Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 21. Sep. 2008 20:22

Yazmeen - še to, da je zastrupljen, samo predvidevamo, ker če bi ga pač avto povozil, bi se videlo. Poleg tega je ležal na travniku, zdrav je bil pa tudi - vsaj ni dajal znakov, da bi bil bolan... Tukaj v okolici se je sicer dogajalo na vsake toliko, da so mačkoni (kužki pa tudi) kar po vrsti izginjali, ampak zdaj že dolgo ni bilo nič slišat o tem... Ne bi mogla reči, da je nekdo nalašč kaj nastavil... Kot je bubabiba rekla, je najbrž krivo nekontrolirano postavljanje strupa za druge živali (podgane?)... Oh, gaddemt, sej nisem še nikjer nobene podgane vidla!

Zdaj sem že dobila prijazne ponudbe za novega muca, ampak nene... Nekaj časa še razmišljat ne bom mogla o tem, kaj šele, da bi konkretno novega muca imela.

Še enkrat hvala vsem.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 21. Sep. 2008 20:35

Ja, kr počas, vzem si cajt, da tega preboliš :( Čeprov, k je men kužka (4 mesce starga) avto povozu, smo takoj šli po novga, pa ne da bi nadomestil unga prej, ker se ga ne da, ampak tko, da maš eno novo kepco, ki te rab in mal zamot, mal lažje mi je blo.

Lahko bi ga tud avto zbil, sj ni nujn, da bi se na zuni kej vidl, lahko je imel sam notranje poškodbe. Ko je men psička avto zbil, je bil na zuni videt čist ok, brez poškodb, ampak so mu rebra predrla pljuča in ga je zalila kri ;( Je dubu takoj veterinarsko pomoč, ker se je to nardil pred vet.kliniko, pa mu ni blo pomoči.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Sep. 2008 20:36

Pomojem je bil strup za polže (če je bil).

Glede novega muca je pa tako...sigurno rabi nek čas, da preboliš tega. Vsaj meni bi se mi zdelo kar malo krivično, da bi komaj moj muc umrl pa bi takoj drugega pripeljala..čeprav itak prvega ne pozabiš, ampak vseeno. Po drugi strani bi se mi zdelo pa itak vsakič krivično, tako da je mogoče res kar pravijo, da je najboljše vzeti novega mladiča, da ti zapolni čas in ne misliš toliko na izgubo, ker si potem še bolj depresiven. Itak pa sam veš, kdaj je čas za novega. Ti pa priporočam, da glede na to da vidiš kakšne sosede imate (ali so trup postavili namerno ali nekontrolirano), da imaš novega mačka, ko ga boš imela, izključno notranjega. veliko mačkov se oddaja s pogodbo, da bo samo notranji pa jim ni nič hudega, poleg tega so bolj varni, ti pa bolj pomirjena.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 21. Sep. 2008 21:04

Bubabiba - o teh notranjih/zunanjih mačkih imam eno svoje mnenje že oblikovano... Poleg tega verjetno ne bi imeli šanse za notranjega mačkona, ker imamo precej odprto teraso in vsakega našega muca je takoj premamil zunanji svet. Naš je bil delno noter, delno zunaj in zunaj je izredno užival. V najbolj ekstremnem primeru si novega mačkonarja sploh ne bom omislila - to si ga bom šele, ko bom imela lastno stanovanje, kjer bom lahko pazila na mačkonove izhode. Tako pa je v naši hiši kar nekaj ljudi in je težko nadzorovat kje bodo pustili odprta vrata pa tako naprej...

Res, ko živalca umre je čisto odvisno, kako se lotiš prebolevanja - včasih najbolj pomaga nova zverinica, ampak meni se zdi recimo zdaj... Če bi že razmišljala o novi žverčici, bi si mislila, da jih obravnavam kot stvari - kot da se mi je polomila igrača in grem zdaj kupit novo... Tko da bom vsaj do spomladi še počakala z razmišljanjem nasploh.

Oh, Yazmeen - čisto možno da so bile kakšne notranje poškodbe ja... Ampak ga je pogledal sosed, ki je lovec pa bo verjetno on malo bolj vedel od nas, da ga ni povozil avto (ne vem sicer, ampak predvidevam)... Karkoli se je že zgodilo - zdaj kosmatinčka ni. Oh, kar ne morem verjet.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Sep. 2008 22:04

Ja, potem bo pa res najboljše, da počakaš na svoje stanovanje. Včasih je pač tako, da ne gre..tudi jaz čakam, da bom šla na svoje da bom lahko imela psa...kaj češ, boljš takrat kot z glavo skozi zid. :wink:
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 22. Sep. 2008 19:21

js bi pa ful mela muco...lih dans spet lubiju tezim... :D upam da me uslisi :)
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 24. Sep. 2008 14:04

Ojoj :? O faaak, sploh ne vem kaj nej nardim.. ojojj..
mucki so bli stari en teden ane.. in dons zjutre je šla mami v sobo, kjer imamo mačko in mladičke in je bla od enga samo še glava!!! faaak. In pol mi je mami rekla, da še doma, kjer je žvela, je njihova mačka tut to počela z mački.. kao zgubi materinski nagon.. :eek: :eek: in kaj nej zdej nardim? ne morem jih ločit, ker še pijejo pri njej!!! jest upam, da je mucek mel kakšne težave in da je sam od sebe umrl, pa d amačka to zrihta, tko kot s popkovino,.. sam to se mi res ne zdi možno.. joj, jest sm brez besed.. mačka se mi je zamerla.. sploh je ne morem pogledat, kako je lahko to naredila!!!
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 24. Sep. 2008 14:42

^^ O šit. :? Bogi mucek. Joj upam da bo z ostalimi mačkoni vse uredu in jih bo na miru pustila.
Nimam pojma kaj se je mohl mački po glavi plest da je to nardila. :? Čeprov sm tud že slišala za take primer.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Sep. 2008 15:02

O groza, densy :eek: Za zajklje sm že slišala, da to nardijo, za mačke pa res še ne. Pr zajcih nej bi se to nardil zarad tega, ker samica misl (iz ne vem kašnga razloga), da so mladički ogroženi in jih pobije in požre...pr mačkah pa ne vem :?
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 24. Sep. 2008 15:08

Ja mačka ni čist nč ogržena, za jest ma dost. Joj, hočm pozabt.. :(
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 24. Sep. 2008 15:40

Ja sj vrjamem, da ma za jest, pa to, sj nism tko misnla :) Ampak bog ve, kaj se njej plete po glav, to je živalski nagon, neki jo je že zmotil, če je šla to narest. Lahko pa, da je mucek res že prej umru in ga je pol pojedla, ker mi je čudn, da bi sam enga ubila.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 24. Sep. 2008 15:45

pomoje je najbolj, da v tem primeru mladičke odmakneš stran od mačke, oziroma jih daš h njej samo jest.ker če je enmu to nardila, potem je to znak, da neki ni uredu in lahko še kakšnemu to nardi.
lahko je pa fora v tem, če ste kej šlatal mladičke, da ni prenesla tega da je "smrdel" po ljudeh, ker nekateri mački tud zarad tega zapustijo mladiče. :?
skratka, jst bi jih odstranla stran, ker če mu je glavo oddtrgala, potem to ni nikakršen dober znak :?
lahko jih pa tudi hraniš sama po inekciji, ampak to zahteva precej dela+ponoči tudi, msilim da na vsake tri ure.
in densy, naj se ti ne zameri mačka zarad tega, ker ne veš kakšen sistem imajo mački in kaj jo je sploh do tega pripeljalo, mogoče se njej zdi to upravičeno.pač živalski svet je mal drugačen kot človeški.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 24. Sep. 2008 17:23

^ ja sj vem.. sj jo mam še zmer rada, samo ne morem verjet, da je moja miki kej tazga nardi.a. Upam, da je biu mucek že prej mrtev.. zdej je skos pod nadzorom, ponoč jo bom dala pa stran, kkšn teden... joj hvalabogu, da sem pr fantu spala, da nisem vidla tega.. ne morem vrjet, da se je to naredl..
sm že dva dni čist raztresena.. kr ne morem jih slikat skupi pa nič..
jah šlatala sem jih.. pa če je kkšn ji ušou, sm ga dala k njej, pa ga "naštelala" da je jedu :D sam to sm tut pr drugi mački delala, pa jih je mela rada.. to je pa njena hčerka.. joj nevem kaj ji je naredl.. to je una fora, k pr ljudeh, k ženske zgubijo nagon..
ker druga mačka, ko je mela mucke, je pa šla malo ven in notri prinesla živo miš (!!!) in so skupej spali celo popoldne :D tut miši ni ubila,... tko da miki pomoje sploh nima tega nagona al nevem kaj.. je pa to najbl nežna, prjazna muca, nikol me še ni opraskala, skos pr men spi.. ne morem vrjet, da je kej tazga nardila. joj groza me je..
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 24. Sep. 2008 19:05

Če boš dala mačko ponoči stran, moraš ti futrat mladičke vsake 2-3 ure.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 24. Sep. 2008 19:32

uf.. no bom ene dva tri dni to prakticirala, potem mam pa izpite.. vedno ne bom mogla biti zraven..

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov