Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
razlogov je lahko več. najprej je treba izključiti zdravstvene probleme...pelješ do veta..pregleda urinarni del in ti pove, če je vse kul.
potem behavioralni problemi...mačka je v stresu? Se je mogoče kaj zgodila, da bi bila lahko pod stresom? Selitev, prišla je k vam pred kratkim, nekdo jo je vznemiril, karkoli?
Zadnje kar mi pade na pamet in pomoje najbolj verjetno je to, da mačka pač noče lulat v isti wc kot druga mačka. To se zelo pogosto zgodi...kupi še en wc, da bosta imeli vsaka svojega pa poskusi tako.
Glede sterilizacije,, pa ni bila nič prezgodaj.
potem behavioralni problemi...mačka je v stresu? Se je mogoče kaj zgodila, da bi bila lahko pod stresom? Selitev, prišla je k vam pred kratkim, nekdo jo je vznemiril, karkoli?
Zadnje kar mi pade na pamet in pomoje najbolj verjetno je to, da mačka pač noče lulat v isti wc kot druga mačka. To se zelo pogosto zgodi...kupi še en wc, da bosta imeli vsaka svojega pa poskusi tako.
Glede sterilizacije,, pa ni bila nič prezgodaj.
-
bubabiba - Kofetarica
lakeesha napisal/-a:ne ne... d je muc jedu brikete pol pa mal z mlekom poplaknil...
brikete pa itaq d loh mešaš med sabo...
Birkete lahko mešaš ja, če je na obe znamki recimo, ki jih zmešaš že od prej navajena.
Ste mogoče menjali hrano oz dokupili še eno drugo novo znamko? Ker je treba postopoma uvajati nove brikete, pa je mogoče zaradi tega prišlo...drugače je pa res, da mali muc lahko karkoli poje doma ali zunaj, kar je ubistvu zaskrbljujoče, glede na to kaj vse je zunaj.
Pa drisko zdaj zdravite oz je že okej?
-
bubabiba - Kofetarica
24 ur nič jest, potem pa kuhan riž in piščanca. pa 24 ur res ne sme NIč jest, torej je ne spuščajte ven, da se bo kje najedla. če še takrat ni boljše, potem h veterinarju po antibiotik..samo verjetno ni tako hudo, da se ne bi takole pozdravilo.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
A se da brez veterinarja zvedt, če je mucek slep na eno oko? Glede na to, da ma že od rojstva en uč mal manjši, pa da je veliko bolj boječ, kot so ostali bli. Pa prejle se je zabijal v steklena vrata - njegovi bratci in sestrice so takoj pogruntali, kaj je steklo.
Je še edini, ki nam je ostal, revček, edini črn izmed 5 tigrastih, pa ga noben noče
Tuki je pa par tednov stara slikca - desno oko ma mal manjše.
Aja pa še neki - zakaj se je mama muca kr naenkrat (pred kšnim mescem pa do zdej) spomnla, da bi blo pa dobr, če še mau po tleh serje? Kako jo nazaj naučit da more v pesek?
Je še edini, ki nam je ostal, revček, edini črn izmed 5 tigrastih, pa ga noben noče
Tuki je pa par tednov stara slikca - desno oko ma mal manjše.
Aja pa še neki - zakaj se je mama muca kr naenkrat (pred kšnim mescem pa do zdej) spomnla, da bi blo pa dobr, če še mau po tleh serje? Kako jo nazaj naučit da more v pesek?
-
jazz_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 7. 2007
no, da povem kako smo "razrešili" problem ... po tistem ko sem pisala je lulala morda še 2-3 krat ... sedaj je tako ali tako vseeno ker je ni več res ful šok za vse, ker smo ju res pazili in vse, ampak zvečer se je izmuznila pri terasi ven in jo je avto ruknil in je pravzaprav takoj umrla ... mami je stekla na cesto z brisačo in jo imela v rokah, da bi jo takoj k vetu peljali ampak je samo zaspala ... hvaležna sem samo mojima, da je nista takoj pokopala ampak sta počakala na mene, da sem danes prišla domov (bila sem na "taščinem" praznovanju r.d.) in da sta mi tudi danes povedala ... sedaj je pokopana na vrtu kjer smo konec januarja pokopali prejšnjo mucko ... res nam ni usojeno ... upam da ji je lepo in da sta s prejšnjo mucko skupaj, kerkoli že sta
imam pa eno vprašanje - ker imamo še eno mucko (njeno sestrico) , me zanima če ima kdo kakšen predlog kako jo zamotit, zaposlit ... ker namreč danes celo noč ni spala in je šla celo potem k mami in atiju v posteljo, kamor je nisi mogel spraviti za nič na svetu ... cel čas že joka in jo išče, vsake toliko gre na teraso pogledat in mjavka potem pa vidi da je ni in pride nazaj ... mami je sicer rekla da zdaj ko sem jaz doma da je prvič jedla v tem času pa pač da me je iskala celo noč in cel dan danes ... saj vem, da ji moramo sedaj res posvečati vso pozornost in to, ampak v času ko smo v šoli, službi, bi bilo fino če ne bi bila tako zelo osamljena
hvala ...
imam pa eno vprašanje - ker imamo še eno mucko (njeno sestrico) , me zanima če ima kdo kakšen predlog kako jo zamotit, zaposlit ... ker namreč danes celo noč ni spala in je šla celo potem k mami in atiju v posteljo, kamor je nisi mogel spraviti za nič na svetu ... cel čas že joka in jo išče, vsake toliko gre na teraso pogledat in mjavka potem pa vidi da je ni in pride nazaj ... mami je sicer rekla da zdaj ko sem jaz doma da je prvič jedla v tem času pa pač da me je iskala celo noč in cel dan danes ... saj vem, da ji moramo sedaj res posvečati vso pozornost in to, ampak v času ko smo v šoli, službi, bi bilo fino če ne bi bila tako zelo osamljena
hvala ...
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Zadnjič se je zgodilo nekej smešnega...Moja mama jutro jemlje tiste tabletke iz alg. In jih je ravno vzela iz škatlice, ampak ji je začel zvonit telefon in jih je zato odložila na pult. Ko se je vrnila nazaj, je ugotovila, da jih je ena naših mac ukradla tablete in jih besno pojedla. In zdej se ji čisto odpuli, ko zavoha te tablete. Pomojem je to prva mačka, ki obožuje alge.
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Ljubljana
Joj...prou solzne oči sm dobila ko sm brebrala post od jazz_ ...
Jsu sm tut za novo sestrico...čimprej! Da bo mela družbo za igrat in bo hitrej pozabila, da njene sestrce ni več...
Jsu sm tut za novo sestrico...čimprej! Da bo mela družbo za igrat in bo hitrej pozabila, da njene sestrce ni več...
-
_ninchyka_ - Debatorica
- Na forumu od: 8. 7. 2008
- Kraj: *paradiž*
Muck nasplošno ni priporočljivo kopat, pa nej bo mejhna al že odrasla... Ker mački se namreč sami umivajo (v slini nej bi meli neke snovi, ki so dobre za njihovo kožo in dlako, šamponi bi jim pa naj baje škodovali, pa nej bojo še ne vem kok "mačji"). Poleg tega se mački grozno bojijo vode... Za razliko od psov, ki se sami nikoli ne umivajo in tudi plavat bi nej znali, tako da se vode ne bojijo...
Kdor išče nebesa na zemlji je med zemljepisom spal
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Ve kdo, kar bi lahko to bilo.. včasih se muckom oko 'nazaj nekako nardi, se upogne nazaj (upam da kdo ve kaj mislim sploh ), našemu pa se je uhica isto tako nazaj naredila ampak ko mu jo hočeš 'poravnat', ne gre.. Ima veterinar kaj pri tem za pomagat, se bo samo izboljšalo?
In še to.. zakaj naša muca noče več hodit na wc v pesek (tega je bila vedno navajena), zdaj pa kr naenkrat hodi na tepih, in vedno na isto mesto.. Kaj narediti?
In še to.. zakaj naša muca noče več hodit na wc v pesek (tega je bila vedno navajena), zdaj pa kr naenkrat hodi na tepih, in vedno na isto mesto.. Kaj narediti?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov