in jih uspe kje sunt ... Če men kej z mize odleti, pa pozabm, bo vedno zadevo sred noči od nek zbezau in nabiju do onemoglosti, fajn so mu tut kšne vejce, raznorazni, mal pomečkani papirčki, vrvice, kinder jajca, škatle, tut s hrano se raj igra kt da bi jo jedu, ...
Mal je pošnofu, kšno mogoče clo žoknu, dvakrat brcnu, pa je blo konc. Tiste miši za navit so mu pa scarry, se začne kr ritensko umikat. Mnja, zlo junaško srce ma.
In ja, najbl zažgejo igračke, ki to niso in jih uspe kje sunt ... Če men kej z mize odleti, pa pozabm, bo vedno zadevo sred noči od nek zbezau in nabiju do onemoglosti, fajn so mu tut kšne vejce, raznorazni, mal pomečkani papirčki, vrvice, kinder jajca, škatle, tut s hrano se raj igra kt da bi jo jedu, ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Tamarra* - Cosmofrik
Aloha napisal/-a:In ja, najbl zažgejo igračke, ki to niso in jih uspe kje sunt
Se strinjam v dnevni sobi imamo v takem velikem loncu za kaktuse notri neke kroglice in vsak dan kakšna zmanjka priljubljene so tudi gumice (bognedaj da pustim na mizi, ker bo ponoči 'čudežno' zginlo)
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst bom pa pop*zdila, ker se najina mačka spet začenja praskat in očitno sploh ni alergična na hrano, tko kot veterinar trdi. Itak je mela Hills že od začetka, pa se ji je ta alergija pojavla ene 2x na let. Zdej smo ji pa zamenjal hrano in se spet začenja praskat, okrog ušes in po gobčku, tko k zmer. In to se tok spraska, da ji prov kri teče in ji morm pol un 'satelit' namontirat. Pr veterinarju je pa zmeri isto, dobi injekcijo proti srbečici in antibiotike. Sam ne vem, kaj bi to lahko blo, na hrano zgleda ni alergična, druzga pa ne dobi, razn vode
-
honeydew - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 11. 2005
Glede alergij je tko, da je treba kri poslati na teste.
Moj muc je imel enkrat na mesec izbruh bulic, ki si jih je nato spraskal, vedno okrog vratu, po ostalem telesu se je pa prekomerno lizal.
Vedno je dobil tabletke proti srbečici in je bilo vredu za par tednov, nato pa spet isto. Najprej smo mislili da je na hrano alergičen, ponavljalo se je pa še v nedogled, kljub dietni hrani.
Nato nam je dermatologinja na kliniki za male živali (cesta v mestni log) svetovala, da mu vzamemo kri in pošljemo v lab. v Madrid. Tam so ugotovili da je alergičen na 9 vrst trav,ki rastejo povsod. Zdaj smo dali delat cepivo oz. ravno to na kar je alergičen mu bomo 8 mesecev enkrat tedensko vbrizgavali, pa še to ni 100 % da ga bo pozdravilo.
Če rabiš več info me klikni.
Moj muc je imel enkrat na mesec izbruh bulic, ki si jih je nato spraskal, vedno okrog vratu, po ostalem telesu se je pa prekomerno lizal.
Vedno je dobil tabletke proti srbečici in je bilo vredu za par tednov, nato pa spet isto. Najprej smo mislili da je na hrano alergičen, ponavljalo se je pa še v nedogled, kljub dietni hrani.
Nato nam je dermatologinja na kliniki za male živali (cesta v mestni log) svetovala, da mu vzamemo kri in pošljemo v lab. v Madrid. Tam so ugotovili da je alergičen na 9 vrst trav,ki rastejo povsod. Zdaj smo dali delat cepivo oz. ravno to na kar je alergičen mu bomo 8 mesecev enkrat tedensko vbrizgavali, pa še to ni 100 % da ga bo pozdravilo.
Če rabiš več info me klikni.
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Jaz sem pa tako žalostna, ker nikjer ni male muce Sheile. Večina dneva preživi s sestrco v hiši, tudi spita noter, vendar ko hočeta ven ju pač spustimo ven, ker nočemo živali na silo nekje zadrževat. In zdaj ene ni že celo popoldne. Pregledali smo vse pa je nikjer ne najdemo. Predvidevamo, da je šla v atijev avto na motor in jo je ati pač zraven odpeljal . Nisem si mislila, da se lahko na žival tako navežeš in ti je potem tako hudo ko je več ni. Pa ko pomislim, da boga revica zdaj nekje sama hodi pa ne najde domov . Upam, da jo bo kdo našel in jo vzel k sebi pa da ji bo tam lepo...pikica mala
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Maya upam, da bo pršla nazaj. Al pa da jo bo kdu tak sprejeu k seb..pa da ni nč narobe
Mene pa zanima kuk časa je blu najdle, da se je kak mačkon vaš potepu?Kuk dni?To mislm mačka, k ni v bajti.. ?
Mene pa zanima kuk časa je blu najdle, da se je kak mačkon vaš potepu?Kuk dni?To mislm mačka, k ni v bajti.. ?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov